Raikkonen: "Fransa'da Duble için Zorlayacağız"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen, kendi resmi stsinde yaptığı açıklamada takımın kendilerine her yarışı kazanabilecek bir araç verdiğini ve Fransa’da, geçen seneki gibi ilk iki sıra için mücadele edeceklerini söyledi.

Kimi Raikkonen: "Kazanmayı tam şu anda olduğu kadar dört gözle beklediğimi hatırlamıyorum. Takım iyi bir araç ortaya çıkardı ve her bir yarışı kazanmak için mücadelenin içinde olabiliriz"

"Evet, bir süredir böyle olmadı. Çeşitli sorunlar nedeniyle son bir kaç yarışta oldukça fazla sıkıntı yaşadık."

"Açıkçası, asla ardıma bakmam ve son yarışta meydana gelen bütün kötü şeyleri düşünmeyi her zaman çabucak durdururum. Onları yanımda götürmem. Bu sadece bir zaman kaybı olacaktır. Çünkü sonucu değiştirmek için yapabileceğim bir şey yok"

"Bir sonraki yarışa odaklanmak daha iyi. Bu yüzden, oradan daha iyi bir sonuç elde edebiliriz."

"Çeşitli nedenlerden dolayı son iki yarış, hayal kırıklığı yarattı. Bununla birlikte Ferrari, bu tip pistlerde geçen seneye kıyasla ileri yönde iyi bir adım attı. Puanların bunu yansıtmaması utanç verici. Bununla birlikte Valensiya ve Singapur’daki gelecek cadde yarışlarında da çok rekabetçi olacağımızı hissediyorum"

"Şimdi Avrupa’ya geri dönüyoruz; aracımızın, yarışacağımız pistlerin çoğuna uygun olduğu yere"

"Kimse Ferrari’nin artık kazanamayacağını söylememeli. Biraz puan kaybımız oldu ama hepsi bu. MAgny-Cours’un bize farklı bir hikaye vereceği konusunda iyi hislerim var. Pürüzsüz yüzey, çok mücadeleci virajlar ve hızlı yön değişimleri, aracımızdan en iyiyisni çıkarmamızı sağlayacak"

"Açıkçası, geçen sene sezonumun asıl başladığı yarış. Geçen sene gibi geçen iki yarışta puan alamamamın ardından şimdi iyi bir sonuç elde etmeye ihtiyacım var. Her zaman bu pistten keyif aldım ve aracımızın aerodinamik olarak çok iyi olması nedeniyle burası Ferrari’ye uyuyor"

"Ferrari’nin bu pistte çok güçlü olacağını hissediyorum ve geçen sene başardığımız gibi ilk iki için zorlayacağız"

"Şampiyonada bütün yarışlar önemlidir. Geçen sene kanıtlandığı gibi bir puan, bir farklılık yaratabilir. Bu sene de yine sıkı ve zorlu olacak. Bu yüzden her puan kazanımı önemli."

"Kubica şu anda pilotlar klasmanında lider ve bu sezon geçen yarışlara bakacak olursak, daima iyi puanlar topladı. Bu yüzden o ve BMW, şampiyonada güçlü olacak. Şimdi Hamilton 10 sıra geriye düşecek ama McLaren’in potansiyelini küçümseyemezsiniz. Onları arkamızda tutmak için gerçekten sıkı bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor"

"Her zaman yeni gelişimlerimiz vardır. Takım tam gaz çalışıyor. Ama diğer takımlar da öyle"

"Dinlenmek için biraz zamanım oldu ama oldukça yoğun promosyon çalışmalarım da oldu. En yakın arkadaşlarımla denizde biraz zaman geçirmek güzeldi, biraz futbol takip etmek de. Orada bir favorim yok ama iyi oyun ne olursa olsun keyiflidir, bir GP gibi"


Yorumlar

  1. begüm he iki mi zorlayacak mclerenden güldürme beni bak bakim bu yarışta çok süprüzler olacak

  2. kimi, senin arabaya at nalı yapıştırıcaz aerodinamiği bozmucak şekilde:)) üzerindeki şanssızlık gitsin 😉
    nedir bu yav.

  3. ahh ahh inşallahh .. 🙂

  4. işte ben bu adamı bü yüzden çok seviyorum..yerinde ve zamnında doğru bi şeklde konuşuyor..inanıyorum ki çok güzl yarşlar çıkaracak..inşallah fransada podyumun tepesinde olucaz..

  5. Rakkathebest  avatarı

    işte takım işte sampıyon kımı bosver be futbolu….

  6. ferrarinin fransada rakibi stratejisi olur özellikle bu sezon ferrari bir çok kez hata yaptı strateji konusunda örneğin son yarışta benzin koymayı unuttular monaco'da lastik seçiminden dolayı massa 3.oldu. ross brawn ferrarinin beyniydi ama onu hondaya kaptırdılar gerçi hondadan bir şey olmaz ama :))

  7. hakLısın yasinn.. özellikle Kimii ne kadarda samimii..:) gercekten gerisii boşş !!

  8. Bence Ferrari sorun yaşamazsa duble gelir. Hamilton cezalı, Kovalainen in durumu malum. BMW Ferrari ye ayak uydurabilirmi? Hiç sanmıyorum.

  9. Amma çok Kimi taraftarı var yorum yapan valla 😀

  10. şu resimdeki samimiliğe bakın yaa:D gerisi yalan….

  11. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    duble çok zor mclaren e karşı çok uğraşmaları ve kusursuz bir hafta sonu çıkarmaları gerekecek ama yine de olmıcak gibi değil

  12. aradaki farkı kapamak önemlii olann..

  13. tolga soydan avatarı

    istikrarlı olursan aracın güçlüyse podyumda ol yarış kazanma şampiyon olursn bu sene.

  14. Sinan Şahin avatarı

    yarışı alması kadar rakiplerinin de bir o kadar az puan alması gerek. çünkü her zaman yarış kazanamazsınız.

  15. gene cok konuşuo diyenler olcaktır tabi.. 🙂

  16. kimi gerçekten iyi konuşuyor söylediğiniz gibi ve bence bu konuşmaların altında ona hırsını heyecanını kaybetti diyenlere de bir cevap verme isteği yatıyor gibi…ne diyelim inşallah dediği gibi duble yaparız ve kötü yarışlarımıza sünger çekmeyi başarırız…

  17. bütün pilotlar değil ama bazılarının ewet kiminin sölediklerini dikkate almaları lazım haklısın mehmet..

  18. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    hvs kimi..valla ben de sana katılıyorum massa artık benim gözümde de düştü…ayrıca kim'nin futbolu takip etmesi de güzel bişey…ayrıca diğer pilotlar da Kimi'nin açıklamaların iyi okusun nasıl sofistike görüş bildiriliyormuş, öğrensinler…

  19. ewet.. bundan sonrasıı en cok onun için ii olsunn !

  20. kesinlkle öyle yha…
    su kötü sans bıraksa yakasını zaten yanına yaklasamıcaklar…

  21. aynen katılıorum sana.. özelikle massa konusunda..kimi 1.olsun şu şanszlıklar,gereksiz yapılan kazalar peşini bıraksında o bana yeter gerisii boşş! 🙂

  22. cidden ii konusmus kimi…
    zaten her zaman doğruları söluo…
    inş bu sefer bi aksilk cıkmıcak we ispanya daki gibi rahat bi birincilk gelcek…massa icin bise demiorum…ne hali warsa görsün fln..:P:D monaco dan sora iyi dileklerimi beklemesin yani…

  23. canım ya ne kadar samimi ve doğru konusmuss umarım 1.olursun bu yarıss umarımm !!!

  24. :D:D:D kesınlıkle yasin:D wayy be kimi futbol da takip ediomus:D

  25. raikkonen baya hırslanmış, bu yarısta hırs fazlalıgı basına bela olmaz inş:) ayrıca yerli yerinde konusmus boş konusmamıs yani…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir