Türkiye'nin Formula 1'e Dönüşünde Son Söz Ecclestone'nin Olacak

yazar:

kategori:

 

İstanbul 2012 Genel Kurulu ve Sezon Sonu Ödül Töreni Organizasyonu’na ev sahipliği yapıyor. 136 ülkeden 235 delegenin yer aldığı bu önemli toplantı için İstanbul’da bulunan FIA Başkanı Jean Todt, NTV Spor’un sorularına yanıt verdi.

İstanbul’un Formula 1 için harika bir piste sahip olduğunu söyleyen Todt, organizasyonun geri gelmesi konusunda son kararı Bernie Ecclestone’ın vereceğini ifade etti.

“Son kararı Ecclestone verecek”

 

Todt, “İstanbul harika bir piste sahip. Bu organizasyonda son kararı bu organizasyonun yönetim kurulu ve Bernie Ecclesetone verecektir. Şu an için bir şey söylemek zor, ancak Türkiye nin bu büyük organizasyonu istediğini, bunun yanında Ecclestone’ın da Türkiye’ye gelmek istediğini biliyorum. Bunu zaman gösterecek, ama İstanbul Formula 1 için en ideal şehirlerden biri” diye konuştu.

Formula 1 de bu sezon çok heyecanlı bir mücaedele olduğunu söyelen Jean Todt, Vettel’in önünün çok açık olduğunun altını çizerken, Michael Schumacher’in 2. Formula 1 macerasında sorunun takım ve arabasına uyum sağlayamamasına bağladı.

Todt, “Schumacher’in tekrar pistlere dönmesi kesinlikle hata değildi. Formula 1’de başarıyı getiren en önemli fakör takım ve araba ile sağlanan uyumdur. Michael bence bunu sağlayamadı ama o hala en büyük pilot. Burada 91 yarış kazanmış ve 7 şampiyonluğu olan bir isimden bahsediyoruz. Diğer taraftan bu sene inanılmaz bir Formula 1 sezonu yaşadık. Şampiyon son yarışta belli oldu. Vettel çok yetenekli bir pilot. Eğer yarışmaya devam eder ve bu performansı sürdürse yeni rekorların sahibi olabilir” diye konuştu.

NTV Spor

 


Yorumlar

  1. Türkiye'nin ''SÖZDE'' spor kanalı NTVSpor, yayın hakkını almadığı hiçbir organizasyonun yüzüne bakmıyor. Eğer Formula 1'i tanıtmak yarı-amatör internet sitelerinden beklenecek hizmetle olmaz. Bu işi tıpkı TRT'nin yaptığı gibi tüm basının sahiplenmesi gerek. Bunu da federasyon gibi resmi bir kurum yapabilir belki.

    Kaldı ki;
    İnternette kendime hobi olsun diye spor sitesi kurdum (hani şu bedava yapılanlardan site mi blog mu ne işte) yüzüne bakmaya vaktim olmuyor. İş, sosyal yaşantı, çevre, evde de çoluk çocuk vs..vs..

    Kısacası ben bazen bu siteye girip haberlere bakmaya bile vakit bulamıyorken, çeviri yapıp buraya yazanlara ne kadar saygı duyduğumu anlatamam.

  2. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ah bi ben bilsemde sanada söylesem keşke.

  3. bu tür siteler aslında asıl medyanın bu konuda işini gereği kadar iyi yapmamasından ortaya çıkmıştır. verilen emekler ise ortadadır. bir hiç uğruna sırf insanlara faydalı olmak adına verilen uğraş. bunu anlatmak zor tabi ki.

    ne yazık ki herkesin işi gücü belli, profesyonel medya bu işte bari olaya el atsın.

    federasyon ise bu işe emek verenlerle daha içli dışlı olabilir. bunu pek yapmıyorlar

  4. Evet bunun gibi konularda açık sözlü, eleştirel yaklaşacak olursak pek hatırlatma, bilgi içerikli olamıyor malum sitelerimiz. Ellerinde ki güce, imkana rağmen federasyon ile bir ilişki sürecine giremiyor genç arkadaşlarımız. Malesef ki yayınlanan haberleri çeviriden öteye gidemiyor 2 sitemiz.
    Koca bir kurul Türkiyeye geldi ancak ortalık da bırak sallanmayı bir oynama dahi göremiyorsunuz bu sitelerde bile birşey bulamaz ise insanlar nasıl renk, pilot fanatikliğinden kurtulabilecekler.
    Federasyon demiştim çünki ancak haberi yayınlanan yada fark edilen ülkeye dair motorsporları gelişme, haberleri yayınlanıyor. Organizasyonlar ise hemen hemen hiç duyulmuyor bile.
    Mesela geçtiğimiz hafta Körfez de drag müsabakası yapıldı. Ülkede ki güçlü ve modifikasyondan geçmiş birçok sport car sınıfı orada yer aldı ancak haberini sitelerimizde pek göremedik. Sonuçlarını da yayınlayan herhangi bir platform yok gerçi. Bunu gibi şeyleri kast ediyorum. Track day'ler düzenleniyor İst. ve İzmit'de ancak bunlardan gruplara fb dan üye olanlar ve körfez de piste yakın olup sesleri duyup koşup gidenlerden başka haberi olan olmuyor. Mesela yeni supercar tanıtımları yapıyoruz bunlara ülkede ki 500 hp üzeri üst sınıf modifikasyona uğramış makineleri de ekleyebiliriz bunların görsel çalışmasını yapan, resim, video hazırlayan insanlar var facebook dan ulaşabildiğimiz.
    Yayın platformunu ne kadar genişletebilirsek siz de kazanabilirsiniz çünkü bir açlık var. İhtiyaç hissediliyor. Ne kadar çok ziyaretçi, üye o kadar fazla para demek çünkü kendi kendini döndürmenin üzerine ancak bu şekilde çıkılabileceğini düşünüyorum. Salt F1 açısından sıyrılmamız gerekiyor biraz da çünkü trf1 gibi fb gruplarına üye insanların sayısı belli max ulaşılabilecek rakam da belli.
    Serhan gibi insanları biraz daha zorlayabiliriz net makaleleri yönüyle bence, zor olacak ancak zamanla onlar da keyif alabileceklerdir. Böyle başka yazarlarımız da var aslında. Kalemi güçlü olabilecek ancak ihtiyaç, baskı hissetmediğinden paylaşım da bulunmayan otomobil, motorsporları müdavimi yaşlılarımız var. Zaten federasyonun yapması gerekenler yönüyle getirilen öneriler arasında bir web yayın platformu mevcut. Federasyonun sitesi de yetersiz bu da güncellenmeli, bilemiyorum aramız da corporate olarak web hizmet sunan arkadaşlarımız var mıdır kurumsal olarak teklif götürülerek bu sitenin işletimi maddi karşılık ile üstlenilebilirdi. Federasyonun sitesi dışında tüm motorsporları faaliyetleri hakkında veri sunabilecek bir platforma daha ihtiyaç var.
    Yada elimizde ki haber platformlarını çeşitlendirmeliyiz bilemiyorum insanların düşüncelerini.
    Web işleri alanı seçmiyorsanız yorucu oluyor malesef bizim gibiler için. Yıllardır f1technic gibi sadece teknik ağırlıklı bir platform ve sözlük fikri mevcut ancak gerçekleştirmek bir türlü mümkün olmuyor. Haber platformu olarak siz işinizi gayet iyi yapıyorsunuz zaten.

  5. Bi kişide çıkıp demiyor ki arkadaş bu ödül töreni ne zaman saat kaçta herhangi bir kanal canlı verecek mi falan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir