Brawn, Lastiklerde 2012'deki Karmaşanın Tekrarlanmasını Beklemiyor

yazar:

kategori:

2012’nin ilk 7 yarışında 7 farklı isim damalı bayrağı en önde geçti. Takımların lastikleri doğru kullanmayı tam olarak çözememesi, bunun en büyük nedenlerinden biriydi.

Bu seneki Pirelli hamurlarının çalışma aralığı çok dardı ve takımlar bu aralığı tutturmada çok zorlandı.

Bununla birlikte Pirelli, 2013 lastiklerini sezon finali Brezilya’da takımlara verdi ve gelecek sene öncesinde araç tasarımlarında kullanmaları adına  veri sağlamalarını amaçladı

Gelecek sene de bir lastik karmaşası yaşanıp yaşanmayacağı sorusuna Brawn: “Takımlar bu konuda çok daha güçlü ilerleyecek diye düşünüyorum”

“Lastiklerin açıkça çift taraftlı olduğu bir süreçten geçtik ve takımlar olarak lastiklerle ilgili pek fazla uzmanlığımız yoktu. Pirelli lastiklerinde aslında doğru şeyler yaptığınızda çok daha fazla potansiyel de vardı ama uzmanlığımızı ortaya çıkarmalı veya güçlendiremiz gerekiyordu”

“Zirveye oynayan bütün takımların şimdi fazlasıyla lastik bilgisine sahip olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla gelecek sene yeni lastiklerle başladığımızda çok daha güçlü br organizasyona sahip olacağız”

“(Ama) bu demek değil ki (lastikleri kullanamama sorununa) tekrar yakalanmayacağız. Çünkü kışın soğuk havada 3 teste çıkacağız; sonrasında ilk yarışa gittğimizde lastiklere stres yükleyeceğiz”

“Ama lastikleri düzgün kullanma ve anlama kabiliyetleri açısından takımların artık daha becerili olduğunu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Ben onu bunu bilmem, kaç zamandır araçlarımın lastiklerini yeniliyorum, daha cantlara Pirelli gösterTmedim; hatta satıcı 'Pirelli' dedi miydi, bi anda Recep İvedik'leşiyorum(kendimde bunu da keşfetmiş oldum, basbayaa Recebleşiyorum yav – bu arada seri niye tuttu anlaşılıyor)..

  2. İlk seneki lastiklere laf ettik, fena değillermiş. Bakalım 2013 lastiklerinde ne dandiklikler çıkacak…

  3. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Halen lastik diyo adam… Bitek kendileri kullandı sanıyo galiba bu lasitkleri. Lastikler herkese aynı kurban, kafaya oynamak istiyosan diğer takımlardan daha iyi ve daha çabuk yapıcan işleri. Yapamıyorsan yapana saygı göstericen, şikayet etmeyecen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir