Resmi: Formula E, Roma Caddelerinde de Yarış Düzenleyecek

yazar:

kategori:

Elektrikli araçların olacağı yeni şampiyonada şehir merkezlerinde yarışlar olacak ki ilk olarak Rio de Janeiro’nun, 2014 sezonunun son yarışı olacağı açıklanmıştı.

Roma da, Lucas di Grassi’nin Colosseum etrafındaki caddede prototip aracı sergilediği günde, cadde yarışına ev sahipliği yapacaklarını duyurdu.

Şehirde daha önceden Formula 1 yarışı için ciddi görüşmeler vardı ve Bernie Ecclestone, bu konuda çok istekliydi ama gerçeğe dönüşemedi.

FIA Başkanı Jean Todt ise Formula E’nin şehirde düzenlenmesini sağladı.

Öte yandan Formula E Holdings’in CEO’su Alejandro Agag, duyurusu yapılacak daha 5-6 şehrin olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Agag, Formula 1’in tekrar girmek istediği Amerika’da, daha doğmadan Formula E’nin var olmaya başladığını ekledi.

Agag: “Amerika’da iki yarış duyuracağız; Amerika’daki gerçekten büyük şehirler. Çok heyecan verici. Çünkü bu şampiyona, Birleşik Devletler’de çok fazla ilgi çekiyor. Elektrikli araçlara ve temiz ulaşıma olan tutkuları çok yüksek. Bunu fark ediyoruz”


Yorumlar

“Resmi: Formula E, Roma Caddelerinde de Yarış Düzenleyecek” için 3 yanıt

  1. 2013 yılı içinde ferrari, enzo modelinin yerini alacak benzinli ilaveten de hibrid elektrik motorlu otomobilini tanıtacak. şimdilik F70 diyorlar çıktığında ismi ne olur bilmem. bu teknolojiyi de F1e aktarabilirler yani 😉

  2. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Ayrıcalık verirseniz Ferrari de gelir seriye, sonra da şimdiye kadar elektrikli araba üretmedim, bunlar da benzinli olsun diye şikayet eder.

  3. F1 gibi gelişim yarışı serbest olsa güzel olur da muhtemelen böyle bir şey olmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir