2012 Şampiyonlar Yarışı Şampiyonu Romain Grosjean!

Çeyrek finalde Sebastian Vettel, yarı finalde de Michael Schumacher’i eleyerek finale kalan Grosjean, Tom Kristiensen’e karşı verdiği mücadeleden zaferle ayrıldı ve 2012 Şampiyonlar Yarışı Şampiyonu oldu.

Bangkok’ta gerçekleştirilen Şampiyonlar Yarışı organizasyonunun ilk bölümü olan Uluslar Kupası’nı Almanya domine edip kazanmıştı.

Bugün sürücüler arasında gerçekleştirilen mücadelede ise yarı finale kadar Schumacher ile Grosjean ön plana çıktılar. Yarı finalde karşılaşan Schumacher Grosjean ikilisinden gülerek ayrılan isim Grosjean oldu.

Grosjean, finalde 8 defa Le Mans 24 Saat Yarışı’nı kazanan Kristiensen’i mağlup ederek bu seneki organizasyonun galibi oldu.

 


Yorumlar

  1. BU yarışların videosunu nerden izleyebilirim. Fikri olan varmı?

  2. tebrikler arkadaşım

  3. Heikki Kovalainen de 2008 mclerenden hak etmediği için kovuldu.
    yanlış anlaşılmasın kovalaineni severim.
    Heikki Kovalainen linkli arkadaşımın gro hakında hep önyargılı yazışlarından bıktım

  4. Çocukca söylemler bunlar eğer dediğiniz gibi olsaydı mesele bahane üretmek olsaydı insanlar sunu derdi schumi 2 kere gro yu mağlup etti gro ise schuminin hata yaptığı bir yarısta 1 kez kazandı schumi gene üstün ama bu çok saçma olurdu çünkü o gün gro iyi hazırlanmış ve gayet hızlıydı belki schumi hata yapmasa gene geçebilirdi veya geçmese ne olacaktı mini bir yarısta gro ne yerin dibine girer ne de kral olur.Ayrıca bahsettiğiniz kişi schumacher se sizce ispatlaması gereken bir sey varmı veya bizim onu savunmamıza gerek varmı zaten kimsenin yapamadıklarını yapmış elde etmediği başarı yok önce onun yaptıklarının yarısını yapın sonra sıra size de gelir:)68 pol 91 zafer hodri meydan öyle 90 pol alacak hızda bir araçla 91 yarıs kazanmak kolay buna pilotaj denir başka bir seye değil.

  5. Çocukca söylemler bunlar:) eğer öyle olsaydı bahane üretecek bir durum olsaydı herhalde insanlar sunu söylerlerdi schumi2 gro1 schumi 2 kere yendi gro schuminin hata yaptığı bir yarısta kazandı.
    Ama böyle bir bahane ye ne gerek var gro gerçekten hızlıydı iyi hazırlanmıştı ve kazandı ayrıca schumi kimseyle kıyaslanmayacak ve ispatlaması gereken hiç bir seyi olmayan bir isim zaten kimsenin yapamıklarını yapmış elde etmiş neyini savunacakki insanlar.

  6. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Neden ortada olsunlarki :p işlerine gelirmi ? belki birileri çıkar ama sumı hata yaptı vettel zorlamadı falan fıstık 🙂

  7. Ignorant değil de arrogant olmasın..

  8. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Bu turnuvayı Sebastian 'Triple' Vettel veya Michael 'Who' Schumacher kazanmış olsaydı taraftarları çıkıp eşit araçlarla yarışıldığını, pilotajla kazandığını ve en hızlı pilot olduğunu bas bas bağıracaklardı. şimdi kimse ortalarda yok. halbuki pilotaja aşırı bağlı olmayan ve pek de resmi olmayan bir turnuva.

    Öte yandan, bu turnuvaya Fernando 'Patron' Alonso, Lewis 'Twitter' Hamilton ve Kimi 'Ignorant' Raikkonen'in katılmaması nasıl birer kişilik olduklarını gözler önüne seriyor.

    Zevkli mücadeleydi. süren herkese tebrikler.

  9. benim sıralamam da şu; per > hulk > di resta > kob > gros > mal > ric > senna

  10. 2009'da berbat renault ile adam gibi test yapmadan sezon ortası araca oturduğunu düşünürsek, çok bir şey yapamaması normal. Geleceğin şampiyonu mu? bence değil, ama iş yapar yinede…

  11. helalsin grosjean.. tebrikler…

  12. fernandonun yanında takım arkadaşı oldu sıfırdı ama iyiydi

  13. Bunlar hep kıyamet alametleri , Mayalara inanın .

  14. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Lotus Koltuğu ile ilgili yorumlara yapmıştım yorumumu alıntı yaparak yapmak istemedim polemik çıkmasın diye 🙂 dedigim gibi Herkes Şampiyon Olabiliyor 2004'te Heikki Finalde Bana Göre En İyisi F1 Sezonunu Geçiren Schumi'yi Yenerek Olmuştu Sonuçta Sadece Prestij Meselesi Bunlar Adı Duyuldu O Kadar 🙂

  15. 2004müş kendimi düzeltim

  16. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    eski sezonlardaki heyecandan eser yoktu,üstelik köprüdeki bariyerleri kim akıl ettiyse iyice batırmış organizasyonu

  17. Eren Öztürk avatarı
    Eren Öztürk

    Grosjean o kadar da kötü bi pilot değil aşırı abartıyosunuz çaylak sezonunda yaptığı hataları acemiliklerine verin. Sonuçta kariyerinde şampiyonluklar var

    Yeni nesil pilotlarda bana göre sıralama

    HUL > GRO > MAL > PER > DIR > KOB > RIC > SEN

    Hulkenberg ve Grosjeandan ilerde şampiyonluk(lar) bekliyorum.

  18. Hakan Fernando avatarı
    Hakan Fernando

    Romain Grosjean'a tebrikler cidden iyi yarıştı. Tom Kristensen'e bir daha ki sefere diyorum.(3 kez finale çıkıp bir türlü kazanamadığı için). Geçen senenin galibi Sebastien Ogier inşallah seneye de yarışır. O da bu yarışlarda başarılı ve hızlıydı her ne kadar çeyrek finalde elenmiş olsa da.

  19. şampiyonlar yarışı şampiyonluğuyla Lotus koltuğunun bir alakası yok ki 🙂 heikki de yanlış hatırlamıyorsam 2006'da şampiyon olmuştu. güzel bir organizasyondu ve grosjean iyiydi

  20. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Şampiyonlar Yarışında Herkes Şampiyon Olabiliyor Bence Lotus Koltuğunu Haketmiyor Hala.

  21. burada aldığı galibiyetten dolayı değil, 2012 yılında gösterdiği hızdan dolayı bir şansı daha hak ediyor bu çocuk…

  22. F1 de Kazalarla gündemi gelmiş olabilir. Ama şampiyonlar yarışında F1 de olduğu gibi hızlı olduğunu gösterdi. Lotus Renault ile inşallah 2-3 güne kadar anlaştığını duyarız.

    Bu çocuğun gerçekten de harcanıp gitmesini istemiyorum kumaşım çok sağlam bir pilot. 2013 sezonun da sakin nerede nasıl davranılacağını öğrendiğinde özellikle de startları ve ilk tur içerisinde ki kazaları çözdüğünde gayet başarılı hızlı agresif bir pilot olacaktır.

  23. vedat özkan avatarı

    gro gerçekten hızlıydı o son yarım turda schumi hata yaptı hafta boyunca iki kere geçtiği rakibine öyle bir yerde geçildiki telafisiz elendi:)
    Gro hızlı bir pilot orası kesin ama hep birseyler eksik bu çocukda f1 kariyerinde yaptığı akılalmaz kazalar berbat startlar ne bilim çok kararsızım bu konuda yaşıda 20-21 değil yani.

  24. oda olacak zamanla ins=))

  25. Formula 1'de de sürücüler arasında bariyerler olsa sanırım Grosjean şampiyon olabilir 🙂 tebrikler Gro hızlıydın bayağı

  26. Gronun Schumiye karşı son yarım turu onu kurtardı. O nasıl bir yarım tursa , galiba gözünü karartmıştı, hafta sonunun en iyi turunu attı, çılgın adam. Bu çocuk çok hızlı, ama istikrar şart.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir