McLaren Lastiklerde Agresifliğin Devam Etmesini Umuyor

yazar:

kategori:

Sezonun ilk yarışlarında farklı galiplerin çıkmasına büyük etki eden İtalyan lastik üreticisi, hamurların çalışma aralıklarını genişletme adına 2013 ürünlerini değiştirecek.

2013’ün daha ‘tahmin edilebilir’ olup olmayacağı sorusuna Michael: “Takımlar şu anda lastikleri daha iyi tanıyor; pilotlar da onları nasıl kullanacaklarını daha iyi biliyor.”

“Ama lastiklerle neler yapabildiklerine bağlı. Yarışlar, daha ‘tahmin edilemez’ olduğunda daha iyiydi.”

“Adil olmayan bir şey de değil bu. (lastikleri) nasıl anladığınıza ve idare ediş şeklinize bağlı. Zaten her şeyde bunu yapıyoruz”

“Birinin daha iyi bir difüzörle ortaya çıkması gibi bir şey. Aslında (bu seneki) lastik meselesiyle ilgili bir sorunum yoktu. (Hatta) iyiydi diye düşünüyorum”

“(2013’te) Umarım çok fazla muhafazakâr olmayız”

Bu seneki bazı tek pitstoplu yarışların da heyecanlı geçtiğini kabul etmesine rağmen Michael, lastiklerin çabuk bozulmasının heyecanı arttıracağına inanıyor.

Michael: “Tek pitstoplu geçen şu iki üç yarış da muhteşemdi ama lastikler sayesinde muhteşem olmadı. Muhteşemdiler; çünkü çok şey yaşandı”

“Üçünün de sıkıcı yarışlar olma potansiyeli yüksekti. Öyle olmadı; çünkü diğer etkenler vardı”

“Bu senenin çoğundaki gibi heyecanlı yarışlar görmeye devam etmemizi umuyorum”


Yorumlar

  1. Bir kaç haftadır sadece haberleri okumaya çalışıyorum. Bu haberi görünce birisinin zırvalayacağını kestirdim. Bakın McLaren'den daha önce lastiklerle ilgili ne tür demeçler verilmiş:

    McLaren Pirelli'nin Baş Ağrıtmasını İstiyor

    2011-11-30 (Yani geçen sezon sonu. Yani 'lastik zımparalayıcısı' Lewis, McLaren sürücüsüyken.)

    McLaren patronu Martin Whitmarsh gelecek sene Pirelli'nin lastikleriyle takımların daha da başını ağrıtmasını istiyor.

    Whitmarsh, Pirelli'nin gelecek yıl çok daha çabuk aşınan lastikler yapması gerektiğini düşünüyor.

    "… Lastikler, dayanıklılık ve bozunma açısından fazlasıyla iyiydi ama ben daha fazla aşınan lastiklerle bizim başımızı daha da ağrıtmalarını istiyorum."

    "Bu durumda pilotlar kendilerini rahatsız hissedecek olsa da onlar bunu yaparak sezona büyük katkı sağladılar…"

    Whitmarsh, Pirelli Lastiklerini Savundu

    2011-03-04 (Yani testler sonrası – sezon öncesi. Yani Lewis'in McLaren adına yarışacağı sezonun başlamasına kısa bir süre kalmışken.)

    Martin Whitmarsh, 2011 lastikleriyle ilgili eleştirilerde Pirelli'ye kalkan oldu.

    Bazı pilotlar, lastiklerdeki bozulmalarla ilgili şikâyetlerde bulunmuştu ama McLaren ve FOTA Başkanı Martin Whitmarsh, bu görüşlerin adil olmadığını düşünüyor.

    "…daha fazla pitstop istiyoruz ve araçların, yarışın farklı bölümlerinde lastiklerle mücadele etmesini istiyoruz. Bu, gösterinin bir parçası."

    "Bir lastik tedarikçisi nankör bir işe sahiptir. Gösterinin daha iyi olması için yüksek aşınma istenir"

    McLaren: "Pirelli Eleştirilmemeli"

    2012-05-23 (Yani sezon başları. Yani ne Lewis'in takımdan ayrılacağına dair tek bir belirti var, ne de Perez'in takıma katılacağına dair.)

    Martin Whitmarsh, bu sezon ilk 5 yarışın çok farklı sonuçlar doğurması konusunda Pirelli'nin eleştirilmemesi gerektiğini, kariyeri boyunca en zorlayıcı sezonlardan birisini yaşadığını söyledi.

    McLaren takım patronu İtalyan lastik üreticisinin takımlara daha dayanıklı ürünler vermesinin spor için kötü olacağını belirtti.

    "… Daha dayanıklı ve kullanımı kolay lastikler verselerdi muhtemelen bütün takımlar, pilotlar, mühendisler, her hafta sonuna çok daha rahat giderdi ama taraftarlar bu işten zararlı çıkardı."

    Belki McLaren'den 1-2 tane daha aynı düşünceyi vurgulayan açıklama gelmiştir, bakmak lazım.

    Şimdiii… Hal böyleyken zırvalamanın manası ne? Önceki haberlerden bihaber olmak?… Haberi olduğu halde sırf yorum yapmış olmak için yorum yapmak?… Belki de çok daha başka bir şeydir.

  2. Esnaf adam olmayan mali kotuler, olan mali over. Demekki bu sana avantaj sagliyor. Gidin bide mercedese sorun. Onlarda celik gibi saglam lastik isterler onlara sorsaniz boyle daha heyecanlidir.
    Pilotlarin lastik idare etceklerine yuksek tempo idare etmeleri( surekli zorlamalari) f1 icin daha iyidir bence..

  3. 2009 dan sonraki en guzel y heyecanli sezon pirelli devam etmeli ayni sekilde

  4. neden böyle diyor çünkü 2 tane lastik koruyan pilotları var artık. hamilton yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir