Connelly, Grosjean'a Verilen Cezanın Arka Planını Açıkladı

yazar:

kategori:

Fransız pilot, şampiyonluk adayı Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’ın da içinde bulunduğu pilotların yarış dışı kalmalarına sebep olmuştu.

Auto dergisine konuşan Connelly: “O kaza, FIA’nın baş şampiyonasının sonucunu değiştirebilirdi.”

“Ama Romain’in ilave cezası (men cezası) bundan değildi; en azından sadece bu nedenle değildi. Formula 1’e nispeten yeni bir pilotsanız ve podyum veya galibiyet potansiyeline sahip bir araçta iseniz, uzun yılların tecrübesine sahip bir grup pilotun arasında kalıyorsunuz”

“Dolayısıyla bize göre, artık size düşen daha fazla dikkatli olmak ve özen göstermektir. Çünkü (Grosjean’a) saygımız ayrı, gruptaki yeni çocuksunuz ve belki de gridin ucundaki adamlara göre ligin biraz dışındasınız. Çok ciddi bir karardı ve birçok şeyi -kanıt, geçmiş, her şeyi- gözden geçirip alınmış bir karardı”

“Bununla birlikte her karar, komiserlerin kafasında yoğun bir şekilde tartılıyor. Bir pilota verilen ceza, hiçbir zaman hafife alınacak karara bağlanmıyor.”

 


Yorumlar

  1. Biraz düşünelim bakalım…
    Gridde Grosjean soldan Lewis sağdan start alıyor , ilk viraj sağa bu durumda ilk viraja girerken ideal yer pistin solu. Peki Grosjean ne yapıyor ? Startla beraber doğrudan ve agresif bir şekilde Lewis 'in üzerine (sağa) sürüyor yer bırakmıyor ve Lewis 'in ön tekerleğine temas ediyor ön tekerleğini bir an için çime kaptıran Lewis kontra ile aracı toparlamaya çalışırken arka tekerleğini çime kaptırıp aracın kontrolünü tamamen kaybedip Grosjean 'e çarpıyor hatta geri dönülmez noktaya geldiğinde bilekleri kırılmasın diye direksiyonu bırakıp kendini korumaya çalışıyor.
    Ama inatla suçu Lewis 'e atmak istersek aklıma iki ihtimal geliyor
    1) Lewis 'in aracının sol tarafında ve burnunda çok güçlü mıknatıslar var
    2)Lewis şampiyon olmak istemediği için şampiyonanın en kızıştığı anda bilerek gitti Grosjean 'e çarptı
    Bunların dışında sence ne olmuş olabilir?

  2. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    Zaten bu kazada suçlu olan hamiltondur hamilton yol vermeyi sevmez yediremeyen biri geçilmeyi nitekim romaine arkadan takıp kızak gibi kaydıran odur ama olan herzaman garibana olur çünkü patron out oldu yarışta.

  3. Sen o pilotun yerinde olsan böyle bir ceza ister miydin ?

    bu nasıl bir soru, elbette istemezdi. kınama bile istemezdi tabiki.

    Hamilton da Kimi nin yarışını mahvetti 2008 de

    doğrudur, ama kendisi de şampiyona adayıydı. kendi yarışını da mahfetti. üstelik bu olay sadece 1 kere oldu.

    grosjean?

    1 değil 2 değil 3 4 5 6. oldu adamlar artık olmayacak bu iş dediler. iyi de yaptılar. 10 seneyi geçiyor F1 izliyorum, ben tek sezonda grosjean kadar fazla kaza yapan kazaya karışan bir pilot görmedim. yükselen bir grafiği de yok ayrıca. hani ilk 5 yarışta yaparsın sonra yapmazsın öyle değil. sezon içine serpilmiş bi şekilde kazalar.

  4. hamilton gibi ilk senesinde şampiyonluğu alabilecek yeteneklere haksızlık olur.

  5. Nasıl ağır değildi diyebiliyorsunuz anlamıyorum.Sen o pilotun yerinde olsan böyle bir ceza ister miydin ? Grosjean ın yaptığı atak zamanlama hatası,başka bir suçu yok,motosporu bu kaza hep olacak.Hamilton da Kimi nin yarışını mahvetti 2008 de onla bu arasında hiç bir fark yok bana kalırsa.O zaman Maldonado nun da bir çok yarışta hatası var en aklıma geleni Valencia,o niye almadı ? ya da eskilere gidelim Sato ? bu sene hakemler çok taraflı karar verdiler

  6. Formula 1'e nispeten yeni bir pilotsanız ve podyum veya galibiyet potansiyeline sahip bir araçta iseniz, uzun yılların tecrübesine sahip bir grup pilotun arasında kalıyorsunuz

    Bu seneye kadar motogp'de olan kural gibi bir şey F1'e gelse ne olur?

  7. burak evmez avatarı

    ceza ağır değildi o kadar kaza yapmış biri hala saçma kaza yapıyorsa kesinlikle haketmiş demektir şu ceza ağırdı lafını bırakın

  8. adamın ilk vukuatı değildi, düşünmeden bile Malezya ve Monaco'da start ve ilk turlarda olaylara karıştığını hatırlamak mümkün… ki daha fazlası vardı sanırım…

  9. Olan olmuş ama hala bazı Alonso fanları saldırmaya devam ediyor."Şöyle olsaydı,böyle olsaydı"larla her sene farklı biri şampiyon olurdu.Ceza çok ağırdı,bunun gibi bir sürü kaza oldu F1 de yakın zamanlarda.Açıklama da başlı başına felaket

  10. Açıklama yapmasaymış daha iyiymiş.

  11. bu sezon gorduk ki çaylaklara cezalar çok kolay kesildi ama aynisini tecrubeli pilotara yapamadilar. negarip

  12. öyle olsaydı böyle olmasaydıyla maalesef bir yere varamayız o kaza olmasaydı kim bilir belki yarış içinde farklı şeyler olabilirdi..

  13. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık
    "O kaza, FIA'nın baş şampiyonasının sonucunu değiştirebilirdi."

    Değiştirdi zaten. ALO orada da podyum yapıp şampiyon olacaktı. Belki de Hamilton bu kadar erken havlu atmayacaktı, olaylar daha heyecanlı ve zevkli olacaktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir