Force India, Sauber'e Geçen Hulkenberg'in Pişman Olabileceğini İma Etti

yazar:

kategori:

Alman pilot, gelecek sene Sauber’de yarışma adına Force India’dan ayrıldı. Vijay Mallya’nın takımı, 2012’yi Sauber’in arkasında tamamları ama yaz tatili sonrasındaki puanlara bakınca rakibinden üstün performanslar sergiledi.

Hulkenberg’in, Force India’nın potansiyelini özleyip özlemeyeceği sorusuna Takım Patronu Vekili Bob Fernley: “Öyle düşünüyorum. Yaz tatilinden sonraki değerlere bakın; Force India, açık bir şekilde en iyi performans gösteren 5. takımdı”

“Hâlâ ilk 4’ten çok uzaktayız ama yaz tatilinden bu yana diğer hepsinin önündeydik”

Bununla birlikte Fernley, Alman pilotun ayrılığına üzüldüklerini de itiraf etti.

Hulkenberg: “Nico’nun gitmesine üzüldük. Takım için büyük bir hazineydi. Bünyemizde olmasının keyfini sürdük ve (gitmesi) bizim için bir kayıptır. Kesinlikle ayrılmasına üzülüyoruz”

Di Resta, sezonun ikinci yarısında Hulkenberg’in temposunu yakalamakta zorlandı. Fernley, Alman pilotun başka takıma geçmek için zorladığını düşünmüyor.

Fernley: “Öyle sanmıyorum. Singapur’a kadar Paul baskındı; Nico ise gerideydi. Singapur’dan sonra tersine döndü. Bütün sezon böyle geçti. Çok yakındılar”

 


Yorumlar

  1. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Ben Moskovadayim )) Ne gordun de derledin merak ediyorum..

  2. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Ben olayı 2013 sezonuna göre derliyorum sen nerelerdesin be kardeşim.

  3. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Team sauber adli kardesim ben baska bi haberde force indiayla sauberin bi farki yok demistim saymistin sauber soyle sauber bole simdi nolduda bole konustun hayirdir ???? seb taraftari olunca dogrulari gordun demek ))))))

  4. Aslında istikrarlı.Orta sırada kazaya belaya bulaşmadan temiz yarışlar çıkardı. Son yarış sanırım kızaklama nedeniyle kaza yaptı. Di Resta açıkça aracıyla ilgili sorun yaşadı. Bu ne istikrarsızlık ne de yavaş kalma. Yaşadıkları sorun Massa nın Button un bu sezonun bir bölümünde yaşadığı soruna benziyor. Nedenini ben de bilmiyorum

  5. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Çok büyük bir istikrar sorunu olduğu kesin.Bu sorunu aşması lazım.

  6. Di Resta saydığın pilotlardan çok daha iyi. Sezonun 2. yarısında Massanın sezon başı yaşadığına benzer sorun yaşamış olmalı. Geçen yıl çaylak sezonunda çok iyiydi bu sene sezon başında da Hulkenberg den iyiydi. " heidfeld,Sutil,Kovalainen,T-Glock" , maalesef Di Resta ayarında pilotlar değil ki çaylak sezonunda Sutil, Di Restayı geçmekte zorlanıyordu ve Di Resta nın sıradan bir çaylak olmadığını itiraf ettti. Di Resta yarıştığı alt seride (F3) Vettel i bile mağlup edebilen bir sürücüydü. Yani yarım sezon performans kaybı var diye bu sonuca varman büyük hata. Neyse önümümüzdeki sezon tekrar kendini kanıtlayacaktır.

  7. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Evet Hulk Force india için çok büyük kayıp.Di Resta'yı takımda tiutarlarsa oda çok büyük bir kayıp olur.
    Çünke Di Resta puan istikrarı olmayan bir isim.Yarışlarda ön sıralardan başladıginda ise iyi bir sonuca imza atamıyor.Sıralamanın rehavetinden midir yoksa başka bir sebebten midir bilinmez.

    En iyisi rahat geçiş yapabilen ve puan istikrarı olan pilotlarla yarışması.Bu iki gruba Kobayashi ve istikrara ise Heidfeld,Sutil,Kovalainen,T-Glock gibi pilotlar örnek verilebilir.

    Di Resta'nın bence takımdan gönderilmesi gerek.

    Gelelim 2013 sezonuna.Ben ciddi anlamda Force İndia'nın Takımım Sauber'i zorlayacağını düşünüyorum.Estaban'dan pek ümitli değilim.
    Force İndia çok ciddi bir tehlike haline gelecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir