Domenicali: "Ferrari Gelişmek İçin Ne Yapmak Zorunda Olduğunu Biliyor"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso bu sene araçlarının performans olarak geride kalmasına rağmen şampiyonluğu sadece 3 puanla kaybetti.

Domenicali “Geliştirmemiz gereken şeyleri öğrendik. Genel olarak aracın gelişmesi gerekiyor şüphesiz ancak bu tür şeyler takım içerisinde konuşulmalı. Sizi, medyayı kullanmak istemiyorum çünkü bu şekilde açıklama yaparak çalışmak istemiyorum. Ofis içerisinde neler yapmamız gerektiğini biliyoruz.” dedi.

Domenicali, şu an için referans noktası olarak Red Bull’un önde olduğunu ancak kendilerinin de rakiplerini yakalayabileceğini düşünüyor.

Domenicali “Red Byll son bir kaç senede en iyi araca sahip olduğunu gösterdi. Bu yüzden referans noktası, Ferrari’de olmayan farklı bir nokta ve gelişmemiz için o noktayı örnek almalıyız.”

“Diğerleri sizden iyi iş çıkarıyorsa bunun nedenini anlamanız gerekir. İnsanlar, metadoloji ve araçlar, bir çok kombinasyon ve organizasyon incelenmeli. Elindeki şeyden maksimumu çıkarmak için tüm bu elementler üzerinde çalışmanız gerekir.” dedi.

 


Yorumlar

“Domenicali: "Ferrari Gelişmek İçin Ne Yapmak Zorunda Olduğunu Biliyor"” için 22 yanıt

  1. fena olurdu ama kalsın ben en hızlı araçla kazanarak keyif alamam gerçekten istemem bunu kalben söylüyorum fernandocular çok iyi bilir eşit şartlarda nasıl ezdiğimizi fernando başkadır onunla yarışmak gerekir uzayıp kaçmak değil vettel koruma altında olan bi çocuk fia ve bornı tarafından korunan bi çocuk bunu görmenizi ümit ediyorum

  2. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Dingil mesafesi kısmen uzatılarak hızlı virajlardaki aerodinamik denge düzeltildi fakat geçen seneki 2 problemin üzerine gidilmesi lazım.Bunlardan birincisi üretilen gücün çok fazla mekanik kayba uğraması ki yavaş virajlarda çekişi çok azalttı.Diğer problem ise çok fazla drag kuvvetine maruz kalmasıydı.Bunun için bir an önce rüzgar türbinlerini çalıştırmak zorundayız.Bildiğim kadarıyla 2012 için toyotanın kölndeki tüneli kullanılacak

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    haklısın kardeş.Fia = ferrari olduğu için redbull 3 senedir ortalığı süpürüyor.
    Fia = ferrari olmasaydı eğer ferrari 1 puan dahi alamayacak acizlikte bir takım olurdu değil mi.

  4. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Uyduran uydurana.
    Bilen de yazıyor bilmeyen de yazıyor.

    Fia = ferrari ise , redbull gibi derleme bir takım neden 3 yıldır hüküm sürüyor.
    Eğer ferrari sizin gözünüzde canlandırdığınız gibi astığı astık kestiği kestik bir takım olsaydı şimdi redbull belki bu sporda dahi olmazdı.Hatta neweyin bile hesabı görülürdü.Bundan birkaç sene evvel Briatorelerin ron denislerin bu spordan el çektirilmeleri ne kadar zordu değil mi.F1 de adam harcamak çok zor değil.

    Domenikaliye yıllardır istifa çağrıları yaparsınız ama nafile.Bu yıl da şampiyonluk gelmesin kesin şutlanır dersiniz ama nafile .Aynı şeyi 2 yıldır alonsoya da söylerler.Bu yıl da şampiyon olmasın kesin şutlarlar.

    Zaten arabayı üreten yapan eden kişi domenikali.Eğer bu adam giderse araç 1,5 saniye hızlanıverir.:):):)

  5. Adrian Newey Ferraride olsa acaba neler olurdu merak ediyorum 😀

    baskı olan bir ortam yerine sakin mutlu ve başarılı yeri kim tercih etmez.bu yüzden

    Fernando 4LonSo <<<<

    çok beklersiniz.daha üzüleceğiniz günlere çok var.ayrıca ne yenilgi arsızıymışsınız.

  6. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Adrian Newey Ferraride olsa acaba neler olurdu merak ediyorum 😀

  7. O takımın başı ise o sorumludur bütün organizasyondan madem yavaşlık teknik ekipte yeni isimler ile çalışabilir. Adama araç tasarla denmiyor adama bir şeyleri değiştir deniyor yönetici olarak. Yöneticiliğe de nasıl geldiği biliniyor ya neyse.

  8. aslan dominik ne yapacağını çok iyi biliyor direk red bullu şikayet edin fıa zaten size gerekli olan toleransı gösterecektir

  9. fernandoyla hiç yarışmadan şampiyon olan vettel fernando 9 başladı 7 başladı 5 başladı engeriye düştü yine 7 5 3de finiş gördü alsana ölçü engeriden başladığın noktaya gelmek gayetbasit vettel 3 yda 1 başlayıp engeriden tekrar 3 yada 1 finiş görüyor nevar bunda aracın potansiyeliyle alakalı olan bişey bunlar normal şeyler neyi abartıyonuz sen 7 başla engeri düş 3 bitir ozaman konuş kaleye alınırsın saygıyı hak edersin şhumi büyük pilot onudamı yendin şimdi sen vettel pardon mercedes yavaştı doğru pardon macleran hızlıydı ferrari dahada hızlıydı allah aşkına çaylakmısınız yaa

  10. bana kalsa bu yorum beğenme olayını kaldırırım. herkes düşüncesini ifade etsin nedir ki beğendim beğenmedim facebookta mıyız

  11. Bu yazdıklarının tümü yalan… Belki tabelaya çarpması hata ama diğerleri hepsi saçma…Kimin önüne direksiyon kırdı ve başkalarının aracına zarar verdi. Pit duvarından yardım istemişmiş.. Yapmayın Allah aşkına pit duvarından yardım isteyen 2010da almanya da alonso olmasın massadan ızlıyım ama geçemiyorum. Şu pert olayı da anlamıyorum spa da hava yağmurluydu ve kaygandı. yön değiştirirken spin attı şanssızlık buttonun aracının üzerine geldi. Hem öyle vettel sizin pilotunuz gibi 40 tur hiç bir pilotun arkasından egzos gazı yutarak gitmedi. atağını yaptı. demişssin önünde ki hızlı araçlardan kurtulamayan… Zaten önde ki araç kendisinden hızlı olduğundan yetişemez ki diyelim büyük takımları kastettin red bull da mercedes motoru olsa görürdüm de malesef renault top speed de zayıf dolayısıyla vettel hızlı bile olsa atak yapması zor oluyor ama bu diğerleri için de geçerli

  12. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    duhan?

  13. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    O kendi yazdıklarına kendisi bile inanmıyor. Hiç bir taraftar tarafını tutduğu sporcuyu ve ya takımı bu kadar göklere çıkarmaz. Ya F1- i izlemiyor, ya da Alonsoya gıcık olduğu için, yoksa bunun mantıklı açıklaması yok. Formula1-in içinde olan insanlar oyladı ve yılın pilotu Alonso seçildi. Biraz objektif düşünen bu yılın en iyi pilotu Alonso Raikkonen ve Hamilton sıralaması olduğunu söyler.

  14. Vettel muazzam bir pilot… mücadelesiz pistde pist dışındaki tabelaya çarpan, kalabalık pist şartlarında birilerinin önüne direksiyon kırıp diğer pilotların aracınada zarar veren,önündeki hızlı araçlardan kurtulamayan (telsizden pit duvarından yardım isteyen),önğndeki aracı geçerken aracının hızlanma gücünü bile bile diğer aracın yanında kalarak geçiş yapmaya çalışırken hava boşuğu ötelemesi ve aracın hakimiyetini kaybetmesiyle diğer aracı pert eden,…. vss işeri yapan muazzam bir pilotdur.

  15. waaauuuavvv

  16. şu rambo adlı çocuğun kendine artı basmasını engelleyin artık millet de kaale alınıyor sanacak kendi saçmalıklarına kendi artı basıyor. çok mu zor şu problemi çözmek? bir bilgisayardan bir yoruma sadece 1 kez oy verilsin bilgisayarı ipden değil de sistemden tanıyan şeyler var onlardan kullanmıyor musunuz?

    vettel 26 yaşında 3 kez şampiyon alonso 26 yaşında nerdeydi yazıyor böyle bir saçmalık yazıp 1 saatte +10 basıyor millet de mantıklı bişey sanıyor. o oyları kendi basıyor millet. kanmayın.

  17. duyanda zanneder ferrari acınacak durumda itiraf edin ferrari hızlı ama vettelin hızına yetişemediniz . son abu dhubi ve brezilyada,ki yarışlarda gördükki vettel muazzam bir pilot ve istediği zaman ister sondan başlasın . ister polden başlasın . yarışları domine eder yeterki istesin

  18. Aydın Can Çakan avatarı
    Aydın Can Çakan

    Yapabılcekleri Tek Bişey Var Domenicali'nin Gitmesi!

  19. ferrari yavaş olduğunda sorumlusu domenicali değildir. aerodinami gibi şeylerle ilgisi yok onun. redbull başarılı olunca nasıl horner değil de newey ortaya çıkıyorsa, aynı şey ferrari olduğunda faturası domenicaliye kesilemez. takımlar hakkında bilgisiz olduğumuzun göstergesi araç yavaş olunca domenicaliyi suçlamaktır. asıl işi yapması gereken pat fry gibi aracın performansıyla ilgili alanlarda görev yapanlardır.

  20. faturan kesildi dostum.sene sonu sana kapı göründü.aslında o takımda en kaliteli tek kişisin.

  21. Yıllardır aynı şeyi söylüyorsun…Sen gitmedikçe bu takım şaşalı günlerine dönemez.

  22. burak evmez avatarı

    hayret güncellemeleri medyadan saklamanız gerektiğini şimdi mi öğreniyorsunuz yuh be

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir