Ferrari: "En Zor Sezon 2013 Olacak"

yazar:

kategori:

Takım bu sene zayıf kalan yerlerini gelecek sene için düzeltmeye çalışacak ancak Stefano Domenicali görevlerinin çok kolay olmadığını söylüyor.

Domenicali, 2013 aracını geliştirmeye çalışırken aynı zamanda 2014 aracını hazırlamanın kendilerini sıkıntıya sokacağını düşünüyor.

Domenicali “Gelecek sene belki de en zor sene olacak. Paralel durumda 2 proje olacak.”

“2013 aracımız ve takımımız güçlü olmak zorunda ancak diğer taraftan büyük değişikliklerin olacağı 2014 aracının başarılı olması için çalışan bir grup insan daha olacak.”

“Çok fazla harcama, çok fazla fırsat ile oldukça mücadeleci bir sezon olacak ve başarmak istediğimiz hedeflere ulaşma açısından kritik bir sene olacağını inkar etmiyorum.” dedi.

Domenicali, Alonso’nun şampiyonluğu 3 puan ile kaybettiği sezonda Ferrari’nin gerekli dersleri çıkaracağından emin olduğunu söyledi.

Domenicali “Gelişmemiz gereken yerleri biliyoruz ve gelişmek için her türlü gereksinime sahibiz.”

“Şampiyonanın bitmesinin ardından pazartesi günü Maranello’daydım ve sıradaki proje için ekstra güç vermek istedim. Gelecek seneki aracımız sene başında bu seneye göre daha güçlü olmak zorunda. Öyle olacağından eminim.” 

“Faydacı olmamız lazım ve kazanmak istiyorsanız en iyi araca, en iyi sürücüye – ki bu var-, en iyi stratejiye, pit stoplara, dayanıklılığa ve şansa ihtiyacınız var.”

“Bu 6 şey içerisinden ikisi hariç diğer dördüne sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Sene başında ve sonunda en iyi araca mı sahiptik? Hayır. Bu yüzden gelişmemiz gerekiyor.”

“Şans açısından cevap vermek istemiyorum çünkü buna cevap vermek çok kolay. Gelecek sene bu 6 elemente sahip olmalıyız ve ardından birlikte başarmak istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz.”

“Asla pes etmezsiniz. Duygusal olarak karnınıza vurulduğunda ağrır ancak biz boksörüz. Kalkar ve tekrar mücadele ederiz.”

“Bir gerçek konusunda ikna oldum. Bu sene Felipe için zor başlangıç oldu. Sezona çok zor başlangıç yaptı ancak sezonun ikinci yarısında harika gelişti.”

“Bu da önemli bir katkı olacak çünkü takım olarak sezon başından itibaren daha güçlü olmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. KLAVYEDELiKANLISI  avatarı
    KLAVYEDELiKANLISI

    aynen bizim için de zor bir yıl olacak..arşivdeki v10 motor sesinin yanına son bi can havliyle v8 motor seslerini de ekleyeceğiz..sonra v6 motorların sesini yadırgadıkça arşivden açıp açıp v8 motor sesi dinleyeceğiz..üstüne üstelik otomobil programlarında düşen F1 hızına karşılık v12 motorlu spor otomobillerin kapıştırılmasını izleyeceğiz..gelecek yıllar gerçek motor ve lastik savaşlarının olduğu agresif F1 özlemiyle geçeceği için bizim için de hiç kolay olmayacak..kafam güzel değil sadece biraz efkarlandım kanka:)

  2. 2013 herkes için zor bir sene olacak 2014 e hazırlık çok önemli olacak merakla bekliyoruz

  3. Haklılar. Asıl sıkıntılı olacak taraf Ferrari ve Mercedes gibi kendilerine gelişim sağlayacak olan takımlar yada üreticiler. Bunlar total kaynaklarını bölmek durumunda amiyane tabirle bir taraftan motoru geliştirip diğer taraftan şasiye de odaklanmak durumundalar. Maddi kaynak yönüyle de zorlanacak olanlar asıl bunlar. Scuderia, Ferrari yönüyle maddi olarak da geçmişteki gibi rahat olamaz. Atelyeler ise rahat tüm bünyelerini şasiye odaklamaları yeterli onlar üretenler ne verirse onu kullanacaklar sadece Renault ile Redbull mesela ortak geliştirme çalışması yürütmüş olacak o kadar.
    Eh bu üreticilerin artılarına olacak noktaları biliyorsunu zaten ancak işte işin bir de bu boyutunu düşünmemiz gerekiyor.

  4. Değil arkadaşım değil. Bedavaya o biçim destek alıyorlar niçin Mercedes'e geçme mecburiyetleri olsun zaten müşteri sınırları mevcut. Elindeki ile de gayet başarılılar. Eskiden motor-aero-pilot-tire şeklinde giden dizilim aero-motor…. şekline dönüştü önemli olan paket. %2,5 luk farklar olsa bile her motor üreticisinin birbirlerine göre farklı kazançları olur. Eskiden söylenen güç farkları da eskide kaldı. Mesela Monza düzlük hızı da motor gücü, verimi ile ilgili değildir sadece aero setup işidir. Müşteri takımları, üreticileri bir setup ile max hız bakımından rahatlıkla geçebilir yani. Hiç belli olmaz bakarsın Renault en ideal turbo motoru ortaya koyar ana müşteri olan Redbull yine avantajlı olur şimdiden kestirilebilecek birşey değil bu.

  5. byEFSANE, Red Bull'un en büyük sorunu neden motor? Renault motoru bu kadar kötü mü? Gerçekten öğrenmek için soruyorum. Bana göre Renault motoru kötü olsa Red Bull son 3 sene şampiyon olmazdı. Bildiğim kadarıyla Renault motorunun düzlük hızı Ferrari ve Mercedes'e göre yetersiz . En azından böyle söyleniyor. Ama bir motorun iyi olmasının tek göstergesi düzlük hızı mı? Yakıt tüketiminin, ağırlığın, ivmelenmenin ve dayanıklılığın hiç önemi yok mu? Breziya'da herkes Vettel'in alternatör sorunu yaşamasını bekledi. Ama araç hasar almasına rağmen motor sorunu yaşanmadı. Ayrıca 2012 sezonunda en hızlı tur sayısında 11 adetle Renault motoru birinci. Mercedes 7 en hızlı tura sahip.Hız pisti olan Belçika'da en hızlı turu Williams Renault ile Senna atmış.
    yarış galibiyetinde Renault motoru yine 9 galibiyet ile birinci, Mercedes 8 galibiyet ile ikinci.

  6. Ferrari%100 avatarı

    Domenicali yine dereyi görmeden paçaları sıvıyor hadi hayırlısı

  7. redbulun en büyük sorunu motor. bence bir yolunu bulup mercedes moturuna geçmeli

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    waooww

  9. seneyede redbull domine edecektir.ama 2014 te mercedes ve reno öne çıkabilir.artık renaultun zayıf motor düşüncesi ortadan kalkacaktır.bu v6 maskotları ne olacak.daha kulağımızda yankılanıyor v10 ların uğultusu v8 ise daha az ses çıkarıyor ya v6lar?? eminim arı vızıltısı gibi ses çıkaracaktır.bırak turboyu ultra nitrojenli turbo yapsan neye yazar.ama nedense tüm camia önüne konulacak olan otu bekleyen koyun gibi bekliyor.kimsenin protesto ve gıkı çıkmıyor.

  10. onur çakır avatarı

    sadece gelecek sene araç kötü olursa 2014 e çalışıyoruz diyecek şimdiden yol yapıyor…

  11. inşallah diyorum ama ruzgar tuneli ile yoldaki veriler birbirini tutarsa en hızlı araç bile olunur tabiki tasarımı mcların gıbı en ıyısı olması lazım

  12. Anlayamadım? 2014 motor kuralları sadece Ferrari için mi geçerli olacak? Diğer takımlar yeni araç geliştirmeyecekler mi?

    Bu lafları Sauber, Force India, Marussia filan dese anlarım. Ama böyle konularda tepedeki takımlardan şikayet duymak komik 🙂

  13. domenicali baslamis yine..acaba bu sefer alonsoya hakettigi arac verilecekmi yoksa yine hüsranmı olur bakalim

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Domenicali dersini almış.

  15. burak evmez avatarı

    bu domenicali adam olmaz şu konuşmalara bak ya kovulmadı gitti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir