Mercedes'ten Haug, Hamilton'u Savundu

yazar:

kategori:

Mercedes-Benz motor sporları patronu Norbert Haug, McLaren pilotu Hamilton’un iki hafta önce Kanada’daki pit yolu kazası nedeniyle utanç dumasının ardından İngiliz pilota açık güvenini ifade etti.

23 yaşındaki Hamilton, Montreal’deki bu kaza nedeniyle sert eleştirilere maruz kalmıştı ve bu hafta sonu yapılacak Fransa GP için de 10 sıra grid cezası almıştı.

Alman haber ajansı DPA’ya konuşan Haug: "Herkes hata yapar ve Kanada’da bunun bedelini ödedi"

"Ona desteğimiz tam ve öyle devam edecek. Ama onun herhangi bir motivasyon ilacına ihtiyacı yok"

Haug’un desteği, bu hafta BBC Radyo’da Hamilton’un ‘bu sene üzerinde baskının ağırlığını hissettiğini" itiraf etmesinin ardından geldi.

Five Live Programı’nda konuşan Hamilton: "Spor eğlenceli ama ondan keyif almasını öğrenmenin bir yolunu öğrenmelisin."

"Çok baskı var ve omuzlarımda ne kadar baskı olduğunu anlatmaya başlayamam"

"Kemdi üzerime çok baskı uyguluyorum ve başarılı olmayınca kendini harika hissetmiyorsun"

"Ama bunlar, karakter geliştiren günler ve bu günler, beni daha güçlü yapıyor"


Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    temel bilgileri kopyaladıktan sonra, diğer (örneğin aerodinamik gibi) unsurları iyi yaparsan, çalmış olduğun bilgi ile diğer aracı geçebilirsin. Mc laren çok fanatiksin.
    kimi massa'ya göre sıralamalarda daha ağır ve genelde massa'nın arkasında kalıyor ve yarışa massa'nın gerisinde başlıyor fakat buna rağmen farkın açılmasına izin vermiyor ve massa pite girdiğinde en hızlı turları atıyor, sonrada pit stoplarla geçiyor. bu mu bedavacılık? massa ne yapıyor: yarış içerisinde kimi'nin arkasında kalınca farkın açılmasına engel olamıyor, panik yapıyor ve süspansiyonunu kırıyor. F1 den anlamıyorsan izlemiyeceksin! ya da susacaksın adam sanacaklar!
    Minardi nin önden başladığını hiç görmedim. aracın güçlü değilse rekabet edemezsin. neden her yarışı ilk 3 takımın pilotları kazanıyor?!

  2. Kimi mcLarendeyken iyi geçişler yapabiliyordu ama Ferraride doğru dürüst geçiş yapamıyor ve geçişleri de hep pit stoplarda oluyor arkadaşalrın söylediği gibi gören geçtiği tüm araçları pistte geçiyor sanar :))bana göre Massa daha iyi geçişler yapıyor Kimiye göre..

  3. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Güçlü araç önden başlar sözü bayağı komik bunu tuttum.

  4. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Kesinlikle doğru bu adamın araç geçerek kazandığı bir yarış yok, tıpkı Schumi gibi kollanıyor.Ben bunu dile getirincede olay oldu.Kimi' nin ilk üçe girdiği yarışların hemen hepsi sadece pit stop ürünü başka birşey değil.O yüzden Heikki bile olndan kat be kat daha değerli bir pilot.En azından bedavacı değil.

  5. bu arada eski konuları genelde bir taraftar grubu açıyor.Sonrada neden açıyorsunuz diyebiliyorlar.Kimi nin araç geçmesine gelirsek izleyin 1. olduğu yarışları massa birinciyse daha geç girerek pitte geçiyor.Takım oyunu diyelim:)

  6. sinan ne araçmış ki gerçeğinden bile hızlı gerçeğinden bile dayanıklı tamamen ferrari ürünü.Mercedes te italya daki köye özel fotokopici ajan göndererek motoru kopyalamış.Ama nedense hamilton nın cezasına adil bir şekilde 10 sıra ceza veren kişiler aracın kopya olduğu konusunda bilgi bulamamışlar ve bir hatayla! bu aracın tüm bilgilerini internete yaymışlar….devamı sen tekrar mantıksız yorum yaptığında gelicek.kib

  7. hala kimi ve sutil kazasıyla hamilton ın kimiyee çarpmasını kıyaslıyanlar var..

  8. Sinan Şahin avatarı

    "…araç geçmeden kazandığı yarışlar…" herhalde hamilton her yarış 4-5 aracı geçiyor da ben görmüyorum! aracın güçlüyse ön sıralarda başlarsın ve bu yüzden fazla kişiyi geçmen gerekmez, yok illa kimi'nin birilerini geçip yarış kazanmasını istiyorsan fazla gerilere gitmen gerekmez, dökülen araç döneminde (şuan ferrari bilgileri ile dayanıklı olan araç) yaptığı geçişleri izleyebilirsin.

  9. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Sayın Mehmet Yılmaz Kimi Raikkonen araç geçmeden kazandığı yarışların diyetini ödedi.Sutil yarış dışı kaldığında Kimi' nin ödemediği bir bedel vardı, onu ödedi.İyide oldu.

  10. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    herkes anladı bir tek sen anlamadın arkadaşım…Haug Kanada'da bedelini ödedi demiş.ben ona istinaden böyle bir yorum yaptım.Kaldı ki cezasını da yedi.Eğer bariz hatalı olmazsaydı zaten ceza almazdı.artık şunu da kafanıza sokun Kimi'ninki farklı bir kazydı.fia'da ceza vermeyerek bunu kanıtladı.

  11. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    herkes görüş bildirdi zaten ve pilotunuzun bariz hatalı olduğu kanıtlandı.kanıtta aldığı 10 sıra cezası siz daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz…siz hala kara çocuğu savunuyorsunuz bana…hadi ordan

  12. o zaman ısıtıp ısıtıp tartışma…

  13. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    anlamak istemeyen sizlersiniz asıl..artık bunun tartışılmasının da bir manası yok…

  14. sutil ne ödediyse kimide onu ödedi,bu bir yarış kazasıydı hala anlamıyorsunuz….

  15. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    tamam o kanada'da bedelini ödedi de Kimi ne için bedel ödedi caba? sormak lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir