Alonso: "En İyilerden Olmak İçin Şampiyonluklar Kazanmak Yeterli Değil"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, 2012 dünya şampiyonu olarak art arda 3. şampiyonluğunu kazandı ve 3 şampiyonluk kazanan en genç sürücü ünvanını ele geçirdi. Bunun yanında Vettel, Michael Schumacher’in gitmesiyle birlikte gelecek sene griddeki en başarılı sürücü ünvanına sahip olacak.

Alonso “Ferrari’ye geldiğimden beri, özellikle geçen sene çok geliştiğimi düşünüyorum.”

“Öncesinde insanların benim hakkımda az ya da çok bir düşüncesi vardı. Ancak şu anda tamamiyle farklı bir saygı görüyorum.”

“Ve F1’in en iyilerinden olmak için şampiyonluklar kazanmak yeterli değildir, yeni biten sezon gibi sezonlarla baş etmeniz lazım. Gelecek sene mi? 3 ya da 4 puan fazla kazamayı umuyorum.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: "En İyilerden Olmak İçin Şampiyonluklar Kazanmak Yeterli Değil"” için 62 yanıt

  1. alonso çok ağlıyor 2005-06 gerisi yalandan tatava nerde şampiyonluklar yok laf kalabalı desen fazlasıyla var alonsoda newey çok iyi tasarımcı bunu hepimiz biliyor iyi araçın hakkını veren başarılı vettel var 2si birleşince sonuç ortada 3 sezondur şampiyonlar 2010da renoları geçemedini 15 puan öndeyken şampiyonlu verdini birileri hatırlatsın alonsoya

  2. anlaşılan Alonso yan çizmeye başladı bile,
    bu adamın arkasında Briatore yoksa hiç bir şey değil,

  3. Herkes bir yetenek tutturmuş yetenek den yani pilotaj dan.
    Pilotaj en çok nerede ön plana çıkar araç farklarının azaldığı işin pilota kaldığı koşulların en zorlusu yağmurdur.İyi pilot lar yağmurda parlarlar vasat pilotlar araçları yolda tutmaya çalışırlar hepsi bu
    İşte yetenek pilot farkı bu konudada zaten en önde olan pilot belli pilotların kralı belli birde senna vardı o da yağmur ustasıydı büyük pilotlar yağmurda her zaman kendilerini gösterirler bu kadar basit.

  4. er meydanında yani yağmurda görüyoruz saf yetenek kimde:)) kimse boş yere biryerlere gelmez.

  5. Alonso'nun kerameti kendinden bilmesidir o 0.6 sn muhabbeti. Madem aracı geliştirebiliyor 2008'de 2009'da 2011'de geliştirseydi ya. Madem 0.6 sn ekliyor araçlara, o sezonlarda da ekleseydi. Şimdi de Ferrari lobisini de arkasına alınca başımıza en iyi pilot kesildi. Yersen. 🙂

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso McLaren'da iken şöyle diyordu:

    "Ben araca 0.6 saniye getirdim."

    Herhalde Ferrari bambaşka bir otomobil ki 3 senedir o 0.6 saniyeyi göremiyoruz. Hani o "aracı geliştiren pilot" olayı var ya. Ondan bahsediyorum.

    Yani Alonso en hızlı araca sahipse aracı ben geliştirdim diyor.

    Araç biraz yavaş kalınca da "Newey" diyor.

    Biz hala o 0.6 saniyeyi arıyoruz.

    Sahi, nereye gitti?..

  7. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    Amma Mızmızladı buda haa iyice mızmız çıktı..

  8. hocam gene döktürmüşsün marko paşa bu F.Alonso hakkında çok güzel bi tespitte bulunmuştu

    Mızmız Alonso
  9. amma ağlayıverdin be alonso. sırada cami köşesinde el açmak var sanırım, o derece yani.

    çocuk çocuk muhabbetler, yenilen pehlivan misali laf sokmaya çalışmalar… ağır dur, adam desinler. hiç yakışıyor mu son günlerde ettiğin laflar? bu gidişle bu laflarına karşılık vettel de sana bir emzik paket edip yollayacak, o zaman büsbütün rezil olacaksın. vettel'in sabrı bitmeden sus ve hazmetmeye çalış derim..

  10. alonso laf üret iş üretme . çene yap laf kalabalığı yap . bu sene son senen bol bol konuş vettelde şampiyonlukları toplasın. nasıl olsa seneye takım arayacaksın istersen bu seneden başla takım aramaya Santander arkan nasıl olsa

  11. saçma da ney saçma ben dedimki vettel in şampiyonluğu anasının ak sütü gibi helaldir.saçma olan yorumlarımda hangi cümle yada kelime çözemedim kardeş !.1-9 şampiyonluğun eşitliği ise bilemem o herkesin kendi yorumu

  12. saçma vettel in son şampiyonluğu tamayla helal dir haklı kazanılmıştır unutulmamalıki bu sene rbr baskın başlamadı hatta ferrariden sonra kendilerine geldiler ikinci yarı vettel gayet istikrarlı puanlar topladı bu sene öyle sansa bala en hızlı araç v.s bir iki şampiyonluk kazanırsın diğerleride armut toplamıyor ki gördük rbr nin iki yıllık egemenliği varmıydı bu sene yok burada dev bütçeli bir çok takım var herkes çalışıyor ve hep bu böyle oldu takım arkadası muhabbetine girersek de vettel zaten kendini ispatlamış durumda webber e karsı öyle olmasa ne olacak bazen gridde birbirine yakın araçlar olur oradada rakibiniz bir başka kalite pilotdur her zaman bir rakip vardır senna prost hakkinen schumi gibi bu pilotlar arasında efsanevi bir çok yarış mücadele olmuştur.

  13. alo doğru demiş şimdi doğru söze eğri diyemezsin ama burda 3 kez üst üste şampiyon oldu diye vettel en iyilerden diyemeyiz demek istemiş doğru.kaç kez en iyilerle aşağı yukarı aynı standartlarda yarıştı ? 3-5-7-9 kez çok önemli değil pilot açık ara en iyi arabaya sahipse 9 da olur 19 kez de şampiyon olur.ne kadar iyi olduğunu o pilotun nerden bileceğiz ya diğer takımlar o takıma çok yakındır yada o pilotun takım arkadaşı o pilota çok yakındır.vur abalının sırtna vur alo ya vur alo ya olmaz.alo çok doğru bir konuya değinmiş imalı söylemiş başka ama gerçeği söylemiş.ne rbr nede ferraride böyle bir durum varmı yok.eşit şartlarda yarıştırıyorlarmı rbr evet ferrari hayır.(vettel webberi 10 kez cebinden çıkarır bu doğru görüyoruz).ferrari massa ya sezonun ilk yarışında bile yol verdirir böyle bir takım gerisini siz anlayın ! iş sonradan değişir puan durumuna göre o ayrı.1 şampiyonluk almış bir pilotla 9-10 şampiyonluk almş pilot aynı kalitede olabilir hatta 1 şampiyonluk alan 9-10 şampiyonluk alan pilotdan daha kaliteli olabilir evet bu doğru.seçim-yorum-tercih-göz-kulak sizin kararda sizin.

  14. Sebastian Vettel, 2012 dünya şampiyonu olarak art arda 3. şampiyonluğunu kazandı ve 3 şampiyonluk kazanan en genç sürücü ünvanını ele geçirdi. Bunun yanında Vettel, Michael Schumacher'in gitmesiyle birlikte gelecek sene griddeki en başarılı sürücü ünvanına sahip olacak.

    doğru söze ne hacet vetteli,n alonsodan başarılı olması

    bizim alonsonun canını baya yakmış ayarı kaçırdı

  15. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ben de tam sana aynısını soracaktım.alonsodan başka işin yokmu senin.

    Button'ın bundan bahsetmesi de çok normal. Sizin zorunuza giden ne?

    alonsonun da bundan bahsetmesi gayet normal sizin zorunuza giden ne peki.

    2011 sonunda Alonso'cular kendilerine 2.pilot olarak Button'ı seçmişlerdi.

    bir iki kişi buttonu sevdi diye herkesi aynı kefeye koyamazsın.örneğin ben buttondan oldum olası haz etmem.
    Hamilton gidince bir anda sattınız adamı.önemli olan takımdır ayaklarına gittiniz.Kendi işinize bakın.buton ağzına sakız gibi dolamış liderim deyip duruyor ama sen alonsonun neweyle diyaloğuna laf yetiştiriyon.

  16. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Ne amaçla söylediğini anlamak o kadar da zor değildir. Ama söyledikleri de yanlış değil. Günümüzde o kadar güçlü pilot adayları var ki düşünceler bir birinden çok farkli hale geliyor. Birisi Kimini , birisi Hamilton , birisi Vetteli, bir diğeri de Alonsoyu tutuyor. Bunlar hepsi normal durumlar. 2000-ci yılın başlangıcında Schumacher domine ediyordu, sonra Alonso ve Kimi Raikkonnen , sonrasında Hamilton ve Vettel gibi pilotlar F1-e geldi. Bu hep böyle gidiyor zaten ve normal olarak da her kes aynı fikirde değil. Bir kaç yıl sonra da başka biri parlamaya başlar ve onun da taraftarları görülecektir burada.

  17. alonso 2005 yilindaki haline geri donmus ergenlik yonunden.

  18. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Bu yorumu yapan her halde yillardir F1-i izliyor. Onun için de seneleri biraz kariştirmiş normal şeyler.

  19. Herkese laf yetiştiriyorsun. İşin gücün yok mu senin? Button 2013 yılında McLaren ile 4.sezonuna girecek. Takımda lider pilot olması çok doğal. Button'ın bundan bahsetmesi de çok normal. Sizin zorunuza giden ne? 2011 sonunda Alonso'cular kendilerine 2.pilot olarak Button'ı seçmişlerdi. Şimdi ne oldu da Button düşmanı kesiliyorsunuz. Klasik Alonso'cu kuyduk acısı. Birisi Alonso'yu yensin yada ona birşey söylesin düşmanı oluyorsunuz. Alışın alışın. Daha çok düşman edineceksiniz.

  20. sen çok seviyorsun ben hiç sevmiyorum aradaki tek fark bu.seninle benimle alakası yok olayın.
    ölmesini elbette istemem.Allah korusun.Ben içten pazarlıklı değilim içimden geleni söylüyorum sizin gibi.

  21. Elbetteki ben Lewisi şampiyonluklar kazansın diye gönül vermedimki ne kadar şampiyonluk kazandıgı umrumda değil.onun verdiği start heyecanı,adrenalin,tutku ve o güzel gülüşü yeter :))

  22. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Arkadaşın demek istediği şeyi anlamamışsın keku.Önemli olan şampiyonluk sayısı değildir.Öyle olsaydı senna en iyi pilot olmazdı.Lakin sennadan daha fazla şampiyonluk yaşamış olan şhumi ve prost vardı.prost 4 senna 3 olmasına rağmen kimse prost en iyi demiyor.

    Saçma sapan tezlerinizi herkes kabul etmiyor görüyorsun ve bu da senin zoruna gidiyor.Hamilton fanı olması senin gibi düşünmesini gerektirmez.

  23. Alonso tam kıvama gelmeye başlıyor yavaş yavaş.2007 deki gibi tekmeyi yiyeceği günler yakındır.
    Santanderi bile kurtaramayacak onu.Son durağı ya caterham ya marussia tarzı takım olur .Tıpkı kariyerinin başlangıcı gibi kariyeri biter dilerim aynı son yerlerde.

  24. Nasıl yani didem .Hamilton o araçla şampiyonluklar yaşasa 3 tane şampiyonluğu olsa aynı şeyi diyebilecek misin?

  25. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Sürüşüne asla laf edilemeyecek bir pilot için ne kötü huylar bunlar! Taraftarı olsaydım utanırdım. Politikadan öte bunlar artık, resmen psikolojik bozukluk. Yazık!

  26. button webber'e soruyor; F1'deki en iyi pilotla takım arkadaşı olmak nasıl bir duygu?

    webber: henüz lewisle takım arkadaşı olmadım.

  27. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    vetelin konuşmasına gerek yok zaten şakşakçıları marko ve horner onun yerine saldırıyorlar.Haberciler şampiyona adaylarının peşinde bunu anladık ama sizin butona ne oluyor da her fırsatta lider pilotluktan bahsediyor.Bence gereksiz konuşan kişi butondur.Bütün haberciler alonso ve vetelin peşinde .doğal olarak onların haberi daha çok çıkacak ama maşallah buton da boş durmuyor.

  28. Alonso en iyilerden biri Vettel de öyle. Vettel 2007 de BMW ile İstanbul parka çıktığında bu çocukta yetenek olduğunu herkes anlamıştı. Torro Rosso da kazandığı pole ve yarış galibiyeti de yeteneğini kanıtladı. Şuan gridin en hızlı pilotları Lewis Vettel Alonso ve Kimi. Bunların şampiyonluk sayılarına bakmadan F1 in en iyilerinden olduğunu söyleyebiliriz. Şampiyonluklar kazanmak yeterli değil diyen Alonso, Vettel in en iyilerden biri olduğunu artık aklına koymalı. Alonso nun sürüşü bu sene çok iyiydi ama bu açıklamları yüzünden kendisinden iyice soğudum. Pilotlar pist üstünde savaşmalı ama Alonso Marko kadar demeçleriyle pist dışında da savaşıyor bu da onu daha itici yapıyor. Vettel in 3 şampiyonluğu anti,-Vettel ci sayısını artırmış her zaman eleştirilen Rambo nun Alonsocu-Lewis ci versiyonları çıkmış

  29. Vettel susuyor Alonso 1 haftadır konuşuyor. Şampiyon Alonso oldu da haberimiz mi yok? Alonso fakir edebiyatına başlamış yine. Aracım kötüydü Newey vardı. Şimdi efsane olmak için şampiyonluk sayısı önemsiz diyor. Onun için mi son yarışlarda Vettel öne geçince aracı hızlı Newey'e karşı yarışıyoruz dedin.

  30. Bencede söylediğinde yanlış birşey yok ama bu sene okadar çok gereksiz demeç verdiki insanı bıktırıyor bazen.Birde şampiyonluğun kaçmasından sonra böyle demeç vermesi akıllara başka şeyler getiriyor.Anlaşılan hala sezonun etkisinden kurtulamamış.

  31. 3 dünya şampiyonluğu bulunan Ayrton Senna bir çok otorite tarafından Michael Schumacher ile birlikte gelmiş geçmiş en iyi F1 pilotu olarak kabul ediliyorsa Alonso'nun söyleminde herhangi bir yanlışlık yok.

  32. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    onlar bitmezler.bi ara gitmeye kalktılar bi daha yazmayacağım dediler ama yanıldılar, sözlerini yediler ve geri döndüler.Alonso bağımlılık yapar.Nikotin gibidir esrar gibidir.İnsan bir kere bulaştı mı bir daha bırakamaz.

  33. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Şimdi bir örnek verelim.Hamiltonun sadece 1 şampiyonluğu var.Vetelin ise 3 tane var.Şimdi bu durumda hamiltonun vetelden daha kötü pilot olduğunu mu anlamak gerek.Kimse sorarsanız sorun vettel ne bir hamilton ne bir raikonen ne de bir alonso kadar değildir.Ama sayı olarak fazladır.

  34. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bu konu bana bir hikayeyi anımsattı.
    Adamın biri oğluna sen adam olmazsın demiş.Buna içerleyen oğlu da okumuş ve bir gün o şehre vali oluvermiş.Babasını çağırtmış huzuruna ve sen bana adam olmazsın dedin ama bak ben vali oldum demiş.Babası da valilik adamlık mı?.Ben sana vali olamazsın demedim adam olamazsın dedim.

    Biz de vetele 3 şampiyonluk alamazsın demedik , en iyi olamazsın dedik.Şhumi 7 şampiyonluk aldı da ne oldu.3 senedir sütoğlandan tokat yiyor.

  35. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ben webberin bir kere dahi vetele yol verdiğini görmedim.Ama bazıları iftira atıyor.Kanadını çalmışlar filan diyorlar.Webber ben ikinci pilotum diye bağırmış diyorlar.Bunlar hep yalan ve uydurma.
    Ama massanın alonsoya 20 yarışın 20 sinde de yol verdiğini herkes biliyor.İspatı burada.Sıralamalarda massa alonsoya 20-0 yaptı ama her yarış alonsoya yol verdi.2012 sezonunda telsizinden takım emri duyulmuş tek takım ferraridir.

  36. şampiyonun kupası beceriksizin çenesini yorarmış.

  37. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu biz bile şurda birbirimizlen bu kadar tartışır, hatta hakaret bile edenlerimiz varken, olayın içindeki bir adamın diğerini sevmemesi kadar doğal bir durum varmı ki. Mecburmu adam Vetteli şakşaklamaya.

    Helal olsun..

  38. adam haklı. yetenek şampiyonluk sayısıyla ölçülmez. tüm araçların eşit olduğu bir şampiyona yaparsın o zaman şamp. sayısına göre ölçersin. ama şuanki mantıksız. alonso böyle deyince schumicilerin kudurması ayrı bi konu.

    7 kez dünya şampiyonu oldu rosberge yenildi süper pilot yea. sanıyorlar ki araca geçince adamın önceden aldığı şampiyonluklar direksiyon başına geçiyor 😀

  39. Açıkcası buraya tek tek yazmak isterdim ama alonso 2012 yılındaki kadar şanslı oldugunu bir yıl görmedim . Kazandıgı büyük puanlar hep önündekilere bir şey olmasıyla kazandı .Massa sene başından beri bu adama yol verdi ,pistte geçmedi .Vettel ,Weberle adam gibi mücadele etti.

  40. Ahn canım benim hasetinden nasıl da şekilden şekle giriyor.Gerçek yüzü hep böyle durumlarda ortaya çıkıyor.Madem öyle sen gönüllerin şampiyonusun ya yarışma o zaman .Pistteki en komple pilotsun ne gerek var dimi şampiyonluk kazanmaya.Bu avuntu ile bi ömür yaşa sen.Ne de olsa daha şampiyonluk göremeyeceksin Allah ın izni ile.

  41. Alo bi susmadın haa amma da pis geyiğin varmış 😀

  42. peh peh şampiyonluk sayısı başarıyı belirlemezmiş miş ne belirler peki ne için yarışıyorsun diye adama sormazlarmı orada kaç tane pilot var şampiyonluk için savaşan o kadar kişinin arasından ve aynı aracı kullandığın takım arkadasına üstünlüğünü kabul ettirerek şampiyonluklar kazanıyorsan olay bitmiştir.Yok araç iyiydi yok bilmem ne çamurlar la bu işler yürümez vettel tamam ilk iki yıl egemen bir araçla şampiyon oldu ama bu sene egemen başlamadılar son 7-8 yarışta redbull kendini buldu ferrari daha erken form tuttu hatta ve son yarış vettel in artık olduğunun göstergesidir.schumacher de öyle gerçi farklı schumi tam tersi egemen olmayan araçla 3 sampiyonluk kazandı hemde daha iyi takıma gitme şansı varken bunu reddedip anasının ak sütü gibi en zorundan şampiyonluklar kazandı sonra işi kolaylaştı ama herkesten fazla rüstünü ispatlamıştı o zamana kadar bu yüzdende efsane oldu.Alonso kötü mü asla bence kesinlikle vettel inde önünde ama su beyanatlarından bir türlü kurtulamadı.

  43. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Iözge) Alonso Ağzını Öpijem Kalbime dokundu bu sözler muhaaaahaaa ) Yoruma gelicek olursak: Alonsonun Tavrı ortada Vettel en hıozlı araçla sanki yolculuk yapar gibi aaa merhaba ben geldim aha tur bitti 1 ci ooldu der gibi yarışıyordu kendisi farklı dünyadaydı gerçek savaşcı pistte kendini konşturur abu dabide hizli aracla ninemi koysan podyuma cikardi,En hızlı araça sahipsin anladık Redbull başarılarla dolu sezon geçiriyorsun buda güzel,Senin en iyi olabilmen için Schuminin rekorlarını kırman değil, kendini aynı koşullarda Lewis Ve Alonsoyu alt etmendir! Sen gerçek bir savaşcı değilsin,Hızlı araçla zaten ucan araci DRS denilen zippirti sayesinde geçtiğinimi sanıyorsun, bu gecislerde nerde pilotajlık ? Bıraksana sen yaaa Alonsonun söylediğine katılmamak elde değil,Sen en iyi değil En iyi ancak Adrian Newey olabilir o takımda 24 pilottan kimi koyarsan koy şamp olur Webber bile kendi hataları yüzünden şamp dışında kaldı,Açıkca belliki takım vetteli destekliyor ve onun aracına daha çok vakit harcıyor Webber'i şamp yapmak isteyen kim? Kısacası VetteL sen adını 3 kere dünya şamp olarak yazdırdın ancak En iyiler arasında değilsin bebeğim…. Bunu zamanla zaten göricez, emziğini aldıkları zaman o parmağını gösteremiceksin artık rahat ol sen,O gün bügün ahdım olsun süratıma Redbull Tarih oldu yazısını yazacam

  44. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    adam şampiyonlukların değerlerine değil en iyilerinden bahsediyor,farkındaysan kolay samp almak ve sonradan ovvvvv 3 kere samp olmak demek var , vettelin yapmis olduğu sampluklar çok siradan geliyor gerçek savaşarak eşit şartlarda alnının teriyle alınan sampluklar cok daha değerli ve alonso bunu demek istiyor en iyiler arasında aynı seviyedeki araçla yarıssın görim vetteli o zaman derim tmm bu adam gerçek savaşcı diye…

  45. Prost Ferrari'den kaçmadı, takımdan kovuldu. Kelimenin gerçek anlamı ile "Kovuldu!". Nedeni takımı eleştirmesi ve otomobili kötülemesi idi. Ferrari o geçmişte şimdiki gibi çapulcuların elinde değildi, Ferrari' yi hiç bir pilot eleştiremezdi. Bu pilot Alain Prost bile olsa.! Artık Monte ufaktan bunamaya, takımda Dominic gibi karaktersizlerin elinde oyuncak olmaya başladığı için Fernando gibi işi sadece otomobili sürmek olan bir pilot bıdı bıdı yapabiliyor. Bunun geçmişte Ferrari de olması mümkün değildi. Ferrari' nin tarihindeki en yavaş ve zor dönemlerinde bile.

    Özetle Prost kaçmadı, kovuldu. Tarihi çarpıtmayın komik duruma düşmeyin.

    Bu yazımdan Prost u sevmediğim gibi bir saçma düşünceyede kapılmayın, Prost benim gözümde Lauda, Stewart, Nuvolari, G.Villeneuve veya Schumacher gibi bir motorsporları efsanesidir.

  46. Senna,nın schumi,den daha iyi olduğunu kim söyledi . en kısa örnek f1 düyasının en iyi markası ferrari derler . o ferrari 80 yılından 96 yılına kadar sürünürken o ferrariye ne senna ne nigel mansell gitti sadece prost gitti oda bir yıl dayanabildi ferrari,ye bir yıl sonra kaç ferrari,den . senna ferrariye gitmeyi göze alamadı yani yemedi. ama schumi benetton,da 2 yıl üst üste şampiyon oldu ve şampiyon olmuş takımı bıraktı o sürünen ferrariye gitti . kendisini isteyen o zamanın en iyi araçları mclaren ve Williams F1 varken sürünen ferrariyi seçti . bu schumi,nin ne kadar lider ruhlu bir pilot ve nekadar korkusuz bir pilot olduğunu gösterir schumi f1 efsanesidir gerisi hikaye

  47. Allah ona akıl fikir versin diyeceğim de, adamın zihniyeti malumunuz… Allah ona gereken cezayı verecek zaten:)))

  48. Alonsomania  avatarı

    aslında en iyi olmaya aday olabilir evet. yani Alonso'nun dediğini mantıklı bulmuyorum özellikle kendi şampiyon olsa tam zıttı demeçler vereceğini düşünerek, ama Senna yı Schumi den daha iyi bi pilot olarak görüyorsak sayıları önüne geçen bi şeyler var demektir (Senna yla Alonso kıyaslanamaz demeyin demek istediğim o değil anlamış olmanızı umuyorum). Gerçekten de uzun yıllar boyunca hatırlanmayacak belki ama bu sene Alonso'nun performansının daha iyi olduğu da bi gerçek.

    Not: Her F1 pilotu komplekslidir ve öyle de olmalıdır, çünkü başarılı olmak için buna ihtiyaçları vardır.

    "bu kariyer" dediğin de çöpe atılacak bi olgu değil bence

  49. vettelin aldığı şampiyonluklar alonsonun ancak çenesini yoruyor . alonso,da ancak konuşur vettelin arkasından böyle

  50. mahalle kabadayısı alonso . ha şimdide en iyi olmaya adaysın öylemi bu kariyerle . vettel 2007 başlangıç 2012,deyiz 25 yaş 3 dünya şampiyonluğu . adam seni 5 yılda 2,ye katlamış üstelik rakibin hakkında ileri geri konuşuyorsun . buda senin rakibini kıskandığını ve kopmleksin olduğunu gösterir . seni burada 5 . 6 yıl sonra kimse hatırlamaz ama vetteli bütün dünya konuşuyor olucak 10 yıl boyunca

  51. Efendi olup tebrik edeceksinki, bizde sana saygı duyalım.

  52. biraz sıktın be alonso.tebrik et sonra diğer sene pistte konus

  53. Ferrari%100 avatarı

    Fernando haklı bikere kim ne derse desin ne yorum yaparsa yapsın

  54. "Ve F1'in en iyilerinden olmak için şampiyonluklar kazanmak yeterli değildir, yeni biten sezon gibi sezonlarla baş etmeniz lazım. Gelecek sene mi? 3 ya da 4 puan fazla kazamayı umuyorum." dedi.

    Sen bırak 3-4 şampiyonluğu, 14 kez şampiyon olsan bile F1'in en iyilerinden olamazsın ALOO.

    Ama şu da bir gerçek ki o atıp tuttuğun Vettel senden daha iyi bir pilot. 🙂

  55. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bir Bitmediniz 🙂 Allah Akıl Fikir Versin Ne Diyim 🙂

  56. Onlar yanıldılar… Hakikat denizinde boğuldular… Çırpınmaya, çırpındıkça batmaya mahkumlar…

  57. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    alonso willeneuve e saygı göndermesi yapıyor.

  58. Vettelin abu dabi ve brezilya performansı bile onun ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösterir. zaman geçtikçe çok daha iyi olacaktır. alonso 31 vettel 25 yaşında tecrübe kazanacaktır vettel. şu anda iyi gidiyor ve daha çok saygı görüyor sezon başına göre

  59. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Şampiyonlukların değerinedemi sen karar vereceksin derler adama.

  60. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Sizce bu konuşmayı Giden şampiyonluğa üzüldğunden mi,kıskançlığından mı yoksa Edebiyat yapmak amaçlı mı yaptı? Üçü arasında kaldım. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir