Vettel: "2011, 2012 Kadar Zordu"

yazar:

kategori:

Vettel geçen sene 11 yarış kazandı ve sadece 2 yarışta podyuma çıkamadı. Şampiyonluğu ise 19 yarışlık takvimin 15. yarışında ilan etti. Bu sene ise Vettel’in şampiyonluğu son yarış Brezilya’da son yarışı geçene kadar belli değildi.

Vettel “İnsanların geçen seneye bakıp kolay kazanıldığını söylemelerini önemsemiyorum çünkü öyle değildi. Direkt bir şampiyonluk değildi. Sonuçlara ve şampiyonluğu ilan etmemize bakarsanız öyle görünebilir ancak tam anlamıyla direkt bir şampiyonluk olmadı. Piste kazanmayı bekleyerek inmedik. Geçen sene şampiyon olmak için çok, çok sıkı çalıştık.”

“Bu sene diğer takımlara daha yakındık. Bu yüzden ikinci, 3. ya da 4. olmak yerine bazen 5, 8. olduk. Bu da geriye baktığımızda aşırı rekabetçi olmadığınız dönemde şampiyon olmak için her bir puanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.” 

“Genel olarak çok rekabetçi bir araca sahiptik. Takımlar şampiyonasını da kazandık bu yüzden MArk ile birlikte diğer takımların sürücülerinden daha fazla puan kazandık. Bir yarış varken şampiyonluğu ilan ettik ve tabi ki daha heyecanlıydı. Araç içerisindeyken arkalardan geçişler yaparak geliyorsanız bu çok heyecanlı oluyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel: "2011, 2012 Kadar Zordu"” için 27 yanıt

  1. son yarışta ferrari agresif bir şekilde güncelleme uyguladı araca ve bazıları çalışmadı. ve de son yarışlara gelinirken hiç iddiası olmayan massanın üstündeki baskı ile 1 tek hatasıyla şampiyonluktan olabilecek 2 kişi eşit şartlarda yarışmıyor demektir. ne kadar baskı yok dese de, 2007-2010 gibi 2 seneden sonra üçüncü sene de şampiyonluğu son yarışta kaybetme düşüncesi çok büyük bir baskıdır. vettel ise 2 yılın vermiş olduğu rahatlıkla bu sene laylaylom havasındaydı. son 2 seneyi şampiyon olarak geçirmeyip son şampiyonluğunu alonso gibi 6 yıl önce almış olsaydı o kadar rahat süremezdi.

  2. okadar iyi araç dediğin redbul,mu . redbul bukadar dominantta webber bunun neresinde ferrari atarabasımı yoksa alonso uçan adammı . bak massa,yı biraz serbest bıraktınmı alonsodan daha hızlı olduğunu tüm gözler gördü . demekki ferrari daha hızlı ama alonso yeteneksiz son yarışlarda massa uçarken alonso sürünüyordu

  3. alonso mclaren yarıştı elde var sıfır. ferraride 4 yıldır yarışıyor elde var sıfır . 2005 yılı ve 2006 yılında şampiyon oldu nasıl şampiyon olduğunu biliyoruz renault,da . hiçbir küçük takımda yarışmamış birtanesinde yarışdı minardide ondada sonunculuklarda dolaşmış durmuş

  4. o kadar iyi araçla neden son saniyede şampiyon olduğunu vettel'in yeteneğini sorgularsan bulursun. ya da alonso'nun.

  5. geç kardeşim geç maval okuma redbul dominatmış onun içinmi son saniyede şampiyon oldu

  6. suçluluğu da ispatlanamadığına göre iftira atmak yanlış. birine suç atan kanıtlamakla yükümlüdür aksi halde iftira olur.

  7. 2007 yılında başlamış 2009-2010-2011-2012 hep gridin en iyi aracına sahip olmuş. vettel kadar ballı olan son 4 senedir en iyi araca sahip olan başka pilot var mı? alonso da 2005-2006da gridin en iyi aracına sahipti 2 sene ard arda şampiyonluk geldi.

    hamilton'un şampiyonluğu en iyi olmayan bir araçla geldi. schumi 31 yaşına kadar 2 şampiyonluk yaşadı 36 yaşında 7 şampiyonluğu vardı. bu adam 31 yaşından sonra mı hızlandı yoksa aracı mı değişti? vettelde de durum tam tersi 22den 25'e kadar 3 şampiyonluk yaşar bi bakarsın en hızlı aracı olmadığı zaman kazanacak pilot değil, en hızlı aracı 5 sene olmasın 5 sene şampiyonluk yaşayamaz olur sana yaş 31 şampiyonluk hala 3.

  8. 2013 bekliyoruz bakalım alonso laf ve çenesinimi yoracak yoksa işmi yapacak . büyük bir ihtimalle yine çenesini çalıştırmaya devam edecek

  9. hariçten gazel okuyorsun olonso nerede vettel nerede . vettel 2007 yılında başlamış kariyerine . alonso 2001 Avustralya GP,de başlamış arada 6 yıl var . vettel torro rosso,da harikalar başarmış redbul,da son 4 yılı domine etmiş bunu beş altı yılda başarmış aldığı şampiyonluk sayısı 3 . alonso minardide kariyerine başlamış mclarende yarışmış ferraride yarışmış renaultda yarışmış 3 büyük takımda yarışdı 11 yılda aldığı şampiyonluk sayısı 2 . vettel alonsoyu 4,e katlamış 2,ye bölmüş 5 yılda

  10. 2013 kolay olacak

  11. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Herkesin düşüncesi kendine. RB 8 ile fazladan ancak 3 puan alabilmiş bir şampiyon, bana göre Massanın koltuğunda olsaydı bırak şampiyonluğu, ancak 150 puan toplayabilirdi. Beş para etmez bir pilot olduğunu savunmuyorum ilerde en iyilerden olabilir belki ama şimdi Alonso ile ben onu kıyaslamam asla. Kaç kere şamp olursa olsun.

  12. alonso : en iyi aracım r25 , en iyi aracım r 26 mclaren çocukluk rüyam,ferrari bebeklik arabam,f10 müthiş araç,en iyi sezonum 2012 vs vs

  13. yarış içinde spontane gelişen bir duruma karşı nasıl piquet kaza yapsın dedi, telsizden söylese fia'nın haberi olurdu. yarış içinde gelişen bu durumun tek sorumlusunun briatore olduğu bellidir derim.

    Olay zaten yarış içinde değil sıralamaların ardından kugulandığı için bu savunmayla Alonso 'nun suçsuzluğu ispatlanamaz.

  14. Sende de bir kompleks varr kardeş. Adam 3 defa dünya şampiyonu olmuş bu sene en hızlı ve en istikrarlı aracı olmadan da şampiyon oldu. Çok iyi yükselişler gösterdi. Bir pilotton daha ne bekliyorusnuz

  15. savunmak ayrıdır, biri yalan yanlış konuştuğunda düzeltmek ayrı. anladın mı genç. raikkonen 2005'teki şampiyonluğu kazanamadı derse biri, dayanıksızlık yüzünden derim. 2008'de glock hamilton'a yol verdi diye iftira atarsa biri, glock yağmur lastikleri takmak için pite girmedi, madem yol verecekti pite girseydi o da hamiltonun arkasında çıksaydı derim.

    alonso'ya 2008deki bi olaydan ötürü tam 4 yıl sonra çamur atmak isteyen olursa, alonsonun yaptığı bile belli değil, ki adamın yarıştan haberi yok kim nerde bilmiyor, yarış içinde spontane gelişen bir duruma karşı nasıl piquet kaza yapsın dedi, telsizden söylese fia'nın haberi olurdu. yarış içinde gelişen bu durumun tek sorumlusunun briatore olduğu bellidir derim.

    senin gibi şampiyon vettel en iyisi vettel hakeden vettel en yetenek vettel at gözlüğüyle aynı şeyi söylemem. birsürü ayrı üyelik açıp hepsiyle aynı mantalitede aynı şeyleri yazıp milletin kafasını şişirmem, kendi yazdıklarıma habire artı basmam.

  16. burada hem alonsoyu hem raikoneni hamiltonu 3,nü birarada savunanlar var . ben vetteli savunmuşum çokmu . schumi bıraktığına göre artık vetteli desteklemek kalıyor bize . ayrıca vetteli desteklememizi schumi bize kendi söyledi . schumi bizim efsanemizdir onun yeri başka bizde sen işine bak

  17. senmi sürdün didem aracı her görünene aldanma herşeyin içinde yaşanışı vardır…

  18. senin çocuk dediğin adam,senin nickini kulladığın pilottan daha olgun daha zeki daha yetenekli,o yüzden saçma saçma yorumlar yaptı dimi.ama siz duymazsınız neymiş alonso çok olgunmuş (telsizden ben massadan hızlıyım) çok olgunca hareket geçsene hakkınla yemez tabi.
    ferrari bir hrt ile aynı güçteydi alonso nu deyimi 9-10 sıraymış ferrari oyüzden mi kalkışta kafadan 3-5 sıra sonra önündeki redbulu mclerini lotusu vs..hemen geçti ama dur bu alonso dediğiniz adam carting aracı ile redbula mclerene karşı şampiyonluk mücadesi verebilir.çünü %120 sürdü insanlıktan öte bişey olmuş.helal o zaman çok komple pilot.sezonun ortalarında burda bi haber okumuştuk aslında ferrari bi mclerenla aynı hızda ama bu iki pilot sürüş stillerini araca uyduramıyor iyi hatırlayın ama işinize gelmez bu adam insanlıktan öte tapılası bi adam eminim çogu fanı bunun kadar allah'a tapmıyolardır.hadi bu yorumuda kaldırın da ne oldgunuzu bilsin herkes

  19. byEfsane diye nick alıp turuncu kaskı koyarak schumicileri arkana almak için kullandığın yeni bir hesap bu. bu hesap da rambo adlı kişinin. hiçbir schumici bu kadar saçma yorum yapmaz çünkü sporda bir geçmişleri vardır. senin gibi 2010'cu değillerdir. bir de şu yorumlarına artı basman yok mu ahh ah velilerin dürüstlüğü öğretmemiş sana.

  20. 19 yarışlık takvimde;
    11 yarış galibiyeti ki bu bir Sezonda En fazla galibiyet Alan Pilotlar arasına giriyor.
    Bir Sezon'da En fazla pol pozisyonu kazanan Mansellin 16 Yarışta 14 Pol Pozisyonu rekorunu egale ederek 19 Yarışta 15 Pol Pozisyonu kazanıyor.
    Sezon sonu puan klasmanında ise en yakın rakibi Buttona 127 puan fark atarak şampiyon olan Vettel nasıl oluyorda 2011 sezonunu 2012 kadar zor oldugunu söyleyebiliyor şaşırtıcı doğrusu.

  21. Snowmann Mrt avatarı

    3.

  22. he gördük son yarış brezilya,da hasarlı araçla tümüne alonsoya hamiltona raikonene su yutturdu vettel artık kendinizi avutmak için başka laflar bulun

  23. bu çocuk dediğin adamı 4 yıldır kimse geçemiyor . siz çocuk deyin hala oda şampiyonlukları götürsün vettele yakışır aynen devam

  24. Sirf Laf olsun diye sallamışlar iste bunuda haber diye yazmislar.

  25. eğer araç çok domine olsaydı webberdende aynı başarıyı görürdük.ama bu adam bileğinin hakkıyla aldı şampiyonlukları.her tur her yarış motivasyonu yüksek tutmak en iyilerde olur seb gibi.

  26. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Amaaaa aan . Çocuk işte. Böyle saçma sapan, dengesiz yorumlar ne diye burada haber olur ki.

  27. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    yaw tamam anladık kazandığın her sene zordu, yavaş araçla zar zor kazandın. Bıkmadı aynı açıklamalara. Aşağılık kompleksi var bu adamda, kendi kendisine bile inanmıyor güvenmiyor. Kolay olduğunu bildiği halde zordu deyip kendisini üstün göstermeye çalışıyor.

    1 saniye hızlı olmayan bir araçla vasatın altında kalacağını biliyor. Arkadan baskı yediğinde bile afallıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir