Webber: "Emekli Olmanın Zamanı Gelmedi"

yazar:

kategori:

36 yaşındaki Avustralyalı pilot, Michael Schumacher ve Pedro de la Rosa’nın gridde yer almaması ile gelecek sene en yaşlı pilot olacak.

Yaşına rağmen Red Bull pilotu, Jenson Button ve Fernando Alonso’dan daha az sporun içinde bulunuyor.

Webber: “Kariyerimin başında olmadığımı biliyorum. Daha çok kariyerimin sonlarına ilerliyorum”

“Hedefim, şampiyonada bir şeyleri bir araya getirmek. Son birkaç sene içinde şampiyonluk mücadelesi verdim; bazı güzel ve özel anılarım oldu”

“Kendinize dürüst olmanız ve ‘Bak doktum; şimdi zamanı’ demeniz de gerek. Ama ben şu anda, o zamanın geldiğini düşünmüyorum”

Avustralyalı pilot, takım arkadaşı Vettel’e hâlâ kafa tutabileceğine inanıyor.

Webber: “Sıralamalarda 20-0 yenilseydim evet, alarm zillerinin çaldığı aşikâr olurdu”

“Artık kendinizden azamiyi elde edemediğinizi hissettiğiniz noktaya gelene kadar zorlamaya devam etmelisiniz.”

“Gelecek sene de yapabileceğimiz tek şey bu”


Yorumlar

“Webber: "Emekli Olmanın Zamanı Gelmedi"” için 8 yanıt

  1. Dostum çok yanılıyorsun.Webber'i benden daha iyi bilemezsin.

    1- Omzundaki kırık singapur gp'den sonra gerçekleşti, son 4 yarışa kırık omuzla çıkmak zorunda kaldı.Buna rağmen formunu korumayı çalıştı ve %100'ünü yansıtamasa da başarıyla piste çıktı fakat takım puan sıralamasında önde olduğu halde Webber yerine Vettel'e önlem verdi ve nitekim şampiyon Vettel oldu.

    2-Webber'e istikrarlı değil demen için geçmişini açıp biraz bakman lazım.Bu adam jaguar'la williamsla ve hatta minardi ile istikrarlı bir şekilde puanlar almış veya sürekli puan potasında kalmayı başarmış bir adam.

    3-Eğer 2002-2008 arası biraz F1 izlediysen o yılların en şanssız pilotu olarak Webber görülüyordu, ne zaman podyuma yaklaşsa ya da puan alacak olsa motoru onu yarı yolda bırakıyordu.

    4-Webber F1'e maddi imkansızlıklardan ötürü ancak 2002'de girebildi, eğer daha erken girebilse çok daha büyük işler başarabilirdi.2005 yılı Webber'in kariyerinin en formda yılıydı, eğer o yıl teklif geldiğinde williams yerine renault'u seçmiş olsaydı muhtemelen dünya şampiyonluğunun en büyük favorilerinden biri olacaktı

  2. Öncelikle Webbere önyargılı bakan arkadaslar.
    eğer f1'i at gözlüğü ile izlemiyorsanız; bilirsiniz
    Redbul un her fırsatta vetteli kayırdığını webber e hiç adil
    davranmadığını.(hatta webber daha hızlı olduğu zamanlar takım hep birşeyler cevirmiştir)
    webberın kanadının alınıp vettele takılması , vette li gececekken "webber yerini koru" vb…
    kısaca webber, dürüst.dobra biri son yarısta bıle (massa gibi sağa çekip yol vermemiştir) kendi şürüşüne bakmıştır. bence hala rekabetci, sağlam yarıslar çıkarabilecek düzeyde.
    Bu arada webberin araç gelişimindeki tecrubesi ve bilgisini hesaba katmayanlar da var.

  3. Kim kime yol vermiş… Ha brezilyada alonsoya epey yardımı oldu ama alonso yine de şampiyon olamadı. Ben webber kadar takım arkadaşına destek vermeyen bir pilot tanımıyorum. Son yarışta bi kere yol verdi o da tartışılır bence pistin dışına çıktı isteyerek mi yoksa hatayla mı pit ekibi teşekkür etti ama bence hatayla çıkmıştır 😀 Startta vettelin önüne o kadar kırdı onun yüzünden startta vettel geriye düştü ve kaza oldu

  4. yapma arkadaşım webberi hiç yakından takip ettiğini düşünmüyorum.2010 da webber valencia da uçtuktan sonra omuzunda meydana gelen çatlak nedeniyle formunda ciddi düşüş geçirdiğini kendisi açıklamıştı.hatta bu sitede okumuştum ayrıca webber son yıllarda hep ikinci yarıda formu düşüyor button da tersine ikinci yarı yükseliyor yani motivasyon meselesi bence ama şunu iyi düşün istikrarlı değil webber yani rebbull koltuğu ona fazla bile

  5. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    tabi canım sen olmasan kim yol vericek 🙂

  6. Maddi imkansızlıklardan dolayı F1'e ancak 2002'de Paul Stoddart'ın cebinden ödediği 1.2 milyon dolar sayesine girebildi.İlk çıktığı yarışta minardi ile 5. olunca allah yürü ya kulum dedi yükselişini sürdürdü.

    Vettel hariç beraber yarıştığı tüm takım arkadaşlarını sezon sonu puan tablosunda geçmeyi başardı.2010 dünya şampiyonluğu ise kendi ellerinden alınıp Vettel'e teslim edildi, benim için o senin gerçek şampiyonu Webber'dir.

  7. Webber'in hicbir zaman Redbull koltugunu hakettigini dusunmedim

  8. bu adam 36 yaşında emeklilik le ilgili kendi ağzından telafuzlar duyuyoruz simdi vakti değil desede onun da zihninde bir seyler var bir webber e bak birde schumi ye webber 7 sene sonra monaco da pol alacak :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir