Resmi: "Vettel'in Vergne'i Geçişi Kurallara Aykırı Değil"

yazar:

kategori:

İtalyan takım, FIA’ya bir mektup yazdı ve Brezilya GP’deki bahsi geçen geçişle ilgili konunun aydınlatılmasını istedi.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, olanlar konusunda akıllarda herhangi bir soru işareti kalmaması adına yönetim kurulundan cevap talep etti.

FIA, Maranello kökenli takıma Cuma günü, olayı izah eden resmi bir mektup gönderdi ve Ferrari, artık mesele kalmadığı için memnun olduklarını belirtti.

Cuma günü yayımlanan Ferrari bildirisi: “Ferrari, FIA’dan bu sabah cevap almıştır ve dolayısıyla meseleyi şu anda kapanmış olarak görmektedir.”

“Vettel’in Vergne’i geçişi ile ilgili FIA’dan izah talebi, yarışın ardından birkaç gün sonra internette ortaya çıkan olayın durumunu aydınlatma ihtiyacından doğmuştur.”

“FIA’ya gönderilen mektup, yarış sonucunun yasallığını baltalama niyeti gütmemektedir.”

“Dünyanın dört bir yanından, bu konuyla ilgili binlerce talep aldık; artık meseleyi ileri taşıyıp Federasyon’dan, sadece Ferrari taraftarlarının değil, bütün F1severlerinin gözünde şampiyona üzerinde gölge yaratabilecek bir şeyi incelemesini istemek görevimiz olmuştu.”

Öte yandan FIA da Cuma günü bir bildiri yayımladı ve Ferrari’ye, geçişin kurallara aykırı olmadığını açıkladıklarını doğruladı.

FIA bildirisi: “FIA, Scuderia Ferrari’den, Pazar günü Sao Paulo’da Sebastian Vettel’in hamlesi ile ilgili açıklık talep eden bir mektup almıştır.”

“Şeffaflık ve iyi niyet anlayışında FIA, bu mektubun alındığını kamuoyuna açıklamayı arzu eder.”

“Federasyon ayrıca, aynı yapıcı tutumla, Scuderia Ferrari’ye cevap verdiğini ve geçiş hamlesinin, kurallara aykırı olmadığını ifade ettiğini, dolayısıyla incelenecek bir ihlâl olmadığını, Yarış Kontrol tarafından konunun komiserlere rapor edilmediğini belirttiğini bildirir.”


Yorumlar

“Resmi: "Vettel'in Vergne'i Geçişi Kurallara Aykırı Değil"” için 10 yanıt

  1. 2007'de de benzer bir durum olmuştu. kimi ile lewis arasındaki araçlardan bazıları soğuk benzin mi ne kullandıkları için diskalifiye edilseler şampiyonluk lewise ve ferrariden çaldığı bilgilerle 2007 aracını üreten mclarena gidecekti. o zamanlar lewis pist dışında kazanacağı bir şampiyonluğu istemediğini söylemişti. şimdi bi de alonsonun tavrına bakın…

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Evet katılıyorum gerekli ceza verilsin

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yeniden şampiyonluk sevinci yaşıyoruz rinndigidindiiii yes yes yesss fantastiiiicoo

  4. peki sen madem raikkonen fanısın ya da nick in öyle… o zaman cevap vermek sana mı düştü alonso fanları varken. Vettel fanlarına laf atacağına sen kendine bak. En azından vettel fanları evrakta sahtecilik yapmıyor

  5. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Öyle deme, ne görüntüler gördüm, hatta burada paylaştım, iki görüntüyü yanyana koymuşlar, birinde bayrak var, birinde bayrak değil hakem bile yok, oynamış videoyla, dün diyordum ya bilgi kirliliği çok diye, o tür çok olay var 😀

  6. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Burada en son konusacak kisilerin basında gelıyorsun …
    Baska bır haberde sunları yazmıstım ;
    Ferrari şampiyona acısından veya vetel in ceza alması için birsey yapmak ıstese zaten beklemezdi yapardı, zaman kaybetmezdi veya senın dedıgın gibi kacırmazdı, kacmıs bırsey cunkı böyle bır eylem yapmak ıstemedıler!!
    adamların burada yapmak istedikleri böyle haberlerin speklasyonların ardı ardı kesılmeyecek sonucta Ferrari cok buyuk prestijli bir dunya markası yuzbınlerce destekcısı taraftarı yatırımcısı sponsoru var ve bunların herbırı nde yanı bızım kamuoyu dedıgmız kavramda beklentıler var bu ınsanların kafalarındakı soru ısaretının gıtmesı ve kendı uzerlerınde gorevlerını yapmadılar gibi lafların cıkmaması ıcın yapılmıs bir harekettır, sen kadar karaktersiz olsalar camura zaten yatarlar allem eder kallem eder ortalıgı karıstırırlardı,

    Buradaki olayı sen hangi akla hizmet kalkıpta Alonso ya baglayabılıyorsun ? Eline bayrak alıp FİA nın kapısında mı dayandı Alonso ? bunu yaptıda bızmı bılmıyoruz? Ferrari takım olarak olayın resmi agızlardan speklasyonlara karsı olması acısından acıklanmasını istemıs siz gibi bır kac kaldırım tayfası arkadas ise olayı Alonso ya cevırıp camura yattı bilmem ne kıl tuy yaptı dıyerekten ıcınızdeki Alonso kızgınlığını dısa vurup her kulvarda adamı lekelemeye calısıyorsunuz..

  7. videonun renkleriyle oynayıp yeşil ışığı sarı gösterenleri

    vaay demek benim sarı diye gördüklerim yeşildi. bunu yapan adi insana birşey derdim de burası yeri değil. bu olay yüzünden bir kişiyle birbirimiz yiyiyorduk. aklın başında değil diye körsün diye laf yedik.

  8. Ferrari'den bile ciddi bir ses çıkmamışken ortalığı bu kadar yaygaraya verenleri, sarı-kırmızı bayrak videosunun sarı kısmından resim alıp insanları yanıltmaya çalışanları, videonun renkleriyle oynayıp yeşil ışığı sarı gösterenleri ve daha da fazlasını şimdi görmek istiyorum. Bu tartışmalara bu yüzden pek girmek istemedim. Gerçek bir ihlal olsaydı daha yarış içinde cezasını bulurdu.

  9. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ortada bir video varsa bir şaibe sözkonusu ise ya da kafalara takılan bir konu varsa bunu FİA denen kurum derhal aydınlatmalıdır.Günlerdir ortalarda dolaşmasına izin vermemelidir.Ağırlığını koyup hükmü vermelidir.Onun bunun ağzından bu işler yürümez.
    FİA bu işin başı ise bu işi adam gibi yapmalıdır.Ciddiye alınmayacak veya cevap vermeye değmez denilecek mesafeyi çoktan aşmıştır bu bayrak ihlal konusu.
    Çok zor değil bunu açıklamak.Varsa var yoksa yok.Neden dansöz gibi davranıyorlarki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir