Ferrari: "Vettel'in Şampiyonluğunu Gölgelemek İstemedik"

yazar:

kategori:

Ferrari FIA’ya bir mektup göndererek, Vettel’in Brezilya’da sarı bayraklar altında rakiplerini geçtiği yönündeki iddialara yanıt vermesini istedi. Bu istek üzerine FIA yanıt verdi ve konu kapandı.

Domenicali “Şampiyonanın mümkün olan en iyi şekilde bitmesini sağlamak, şampiyonluk, takım ve sürücülerimizin adına takımın göreviydi.”

“İnternette dolaşan şeylerle ilgili, şampiyonluğu kazanan kişinin kutlamalarına gölge düşürmeden FIA’dan bir açıklama istemek görevimizdi.”

“Açıklık kazanması ve televizyonda gösterilen videonun ne olduğunun anlaşılmasını istedik. Bundan daha fazlası yoktu.”

“Bu yüzden Ferrari rasyonel ve doğru bir yaklaşım sergiledi. FIA’dan açıklama aldık ve onların pozisyonunu anladık.” dedi.

Domenicali, yaşananları tamamen geride bıraktıklarını ve gelecek sene Alonso’ya kazanabileceği bir araç vermeye odaklandıklarını söyledi.

Domenicali “İleriye bakma dışında söylenecek bir şey yok. İleriye bakmalıyız. Bu tür şeyler gelecek sezon için bizi daha da koşulluyor.”

“Fernando’nun by şampiyonluğu hak ettiğine inanıyorum ve onun gelecek sene kazanmasını sağlamalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Vettel e haksızlık olurda diğerlerine olmazmı? Kimseye göstermeden geçişi yapmış yani suçu işlemiş ama kendisi bunu yaptım deyip yol verse haksız olmayabilirdi ama geçişi yapmış ve suçu işlemişken şu yada bu zaman görülüp ceza alması ve bu suçun sezasını çekmesinden dolauı haksız duruma düşmez.Suç işleyenler birşey kaybedeceklerini idrak etmezlerse suç işlemeye devam ederler.Kurallar insanların suçunu çıkarıp cezalandırmak için var edilmemişlerdir.Kurallar; insanların ortamda yapmaları gerekenleri söyler ve siz bu yapmanız gerekenlere uymayıp inadnların hakkına tecavüz ederek birşeyler yaparsanız uyarıcı şekilde bir yaptırım almalısınız.Kaybetmeyeceğinizi bildiğiniz bir zorunluluklar kadesine hiçbiriniz uymazsınız ki o da kuralsızlık ve adaletsizlik demekdir.Vettel, gerçekden sarı bayrak altında geçiş yapmışsa bunu belirler ve şampiyonluğunu alırsınız o da birdaha sarı ışıkda gererek insanların hakkını yemek zorunda kalmaz.Yarışı kazandığında aldığı 25 puan FIA nın kuralıdır ve sarı ışıkda araç geçip puan kazanmaya kalkıştığınızda sizi cezalandıranda FIA nın kuralıdır.Kurallara uymak adaletsizlik; uymadığınız kuraldan dolayı aldığınız cezada adaletsizlik olmaz.Adaletli bir dünya için herkes ; konulan kuralın ve denetim sistemine saygı duymalıdır.FIA çıkıp dediki; geçiş normaldir… herkes kabül etti ve bütün takımlar yeni tasarımlarının başına geçtiler.
    Kural koyucu ve dneteleyicinin yaptığı şeylerin bir ucubeliği olmadığında sırf mevki kazanmak adına itiraz edersek herkes çıkıp abuk sabuk pekçok şeye itiraz etmeye başlar.Birisi derki; benimde startda aracımı biçtiler puanımı çaldılar haksızlığa uğradım deyip yedek aracıyla tekrar start istermi … ister? Kural koyucu ne demiş… yarış devam eder kazalılar puansız olarak kenara geçer ve yarış devam eder…. eeee kaza geçiren takım bu şekilde minimum 25 puan kaybederse 3 puan farkla şampiyon olamamış kişimi haksız olur? Görüntüler sarı ışıkta geçmiş deseydi Vettel kupasını götürüp 3 puan aşağıdan gelen adama teslim edecekdi ( henüz kupalar bile verilmemişken) ve bunun adınada kimse haksızlık demeyecekdi.
    Açıklamalardaki ALonso ismini öne atarak Ferrari nin 1 nolu pilot uygulamasının olduğundan bahsedenler var. Takımlar açıklasınlar yada açıklamasınlar… seçtikleri öne çıkan bir pilotları hepsinin vardır.Kimsew çıkıpda benim takımım eşit statüyü seven bir takım deyip durmasın.ALonso bile McLaren den ayrılırken ' sizin 1 nolu pilotunuz varken bana şampiyonluk verme şansınız yok öyleyse beni serbest bırakın bende başka bir takımda yarışayım dedi ve takımdan ayrıldı (McLaren den ayrılma lafı budur). Her takım bir pilota yakınlaşır ama yarışlar sırasında öne çıkan pilot tabiiki desteklenir.Raikonen 2008 de geriye düştükden sonrada Massa nın ön plana çıkmasıyla takımdan destek görmüşdür.

  2. Alonso'ya şampiyonluk borçları var da, 2006 yılından beri takımın pilotu olan Massa'ya karşı şampiyonluk borçları yok mu?

    Bu yapılanlar resmen Alonso'yu kayırma gayesidir, bu yüzden de emektar pilotlarını Alonso uğruna harcıyorlar.

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Haklısın dominicali massanın adını ağzına almama gibi çok büyük bir terbiyesizlik etmiş.Konuyla alakası olsun ya da olmasın Besmele çekerek massanın adını zikretmesi gerekirken şu yaptığına bakın.

  4. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Bazı kişiler sadece pilotları için takımı savunuyorlar.Burası Alonso'nun takımı,o ne isterse o oluyor.Massa ya yapılanlar ortada.Her demeçtede bunu belirtiyorlar.

  5. Kaçan şampiyonluk Fernando Alonso'nun şampiyonluğu. Halbuki Domenicali'yi ilgilendiren tek şampiyonluk takımlar şampiyonası ki o kaçalı epey oldu.

  6. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Yok tabiki. Alonso varken diğerlerinin ismini anmamamılyız bile.

  7. emiko emiko avatarı

    Diyelim vettel ceza aldı ve Alonso şampiyon oldu.Bu Vettele haksızlık olmazmı ?Vettel geçişi yaptığı anda cezasını alsa tekrar yükselme ihtimali yüksekti.Fianın yarış esnasında yaptığı hatayı Vettel ödemek mecburiyetinde değil.

  8. emiko emiko avatarı

    Lafa bak insan derki her iki sürücü içinde kazan araç yapmaya odaklandık der.Massaya üzülüyorum.Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste…

  9. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Massanın isminin bu konuyla ne alakası var.Konu kaçan şampiyonluk ve vettelin bayrak konusu.
    Patron durduk yere neden massadan bahsetsin.Kafan yerinde mi senin.Massa takıntısını bırakın.Her ferrari haberinde her açıklamada massadan bahsedilecek diye bir anayasa maddesi mi var.

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    alonsoya şampiyonluk borçları olduğu için böyle konuşmuş olamaz mı?

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    2008 dede spanın son turunda yagmur yagmasa sampiyonluk kimi ye gidecekti

    2008 spada yağmur yağmasaydı şampiyon kimi olacaktı.Haklısın hamilton 98 puanla şampiyon oldu.kimi ise 75 puan aldı.Spada yağmur yağmasaydı ve kimi kazansaydı 10 puan alacaktı.75+10=85 edecekti.

  12. Omer aynen elbette haklarını arayacaklar ama bu kadar uzatılması yanlış

  13. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    2009 da kimi nin gidecegi acıklandıgında anlamıstım böyle seyler olacagını kimi o en kötü araçla bile spayı kazandı art arda bütün yarıslarda podyuma çıktı ama yinede ferrari kimi gibi bir pilotu takımdan gönderdi 2008 dede spanın son turunda yagmur yagmasa sampiyonluk kimi ye gidecekti büyük ihtimalle domenicalli bunları hak etti bence.

  14. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Massa ya yine neler yapacaklar acaba seneye?Daha sene başlamadan Massa nın ismi çizilmiş bile.Yazık.

  15. vettelin son 3 yarisa kadar haketmedigini dusunuyordum fakat eger bir pilot son 3 yarisin ikisinde en son siraya kadar dusup sonra birinde podyum digerindede istedigi bir sonuc aliyorsa kesinlikle haketmistir o sampiyonlugu…

  16. Ferrari%100 avatarı

    Felipe ve Fernando aynı şartlarda olmalı ikiside şampiyonluk oynama şansı olmalı aksi olursa yine aynı şey olacak yani Vettel yine şampiyon olma ihtimali olabilir
    Hamilton da yok zaten (mclaren) off offfffffffff

  17. İşe bak 05 ve 06 da şampiyonluk kazandığı Renault takımı 2010 ve 2012 de alonsodan çifte şampiyonluk aldı.Şimdi ödeşmiş oldular.

  18. Dominicalli bıraksın bu ayakları,eğer gerçekten sarı bayraklar altında illegal olsaydı geçiş,o zaman bu açıklamalar yerine kendisinden FIA şöyle FIA böyle gibi açıklamalar dinlerdik.Eskiden severdim dominicalli yi son 3 yıldır çok boş konuşuyor,biraz iş yapması lazım ferrarnin

  19. " Domenicali, yaşananları tamamen geride bıraktıklarını ve gelecek sene Alonso'ya kazanabileceği bir araç vermeye odaklandıklarını söyledi."

    Cümleye dikkat edin. Bu cümle Ferrari'yi çok güzel anlatıyor. 😀

  20. Domenicali, yaşananları tamamen geride bıraktıklarını ve gelecek sene Alonso'ya kazanabileceği bir araç vermeye odaklandıklarını söyledi.

    burdan belli oluyor ..massa yi yine sabote edecekler.. takvimin 2 yarisinda massa nin sampiyon olma sansi kalmadigi zaman yine takimlar samp. icin sabote ortadan kalkar

    2004 den beri ferrari taraftariyim alonso bu takimda oldugu sürece hic bir takim arkadasi 1 galibiyet bile alamaz.. aldirtmazlar adamlarin isi gücü alonso .. alonsoya yeni parcalar yok gelecek sene icin hizli bir arac.. ama massa icin ?? adam samiyon olmaz mi ? gördük son yarislarda adam eski parcalarla alonsoyu gecti.

  21. ucuz numara bunlar Domenicali deseki biz vetteli şampiyon görmüyoruz bizim şampiyonumuz alonso dese ne yazar . vettel son iki yarışta aleyhinde konuşan bütün takımlara ve pilotlara pilotaj dersi vermiştir ve gerçek şampiyon nasıl olunurmuş gösterdi gerisi hikaye

  22. Ben de bir Vettel ve Räikkönen hayranıyım. Ancak bu yorumun biraz duygusal geldi bana. Mantıkla bir kez daha düşünelim: Bir kural ihlali vardıysa ve gereğinin yapılması atlanmışsa adam tabii ki hakkını arayacak! Bunda ne samimiyet/samimiyetsizlik var?

    Domenicali'nin "Şampiyonluğunu gölgelemek istemedik" lafı gereksiz. Ona katılıyorum.

  23. Ferrari formula 1 takımı şu son zamanlarda yaptıklarından dolayı çoğu kişinin saygısını kaybetmiştir
    vettel şampiyon oldu adamlar hala kabullenmedi yok sarı bayrak vs vs geçin bu ayakları

    ayrıca şampiyonluğu sapına kadar vettel hak etti hakda yerini buldu F.Alonso hak etti ama bi vettel kadar değil kazandığı yarışlara bi bakın öndekilerin sorunlarından yararlandı

    ayrıca red bull mühendisleri özellikle adrian neweey ferrari mühendislerinden daha çok çalıştılar
    vettel de alonso dan daha fazla çalıştı ve şampiyon oldu

    ayrıca alonso yarıştan sonra vettel tebrikte çok geç kaldı rakibini tebrik etmesini ve bunun bi spor olduğunu öğrenmeli ama kendisi formula i bir spor olarak görmeğini söylüyordu hala aynı düşüncedeyse bilemem

    Ayrıca Stefano Domenicali açıklamaları bana hiç samimi gelmedi baktılar kamoyundan tepki geldi hemen geri adım atıp çizilen karizmalarını kurtarma çabasına giriştiler bence çoğu kişi bu numaraları yutmaz

    huylu huyundan vazgeçmeli ferrari artık kötü alışkanlıklarını bırakmalı

  24. Dominicaliden iyi bir açıklama bence.. bu işi daha fazla büyütmenin anlamı yok… Sonuçta bir gün vettel ferrari adına yarışacaktır. uzatmaya gerek yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir