Alonso: "Hayatımın En İyi Sezonuydu"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, gridde en iyi olarak görülmeyen aracı ile son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesindeydi ve unvanı, sadece 3 puan farkla kaybetti.

Valensiya’da konuşan Alonso: “İşlerin gidişatından memnun kaldım. Sonunda 3 puanla kaybettik”

“Bununla birlikte, hayatımın en iyi sezonunu geçirdim ve şimdi sadece gelecek seneyi düşünebilirim.”

“Her yarışın ardından başardıklarımızla, mucizeye gidiyorduk. Şampiyonluğu Brezilya’da kaybetmedik; Spa ve Suzuka’da oldu bu. Gelecek sene aracı geliştirmeye, gridde daha ileride başlamaya ve kazalardan uzak kalmaya çalışacağız. Ayrıca biraz daha şanslı olmayı umuyoruz”

Ferrari pilotu, İtalyan takımın kış testlerindeki yaşadıkları sıkıntılara çok iyi bir tepki verdiğini de ifade etti.

Alonso: “Strateji, pitstop, kalkışlar ve dayanıklılık açısından mükemmel bir sene oldu. Tek eksiğin araç olduğu konusunda hemfikiriz ki bu, senenin çoğunda en iyi takımlarla başa baş olamadığımız anlamına geliyor.”

“Geliştirmemiz gereken tek şey bu. Ama yapılması en zor şeyin de bu olduğu bir gerçek. Yaşadığımız bütün zorlukların ardından -mesela kış testlerinde ne kadar geride olduğumuzu düşünüyorum- şampiyonluk için sonuna kadar mücadele etmemiz, büyük bir takım olduğumuz anlamına geliyor.”


Yorumlar

  1. tifoalo HRT avatarı

    ciddiye almakta çok gülüyorum hahaha

  2. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Fernando 'Patron' Alonso'nun geçirdiği her sezon, katıldığı her yarış ve attığı her tur mükemmel ötesi kendine göre. O F2012'nin dili olsa da konuşsa. Araba nasıl sürülürmüş bir anlatsa.

  3. bencede alonsonunn en iyi sezonuydu bence bundan sonra böyle bir sezonuda yakalyımaz ve burayada yazıyolrum bu takımdan şampiyonluk alamadan ayrılacak

  4. Alonso Ferrari'ye geçtikten sonra gerçekten çok gelişti. Şampiyon olduğu yıllarda dahi onun bu kadar güçlü bir pilot olduğunu düşünmüyordum ama her sene üzerine koyarak geldi buraya kadar.

    2012 sezonu da bence kariyerinin zirvesidir ama özellikle son yarışlarda performansının düştüğünü görüyoruz. Bunda Vettel-Redbull ikilisinin 40 puan farkı kapatıp öne geçicek kadar güçlü olmasınında payı büyük. Bu durum Alonso'nun psikolojisini çok bozdu ve sene başında, ilk yarıştan sonra Ferrari'de şampiyonluğa inanan tek isim olan Alonso şampiyonluğa olan inancını kaybetti, özellikle son 3 yarışta. Bence performansının düşmesinin bir sebebi de bu. Ama şöyle bir gerçek varki Ferrari'nin bu adama şampiyonluk borcu var.

  5. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Sürekli alonso ya burnu havada sımarık gibi giydırmeler yapan arkadaslar, bu sahsıyet bu sezon sampıyon oldugum senelerden bıle daha ıyıdım, 1 numara olamama ragmen kendını bıle adaletli sekılde kıyaslıyor hak tan hukuktan cok cok ıyı haberınız var ancak ısınıze gelmıyor..
    Bencede sürüş kusursuzluk acısından en ıyı sezonuydu..

  6. Açıkçası Alonso'nun yaşını ve Ferrari'nin durumunu göz önüne alırsak ben kariyerinin geri kalanında böylesi bir ortamda çokta başarılı olabileceğine inanmıyorum(Araç ve rekabet ortamından dolayı)

  7. 2010 da da harikaydı ama bu sene en iyisiydi en hızlı olmayan araçla iyi şeyler başarıyor
    mühendislerin çalışması lazım önümüzdeki sene neler olacak bakalım

  8. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Sendeki bu azimle bırak şampiyonluğu tarih yazarız,senin tecrübeni anlatmaya gerek yok,F1 tarihine derin bir çukur açtın, ve bu çukurda başarılarla dolu bir f1 geçmişi var,seni sen yapan içindeki HIRS,AZİM,ADRENALİN,TUTKU, F1 aracını sürerken onunla pistte dans eden sadece seni görüyorum,hızlı olmayan bir araçla bu kadar derin bir fark oluşturmak,kimsenin aklına gelmezdi,asıl sorunumuzu bulur bulmaz senin konuşma zamanın gelecek Alonso, Bizler Fanlar olarak sana her zaman destek veriyoruz, F1 tarihinde ferrari takımında tarih yazmak için bir neden yok!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir