Newey: "Red Bull Kuralları Zorlamakta Haklı"

yazar:

kategori:

Takım şampiyonluk mücadelesine giriştiğinden beri kuralları zorlamasıyla ön plana çıktı ve FIA, Red Bull’un ortaya çıkardığı bir çok gri alanda düzenlemeler yapmak zorunda kaldı.

Newey “Her yarış bir şeyleri yasal olmayan şekilde yaptığımız için zorluyor gibi görünüyoruz.”

“Araç tabi ki kuralların sınırlarında oluyor ve bana göre Formula 1’de öyle olmalı.”

“Kuralların ruhu diye bir şey yok. Neleri yapabilip neleri yapamayacağınız siyah ve beyaz gibi açık.”

“Yapabileceklerimizi sınırına kadar kullanıyoruz. Altı çizilmesi gereken konu araçların yaal olması ve yarışları kazanmış olmamız.” dedi.

 


Yorumlar

“Newey: "Red Bull Kuralları Zorlamakta Haklı"” için 20 yanıt

  1. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    bu ne diyor ya

  2. Bu körü-körüne, fanatikçe karalamaların sonu ne zaman gelcek? Aerodinamik, baskınlığını motorlara bıraktığında, Fernando Alonso şampiyon olursa o zaman da "Fernando motor şampiyonudur!" mu diyeceksiniz?

  3. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    @Dsf Plus
    Senin yaşın kadar ben bu sporu takip ediyorum,ben adamın yaptıkları başarıyı kıskanmıyorum sadece FIA'nın öne koymuş olduğu kurallara çiğneyerek avantaj sağlamaları, bu avantaj sağlandıki araç tekrar yenilmez hale geldi ben bunu anlatmaya calisiyorum,bu araç 2011 daha rekabetciydi tüm pistlerde 2012 pilin kablosunu kestiler ancak onlar tekrar bir şeyler yaparak sarj etmeyi başardılar, aynı yola çıkan bir mesafeyi yapmıyormuş gibi gösteriyorlar yoksa alonsa çıkıpta neden kural açıklığından bahsetsin adam kac yıllık pilot her şeyin farkında o araç çok farklı kardeşim çok kimse bilmiyor adrian newey haricinde!!!

  4. Böyle bir kafa böyle bilmem kaç işlemci beyin 2014 te neden son bulacak?Aslında öyle olmadığı için mi?

  5. yaptığı işe legal göstermeye çalışan hokkabaz diyelim o zaman

  6. reno zaten ezelden beridir destekçi idi hem fabrika hem pistlerde pilotaj bazında

    bakınız kimi Alonsoya biçercesine girip yarış dışı bıraktı..

    aynı kimi vettele çarpmamak adına az daha bariyerlere vuracaktı o denli sevgi yani.

    görebilen arkadaşlar için meşrubat fanları bunları göremez yada yarış kazası vs..

    grojan ı saymıyorum bile.

  7. Bu durumda FIA herşeyin farkında ama bilmiyormuş gibi yapıyor çünkü teknik bilgisi oladığı için aslında bilmiyor zaten ama yine de RedBull 'a avantaj sağlamak adına çift beslemeli difüzörü!? yasaklıyor ki onlar da matkapla aracın tabanına delikler açarak daha fazla avantaj sağlayabilsin.

    Olaylara hiç bu açıdan bakmamıştım. Aydınlattığın için teşekkür ederim.

  8. uzanamadığın ciğere mundar deme.adamı tebrik edeceğiniz yerde hala çıkmış adamın dehasını kıskanıyorsunuz.adam olup sizin takımda yapsın.allah vergisi diye bir şey var.ama sen profilindende belli oluyorki holiganın birisin.duygularına bir gem vur istersen ve mantıklı konuş.sulonso

  9. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Adrian Newey! Sen geç bu ayakları kurallara uymayıp araçta yasal olmayan parçalarla 0.5 sn nasıl kazanıyorsun ? FIA seni durdurmak için çift beslemeli difüzörü yasakladı, bu demek oluyorki o parçadan artık verim alamassın anlamına geliyor, ancak sen ne yaptın aracın her tarafında delikler açarak sanki yapay bir egzoz ürettin aracın arkasında, buda aynı şeye geliyor! performans açısından aynı etkiyi yaratabn bir aura çalışması yapıyorsan yasak gelmiş neyimize hala yenilmez durumda isen kurallara uygun bir şekidle tasarlayıp bilinmeyen yerlerde, aracın her yerinde o ufacıcık delikler egzoz ulaşında aynı performans etkisi doğar,sanki FIA sizin yaptığınız çalışmalarının ne anlama geldiğini biliyor mu sanıyorsunuz, alakası yok, adamlar kendi çapında kontrol ediyor etse ne yazar gözler her yeri göremez, sizler bunu düşünerekten aracı tasarlıyorsunuz,araç kurallar uygun gözüküp ufacıcık delikler açarak egzozu difüzörü besliyorsunuz,araçdaki farklı elementler en hızlı hale getiriyor,daha bir çok şeyi bilmiyoruz bunu herkes farkında 2013 de daha gelişmiş RB9 gelicek buna eminim,ama o araç kurallara uygun değil bende bunu biliyorum,kurallar uygun bile olsa kural açığını yakalayarak performans elde ediyor arka tarafda kapalı alan hiç yok her taraf delik deşik buda çift difüzör etkisi yaratıyor FIA nın Teknik bilgisi ne kadar Profesyonelce kontrol edilse yada teknik acıdan her şeyi bilseler Redbull acığı o zaman çıkar,Adrian Newey gibi bir kafa ve 999 işlemcili bir beyine kim engel olabilir ? FIA kendi bildiği okuyor olay bu, takımda kendi tekniği konuşturuyor ki yenilmez hale geliyorlar.. Bu araç kurallar uygun görüldüğü söylerken bile ne kadar ınandırıcı oluyorlar,Ya McLaren Yada Ferrari RedbuLL Sırrını bulduğu zaman ne olacak ? 3 senedir bulamadılar bundan sonrada 2014 de kadar durdurulmaz bu takım, FIA da artık bu takımın önünü açtı kontrol edilse bile bir ceza verildiğini göremedim!!!

  10. enzo yaşasaydı bu adamı bu spordan kovmak için elinden geleni yapardı.çünkü motoru herkes yapar ama aerodinami yi sadece newey yapar.bence kendi adına bir şirket kurmalı aerodinami anlamında.emre husmen onunla çalışsa eminim çok faydası olur.

  11. bu adamdaki beyin kimsede yok.redbullunda bütcesiyle birlikte redbull durduralamaz bi takım oldu artık

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sizin Alonso'nun "A" sından neler çıkardığınızı düşününce pek anormal bir durum değil..

  13. "Araç tabi ki kuralların sınırlarında oluyor ve bana göre Formula 1'de öyle olmalı."
    Bak el nano adam genel konuşmuş. Okuduğunu anlamıyor musun ya da istediğini mi okuyorsun

  14. Geçen sene de EBD yasaklanınca aynı sen gibikonuşan biri daha vardı. Oooo bittin sen dekolte kafa gridin sonuna düşeceksiniz gibi laflar ediyordu da sonra yemek zorunda kaldı o laflarını. Amman dikkat et sende benzer duruma düşme…
    Renault yaptı açıklamasını. Bundan sonra fabrika takımımız gibi destekleyeceğimiz takım RBR diye bu durumda RBR Renault'un gücünü alır da üstüne kendi aerodinami bilgisini konuşturursa vay o zaman diğerlerinin haline…Hani hatırlatayım dedim…

  15. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    diğerleri haksız yani

    Tipik Fernando 'Patron' Alonso taraftarı. O yazıdan bunu çıkarabilmek hayal gücü ister. Saygılar!

  16. diğerleri haksız yani

    bu sporuda aero sanatı haline getiren şahıs..

  17. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    Çok sevinme sen yinede.Her sene sonu ve sezon öncesi bir umut ve umudun sonu kara bulut…

  18. burak evmez avatarı

    son senen aero şampiyonu tadını çıkar bir daha bu kadar kolay ortam bulamazsın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir