Schumacher ve Vettel Almanya'ya Art Arda 6. Kez Uluslar Kupasını Kazandırdı

Bangkok’un Rajamangala Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinliği domine eden Schumacher ve Vettel ikilisi katıldıkları tüm tekli mücadeleleri kazanarak bu sene de Almanya’nın uluslar kupasını kazanmasını sağladı.

Final bölümünde Almanya Fransa’ya karşı mücadele etti.  Schumacher önce Romain Grosjean’ı KTM x-Bow aracıyla geride bıraktı. Ardından ise Vettel WRC sürücülerinden Sebastien Ogier’i mağlup etti.

Jamie Whincup ve Mick Dohan ile mücadele eden Avustralya yarı finalde Almanya tarafından elenirken Fransa, Tom Kristiensen ve Jorge Lorenzo’nun oluşturduğu All Star ekibini mağlup etti.

Britanya ekibini oluşturan David Coulthard ve Andy Priaulx iki defa kazansa da her iki sürücü bariyerlere vurdukları için galibiyetleri kaybettiler.

 


Yorumlar

  1. Offff bu adam bırakmasaydı.kalıbımı basarım 3 sene önce webber ayısının yerine redbull da olsaydı redbull reklamlarında kullandığı şu kanat hikayesini bir kez daha gözden geçirirdi.redbuluda msc kanatlandırırdı yani.ayrıca eminim ki vetel 3 sezon ard arda takım arkadaşını arkasında kalırdı.msc yeni rekorlar kırardı biride 3 kez ardarda kazanan en yaşlı pilot rekoru olurdu.

  2. Bu Almanlar da hep Shumi'nin ekmeğini yiyor.:)

  3. M1CHAEL,yanlış anlama da Kimi WRC'ye katılarak yeterince büyük bir meydan okuma yapmıştı zaten 🙂 bunun bir şovdan başka bir şey olmadığını herkes biliyor,bunun dışında Schumacher'in gelmiş geçmiş en büyük pilotlardan biri olduğunu da cümle alem biliyor zaten 🙂
    Monaco'da pol pozisyonunu alan birisinin işinin bitmiş olduğunu düşünmez kimse.

  4. Schumacher- avatarı

    Schumacher hastalık derecesinde yarışa odaklanmış mükkemmel gerçekten .
    Bireysel yarışlar ne zaman acaba ?
    Bu adamın hiç birşeyini kaçırmak istemiyorum.

  5. vedat özkan avatarı

    R.O.C Organizasyonu genel olarak rallicilere ve dtm serisinde yarısanlara daha uygun onlar daha başarılı oluyorlar f1 pilotlarının burada işi zor kazananlar da ağırlıklı ralli pilotları bu organizasyonda sebastien löeb marcus gronholm gibi ralli efsaneleri de yarısıyor hatta bu sene olduğu gibi yarışan sebastien ogier de üst düzey bir ralli pilotu.Ayrıca eskilerden tommi makkinen, carlos sainz, colin mcrae de unutmamak gerekir yani oldukça dikkat çeken üst düzey pilotların da ciddi katılım gösterdiği bir organizasyon.Dtm cileri de unutmamak gerekir onlarda başarılılar mesela dtm nin önde gelen isimlerinden mattias ekström ü de unutmamak gerekir onunda şampiyonlukları var hiç yabana atılacak bir organizasyon değil yıllardır schumacherin önderliğinde vettel le birlikte alman takımının 6 zaferi kolay bir iş değil burada pilotlar herşeyini ortaya koyuyor pist karakteri en ufak hataya izin vermiyor kurallarda öyle ve yüzde yüz eşit araçlar da gerçek pilotaj izliyoruz.

  6. Motorsporları, F1 den ibaret değil. Dünya üzerinde bir yetenekli F1 pilotları yok sadece. F1'e uyum sağlayamamış, imkan bulamamış, başka alanı seçmiş ne adamlar var. Orada alanın da diğerlerini gömecek adamlar var. Ancak herkes kendi kendi klasmanında yarışmıyor sadece. Bir yetenek düzeyi sorgulaması ayrıca her birinin kendisi için. Orada ki araçlar da F1 araçları değil hani.
    Fernando, Kimi gibi adamlar da katılsın onları tutan mı var. Bu bizim, izleyicilerin suçu mu.
    ROC ve Karting organizasyonlarına katılan bünyeler belli, pozisyonları da belli.
    Schuamcher, Vettel yada başka birisi tüm motorsporları dünyasının en yetenekli, başarılı ismi değil kendi alanı, F1'in en başarılıları sadece. Schumacher, Formula 1'in zirve adamı, en başarılısı.
    Katıldığı etkinliklerle de düzeyini bize çok güzel anlatıyor hani. Dünyanın 1 numarası mı tartışılır ancak birkaç adamından biri olduğu, bir kaç defa tüm spor dalları içinde birinci seçilmesi birşeyleri gösteriyordur umarım tabi kaynakçı gözlükler çıkarıldığında.
    ROC bir show organizasyonu fakat yetenek gösterisi, sınamanın sonucunu görebileceğimiz bir mücadele değil demek değil bu. Yarın bireysel yetenekleri de göreceğiz pozisyonları az çok biliyoruz aynı önce ki senelerde ki gibi.

  7. vettel ve schumiden başka ismi ve yeteneği olan kim var bu turnuvada? kazanamamaları süpriz olurdu.

  8. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Lorenzo Reiz Noldu :))))

  9. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    [img]http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01761/Vettel-Schumacher_1761564b.jpg[/img]

    Geçmiş Ve Gelecek…

  10. vedat özkan avatarı

    Korkunun ecele faydası yok;)

  11. Gronun ekstra bir ısınma turu istemesi de Schumiden ne kadar çekindiğini gösteriyordu.

  12. Dünyanın en iyi iki pilotunu bir takıma topluyorsunuz, sonra hep onlar kazanıyor. Olmaz böyle. Diğer takımlara da şans vermek lazım :))

  13. ayakta alkışlanaca performans.aslında bu performans onu zorla bıraktıranlara bir ders ve taraftarlarada bir shov niteliğindeydi.inşallah dtm de filan yarışırda en azından orada zıplarken görürüz.şimdiden dtm yayını veren kanala çanağı çevirmeliyim. :)))

  14. vedat özkan avatarı

    Geçen sene vettel ve button ı eşit araçlarda geride bırakmıştı bakalım bu sene pilotlarda durum ne olacak ama gro fena gümledi bir ara eli ayağına dolaştı aracın arkası koptu 1sn fark vardı sonra schumi 2.turda 2 sn farka cıkardı.

  15. vedat özkan avatarı

    Schumacher yıllanmış şarap gibi:) gerçekten yüzde yüz eşit araçlarda iş pilotaja kaldımı farkını hemen hissettiriyor tıpkı yağmurda olduğu gibi onun yaşında onun kadar kullanan görmedim sanki 20 lik delikanlı.Schumacher de en çok keyif aldığım özelliklerden biriside sürekli pozitif olması neredeyse start verilecek o halen kameralara el sallıyor öpücükler gönderiyor.

  16. Ahan da haberi buldum 🙂
    Schuminin keyfi gıcırdı ve oldukça iyi bir performans sergiledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir