Montezemolo, Schumacher'in Brezilya'daki Tavrına İçerledi

yazar:

kategori:

İtalyan takım, Schumacher ile birlikte art arda 5 defa şampiyonluğa ulaşmıştı ve o başarılı dönem, Formula 1 tarihine altın harflerle geçmişti.

Ama Ferrari başkanı, 2012 finali Brezilya’da Schumacher’in, vatandaşı Vettel’e olan pistte ve pist dışındaki hareketlerine şaşırdığını gösterdi.

Montezemolo: “Michael Schumacher için biraz daha farklı bir final yarışı bekliyordum. Çünkü, sıra dışı anların yaşandığı Ferrari ile bağları olan; (Ferrari’ye) çok yakın bir pilot.”


Yorumlar

“Montezemolo, Schumacher'in Brezilya'daki Tavrına İçerledi” için 78 yanıt

  1. pekii royal hunt kardes sana bir iki bilgilendirme yapayım biraz ufkun genişlesin.
    schumacher ferrari ye gittiğinde 2 şampiyonluk apoleti ile gitti ve kesinlikle benetton dan daha iyi araçlar vardı gridde en azından en iyi araç değildi ve 2 sampiyonluk aldı.ferrari ye gittiğinde ise sanıyorsunmu ki hemen ilk yılında ferrari de şampiyon oldu.schumacher ferrariye 1996 yılında gitti ferrari bitik bir takımdı yıllarca sampiyonluk yüzü görememiş iddiasız bir takıma dönüşmüştü ferrarinin yeniden yapılanması schumacher le birlikte kendisini bulması 2000 yılını anca buldu.yani schumacher 2000 yılından itibaren ferrariyle birlikte çıkışa geçti 2000 yılındaki şampiyonluk da araç gene en hızlı değildi ama schumacher in yeteneklerini ortaya koyabileceği kadar rekabetçiydi ve schumacher de üstüne düseni fazlasıyla yaptı bilmeden konusmayalım
    görüyoruz rekabetten uzak bir araçla hangi pilot olursa olsun birsey yapamıyor en hızlı araç başka rekabetçi araç başka kavramlar schumacher in 3 sampiyonluğu rekabet edebilecek araçlarla kendi yetenekleriyle geldi ferrarinin daha sonra domine ettiği yıllarda araç faktörü belirgin bir sekilde egemendi ama o zamana kadar zaten schumacher efsanesi başlamıştı.ayrıca schumacher geçen yıl griddeki en berbat araçlardan mgp ilede geçiş rekoru kırdı:) niye bir başkası değil de schumacher mesela force india da orta sıralardan başladı ki mgp nin önündeydi williams da öyle yani neresinden bakarsan bak bu adam kariyerinin tüm dönemlerinde geçiş rekorları kırmıştır bu çok net başka çarpıcı bir örnek vereyim ki biraz tanı neden bu adamın halen bu yaşında sıralama ustalarına kafa tuttuğunu yağmurda hemde o berbat araçla herkes dökülürken pist kuruyana kadar onun neler yaptığını o zaman daha iyi anlarsın bak kardesim michael schumacher son sene ye kadar 267 yarısın 68 inde sadece pol den baslamış buna karsın 91 yarış birinciliği var bu çok carpıcı bir örnektir simdi yanlış anlaşılmalar olmasın ama katıldığı yarış aldığı pol ve yarış birinciliği olarak orana vurduğunuzda aldıkları pole karşılık schumacher kadar yarış galibiyeti olmayan pilotlar var yani ilk sıradan yarışı domine etmeden çok fazla galibiyeti var istediğiniz pilotla kıyaslayabilirsiniz bu pilot farkıdır. İnsanlar schumacher i sanki sadece ferraririn altın çağı olan yıllarında yarıştığını sanıyorlar büyük bir cehaletle su tablo schumacher in aslında en iyi olmayan araçlarlada yaptığı büyük isleri gözler önüne seriyor.Kaç pilotun aldığı polün 1,5 katı yarış galibiyeti var.mesela senna 65 pol de 41 galibiyeti var mesela hamilton 26 pol 21 galibiyet vettel inde oranlamada pol e göre galibiyeti düsüktür Schumacher 68 pol 91 galibiyet yani kimin hakkında ne konustuğumuzu bilelim.Öyle herkes ilk sıradan alıpda yarışı domine ederek zaferler kazanmıyor 2 den 3 – 4 den gelip yarıslar kazanabiliyormusunuz aracınız 267 yarısta sadece 68 pol alacak kadar mı o zaman siz bir seyler yapacaksınız geridende yarıs kazanacaksınız bu konuda en iyi örnek ve başarılı pilot schumacher dir iste o bu yüzden efsane.

  2. Tartışmak bile istemem ama montoya hızlıdır ama F1 de onun gibi hızlı ve geçiş yapan çok pilot vardır. Ama en iyi geçiş yapan pilot Shumi, F1'in en iyi geçişi ise Hakinen'in Shumi'yi geçişi olarak bilinir.Bence de öyledir ve Hakinen,Senna ikilisi varken Montaya'nın adını anmam.Saygılar.

  3. hamilton'a yol verilerek massa'nın elinden alınan şampiyonlukmuş 🙂 yalan, iftira, hakaret herşey var sizde.

    önce videoyu izle, sonra bi düşün; madem glock hamiltona yol vermek istesin, neden yağmur yağdığında pistte kalıp kumar oynadılar? glock pite girip yağmur taksaydı hamiltonun arkasında kalacaktı. ona yol vermek isteyen biri neden kuru lastikle pistte kalsın? yağmur lastiği takmadığı için herkese geçiliyordu zaten. işiniz gücünüz milleti kandırmaya çalışmak.

    alonso'nun renodaki şampiyonluğunu 2008deki olayla lekelemeye çalışmış, bu da ayrı bir iftira. 2005-2006 ile 2008 ne alaka?

    schumi en çok geçiş yapanmış 🙂 adam en hızlı aracıyla zaten en kötü ilk 3ten başlıyordu geçişe ne gerek var? ben eminim ki hamilton 07-08-09 3 yıllık dönemde schuminin 5 yıllık şampiyonluk döneminden daha fazla geçiş yapmıştır.

    schumi süper pilot okey. o yüzden 31 yaşına kadar sadece 2 şampiyonluğu vardı. 36 yaşında ise 7 şampiyonluğu. bu adam 31 yaşından sonra mı hızlandı, yoksa aracı mı değişti? bunu siz düşünün.

  4. Sadık Taş avatarı

    Eski kurallarla yarış geçme deyince ilk akla gelen Montoya'dır. Adamın lakabı "the overtaker".

  5. Bütün yorumları okudum ve tüm yorumlardan bir özet çıkardım:)

    SHUMİ Vettel'e yol vermekle Ferrari'den 2006'nın intikamını almış ve en iyi arkadaşına Vettel'e EL

    VERMİŞTİR.
    Ayrıca benim bildiğim herkesin şampiyon olduğunda şüpheli bir durum mutlaka vardır.
    En son şampiyonluklara kısaca bakalım;
    Hamilton'a yol verilerek Massa'nın elinden alınan şampiyonluğu,Vettel'in lastik gibi RB'si, Alonso'nun Reno'da iken takım arkadaşının bilerek kazası vs vs.
    Yani adam akıllı şampiyon olan yok:)))) Yorumlara göre yazdım.
    2006'dan beri lastik,drs gibi yarışın kaderini etkileyen basit kurallarla f1 eğlenceli oldu ama gerçek pilotun yeni lastik değiştiren sıradan bir pilota geçiş üstünlüğü sağlayan bu hareketler de gerçek pilotların kanına dokunuyodur. Yani pilot için hoş bir durum değil.
    O yüzden eski yarışlara bakarsak en iyi pilot yeni yarışlarda da en çok geçiş DRS'siz geçiş yapan pilot TEK EFSANE SHUMİ'dir. Senna,Hakinen ikiliside benim için bir efsanedir. Yalnızca Shumi kadar şampiyonlukları yok.
    Bütün arkadaşlara yorumları için teşekür ediyorum.

  6. mecit karaca avatarı

    sen en iyisi monster truck izle. bu alem kafa yapıyor sana…

  7. vedat özkan avatarı

    Söyleyebileceğim çok şey söylemek istediğim hiç bir şey yok.Çünkü ben ayakları yere basan bir insanım saygılar.

  8. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Siz varken ne haddimize. Hani Alonso ile hergün dolaşıyorsun ya birgün söylersin seni sevmiyorum diye.İnan oda çok üzülür :). Alonso bir Hamilton yada Vettel kadar yetenekli bir pilot değil.

  9. burada bazı f1 fukaraları schumi,nin kariyerini tartışıyor . sadece tartışır ve boşuna çenesini yorar

  10. aslında bu sene fernando için büyük şanstı. sürüşüyle çoğu kişinin saygısını kazanmıştı. Ama gerek fernando gerekse ferrari kanadından yapılan açıklamalar alonso ve ferrari fanlarını yalnızlaştırmakta. aynı şekilde red bullda da marko olmasa daha sempatik olacaklar bence…

  11. vedat arkadaşım boşver. alonso'yu bile günahım kadar sevmememe rağmen ona ortalama pilot dedi ya başka birşey demiyorum. hani kendi kişisel düşüncesi diyecemde. sanki tek otorite kendisiymiş gibi yazmış.

  12. zaten schumi,yi sen tartışamazsın bana 91 yarış kazanacak adam göster

  13. Eee herkes kendi menfaatine.Herkes üzerine düşeni yaptı zamanında Ferrari de Schumi de.16 yıl şampiyonluk bekleyen takımı şampiyon yaptı adam.tüm benetton ekibini çekti takıma.2004 bsonunda ekipteki çoğu kişi ile sözleşmeler bitiyordu.Aslında hedef 2004 tü ama 2006 ya kadar uzattılar.Schumi daha da yarışmak istedi lakin Monte kararını vermişti.Ne olursa olsun Schumi kırılacak gönderilecek bir adam değildi.Fazla başarı battı herhalde.Brawn ın takım patronluğu görevine talip olması da onun sonunu getirdi.Domenicalileri ile çok mutlular ki şimdi yine Brawn isimleri dolaşıyor etrafta.! Raikkonen de işi bitince yollandı aynı şekilde.Santander in etkisi bunda çok büyük mesele sadece Alonso değil.Alonso takımın da desteği ile elinden gelenin fazlasını yapıyor ama Rbr nin gücü kırılacak cinsten değil.Bi kaç sene daha şampiyonluk orucu sürerse onun da kalemi gözünün yaşına bakılmadan kırılır.Mendaat işte tüm olay ama geçmişe bakınca görüyoruz ki tüm sebep menfaat değil insanoğlunun kibiri dikbaşlılığı.Ve yine görüyoruz ki bunlar ziyadesiyle zarar verici sonuçlar doğuruyor.

  14. ****** koyum schumacher'in 6 şampiyonluğu şaibeli diyen adamın yorumlarını yayınlıyosunuz benimkileri yayınlamıyosunuz allahını siktiklerim.

  15. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    bu adamı savunma lütfen bana.F1 efsanesi Senna,Prost,Mansell,Fangio,Arnoux gibi pilotlardır.Modern f1 de Hakkinen dir.Schumacher hileleriyle anılacaktır.Oda Vettel in başarılarıyla övünmeye devam etsin.Alonso zaten ortalama bir pilot.Hileyle hurdayla sponsorla kazanamazsa neyle kazanacak?

  16. vedat özkan avatarı

    Benim kişisel düsüncem benetton da kazanılar 2 harika şampiyonluk bence çok çok özel o yıllardaki araç ve gridde olan pilot dizilimine ve kurallara baktığımızda genç schumacher için çok büyük başarıdır bu bile yeter.bugün pilot faktörü nün önüne geçen daha çok faktör var ama o günün şartları çok daha pilotaja dayalı kalitenin yeteneğin ön plana çıktığı yıllardı kısacası iyi bilelim iyi tanıyalım ona göre konuşalım havanda su dövmek abesle iştigal.

  17. vedat özkan avatarı

    6 şaibeli şampiyonluk mu :)))))
    Yalnız tüm suç schumacher de 7 şampiyonluk f1 de yetmiyor 1 düzine yapması lazımdı ki konuşacak bir sey kalmasın hey allahım ne dünya millet bir şampiyonluğu göremiyor schumacher gibi bir pilot eleştiriliyor he yanlış anlaşılmasın tabiki eleştirilecek ama bu şampiyonluklarda elde ettiği başarılarda olamaz bu hiç hakkaniyetli değil.benetton takımında kazandığı şampiyonluklar kesinlikle eleştirilemez laf sözle bu işler olmaz ispatlı hiç bir şey yok ortada geçende yazdım pique alonso olayındaki gibi ispatlı bir durum olur tamam ona diyecek bir sey yok bu imalar hiç hoş değil ferrari de kazandığı ilk şampiyonluğun nesi var kesinlikle egemen olmayan bir araçla kazanılmış en zor şampiyonluklardan biridir arkadaslar yapmayın sevmezsiniz bunu anlarım ama kişisel problemlerinizi kin nefretle dolu bakış açılarınızı buralara taşımayın emek bu kadar ucuz değil.

  18. son yarışta zaten pistteki pilotların tamamı alo ve vet in önünden çekildi.olayı kendi aralarında halletmelerini sağladı yani hepsi aynı stratejiyi yaptı aralarında çatlak patlak olmadı ha hepsi onlara karşı savaşsa aynı durum söz konusu olurdu suçlamak mantıklı görünmüyor.içlerinden bazıları dirense ve onlarla kazaya karışsa herhalde sezon başındaki 1-2 yarıştan men cezası alırdı özellikle alo ile bu teması yaşayacak olanlar kim bu durumu göze alır hiç kimse.gro nun utanç verici şekilde 1 gp den men edilmeside (sanki ona gelene kadar kimse böyle büyük bir kazaya sebebiyet vermemeişti !) zaten politika idi kasıtsız bir kazadan dolayı kasıtlı bilerek utanmadan çarpanlar ve yol kapatanlara verilen aynı ceza gro ya verildi.bu utanç hem fia ya hemde tüm takımlara yeter.ayrıca kimin kime lafı var tencere dibin kara onunki bununki senden kara.

  19. 2003'te şumi sıralamalarda yarışta olduğu kadar iyi olmadığı için herkesin tek hakkının olduğu saçma sıralama sistemi getirildi. yine şumi'nin en çok yarış kazanan pilot olması muhtemel olduğundan 1. ile 2. arasındaki puan farkı azaltıldı. 2005'teki lastik kuralında şumi'nin sürüş stilinin lastikleri daha çabuk aşındırmasının da payı vardı. ki o sezonu bile en hızlı 3. otomobille 3. bitirdi. yani şumi ve ferrari kuralları negatif olarak da belirledi merak etme. 🙂

  20. air_canada54  avatarı

    Ya şu adam çıkıpta hala sağa sola saldırıyorya yuhh demekten başka birşey demek gelmiyor insanın içinden, başkasının ipiyle kuyuya inilmez monte efendi yapsaydı Ferrari doğru dürüst bir araba ozaman kaç sezon geçti Redbull'un dominantlığı geçmedi, kaç sezondur Alonso paralıyor kendini oda bir yere kadar, Utanmadan efsaneye dil uzatıyorsun bide…

  21. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Evet.Aynen öyle.

  22. 1997 zaten şampiyon değil. ferrari'nin kuralları belirlediği diyorsan 2000-2004 herkes böyle olduğunu düşünüyor o zaman sen adamın 6 şampiyonluğuna şaibeli diyorsun. bir tek 95'i alnının teriyle aldı ha :))

  23. bu arada michael'a kızan ferrari/alonso taraftarlarına 2008'i hatırlatayım. alonso sezonun sonlarına doğru birkaç kez massa'nın şampiyon olmasını istediğini ve elinden gelen yardımı yapacağını söylemişti. ha hamilton ve massa sürekli renonun önünde yer aldıkları için bu tür bir durum oluşmadı ama burada alo ve msc'nin tavırları arasında bir fark göremiyorum.

  24. schumacher'in olayları da temcit pilavı oldu resmen herhangi bir tartışmada hemen bahsedilen konular 🙂 senna'nın olaylarınında schumacher'in olaylarından aşağı kalır yanı yok hani.

    senna'nın prost'a startta nasıl bindirdiğini, 1992 fransa gp'de schumi tarafından geçilecağı sırada senna'nın nasıl agresifçe önünü kapattığını çarpışınca da sinirli bir şekilde schumi' yi kenara çekip konuşurken gazetecilere nasıl sert tavırlar gösterdiğini bilmeyenler var. daha ilk turda frenleri ısıtmadan böyle atak yapmaya kalkamazsın diye schumacher'e fırça çekmiş. (kaza videosunu izleyin schumacher arkadan çarpmış gibi görünür ama durum öyle değildir. senna o kazadan sonra yarış bittiğinde schumacher'le çarpışmasını sorduklarında diğer pilotlara ''onu durdurmasaydım başka kimse durduramazdı'' demiş. 1992 sezonu schumacher yavaş yavaş parlamaya korkulan pilot olmaya başlıyordu.

    evet schumi' nin hataları vardır. evet jerez' de de hata yapmıştır. ama damon hill, ayrton senna vs. sütten çıkmış ak kaşık değildir. madem schumi' nin yaptığı bu hatalar önemlidir ve hala bu nedenle schumi kötülenmektedir, o halde senna' nın yaptığı hatalar da irdelenmeli, o da kötülenmelidir. ama olur mu hiç? senna efsanedir. çünkü ölmüştür. ölmeden önce senna' nın başını yiyen bazıları öldükten sonra kendisine saygı duruşuna geçmişlerdir.

    oysa schumi halen yarışmakta ve senna' dan daha da başarılı olmaktadır. o halde kötülenmelidir. başarılı olanın fi tarihinde yediği iki nane ısıtıp ısıtıp önüne konmalıdır ki başarıları gölgelensin. sürekli yarış kazanırsa "aracı iyi ondan" denir, kazaya karışırsa "agresif, minibüs şöförü" denir. coulthard başka bir yarışta 13 arabayı birden yarış dışı bırakır, arkasındakinin farkedemeyeceği şekilde yavaşlar ve arkadaki schumi üzerine çıkar, suç schumi' nin olur. ama schumi bir gün öldüğünde ne 94 adelaide ne de 97 jerez hatırlanacak.

    senna'ya nasıl sadece öldüğü için saygı duyulmuyor, başarıları nedeniyle saygı duyuluyorsa ve schumi'ye göre yaptıklarının aşağı kalır bir yanı olmamasına rağmen (startta doğrudan rakibinin üzerine kırıp şampiyon olmak gibi) bu hatalar artık konuşulmuyorsa, schumi' ye de başarıları nedeniyle saygı duyulmalı ve geçmişte yaptığı hatalar artık bir kenara bırakılmalıdır.

    pilotlar da en nihayetinde insandır ve onlar da hata yaparlar. önemli olan yaptıkları hatalardan ders alabilmeleridir. schumi 97 jerez' den sonra gereken dersi almış ve aynı agresifliği bir daha yapmamıştır. tabi ki hata yaptıklarında eleştirilmelidir. ama işi kabak tadı boyutuna getirmenin alemi yoktur.

  25. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Ferrari nin kuralları belirlediği dönemdeki tüm şampiyonluklar.1994 şampiyonluğu. Almaya çalıştığı 1997. Yarış bazında çok fazla örnek sıralayabilirim.

  26. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Büyük patron Michael 'Who' Schumacher'in F1e neden döndüğünü idrak edememiş. Bir Alman takımı için döndü, yarışmak için değil. Kendini kovanlara değil, hemşerisine yol verecek elbet.

    Anlaşılan Fernando 'Patron' Alonso elemanına gerekli metni vermiş okuması için.

  27. the cobbler avatarı

    @nico_hulkenberg 1994'te çekiş kontrollü bir araçla hill'in üstüne kırarak şampiyon oldu ama o sezon şampiyonluğu hill'in şumiden daha fazla hakettiğini kimse söyleyemez. adam 16 yarışlık sezonda 12 yarışı değerlendirilmeye alındığı halde şampiyon oldu. ha şaibe var mı? evet var. ikincisi hangisi? 2003 diyeceksen son 3 yarışta ferrari & fia tarafından bi lastik katakullisi yapıldı ama o üç yarışın ikisinde yağmur yağdı zaten. bugün bakınca keşke montoya kazansaymış diyorum ama schumi de en az jpm kadar iyiydi o sezon. hatta 2003 schuminin en iyi sezonlarından biriydi. bazı yarışlarda ferrari çok kötü olmasına rağmen iyi puanlar aldı. ayrıca buna şaibe diyeceksen o zaman vettelin 2010 (esnek kanat) ve alonsonun 2006 (illegal mass damper) şampiyonlukları da şaibeli. hatta kimi'nin ballı şampiyonluğu da şaibeli. bmw'ler soğuk benzin kullandıkları için diskalifiye edilmiş olsalar hammy şampiyon olacaktı. ama edilmediler. lewis de delikanlı gibi çıkıp "pist dışında gelecek bir şampiyonluğu istemem" dedi. ferrari naptı? vettelin yarışını tur tur çalışıp şikayet edicek bir şeyler aradı. 🙂 üçüncü 'şaibeli' şampiyonluk hangisi onu çözemedim yalnız. 2004 filan mı ahaha.

  28. şaibeli şampiyonlukları hangileri?

  29. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sen kimsin subcero .kimi tehdit ediyon sen.Adminler senin gibi veletten korksaydı bu site ayakta kalmazdı.

  30. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    insanlık dışı?? 97'deki olayda nasıl örnek insan olunur derslerinde gösterilecek cinstendi herhalde.

  31. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    2006 da adamı F1 den zorla emekli ettiniz hiçbirşey söylemeye hakkınız yok. shumi 4-5 sene daha rahat yarışırmış açıkça görüldü.

  32. Nie senna mesih mi ? Tabikide Sennadan daha iyidi.Senna çok iyi bir pilot olabilir.Ama bu onun Schumiden iyi olduğu anlamına gelmez.Adam allahtan zaten vefat etti sizler için ilah oldu.Gelelim diğer meseleye yuh artık 3 sampiyonluğu şaibeli olduya pes diyorum.Bu adam emekli olmayıp ayağı kırılmasaydı Coulthard'ın Spadaki insanlık dışı hareketine maruz kalmasaydı şuan 10 dünya şampiyonluğu vardı Şaibeli olaraktan :))

  33. Birini yaptığı bir eylemden dolayı eleştirirsen birileri çıkıp konuyla ilgili acıklama yapma gereği duyar.
    Bu Ralf ya da Schumi olabilir çok normal.Defalarca diye ithamda bulunuyorsun.Açıp istesen Belçika spa yarışında ki Vettel'e karşı savunmasını izlede sonra bir düşün bakalım.İnterlagosta adam yol vermese bile (Vettel zaten zorlayıp rahat geçecekti) şampiyon yine belliydi.Şimdi sana soruyorum
    tur başına 2 sn daha yavaşsın ve arkanda şampiyonluğu kovalayan bir pilot var.1 puan daha fazla alacam diye adamın kaderiyle oynamak istermisin? Mücadeleye girip adamı yarışdışı bırakıp şampiyonluğa direkt etki etmek istemisin? bir diğer taraftan daha bakıp Schumacher'in yerinde Alonsonun vatandaşı Pedro de la Rosa olsaydı zorlarmıydı ??

  34. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    3 şampyiyonluğu şaibeli.Hele bu adam için diğer pilotları yok sayıyorsunuz ya diyecek birşey yok pes.Gerçi sizin için bu adam Senna danda daha iyidir.Onu bile savunursunuz.

  35. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sen okuduklarını anlamıyorsun.
    """Bir nevi""" özür dilemek .Yani bir terbiyesizlik yaptım kusura bakma anlamında algılayabilirsin.

    Bir değil iki değil defalarca veteli himaye etti.Son yaptığı ise göze battı.Öyle olmasaydı senelerdir ismi cismi duyulmayan kardeşi bile çıkıp savunurmuydu.

  36. Pardon ne yaptığı için özür dileyecekti ? Vetteli zorlamadığı için mi ?

  37. Kardeş Heralde Alonso hamilton gibi pilotlarla karşılaştırılmayacak seyler yaptı schumi.
    Bak ne güzel söylüyorsun.Bu adamı b Class sürücülerle karşılaştırmak mümkün mü ?
    Onun adı Michael Schumacher. 91 yarış galibiyeti 68 pol 7 dünya Şampiyonluğu anladın ?

  38. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ben yaranmaktan bahsetmedim ki , yaptığı hatanın farkına varması ve bir nevi özür dileme olarak gördüm.

  39. Ya sen ne zırvalıyorsun? Ferrariye yaransa ne olur yaranmasa ne olur? Ne beklentisi var ferrariden.Sen hala kaybedilen şampiyonluğun etkisindesin uyan artık bitti geçti gitti.Yok artık şampiyonluk rüyanda bile göremeyeceksin

  40. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Şhumi yarışta yaptığı hareketin tepkiye yol açacağını tahmin edip böyle konuşarak Ferrarinin gönlünü almaya çalışmış olmasın.

  41. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Hayır kendi düşüncelerimi söyledim.Schumacher i sevmek zorundamıyız?Alonso,Hamilton ve diğerlerinin yaptıklarıyla karşılaştıralamayacak şeyler yapmıştır bu adam.Alonso cu olduğumu iddaa edenler var,laf etti diyenler var.Neye inanmak isterseniz ona inanın.Ama kimse dokunulmaz değildir.Düşüncelerimi yazdım,beğenen beğenir,Beğenmeyen beğenmez.İşinize gelirse.

  42. Schumacher Ferrari'nin şampiyon olmasını istemiş, Montezemolo Schumacher'in hareketine içerlemiş.

    En az biri yalan söylüyor 🙂

  43. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Aynı şeyi senden de bekleriz Rambo.

  44. Kesinlikle noktasına virgülüne kadar katılıyorum.

  45. Monte başarıyı yakaladaığı isme böyle yapıyorsa vay alonsonun ilerideki haline.Hele seneye de şampiyon olamasın savaş çıkar ferraride.
    Bu arada alonsocu arkadaşlar kimici hulkenbergci olmuşlar bol bol nick deiştirmişler.Böyle şeyler yapmayın çıkın ortaya yakışmıyor size 🙂

  46. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    senin yaşın kadar adamın f1 kariyeri var adamın adını ağzına alırken 10 kere düşünüceksin ! ADAM MÜCADELE EDEREK KAZANDI HAYATI BOYUNCA ! BAZILARI GİBİ YOL VERİP GEL GEÇ DİYENLERLE DEĞİL ÖNCE KIYASLAMA YAPICAKSIN SONRRA BURAYA GELİP YORUM YAPICAKSIN KAPİŞŞ 😉

  47. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Şumi'nin kovulduğunu falan söyleyenler hangi seriyi izliyorlar merak ediyorum. 2009 yılında tam ihtiyacı olan zamanda takıma gelmedi, boynum ağrıyo dedi gelmedi. Bir sezon sonra bir mucize oldu ve adam iyileşiverdi! Büyük olan hep Ferrari'ydi ve o Ferrari arkasında olmayınca gördük Şumi'yi. Kimse zırvalamasın, önceki sene hiç iddaası yokken boş yere Barichello'yu duvara yapıştırıyordu, yine geçen yıl Monza'da Hamilton'un önünden çekil yoksa ceza alıcan diye bu şahsa demişlerdi telsizden. Şimdi ne oldu da birden melek kesildi? Ferrari'nin yoluna taş koymak hoşuna gidiyordur tabi, 7 şampiyonluktan sonra puan almaya oynamak koyar adama. Kendi tercihiydi bu, kimse tatava yapmasın

  48. Şampiyonluğun kaçması monteye yaramamış… herkese atıp tutuyor.. yok fia yok eclestone yok testler. yok geçiş… şimdi de şumi…Çarşının dediği gibi yeter monte yeter.. Herkese laf et ama ferrariyi ferrari yapan şumiye asla… O olmasaydı hala sıradan bir takımdınız… Ve kimse de ferrari de sürme rüyası olmayacaktı. ve o rüyayı rüya yapan insan şumidir

  49. O zaman iş farklı boyutlara taşınıyor,jean todt demek ki tam çalışmamış ki çıkartılan kurallar hep ferrariyi yavaşlatmak içindi.

  50. burak evmez avatarı

    o zaman alguersuari bir takımda yarışırsa yol versin hep alonsoya hemde şampiyonluk yarışında şu söyledikleriniz ne kadar mantıksız bütün ispanyollar birbirini desteklesin bütün almanlar birbirini bu kadar saçma bir yorum olamaz

  51. burak evmez avatarı

    demek ki alonso son turlarda sizi de korkutmuş bu bize yeter ayrıca sen bu gözü dönmüşlükle bir yere varamazsın o zaman nico hulkenberg adlı arkadaş schumachere istediğini söylemekte özgürdür madem kıstasa kıstas kimse o adamın yorumlarını eleştirmesin

  52. burak evmez avatarı

    katılıyorum bunlara en fazla schumacher bulaşmıştır 1997 villeneuve olayı da dahil

  53. Alonso engelledi demiyorum,montezemelonun alonso tercihi schumiyi engelledi,yani yine baş aktör montezemelo.

  54. Alonso engellemedi,yanlış anlama olmuş,montezemelo nun alonso tercihi schumiyi engelledi,alonso niye engellesin.

  55. Sen adamı kovar gibi emekli ettir. Sonra çık ağla. Bırak bu işleri Monte.

  56. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Arkadasım Alonso dedıgnız adam Mesih mi dir yahu sumı yı engelledı dıyorsun sumı de gucunu gecmısını kullansaydıda o pozısyona dusmeseydı ozaman..

  57. Snowmann Mrt avatarı

    FIA'da genellikle Fransız ambargosu oluyor, hatırlatayım dedim.

  58. Snowmann Mrt avatarı

    Schumacher'in Mercedes başarısızlığından haz duyduğuna eminim Montezemolo'nun. O yüzden Schumi'nin vatandaşını desteklemesine laf etmeye hakkı yok.

  59. mecit karaca avatarı

    sen bu zırvalıkları bırakta schumacherin şampiyon olamadığı 97, 98, bacağının kırıldığı 99(yarıştığı yarışlar içinde) vede en önemlisi 2005 sezonuna bir göz gezdir bence.bu yılları analiz ettikten sonra diğer şampiyon olarak nitelediğin pilotların sezonlarını incele. o zaman "o kişinin" neler yaptığını idrak edebilirsin. boş konuşma öyle…

  60. Frentzen olayına biraz bizden bir yaklaşım getirmişsin,arkadaşının eski sevgilisi bacımızdır mı diyecekti,evlendi mutlu ve çocukları var,öyle kötü bir insan olsa ve multimilyarder olsa sence aile hayatı devam edermiydi?

  61. Söylediklerinin bazılarında haklılık payı olmakla beraber bir çoğu ise çok acımasızca olmuş…

    Öncelikle senna-prost dönemini bir hatırla,birbirlerinin üstüne alenen araç sürüyorlardı,bu muydu o zaman illegal olan? Villeneuve de tertemiz mi yani,öyle mi?

    94-95 te FİA bu araçları denetlemedi mi,denetimden temiz geçmediler mi,ayrıca bu teknolojide pilotun suçu ne? FİA bulduysa bir illegallik,o zaman takımın ve pilotun puanlarını silseydi,ayrıca Mühendislik dehalarının kapıştığı bir motorsporları organizasyonunda böyle şeylerin olması gayet normal,ayrıca bulunan her yeni sistem tartışılmakla birlikte hep bir sonraki nesil Formula-1 teknolojisinin temellerini oluşturmuyormu? Bu adamlar tabi ki deneyecek ve kuralları esnetebildikleri kadar esnetecekler.

    Ferrarinin kurallara etki ettiği zaman diyorsun,ferrari kurallara ancak negatif etki yaptı,neden? Çünkü ferrariyi yavaşlatmak için kurallar çıkardılar hep,ingiliz ambargosunun olduğu FİA yönetiminde italyan takımın sözü geçmesi ne kadar mümkün sence? Lastiklerde Bridgestone-Ferrari işbirliği desen anlarım,çünkü bridgestone diğer taımlara nazaran hep ferrariye odaklandı.Bu da bir avantajdı.

    Takım emirleri diyorsun, sadece schumacher-barrichello austuria örneği var önümüzde,peki alonso-massa kaç örnek var söylermisin? saymakla bitmez. Ayrıca schımi takımının dediğini yaptı,ve kendisi de üzüldü,podyumun birinci basamağını barrichelloya verdi,ve Amerikada galibiyeti barrichelloya süper bir foto-finish ile hediye etti,onları da hatırla.

    Schumi monaco örneğinde haklısın,yapmamalıydı,çirkin ve gereksizdi,ama alonso-piquet singapur örneği daha mı az çirkin,hem galibiyet aldı alonso hem de massayı belkide tek şampiyonluğundan etti.

    7 şampiyonluk,her birine bir karalama başlatsak bile bitiremeyiz,hak etmeden bir insan kim olursa olsun böyle sıkı mücadelenin ve en iyi pilotların olduğu bir yerde 7 kere şampiyon olamaz.

  62. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Alonso ruhuna işlemiş senin.Şhumiye laf sayan herkesi alonso fanı olarak görüyorsun.Hulkenberg nikli kişinin bundan önceki yorumlarına bir bakıver.İnan onu çok seveceksin..Çünkü senden daha fazla alonsoya laf sokmuştur.Bundan önceki yorumlarını okusaydın şimdi o arkadaşın şhumiye ettiği hakaretlere yarabbi şükür derdin.Ne de olsa düşmanın düşmanı dost dur.

  63. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    montezemolo bosa kendini yorma rai gitti sampiyonluk bitti ferraride al yapsın seni alonso sampiyon anca baskasına suc atarsın istersen bütün yarıslarda sadece alonsoyu yarıstıralım tek basına yarısıp sampiyon olsun o zaman bile yaranamayız sana bütün bunları hak ettin daha konuşuyon

  64. Şimdi söylediklerinin birçoğunda gerçeklik payı olan kısımlar var,ancak bu biraz sert oldu yani…

    Senna-prost çekişmelerinde sennanın yaptıkları veya prostun yaptıkları da ortada,birbirlerinin üstüne sürüyorlardı.Bunlar legaldi de schumacherinki mi illegal? Bence hepsi yapılmaması gereken hareketlerdir.

    Ferrarinin kurallarda etkili olduğu demek ne demek,ingiliz ambargosu olan bir FİA teşkilatında nasıl italyan bir takım etkili olur? Ferrariyi yavaşlatmak için de kurallar çıkarmadılar mı zamanında? Bak Bridgestone-Ferrari işbirliği dersen bunu anlarım,bridgestone ferrariye özel üretiyordu sanki lastikleri,bu bir gerçek,ama geri kalan söylediklerine katılmıyorum.

    Ayrıca 94-95 te onca incelemeden geçen araçlarda sakıncalı bir durumu FİA tespit etmediyse suçlu FİA'dır. Bunda schumacherin suçu ne? Uygun değil görülen her teknoloji bir sonraki nesil Formula-1 in çoğu zaman temelini teşkil etmiyor mu? Ve eğer aracın uygun olmadığını tespit ettilerse de silselerdi takımın ve pilotunun puanlarını,bu idari bir konu. Eğer çılgın mühendisliklerin rol aldığı bir motor sporları organizasyonundaysanız bunlar olmazsa olmazlardandır ve bunlar olmasa araçlar nasıl gelişecek? Elbette deneyecekler ve kuralları esnetebildikleri kadar esnetecekler.

    Takım emirleri konusunda sadece barichello-austurya örneği var iken ferrarinin kaç tane massa-alonso takım emirleri örneği var söylermisin? Saymaktan yorulduk yani.

    Hakkinen konusunda ise denebilecek bir şey yok, haklısın, hakikaten de saygı duyulacak örnek bir kişilik,örnek bir şampiyon.

    Monaco sıralama turları ise gerçekten de hoş değildi,schumacher olmadık bir hata daha yaptı ve hiç gerek yok iken böyle bir yola başvurdu,ama bileğinin hakkıyla 5.oldu ama alonso-piquet singapur olayı daha mı az çirkin? Aonsoya galibiyet getirirken massanın şampiyonluğuna mal oldu bu olay.

    Frentzen olayına gelince, sevgilisini elinden mi aldı,zaten ayrılmış iken kızdan ne yani kimse görüşmeyecek miydi corinna ile,bunlar ne türk ne de müslümanlar,arkadaşının eski kız arkadaşı diye bir kavramları mı var Allah aşkına,bizim kültürümüze göre değerlendirmişsin biraz.

  65. Herkesin Ferrari'nin başarısından çok Schumacher'i konuşmasından rahatsız olduğun için Schumacher'i zorla emekli ettirdin. Çünkü Schumacher ismi Ferrari'nin de önüne geçmişti artık. Her koşulda Ferrari'nin başarılı olacağını düşünüyordun ama şimdiki durum ortada. 2006 Brezilya'yı izleyen hiç kimse Schumacher'in kariyerinin sonuna gelmiş bir yarışçı olduğunu düşünmez ama sen düşündün. Yoksa o Schumacher 2007 ve 2008 sezonlarında şampiyonluğu kimseye bırakmazdı. Schumacher olmasaydı belki hala 30 yıldır pilotlar şampiyonu olamayan bir Ferrari'den konuşuyor olabilirdik.

  66. senin boş yorumların vede saçmalıkların onun başarısına gölge düşüremez.ferrarinin 2002 avusturyada hiç gerek yokkon barrichelloya yol vermesini istemişti.oysa bunu schumi değilde takım istemişti.hatta podyumda tribünlerden gelen protesto çığlıkları karşısında schumi 1.cilikten inip rubensi 1.ciliğe çıkarmış vede kupayı ona vermiştir.hala çıkıp shumi aşağı shumi yukarı diyorsunuz.ulan bir tek adelaide olayı var villenuve olayı tamamen jacques hatasından kaynaklanıyor.daha başka bir sicil varmı? ama alonso sadece bu yarışta 3 kez massadan yol istedi bee.herşeye rağmen 3 yıldır kazanamayacaksın sonrada senin gibi ergen alonsocularda burada schumiye dil uzatacak.yok öyle yağma.bu ne kindir beee şampiyonluğu schumi kazanmadı vettel kazandı bir derdiniz varsa gidin ona sorun neden bukadar ezici bir üstünlüğün var diye.

  67. beğenmemek=beğenmek olacaktı

  68. eee satarsan satarlar gülüm.
    Aynı pozisyonda Kimi olsun ve söz konusu bir muhabbetlisi, arkadaşı yada Vettel olsun yine seni satar. Sen olmadık zamanlarda satıyorsun çünkü insanları. Sıkışınca böyle konuşmak ne güzel.
    Schumacher 2 şampiyonluk ile yıllarca şampiyonluk göremeyen hatta o dönem şampiyon olma ihtimali dahi görünmeyen takıma koca bir ekiple beraber geldi. O şampiyonluk yıllarını, sıradışı anları anmakla olmuyor iş, bir özet geçiş değil öyle hayat. (Başka bir takıma gitse bir 3 ncü şampiyonluğu alma ihtimali olabilecek kadar uzun bir dönem yarıştı Schumacher, bu da onu önemli pilotlar arasında göstermeye yeterdi. Mücadelenin sonucuyla en ileri pilot statüsünü kazandı ancak tek başına değil Ferrari de kazandı.)
    Kimi müptelalığı ile sattın sonra Kimi'yi de sattın.
    Fernando'yu satmana gerek kalmıyor zaten altında ki adamlar doğru düzgün araç veremiyor ha bir gün o noktaya gelirsin onu da görür Alonso taraftarları.
    Mukayese Vettel-Ferrari mukayesesi değil Vettel-Alonso mukayesesi eh kimin tarafında olur insan belli değil mi Scuderia'nın şampiyon olma ihtimali zaten bitmiş öyle birşey olsa yine Scuderia tarafında olur orası da malum. Kolay değil o kadar anı…
    Adam ilişkilerini kimseye sormak zorunda değil yorumlamak da gereksiz. O kadar şampiyon arasında niçin Hakkinen tarafında oldu, niye onu seçti anlamak zor mu o kadar tavır ve düşünce yapısını.
    Velhasıl Ferrari tarafında olmak demek Mr.Enzo zamanlarından beri Luca'nın tavırlarını desteklemek, beğenmemek demek değildir.

  69. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Schumacher f1 tarihinde en rezalet işlere bulaşmış kişidir.Bakın pilot demiyorum.Hani bazı pilotların 1 2 yarışını ısıtıp ısıtıp getiriyorsunuz ya gözününe,işte Schumacher onları 10 a katlar.Kariyerindeki olaylar saymakla bitmez.İllegal olduğuna dair ciddi şüpheler olan bir arala kazanılmış şampiyonluklar,Ferrari nin kurallarda etkili olduğu dönemde kazanılmış şampiyonluklar,Kasıtlı olarak çarparak kazanılmış şampiyonluk ve aynı sebepten bide diskalifiye.Monacoda yol kapatma,takım emirlerinin akla hayale gelmeyen kombinasyonları neler neler.Birde Schumacher i Senna ve Villeneuve gibi efsanelerle,Lauda,Prost gibi savaşçılarla karşılaştıranlar var.Schumacher bu sporda kazanmak için heryol mübahtır anlayışını getiren tek insandır.Şimdi yol verdidemi Alonso şampyion oldu diyorlar.Eğer öyle bir pozisyon olsaydı,son turda son virajda kasıtlı olarak olarak yol verir ve Vettel in şampiyon olmasını sağlardı.Bunu yapmamış olması yapmazdı anlamına gelmez.Ve karakter olarakta düşünüce,Frentzen i saygıyla anıyorum.Ama o konuyu bilenler zaten biliyorlar.F1 de saygı duyulmayı haketmeyen en büyük şamyiondur Schumacher.Keşke biraz ezeli rakibi Hakkinen den bu konudada dersler alabilseydi.Tıpkı yarış konusunda aldığı gibi.

  70. kesinlikle engelledi,aksi takdirde tedavi görmekte olan massayı yollarlarsa olmazdı,raikkonenin bileti kesildi,alonso cepteydi,ne ne alakası

  71. vettele değil bize yardım etmeliydi demek istemiş

  72. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Ne alaka ? Alonso yolunda Sumı yı harcadı ? Alonso mu engelledı ferrarıye gelmesını ? sacmalık.

  73. Vatandaşı ve arkadaşına sadece zorluk çıkarmadı,ne var bunda,kendisinin yaptığı vefasızlıklara ne demeli,alonso yolunda schumiyi harcadı,alabilirdi madem ferrari tarihinde önemli yeri vardı,sonra mercedese giderken de ileri geri konuştu schumacher ile ilgili,sanki vetteli geçirmese alonso mu şampiyon olacaktı,bu adam kadar menfaatçi bir pokerface daha yok.

  74. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bizim halk tabirimize göre "ekmeksiz" demek istemiş.

  75. Takımı İtalyanlaştırmak Ferrari'ye emek veren, takımı bulunduğu yere getiren nice insanı takımdan gönderen Montezemolo, aynı vefasızlığı göstermeye devam ediyor.

  76. tabii eskı Ferrari pilotu ya o yuzden vettelı yarış dısı bırakması gerekıyordu … Monte işinize bakın

  77. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    adamı f1 den öyle bir soğuttular ki bu saatten sonra kimse ……. değil dercesine çekti gitti ve bence az bile tavır yaptı bu camiaya …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir