V1 Challenge’da Şampiyonluk Düğümü Çözülüyor

 

Bu sezon 3 yarışı kazanarak şampiyonada lider durumda bulunan Avcı, son yarışın ardından şampiyonluğunu ilan etmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin ilk özgün motorsporları organizasyonu olan V1 Challenge’da heyecan İzmit’te devam ediyor. Volkan Işık tarafından tasarlanan ve 16 pilotun mücadele ettiği organizasyon, 16 Aralık Pazar günü İzmit Körfez Pisti’nde saat 13.30’da başlayacak.

Türkiye Ralli Şampiyonası ve Doğu Avrupa Ralli Kupası’nın haricinde bu sezon V1 Challenge’da da mücadele eden 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Yağız Avcı, final yarışında Telia Sonera desteğinde podyum hedefi ile start alacak. Tarsus, Körfez ve Aydın ayaklarını ilk sırada tamamlamayı başaran, ancak Körfez’deki üçüncü ayağa Yalta Rally’de olması sebebi ile katılamayan şampiyon pilot, 4 puan farkla Burak Çukurova’nın önünde ilk sırada yer alıyor.

Yağız Avcı yarış öncesinde; “Bu sezon dahil olduğum V1 Challenge her açıdan çok keyifli geçti ve oldukça yüksek mücadeleye sahip bir sezon oldu. Artık sona yaklaştık ve önümüzde ki yarış ile birlikte şampiyon belli olacak. Üç birincilik, bir üçüncülük, bir ikincilik ve bir de giremediğim yarış ile birlikte şu an şampiyonada lider durumdayım, fakat rakiplerimle puan farkımız oldukça az. Bu sebeple oldukça heyecanlı bir mücadele bizi bekliyor. Umarım herkes için hayırlı bir kapanış olur. Rakiplerimize şimdiden başarılar dilerim, sponsorumuz TeliaSonera’ya, Volkan Işık ve V1 Challenge ekibine de teşekkür ederim.” açıklamasını yaptı.

 

 

Kaynak: rallidergisi.com


Yorumlar

  1. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Gönlüm Yagız Avcı ile umarım şampiyonluğa ulaşır.
    Pazar günü Körfez'de olacağım umarım keyifli bir yarış olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir