Massa, Ferrari'nin Büyük Favori Olmadığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Fransa’da Ferrari’nin favori olacağı yönündeki düşünceleri önemsemiyor ve Magny-Cours’da McLaren ve BMW-Sauber’in büyük bir tehdit unsuru olduğunu düşünüyor.

Geçen sene İtalyan takım, bu pistte egemen bir görüntü çizmiş ve yarışın sonunda ilk iki sırayı elde etmişti. Rakipleri McLaren, Fransa’da 2000’de kazanabilmişti.

Ferrari’nin resmi sitesine konuşan Felipe Massa: "Kanada GP’den bu yana bulunduğum Sao Paolo’dan Avrupa’ya uçuyorum ve Fransa’ya uçmak için hava alanına gitmeden önce yaptığım son şey, Euro2008’deki Fransa-İtalya maçını izlemekti. Ailemde buradayken bir kaç maçı izlemekten keyif aldım. Şampiyonada eğer Portekiz kazanırsa mutlu olacağım ama Hollanda’nın harika bir takım olduğunu düşünüyorum"

" Her zaman olduğu gibi buraya geldiğimde ailemle ve arkadaşlarımla geçireceğim çok zamanım oluyor. Sao Paolo’da dışarı çıktığımda, nereye gidersem tanınıyorum. Ama bu büyük bir şey değil. Çünkü buradaki insanlar gerçekten nazik ve bana şahsi alanımı bırakıyorlar. Evet, alış veriş merkezi veya futbol maçı gibi gibi gerçekten halka açık bir yere gidersem bir parça zor olabiliyor. Ama normal restorantlarda veya gittiğim diğer yerlerde herhangi bir sorun hiç yaşamadım. İnsanlar gelip benden imza alıyor veya birlikte resim çektirmek istiyor. Bu gerçekten hoş."

" Geçen hafta Barselona’daki Scuderia Ferrari Marlboro’nun testlerine katılmadım. Ama tabii ki, işlerin nasıl gittiğini öğrenmek için mühendisimle temas halindeydim ve sonuçlar makul derecede olumlu görünüyor. Orada üç günümüz geçti ve bu da, Magny-Cours’da gerçekten rekabetçi bir araca sahip olmayı beklemem anlamına geliyor. Aracımızın karakterine uyna hoş bir pist. Geçmiş yıllarda insanlar, Kanada ve Monako’nun McLaren’e Ferrari’den daha uygun olduğunu söylerken, tersini de Fransa ve İngiltere için ifade ederdi. Ama durumun bu sene böyle olduğunu düşünmüyorum. Herhangi bir diğer etkenden ayrı olarak, bu denklemde BMW takımını da göz önünde bulundurmamız gerekiyor."

" Bu sene Monako’da, McLaren’den daha fazla yakıtımız bile olmasına rağmen Ferrari, gridin önünü bütünüyle almıştı ve Kanada’da yarış tempomuz da çok iyiydi. Diğer yarışlarda hepimiz çok yakın olduk. Ama ymarım bu hafta sonu çok rekabetçi olacağız"

" Magny-Cours’u severim: Geçen sene, ilk sıradan başladığım ama sonrasında trafik nedeniyle zaman kaybettiğim burada ikinci olmuştum. Ayrıca 2006’da da 3. olmuştum. Benim için iyi bir pist. Geçen seneki ilk iki sıra başarısını tekrarlamayı umalım ama belki de farklı bir sıra ile."


Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    "mclarenin bilgileri internetten tüm dünyaya yayıldı.Kullanılmıyor çünkü basit değil." demişsin, o zaman mclaren ferrari bilgilerini çaldıysa bile kullanamamış olması gerekir, senin demene göre. durum bundan ibaretse fia neden mclaren'e ceza verdi? senin bu tezini fia bilmiyor mu yoksa? 🙂
    v10-v8 farkıyla kendini kandırırsın anca 🙂 şu f1'e bari at gözlüğüyle bakmayın.

  2. Sinan Şahin avatarı

    sen çok biliyorsun ya… ortam müsait ne de olsa, salla sallaya bildiğin kadar. bilgiler gözlerinin önünde ve sadece bakıyorlar ve kullanmıyorlar 🙂 çok komik ya.
    .
    (ayrıca, benim yorumlarıma yorum getirmen gerekmez, sen kendi yorumunu yap.)

  3. Sinan Şahin ' Mantıksız yorumlar devam ediyor.Birşeyden emin olduğumuz zaman yargıya varalım.
    2007de McLaren aracı kaç defa lastik ve başka bir pilotun çarpması dışında yarış dışı kaldı? Ferrari kaç defa?
    Ron Dennis bilgileri kullandıklarını kabul etmedi.Eğer gerçekten dinlemiş olsaydın bilgilerin mclarende olduğunu kabul ettiğini anlardın.Bilgilerin olması demek kullanmak anlamına da gelmez örneğin mclarenin bilgileri internetten tüm dünyaya yayıldı.(Renault olayı farklı) Kullanılmıyor çünkü basit değil.Bir parçayı diğer araca takınca hızlanmaz yapılar farklı Ayrıca tespit etmek zor sayılmaz.
    McLaren dayanıksızdı neden dayanıklı oldu demişsin. Eğer F1 i ferrari dışındaki araçlarada bakaraz izlediysen McLarenin asıl sorununun V10 la ilgili olduğunu görebilirsin.V8 in 10 dan farklarınıda bildiğini varsayarak bırakıyorum.

  4. sinan  bilir avatarı

    evet raikkonen kanadada biçilmeseydi %100 alırdı.hatta bence,keşke kimi kanatsız gitseydi en azından podyum görürdü.fransayıda bi sakatlık olmazsa %200 alır.diğer takım ve pilot taraftarları izlemesin bu sporu (massathebest dahil :D)kimi varsa gerisi boş.

  5. hws_kimi bende senin dediklerine katılıyorum..
    kim ne derse desinn herhangi bi şansızlık ve kaza olmassa Kimi 1. !

  6. rakkathebest cidden yorumun süper we cok doğru…massa hırslı we cidden hırsıyla iyi sonuclar alabilen bi pilot…ama kimi nin ondan daha iyi olduğu ortada…
    nysse konuya gelelm…massa nın bmw hakkında dedklerine katılamcam…kanada gp sinde hem ferrari nin hemde mc laren sorunlar yasaması nedeniyle duble yaptılar…yani bmw yi kanada gp sinden sonra farklı değerlendrmek yanlıs olur…daha önce nasılsalr simdide öyleler..ne daha fazla önemsemeye gerek war nede daha az…unutulmamalıki button da 2006 macaristan da bir galibiyet almıstı we o yarıstaki sartlarıda hatrlarsınız..nysse sonuc olrak bmw daha önce nasılsa simdide öyle…
    ayrıca massa hakkında yorum yapmıcam ama bu yarısın faworisi raikkonen dir…kim ne derse desin…

  7. Sinan Şahin avatarı

    massa, geçen seneye göre bu sene fransa'da ilk ikinin farklı bir sıra ile olmasını ummuş. umarım dediği olmaz 🙂
    (mclaren'in geçen sene ferrari'den daha dayanıklı ve hızlı olması(az da olsa) ferrari bilgilerini çalmadığını kanıtlamaz. gerçi ron ferrari'nin bilgilerini kullandıklarını kabul etmişti. böyle olmasa bile; o kadar yıl dayanıksız olan bir araç tam da skandalın olduğu bir sene düzeliyor. insanların ister istemez büyük bir şüphe ile konuya yaklaşmaları normal. konuya bu açıdan da bakmak gerekir.)

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    SLM F1 SEVER DOSTLAR

    öncelikle bunlar benim fikrim katilir veya katilmazsiniz.,
    sampiyon olmus her pilot,a F1 seversek gercekden saygi duymaliyiz cünki kimseyi belesden sampiyon yapmiyorlar
    yok lastikmis yok motormus hepsi hikaye yetenekli pilot ve iyi bir otomobil varsa sampiyon olur ama yetenek yok iyi bir otomobilde olsa sekilde görüldügü gibi olunmuyor iste .tabiki herkesin bir sevdigi F1 pilotu vardir ama sevmiyoruz diye diyer F1 pilotlarina hakaret etme hakimiz yok bizler futbol taraftari deyiliz F1 SEVERIZ ve bence teknik konular otomolibler ve kurallar la ilgili tartissak daha güzel olur, saglicakla kalin FRANSADA bütün takimlara basarilar tabiki en cok McLaren e :))

  9. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    rakkathebest arkadaşım yorumun çok güzel:)))

  10. Rakkathebest  avatarı

    massa senı ferrarı pılotu oldugu ıcın ve ıyı bır pılot oldugun ıcın sevıyorum bu birrrrr ama bazı ferrarı cılerın sadece schumı nın yanında 1 sene yarıstın yada test pılotlugu yaptıgın ıcın kımı ye karsı kayırmalarından dolayı ve takımı bolmeye calısmalarından sıkıldım buda ikiiiiiiiii sen bu takımın kazanma hakkına ve becerısıne sahıp kazanma hırsı olan ama takım oyuncusu olan 2 numaralı pılotuusn bu üçççççççççç kimse sana torpılle geldı dıyemez cunku kazandıgın yarısalrla ve derecelerle gosterdın buda döörrtttttt ama KIMI senden bır kac kat daha ıyı budaaaa beeeesssss alonso yu ve schumı yı nası kattınız bu ıse anlamadım tartısıacak yermı arıyorsunuz buda altııııııııı massa yarısta ıkı yada uc ol kımı kazansın buda yedııııııııı

  11. off sıktı ama artık sakinn olunn.. kapatın konuyuuu !!

  12. Başlatmayın arkadaşım o zaman biz de taraftarı olduğumuz pilotları (Hakkinen ve Alonso) savunuruz siz başlatırsanız sonra siz uzatırsınız biz uzatırız. Kıyaslama yapmanın imkansız olduğunu çünkü aynı jenerasyonun pilotları olmadıklarını söyledim. Schumacherle Hill, Alesi, Berger falan karşılaştırılır 90lı yıllar. Hakkinen de dahil buna.

  13. saygı meselesii ayrı.. tabiki hakedioo ama gereksiz kıyaslamalar yapılıoo ve gereksiz uzuoo bu konu.. artık massaya dönme zamanıı

  14. Valla Alonso'nun efsane olup olmayacağını F1i bırakınca göreceğiz. Ama Alonso 2 kere şampiyon olmuş bir pilot olduğu saygıyı hak ediyor şu an 2 kere şampiyonluk elde edememiş pilotlar var 20 pilottan sadece 2si şampiyonluğa sahip…

  15. ben konuyu o şu açti demiyorumm sadece boş laf deil boş olmadigini sende kanitladin zaten massaya dönelim lütfen.

  16. schumi hükümdarligini alonso değil michelin sonlandirdi bu 1 alonsoya kötü bir plot demiyorum ama 2005 2006 yıllarında michelin- reno bileşiminde alonso değilde vettel yada kubi veya başkası olsaydi yine bridgestone ferrari birlikteligini malup ederdi ha fisi napti diceksiniz oda flavın dengesizligi truli fransada son turun son virajında geçildi diye potansiyel bi şampiyonu kovdu acaba truli renoda kalsaydi alonso o kadar kolay şamp oabilecekmiydi.Fisi de o ışık yoktu olsaydi zaten fisi suan ferroda olurdu ya neyse bu böle uzar konumuz massaa massa her zamanki söylemlerinde bulunmuş işte 😀

  17. alonso schumiyi gecmiş olabilir bu onun schumii gibi efsane bi pilot olduğunu göstermez ben bundan bahsediorm alonsonun schumiyi nası ve hangi koşullarda gectiğinden değil.. konu buda değil zaten uzadıkca uzuoo .. burda koonu falan acılmaz yaa.. 🙂

  18. Arkadasım amacım o tartışmayı açmak değil diyorsun o zaman ortaya neden atıyorsun.Kendinize cevap gelince karşınızdaki açmış oluyor.Bazı şeyleri kabulenmek erdemdir.
    MP4-22i o kadar iyi bir kopyadırki
    Ferrariden daha hızlı daha dayanıklıdır.
    O yüzden kalın gözlüklü yetkililer o bilgilerin kullanıldığını görememişlerdir.Ayrıca Mercedes mclarenden ileri giderek ferrarinin özel yetiştirdiği fotokopici çocuklardan kiralayarak motoru kopyalamıştır..:) Bu yazı sadece bir kişiye pardon canlıya

  19. Geçen seneyi gördük? Son yarışın son kilometrelerine kadar şampiyonluk şansını bulundurmak, Lewisten bi 100 km daha fazla şansı taşımak, Ferrari stratejisi gümlese şampiyonun Kimi değil Alonso olması yemiyor dimi. Bu arada Alonso ile Schumacher karşılaştırılamaz çünkü aynı anda F1e başlamadılar ve farklı koşulların pilotlarıydılar. Ama ortak sezonların 2sinde Alonso Schumacher'i geçmeyi başardı ve şampiyon oldu.

  20. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    alonso yu çok küçümsüyorsunuz ne olursa olsun şumi hükümdarlığını sona erdiren bir pilot ve o rekabetçi olduğu sürece(2006 yılı) şampiyon olmuş ender pilotlardan biri

  21. bide schumiyle kıyaslıolar ya alonsoyuu.. haha 🙂 ama neyse haber bu değil uzatmayalım.. umarım massa yanılırr ve ferrari 1. 2. olur

  22. serdar haklı alonso geçen yıl en hızlı araçla yarışıyordu ve en dayanıklı araçla ama sonucu gördük pınar boş konuşuyor işte hep aynı yok alonso'nun altında şu olsa bu olsa.

  23. Massa düşünmese de bence Ferrari favori ama cuma günü görecez…

  24. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    serdar alonso ya kendi takımını bırakacak kadar antipatin neden?

  25. kaan konuyu dalandırmak istemiyorum anlayan anladi amacım o tartısmayı açmak deil söylenen alonsonun ferraride massadan iyi olacagı söyleniyo bende allahın bildigini kuldanmı saklayacam 😀 madem öle gecen sene ucursaymıs macferri 😀 alonso aziyla kus tutsa hatta euro 2008 de gol kralı osa yine ferroya gelemez bu böyle biline ha geldi diyelim nolur ben ferroyu brakırım :d

  26. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    bencede kesin bi şe sölemek tartışılır ama sonuçta bu benim düşüncem buraya herkes kendi düşüncesin yazıyor alonso nun ferrari ye gitmesi sadece bir varsayım olarak düşünülüyo zaten " öyle olsaydı böyle olurdu " gibi

  27. Kaan dikkatimi çekiyor böle konularda tak diye giriyorsun araya kabullenemiyormusun gerçekleri??

  28. serdarr katılıorum sana..ayrıca hemen alonso olayına cekmeyin konuyu. massa nın her zamankii hali bu..alonso ferrariye falan gelmiycek bence bosuna beklemeyinn.. gelsee bilee Kimiiyi geçiceğii konusu tartısılır.. kıyasladığınızz pilotlar dünya şampionuu olmuss kesin bişe sölemek sacmalıkk !

  29. kaan kaanhan avatarı

    serdar kaya= boş laf

  30. madem öle alonso gecen yıl neden levisin gerisinde kaldi gecen yıl maccanın aracı biliyosunuz 😛 :Dsadece rengi fakliydi 🙂

  31. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    ama arabanın da hakkını wersin biraz yani alonso ferrari de olsa raikkonen in bile önünde olurdu ondan daha iyi bir pilot çünkü en iyi araç da ferrari olduğuna göre mükemmel sonuçlar alınabilirdi bir şumi daha belki

  32. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    tek isteğiniz o zaten dimi alonsonun ferrariye atması kendini çok beklersniz çok 😀

  33. sen o altındaki araba alonso da olacakki ahh ahhh

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir