Türkiye 2013'teki Boşluğu Avusturya'ya Kaptıracak Gibi Görünüyor

yazar:

kategori:

İlk çıkan haberlerde pist işletmecileriyle Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone’nin yarışın yapılması konusunda her açıdan anlaştıkları ancak son sözün hükümette olduğu söylenmişti.

Açıklamalar cuma günü Ecclestone ile başbakan Erdoğan’ın görüşeceği ve yarış hakkında nihai kararın verileceği söyleniyordu ancak cuma günü geçmesine rağmen bir açıklama gelmedi.

FIA, 2013 için takvimde bir Avrupa yarışının daha yapılacağını açıkladı. Önce Türkiye’ye gözler çevrilse de haberlere göre Red Bull, 20. yarışın Avusturya GP olması için zorluyor.

Red Bull, Avusturya’da yer alan A1 Ring pistinin yeni sahibi. Red Bull, pisti tamamiyle modernize ettikten sonra adını Red Bull Ring olarak koydu ve şu anda pisti takvime sokmak için zorluyor.

Red Bull takvime girmek için zorlasa da bazı koşullar yarışın yapılmasını zorlaştırabilir. Pist yakınlarında konaklama büyük bir sorun ve Red Bull ile yerel hükümet arasında pistte 40 binden fazla seyircili bir organizasyon düzenlenmeyeceğine dair anlaşma bulunuyor.

Red Bull ise bu sorunların aşılabileceğini düşünüyor.

Bakalım Türk yetkililer, her şey tam anlamıyla bitmiş derken tekrar gelen bu fırsatı değerlendirmeyi başarabilecek mi?


Yorumlar

  1. kaptıracağız gibi değil zaten kaptırdık . dünya şampiyonu bir takımın pisti varken ve adayken hiç bir şansımız olamaz . redbul,u pistini bırakıp seyircisi bile gitmeyen bir ülkenin pistini kusura bakmayın kimse almaz

  2. Tek kelimeyle HAKETMİYORUZ.Bunu söylemek istemezdim fakat maalesef durum böyle.

  3. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Gazetelerin Internet sayfalarındaki "F1 Türkiye'ye Dönüyor mu?" başlığı altındaki yorumlar çok can sıkıcıydı gerçekten. Millet "F1 nedir yaaa?" tarzı saçma sapan şeyler yazmış. Yok "benim vergilerimle yapılmasın ben F1 izlemiyorum" yok bilmem ne yazıyorlar. Sormak isterdim o arkadaşa ne kadar vergi veriyor acaba. Ben de hentbol oynamıyorum hentbol federasyonu da kapatılsın o zaman. 900 milyon kişinin seyrettiği bir organizasyondan bahsediyoruz burada, Türkiye'nin tanıtımı bütçesinden karşılanamaz mıydı o para? Başbakana bir uçak az alınsa dört tur döndürülebiliyor bu organizasyon!

  4. GS ve BJK basket engelli karşılaşmasına gidip seyretmeyi beceremeyen bir millet haline geldik, bizim hiç bir şeyi düzenleme hakkımız yok , vermesinler daha iyi

  5. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    aynen kardeşim seninle aynı fikirdeyim hükümet son sozünü söyledi gibi açıklama yoksa bilinki Vural Ak sayesindedir,yaparsa o yapar yarışı ama her şeyde ona kalırsa adam hepsini kaldıramaz o da var…

  6. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Aynen kardeşim senin aynı görüşteyim Vural Ak'ın açıklamaları beni ümitlendirmişti, kesin gelicek diye ama iş hükümette biticek lafını duyunca tamam dedim bu iş yatar,karar çıksaydı cuma gecesi yayınlanırdı demekki bazı şeyler sorun oldu açıklama yok şu anda,para konusunda yine takıldık gibi bence…

  7. Türkiye'nin takvime gireceği olsaydı bence Türkiye'deki ödül töreni sırasında açıklanırdı.

  8. gerçekten söylenmesi gerekeni söylemişsin bunun için gönülden tebrikler.keşke t.c başbakanı olan beyefendi de duysaa

  9. Tamam Anlasildi Türkiye gene her organizasyon gibi yüzüne gözüne bulastirdi ve sonuc fiyasko. Baska sacma sapan sporlara bile bunca kaynak ayrilirken formula her nedense cok pahali heldi hükümete varsa yoksa Futbol hadi ondada birazcik basarili olsak neyse oda yok bu ülkede Spor asla gelismez bu kafayla. En azindan Avusturyaya gelirde bende Seyirci olarak izlemeye giderim. Bu ülke bizden daha cok hakediyor cünkü Formulanin ve motorsporlarinin icindeler. Futbol kadar seyircisi olan bir spor. Tabiki bir ülkenin basbakanida ancak halkin ilgisi ve alakadarligi kadar bu ise sarilir yani basbakanimizinda vizyonu halkin ortalamasindan pek yüksek degil. Takimlara milyonlari heba edip stad yapar sonucta Oy getirisi olan bisey.

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    türkiye geri dönmezse,avusturya a1 ring çok iyi olacaktır.tabiki gönlümüz türkiyeden yana.

  11. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Benim hiçbir umudum kalmadı oysa ki kendimi hazırlamıştım geri dönüşe,ikinci bir hüsran gelecek gibi.En azından bizler hiçbir sey yapmadık demeyiz,o kadar TT calışması,bakana açıklamaya çalısmalar ama bizi dinleyen kim?Ayaklarina boyle fırsat gelmişken nasil tepebilirler?

  12. Umudum kalmadi …….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir