FIA Komiseri, Verdikleri Kararları Savundu

yazar:

kategori:

AUTO dergisine konuşan Connelly, izleyenlerinin çoğunda bulunmayan bilgilere sahip olduklarını ve bunlarla bir yargılama yaptıklarını belirtti.

Connelly: “Büyük bir sorumluluğumuz var ama şu anda elimizdeki teknoloji sayesinde bu iş artık daha kolay hale geldi.”

“Veri bolluğu içindeyiz. Çoğu insan, nerelere girdiğimizin farkında değil. Her şeyden önce bütün video kayıtlarına; yayınlanan resimlere, FOM’un yakaladığı ama yayımladığı görüntülere, pistteki kapalı devre kameralarına ve bütün araç üstü görüntü verilerine sahibiz.”

Pistteki bütün görüntüleri yedekleniyor ve Yarış Kontrol’e kaynak oluşturuluyor.

Connelly: “Aracın ne zaman nerede olduklarını gösteren GPS’e sahibiz. Ayrıca bütün telsiz görüşmelerine ulaşabiliyoruz ki bu şekilde bir takımın pilotunu, başka pilotu engellediği yönünde uyarıp uyarmadığını veya bir pilotun, bir uyarıyı dikkate alıp almadığını öğrenebiliyoruz.”

“Nihayetinde bu yazdan itibaren, araçlardan eşzamanlı telemetri verilerine de ulaşabiliyoruz. Bu, bir olayla ilgili önceki turlardan telemetri verileri elde edip, mesela bir pilotun sarı bayraklarda ayağını gazdan çekip çekmediğini anlayabiliyoruz.”

“Bütün bunları birleştirince neler olup bittiği konusunda resim ortaya çıkıyor. Takımlara veya kamuoyuna verilmeyen bir yığın veri var. İşte bu yüzden bazen insanlar, anlamakta zorluk çekiyor. Ama komiserlerin elindeki verilere sahip değiller işte”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir