Vettel, 'Geçiş Yapamıyor' Eleştirilerini Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Vettel: “Geçen sene açıkçası yarışlara her zaman harika bir yerden başladık ve çok fazla kişiyi geçmek zorunda kalmadık. Ardından, insanları geçmediğimiz için açıkçası eleştirildik ama geçecek kimse yoksa…?”

“Sinir bozucu değil. Çünkü sonuçta durum bu. Önden başlayıp kazanmak veya geriden gelip yükselmek aynı şey: Yine elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. Açıkçası insanlar, insanları geçişinize, geriden yükselmenize veya (önde iseniz) aradaki farkı açmanızı, mesela 8.5 saniye fark yaratmanıza değer verir. 1 saniye, 8 saniye veya 12 saniye fark açmanın ne kadar değerli olduğunu o anda belki de anlayamıyorsunuz. Her zaman farklıdır. Yarışı tekrarlasanız, aynı şeyin ikinci defa olmayacağından eminim”

 


Yorumlar

“Vettel, 'Geçiş Yapamıyor' Eleştirilerini Önemsemiyor” için 30 yanıt

  1. ya bunları diyipte vettel birde laf atanlara bak-alonso 2007 de hamiltonu malup olmadımı.2008-2009 fernando alonso reanultda neden şampiyon olmadı açıklayın bu 3 seneyi

  2. Orada geçiş yapmaya çalışan Senna'ydı yanlış hatırlamıyorsam.

  3. Ben Ferrarici biriyim, haliyle alonso nun şampiyon olmasını istedim. Vettel in hızlı aracı olduğunu biliyoruz. Yani sıralamada kötü olsa bile yarışta sezon boyu iyi bir aracı oldu. Ama abu dhabi ve brezilya beni tatmin etti. Şans da tabi vardı ama bu çok ölçü değil bence. Ayrıca geçiş yapma konusunda şampiyonların mücadelesi ile diğerlerinkisini görüyoruz. Sonuçta bazı ataklardaki temasları ben buna bağlıyorum (abu dhabideki ön kanat hasarı gibi) ve brezilyadaki tutumu konsantrasyonu gerçekten iyi durumu idare etti. Tabiki her pilotu hem vasat hem hızlı araçta görmek güzel bir ölçü oluyor. Hamilton u bir tık yukarda tutarsam diğer şampiyonlardan çok bir eksiği olduğunu düşünmüyorum geçiş konusunda. bunlar benim fikrim tabiki

  4. "Herbert, Irvine ve Barrichello gibi vasat ötesi pilotlara bile yarışlar kazandırtan, kimisini şampiyonluk potasına sokan araçlarla alınan şampiyonluklar çok da büyük bir şey olmasa gerek."

    O zaman Vettel'in de şampiyonlukları başarı olmasa gerek. Webber gibi bir pilotu bile 2010 ve 2012'de şampiyonluk potasına soktuklarına göre.

    Çok saçma bir yorum yapmışsın. En hızlı araçla veya en dayanıklı araçla fark etmez; her ne kadar 2002, 2009 ve 2011 yıllarında olduğu gibi sıkıcı bir sezon dahilinde olsa da alınan her şampiyonluk değerlidir.

  5. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Gelmiş geçmiş en iyi pilot

    Kargaya yavrusu şahin görünürmüş.

    Herbert, Irvine ve Barrichello gibi vasat ötesi pilotlara bile yarışlar kazandırtan, kimisini şampiyonluk potasına sokan araçlarla alınan şampiyonluklar çok da büyük bir şey olmasa gerek. 1999da Irvine şampiyon olacaktı neredeyse. Üstelik Hakkinen'e karşı!

    Rakamlara bakarak konuşacaksak sizin yaptığınız gibi, o şampiyonlukların hiçbir değeri yok. Sebastian 'Triple' Vettel şampiyonluklarını Schumacher'den çok daha gençken aldı. O zaman gelmiş geçmiş en iyi pilot o! Yersen.

    Efsane bir tane. Schumacher'e sıra zor gelir.

  6. burada bazıları 3,ü birarada pilot savunucuları var hamilton alonso raikonen . bu üç pilotun özellikleri pistin en büyük 3 aracı kullanmaları maclaren renault ve ferrari . bu 3 pilotun şampiyonluklarının toplamı vettel,den 1 fazla yani 3,ü bir vettel etmiyor anlayacağınız . ama hala çenelerini yoruyorlar boşuna

  7. benim bişey yapmama gerek yok şu diyaloğu okuyan zaten ne derece anlama kapasiten olduğunu farketmiştir. 10 mu demişim birdaha oku bakalım.

  8. Farketmez yapacağı kadar geçiş yapabildi ki adamın 3 tane kapı gibi şampiyonluğu var.Abu djabi de görücez dediler adam 3. oldu bahaneleri bitmedi.Brezilya da olumsuzluklar içerisinde olmasına rağmen sürüşü yine ortadaydı.Sene öncesi ebd muhabbeti rbr bitti vettel bitti muhabbetleri ,geri dönünce aracı hızlıydı babamda o araçla şampiyon olur vs muhabbetler.Sevmiyoruz,çekemiyoruz diyin delikanlı gibi anlayalım.Böyle anlamsız bahanelerin ardına sığınmakla komik düşüyorsunuz sadece.

  9. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Schumacher ile ne alıp veremediğin var,durup dururken adama laf atıyorsun,ne yaptı bu adam sanada bu kadar nefret ediyorsun? Rekorları mı seni rahatsız ediyor yoksa başka birşeymi? Gelmiş geçmiş en iyi pilota ettiğin laflara bir bak..

  10. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Michael 'Who' Schumacher'i süpermen sananlar yine kollarını sıvamış. adamın avukatları bile bu kadar anlamsız savunma yapamazlar.

    Adamın 3 senede yapmadığı aptallık kalmadı. neyseki takım da biraz sorun çıkardı da taraftarlarının ağızlarını açabileceklerini sandıkları malzemeler geçti ellerine. kör olmadığınızı düşünüyorum.

    Nico 'Britney' Rosberg gibi vasat bir pilot ile mücadele etmek ne kadar kriterdir "üst seviye" bir pilot için? kötü pilot değil. öyle olsaydı Irvine, Barrichello ve Massa'ya üstünlük kuramazdı. Jenson 'DDD' Button'ın da Barrichello'ya üstünlük kurduğunu ibretle hatırlatırım. eee? ne olacak şimdi?

    Adam bu sene Monaco'da polü aldı. haketmiştir mutlaka, orada sorun yok. peki neden "ceza" alarak Romain 'Dummy' Grosjean'ın ellerine düştü? sorulması gereken soru bu. 3 senede her türlü kaza türünü denedi. alışması zaman alabilir, o da insan. ama geçiş yapma konusunda halen fazlasıyla çaylak olduğunu bu sene içinde bile birden fazla kez gösterdi.

    Ona herkesten 1 saniye hızlı araç ve kendisinden yarım saniye yavaş bir takım arkadaşı vereceksin. kazanır! bu sene Petrov da epey istikrarlıydı. anlayana.

    Adam geri döndü, hayalleri başkaydı. şampiyon olmuş bir araç, eski takımdan tanıdık birileri ve ülkesinin markası. iyi mücadeleler izletti şüphesiz. neler olduğunu hepinizden iyi biliyordu.

    Takım f1de devamlılık istedi, "en az" Schumacher kadar popüler ve muhtemelen gridin en hızlısı Hamilton ile anlaştı. odaklanırsa başaracak birisi. yeter ki kız arkadaşından ayrılmasın, o ayrı mesele.

    İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batırın.

    Sebastian 'Triple' Vettel'e gelince… öğrenecek daha çoook şeyi var. birisi de geçiş yapmak. yakın hızdaki araçla ikili mücadeleye girmek, önce sağ salim çıkmak, sonra da o mücadeleyi kazanmak. bir de ağzını toplaması gerek elbette. önünde güzel bir yol var. zamanı da var.

  11. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Bir laf söylüyorsan akarsında dur ROYALHUNT!

    Sinan kardeşim burada haklı sen yazsana o 20 taneyi bi

  12. Kızma yahu.Sürekli sallıyorsun .Bak yine sallamışsın 10 a kadar düştün.

  13. ha sen bana böyle cevap atacaksın ben de seni kaale alıp cevap vereceğim bunu mu bekliyorsun genç? bi sakin olup adam gibi sorsaydın üşenmez araştırır bulurdum. 20 değilse 15tir ama 10 değildir merak etme. ama vettel hamiltonu 5 kere bile geçmemiştir.

  14. Say 20 taneyi bakalım çok bilmiş?

  15. Hamiltonun takımına verdiği zararlara bak ilk önce.Vettel ise o hatalarına rağmen şampiyon oldu.Bilmem anlatabildim mi

  16. redbul arkadan gelip ferrari veya mclareni geçmesi mümkün değil buna düzlük hızı müsait değil . düzlük hızı farkı neredeyse 10 km. redbul ancak virajlarda geçerse ne ala ama geçmesi için önce yakalaması lazım . buna en büyük örnek amerikadaki yarış

  17. schumi olmasaydı mercedes 17 ile 22.nci sıralarda dolaşırdı bu adamın yaşı 43 . bunu bu sene anlayacağız hamilton tavşandan (mclaren) inip kablumbağa (mercedes)de ne yapacağını göreceğiz . hamilton ağanın bu sene hızını göreceğiz

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    bir williams'ı geçmeye çalışırken kırmıştı yanlış hatırlamıyorsam. senna idi büyük ihtimal.

  19. Abu Dhabi'de geçiş yapmaya çalışırken kırmadı ön kanadı. O sayılmaz 🙂

  20. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    "denilen" kelimesi fazla olmuş cümlede 😉

  21. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Sen kendi McLaren pilotlarını bir değerlendirsene.
    Hamilton'ı gördük!
    Neymiş kız arkadaşından ayrılmış işine odklanamıyormuşmuş!
    2 sezondur düzgün yarış bitiremedi neredeyse..

    Gel gelelim Button'a adam F1 aracı değil sanki tır sürüyor!

    Vettel en iyi hızlı araç bende olduğundan ön sıralardayız ve geçecek adam bulamıyoruz dercesine çok doğru ve mantıklı konuşmuş!
    Her halde aldığı başarılar hazımlaştırdı seni!

    Dediğim gini sen önce kendi pilotlarını değerlrlendir!

    BAŞARILI VETTEL'E LAF ÇARPITMA!!!!!!!!

  22. 40 yaşın üzerinde biri ile 25 yaşında birinin refleksleri bir mi sence?

  23. insan dayak yiye yiye kavgayı öğrenirmiş ya, daha hızlı aracı olmasına rağmen her sezon en az 20 kere hamilton'a geçiliyor. hala öğrenemedi mi geçiş yapmayı?

  24. Süper pilot denilen Schumacher'in bile geçiş yaparken yaptığı kazaları izledik 3 yıl boyunca. Vettel daha kötü olamaz herhalde.

    Gerçi gerilerden geldiği sayılı yarışlardan biri olan Abu Dhabi'de ön kanadı hasar almıştı 🙂

  25. 2011 Yılında insanlar keşke tur bindirme sayısına baksaydı. 15 Kere sıralama da birincilik elde etmiş 13 kez kazanmış 2011 yılında. 15 kez birinci sıradan başlayan adamdan ne atağı beklenebilir ki ancak tur bindirme sayısına bakılır. Her pilotun zamanında yaptığı hatalar vardır sonuçta Pilotta insan. Ama 3 kere en genç arka arkaya dünya şampiyonuna atak yapamıyor demek saçmalığın daniskasıdır. 2008-2009 yıllarını bir kenara bırakalım,2010-2011-2012 Dünya şampiyonu olduğu bu üç yılda 2012 Abu Dabi Brezilya yarışları izlenilsin atağın kralını yaptığını görebiliriz.

  26. meyve veren ağaç taşlanır.

  27. Geçiş yaparken kimseye çarpmadığın için bunlar oluyor hep. Bir zamanlar Alonso ya böyle diyorlardı şimdi bak en iyi pilot oldu.

    Sanki Shumi kariyeri boyunca sondan başladı da yarışları kazandı.

    Vettel e geçiş yapamıyor diyen cahildir kesin ve net. Çünkü elinin altında Youtube u olan biri her şeyi izleyebilir.

    Spa 2012 yi izleyen biri konuşamaz.

    2012 Melbournede Rosberg i geçişini gördükte sonra da boş insan olduğunu anlar.

    Bundan açık olamazdım herhalde. Gerisini Vettel söylemiş zaten. En önden başlayınca kimseyi geçemezsin. F1 de de en önden başlamak önemlidir.

  28. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Mümkünse geçiş yapma kamyon sürücüsünden farkın yok. Diğerlerinin yarışınıda baltalıyorsun. Webber ve button'u biçtiğin günleri unutmadık.

    Son yarışlarda hrtleri falan geçince gaza geldi galiba, anlamak lazım tabi hala laflarla kendini kanıtlamaya çalışıyor. Yok benimki en hızlı araç değil yok artık öğrendim geçiş yapabiliyorum.

    Kendini anlatma derdine düştü paranoyak oldu çocuk, acıyın biraz fazla yüklenmeyin 🙂

  29. Yusuf  Hitay avatarı

    böyle bir tartışmaya kimse girmez artık heralde. en az alonso ve diğerleri kadar geçiş konusunda sabırlı ve başarılı.

  30. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    İyi ve başarılı herkesi karalamaya çalışır insanlar.

    Vettel'i karalama derdinde herkes bundan dolayı.
    Vettel bu tür şeylere aldanmamalı ve 2013'de herkesi yeniden ters köşeye yatırmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir