Webber: "2. Pilot Düşüncesiyle Piste Çıkmıyorum"

yazar:

kategori:

Vettel, geçen hafta sonu Brezilya’da art arda 3. şampiyonluğunu ilan etti ama takım arkadaşı Webber, kendisini ancak 6.’lığa taşıdı.

Art arda gelen 3 şampiyonluğun ardından Webber, Vettel’in yine önde olacağını kabul etti ama hiçbir sezona, 2. pilot olmayı düşünerek girmediğini belirtti.

Webber: “Açıkçası formuna bakınca Sebastian ön plana çıkıyor. Sadece takımımız içinde değil; şu anda 3 dünya şampiyonluğu var ve pilotlar onu devirmek zorunda”

“Piste, takım adına böyle bir görev üstleneceğimi düşünerek çıkmıyorum. mümkün olan en iyi sonucu almak için, kendim için pistteyim. Bunu yapmak için de takımın bir parçası olmam gerek.”

“Bu yüzden, hayır, destekleyici görev üstleneceğimi düşünerek hiçbir zaman piste çıkmıyorum”

Avustralyalı pilot bu sezon 2 yarış kazandı ama sezonun ikinci yarısı hiç de istediği gibi geçmedi. Red Bull pilotu, istikrar konusunda sorun yaşadığını kabul etti.

Webber: “Nihayetinde 2010 ve 2011’e kıyasla yeteri kadar istikrarlı olamadık. Bu sene sıralama tempomuz ileri yönde çok ama çok iyi bir adımdı ama Pazar günkü performanslarımız için öyle olmadı”

 


Yorumlar

  1. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Ahhhh Ahhh Ferrari'ninde Torro Roso'su yokki Yol Versin Ferrari Şampiyon Olsun :)))

  2. Tur başına neredeyse 3 sn hızlı ve onu geçemeyecek? Ne dediğinin, ne iddia ettiğinin farkında mısın? DRS olmadığı zamanlarda "bir aracı geçmek için ondan neredeyse tur başına 2 sn hızlı olmanız gerekli" neticesinin çıkarıldığı bir araştırma yapılmıştı. Pedro De La Rosa'yla. Hatırladın mı? 2 sn. Burada 3 sn!!!!

  3. FIA Retwork avatarı
    "Bu yüzden, hayır, destekleyici görev üstleneceğimi düşünerek hiçbir zaman piste çıkmıyorum"

    Buda Alonsoculara güzel bir cümle olsun (cümle yerine kapak getiriniz lütfen) 🙂

    Ahh ah Vettelinde Massası yokki olsa belki 5.şampiyonluğu alırdı 🙂

  4. burak evmez avatarı

    red bull hızlı ondan dolayı 8.5 sn ama yol vermeseydi vettel o düzlük hızıyla asla schumacheri geçemezdi şimdi anladınız mı ayrıca sc arkasında çok yavaş bitti yarış

  5. Ben bunu millete anlatmak için çok uğraştım arkadaş. Anlamak istemeyen anlamıyor.

  6. Schumacher'inki nasıl bir yol vermedir ki 3 tur sonra fark 8.5 sn olsun???

  7. bana göre bu sene ferrari sıralamalarda çok iyi olmasa da yarış hızında gayet iyiydi ve çok dayanıklıydı. Alonso sadece 2 yarışta kaza yüzünden yarış dışı kaldı. hatta sezonun ilk yarısında red bull dan üstün olduğu yerler vardı.ama tofaş bmw benzetmesi çok uçuk. sonuçta ferrari yanii.. Red bull un özellikle sezonun 2. yarısında ferrariden hızlı olduğunu kabul etmekle birlikte ferrarinin dayanıklığını da söylememiz gerek. Haminton bir çok sorun yaşadı. vettel 2 defa alternatör yüzünden yarış dışı kaldı

  8. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Sen tofas'in yagmurlu havada bmw solladigini gordun mu hic ?

  9. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Sen sansini 2010da kullanamadin webber maalesef. Seni sevsem de iki yildir bosa takimdasin bana kalirsa. Senin yerine senden daha iyi is yapacak bir cok pilot var gridde

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Sana göre vettel o kadar kötüyse neden 3 senedir vettel alonsoyu yeniyor???''

    Birisi Tofaş kullanıyor(Alonso)
    Birisi BMW kullanıyor(Vettel)

    Daha iyi bir şekilde açıklanmazdı heralde.

  11. burak evmez avatarı

    peki sana örnek button çok mu iyi pilotta 2009da şampiyon oldu araç iyiyse en kötü pilot ol farketmez bunu kafana yerleştir

  12. yuh diyorum artık gene vettel haberine girdim gene bu arkadaş noluyoz

  13. Kimi raikkonenin adını kullanıp alonso fanı olan kimse !!! Sana göre vettel o kadar kötüyse neden 3 senedir vettel alonsoyu yeniyor??? Hadi aracı iyi diyelim pilot iyi olmadıktan sonra aracın süper olsa ne olur… B, de bu webber o kadar kötüyse neden adı ferrari ve yanlış hatırlamıyorsam mclaren için geçti

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Mark Webber, Sebastian Vettel'i yenmek istediğini, yardımcı rolünde olmayacağını söyledi.''

    Allah'ın hakkı 3'tür Mark efendi. Sen 4 sezondur parmak veledi yenemiyorsun. 5. senende mi yeneceksin? Hiç güleceğim yoktu. Merak ediyorum; bu adamın neyine tav oldular da F1'e dahil ettiler?
    Vettel gibi bir pilotu bile 4 sezondur yenemiyor. Gerçekten çok ama çok yeteneksiz bir pilot. Boşuna o koltuğu kaplıyor. Bu adamın yerine Hulkenberg yada Di Resta gelse bu sezon ki araçla, işi Brezilya'ya bırakmadan şampiyonluğu ilan ederlerdi.

  15. burak evmez avatarı

    kendin itiraf etmişsin artık webberin boş konuştuğunu herkes biliyor ayrıca schumacher yol verince neden olay oluyor diyenler ve massayı karıştıranlar şunu iyi bilsin takım arkadaşlığı farklı şeydir 2010da petrov alonsoya yol verseydi aynı şeyleri konuşabilecek miydiniz?

  16. vettele yol verdı

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    12. turda webbere telsizden neden teşekkür ettiler?

  18. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Ama oylesin ..

    Sad but True

  19. o redbull koltuğunu ziyan ediyorsun webber.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir