Vettel, 2012 için Alonso'nun Öne Çıkarılmasından Rahatsız Olmuyor

yazar:

kategori:

Son örnekte, Autosport’un takım patronları arasında yaptığı ankette 2012’nin en iyi pilotu açık ara Fernando Alonso çıkmıştı ama asıl şampiyonluğu kazanan Vettel’di.

Auto Motor und Sport’taki haberde Vettel: “Eğer insanlar, Alonso’nun galibiyetleri pilot sayesinde, benimkiler ise araç sayesinde olduğunu düşünüyorsa bu da, Fernando’nun sorumluluğundadır ama beni rahatsız etmez.”

“(Alonso’ya) hayranlık duyuyorum; çok takdir ediyorum. Pilot olarak da saygı duyuyorum. Benim için (sezon) başında şampiyon için rakibimin o olacağı açıktı”

“Kış testlerinden sonra Ferrari, beklediğimizden daha hızlı bir şekilde rekabetçi hale geldi. Evet, belki de Malezya’da kuru zeminde kazanamazdı ama yine de Barselona’dan itibaren en iyiler arasındaydı. Gücü, hiçbir zaman en hızlı olmasa da hızlı olmasıydı.”

Alonso’nun daha iyi bir pilot olduğu yönündeki ifadeler için ise Vettel: “Burada durup performansımı kanıtlamak istemiyorum. Ama biz de kazanamayacağım yarışları aldık. Mesela geçen sene Monako: Her şey tek pitstop fikrine aykırı iken o kararı vermiştim. Ayrıca 2011 Barselona’da Hamilton daha hızlıydı ama beni geçemedi.”


Yorumlar

“Vettel, 2012 için Alonso'nun Öne Çıkarılmasından Rahatsız Olmuyor” için 38 yanıt

  1. Sana kötü bir haber verecem ama yapacak bir şey yok. 2011 Catalunya da Lewis ek bir pit yapmadı.

    McLaren yeni bir araç getirdi oraya sezona başladığından daha farklı ve rakiplerden yarış içinde daha hızlı olmasada lastikleri daha iyi korudu. Bu sayede hızlıydı.

    Vettel in son virajdaki muhteşem çekişi olmasa geçicekti ve birinci olacaktı. Hatta Button geri düşmese kalkışta rahat birinci olurdu.

    Yanılmıyorsam Lewis Vettel Webber ve Alonso soft soft sert sert kullandılar yarışta.

  2. 2011 Barcelona'da olan şuydu. Hamilton ekstra bir pit yapmış ve yeni lastikleriyle Vettel'in peşine takılmıştı. 3 hafta önce de Çin'de aynı stratejiyle geçmeyi başarmıştı. En hızlı turu atması yeni lastikle ve boş depoyla oldukça mümkün. Yani Lewis'in daha hızlı olmasının nedenleri bunlardı. Ama sezonun geneline baktığımız zaman RB7 çok daha hızlı bir araçtı ki bazı yarışlar da yanına yaklaşılmıyordu.

  3. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    Say

  4. sorunda bu zaten senin yavaş araçla gecirdigin yarısa örnek iki yarış alonsonun son bir kaç yil tüm yariş ve galibiyetler ? do you understand

  5. Sebastian Vettel-Lewis Hamilton-Fernando Alonso-Kimi Raikkonen Bunlar harika pilotlardır efsaneyi bu sınıfa bırakmıyor çünkü o ayrı bir dünyada şuanda ulaşılamaz.

    Konumuza geleyim Fernando muhteşem bir pilottur Tutkusu olduğum Markayı 2003 yılından 2006 yılına kadar Takımında artan performansı ile harika sonuçlar elde etti ve iki şampiyonluk kazandı. Fernando şampiyon olduğum yıllarda %30 mu verirken şimdi %100 mü veriyorum diyor paket her zaman F1 de çok önemlidir pilotun altındaki paket ne kadar iyi olursa pilot o kadar hızlı o kadar az hata yapar. Alonsonun en büyük hatası bana göre Mclarene geçmesiydi Mclarene geçmeseydi 2008 in en büyük şampiyon adaylarından olabilirdi şampiyonluğa oynayabilirdi. Elbette her pilot hatalar yapabilir Efsane Senna bile Mclarenden ayrılarak bunu yapmıştır.

    Gelelim kazanma konusuna Farklı paketler vardır F1 de her pistte güçlüdür ama bazı paketler vardır bazı pistlerde güçlüdür. Fernando'nun 2003 Macaristan zaferini unutamam özel bir yere sahiptir uygun şartlarda kazanmıştır piste uyan ama diğer pistlerde rekabetçi olmayan kötü bir araba ile kazanmıştır bunu kimse inkar edemez. 2008 yılında ilk yarı bizim için kabus gibiydi ama ikinci yarı muhteşemdi Fernando Telsizden Ferrariler kadar hızlı gidebiliyorum dediği zamanı unutamam ve pilotajının da etkisi ile güzel günlerdi.

    Gelelim Lewise en büyük şansı F1'e Mclaren gibi bir takımla başlaması Mp4 22 gibi bir paket ile başlaması yeteneği ile bunu iyi değerlendirdi bir çaylağın iyi bir paketle yapabileceğinin en iyisini yaptı. 2008 yılını anlatmaya gerek yok Mp4 23 gibi bir paketle gelen şampiyonluk. Gelelim kötü bir arabaya Mp4 24 üç teker üzerine kalıyor ve pilotlar ortada yok Üstelik 2007-2008 yılının fırtına gibi esen pilotu ortada yok Mclaren sezon içerisinde en çok gelişen ekiptir ve ikinci yarısın da arabanın gelişmesi ile gelen yarış galibiyetleri. Peki bu kadar üstün pilot sezonun ilk yarısın da neredeydi diyeceğim şu ki Paket boşsa pilotta boştur.

    Gelelim Sebastian Vettele 2008 yılında Str3 ile F1 giren pilot ilk yarışında beşinci olmuştur. Ve o sezon takımı en iyi dönemini geçirmiştir. Kötü bir araba ile arabanın da piste uyması ile pilotajın konuşacağı doğa olayı ile Monzayı yağmur da kazanmıştır. Ve en önemlisi Str3 gibi bir paketle son yarışta Mp4 23 gibi bir paket kullanan şampiyonluk mücadelesi veren pilotu geçip şampiyonluktan ediyordu neredesin. Fernando ve Sebastian Tecrübe açısından karşılaştırılamaz Fernando'nun tecrübesi 2001 Minardiye dayanır Vettelin ki ise 2008 Toro Rosso'ya arada 7 yıl fark var dile kolay ama yetenek hız olarak kafa kafaya gider. Vettel Lewisle kıyaslanabilir 2007-2008 arada 7 yıllık bir fark yok. Her pilot her sezon dahada ileri taşır kendini olgunlaşır ve gelişir 2009 yılında ki Vettel olsaydı 2012 dünya şampiyonluğunu kaybetmişti.

    Gelelim Kimiye Burada yer almıyor ama bu sene özellikle de ikinci sezon yaptıkları muazzamdı.

    Her yiğidin ayrı bir yoğurt yiyiş tarzı vardır. Saygılar Sevgiler

  6. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Sebastian 'Triple' Vettel daha pişmedi. Ama ufku açık. Yaşlı kurtçuklardan değil. İleride o da kendini rezil etmese iyi olur. Kimse biyografisinde kasıtlı kazalar ve kasıtlı çarpmalar ile ilgili bir bölüm istemez.

  7. Alonso şu an pistlerin en iyi pilotu.Vettel ise aracı saysinde öne çıkıyor.Yoksa ALONSO söz konusu olduğu yerde gerisi teferruat.

  8. burak evmez avatarı

    webber süremiyor değil webberin sürememesinin nedeni çok belli daha ne kadar gözünüze sokması gerekecek red bullun bunu

  9. Yani o yarışta lewis daha hızlıydı eğer öyle olmasa bilmem kaç tur vettele yapışık gidemezdi ama red bull aracı son virajı çok iyi döndüğünden avantajlı oluyordu arayı açıyordu start düzlüğünde lewis bu yüzden vetteli yakalayamıyordu drs ye rağmen turun genelinde lewis daha hızlı oluyordu

  10. Zaten pilotunuz ne ki de fanları ne olsun… Alonso açıklamaları: Aracım yavaş, Neweye karşı mücadele ediyoruz, Ferraride laf çok icraat yok…vs vs vs

  11. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Yahu arkadaşım o hızlı aracı süremeyen Webber gibi adamlarda var!
    Sadece aracın gücüyle yürümüyor her şey!
    Yetenek de gerikiyor.

    KISACASI VETTEL ARACIN HAKKINI VERİYOR,WEBBER GİBİ EN HIZLI ARAÇLA 3.LÜGE 4.LÜĞE OYNAMIYOR!

    Anlayın Vettel'in yeteneklerini artik!

  12. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Ferrari önce adam gibi bir araç yapsın biz bu tartışmayı o zaman yapalım.
    Ferrari bir araç yapmayı öğrensin..Dur biraz sabırlı ol.
    Şu an kral ne Red Bull ne de Ferrari tek kral Vettel.
    BİZ VETTEL ALONSO tartışmasını bir sezon sonra konuşuruz.
    Alonso gene ezilir mi,Vettel herkesi geçer mi..Bunlar sonra konuşulacak şeyler Tamam?

  13. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    vettel hakkaten fil hafızalıymış ben o kadarını bile hatırlayamamıştım

  14. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    evet son 3 ama aklında kalanlar son 2 sezondan oldugu için öyle yazdım

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Neyini tebrik edelim ki, Sanki Alonso şampiyon olsa Vettel'ci gençlik tebrik mi edecekti.. Adamın şamp olamaması bile çenenize vurmuşken, şamp. olması durumunda neler yazılırdı kimbilir.

    Sonra ortada tebrik edilecek bir durumda yok. hani böyle çok büyük işler yaparsın imkansızlıklara ramen, ulan helal olsun be deriz, yok yani öyle bişey.

    Altında en iyi araç, gridde 3 tane daha destekçi araç. Yarışların çoğunda en önde/önlerde başla. Normal yani gelen başarı. Destansı bir yanı yok.. Burda tebriği hakeden biri varsa o da A.Newey o kadar.

  16. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bazıları da Vetteli çok cabuk ilah yapmışlar Alonso bitmiş gibi. Nerden biliyorsun Alonso'nun daha fazla şampiyon olamayacağını veya bir başkasının. Malum oldu her halde..

    Schumi kaç kez üst üste şamp. oldu, geldi Alonso aldı elinden, ondan Kimi ondan Lewis aldı… vs.vs.. Hatta abuk sabuk baskın bir araçlan Button bile aldı. Şimdi kim biliyor önümüzdeki sene Vettelin şampyonluğunun garanti olacağını..

    Bide o dediğin öyle her zaman sayılarlan olmuyor işte.

  17. Ya bir tane adamakıllı alonso fanı vetteli tebrik etmemiş adam demiş ki 2012 de alonsonun öne çıkarılmasından rahatsız değilim ve en önemlisi alonsoya hayranlık duyuyorum. şimdi düşünelim Alonso olsa böyle bir açıklama yapar yapmaz mı… Siz hala vetteli eleştirin durun…Vettel en azından rakibine saygı duyuyor..

  18. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Tarıh hayal edenleri değil GERÇEKLEŞTİRENLERİ yazar.
    Alonso her ne kadar öne çıkmış olsada Vettel Gerçekleştirdiği başarıdan dolayı tarihe altın harflerle yazılıcak.
    Alonso ise uğraşmış bir kişi olarak.

  19. son 3 sezonun*

  20. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Sana ithafen eleştiri yapmadım.Sadece senden alıntı yaptım.Yanlış anlaşılma olmasın.Kastını anladım ve biraz ilave ettim.

  21. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    vayy bee son 2 sezonun şampiyonuna bak 2 senede hatırladığı tek şey hamiltona geçilmeyişiyle monakodaki lastık stratejisiymiş:)) Alonso nun yaptıklarını saysam son 2 senede sayfa dolar. aranızdaki fark o işte vettel

  22. Senna öleli neredeyse 20 sene olacak, ama hiç bir şey unutulmadı, belki yeni jenarasyon olayları bilemeyecek, bu da oyunun bir parçası.

    Bu arada Alonso tabi hatalar yaptı, o hataların cezasını da fazlasıyla çekti ve çekiyor aslında, zaten kusursuz bir insan yada pilot değil, tıpkı kimsenin olamayacağı gibi

  23. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Haklısın.Bende sana şunu söylemek isterim.Alonso eğer yeteneğini sadece pistte kullansaydı ve Flavio ya kendini kullandırmasaydı,biraz kendisini dizginleseydi ve Raikkonen gibi notr olabilseydi olaylara karşı şu anda 2007,2008,2010,2012 şampiyonluklarını kazanmış,6 defa dünya şampiyonu olmuş,2013 ünde en büyük favorisi olarak sezona girecek olan bir f1 efsanesi olurdu.Kariyerinde hatalar olmazdı ve taraflı-tarafsız herkesin en beğendiği pilot olurdu ''hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak şekilde''.Ne yazıkki hareketleri,tavrı ve tarzı pistüstünde yaptığı herşeyi aldı ve götürdü.Ne yazıkki bunu sempati kazandığı 2005 sezonunun hemen ardından yapmaya başladı ve aslında o anda kaybetti.2006 da başlattığı bu tarz aslında 2007 ve sonrasınında habercisiydi.Alonso haketmedi demiyorum.Ama bundan 10 yıl sonra herkes Vettel 2012 dünya şampiyonu diyecek.Kimse ne Alonsonun 2.liğini,nede Raikkonenin 3.lüğünü hatırlamayacak.Araçları yavaştı,dayanıksızdı demeyecek.Çünkü bunların hiçbiri Vettel'in suçu değil.Ama objektif bakabilselerdi ve emir olmasaydı eğer sizin için bir anlam ifade edecekse Horner ve Tost ta Alonso ya 25 puan vermiş olmak isterlerdi.Ama şu andan itibaren değeri sadece faso fiso.

  24. dikkat edersen vettel sadece 1 örnek verebilmiş 🙂 yarışı hatırlayamadım ama sıralama turlarında kim hızlıysa yarışta da en hızlı olan o dur alttaki delirenlere cevap vereyim. Q3 yarış ayarlarıyla atılıyor haberiniz ola. koskoca 1 saniye fark var mclaren-redbull arasında. ayrıca yarışta isteyen hızlı turu atabilir 1-2 tur lastiklerini görmezden gelip zorlarsan force india ile bile en hızlı turu atarsın. tabi ondan sonraki tur derecelerin normalden 1-2sn daha yavaş olur.

  25. Bu sene Malezya da yağmur yağmasa Alonso da bırak yarışı kazanmayı tur yerdi muhtemelen…. İşinize gelenleri savunurken bari sağlam savunun da komik olmayın. O kadar parçannın temizlenmesi sırasında birisi ölse yaralansa yada farz etki pist tam temizlenemediği için Alonso'nun lastiği patlayıp ölümcül kaza geçirse daha mı iyi olurdu? Fia yarışı durdurmuşmuş. Aç izle bak nasıl bir kaza olduğuna tekrar tekrar… O pisette yarış durdurulmazsa hiçbir zaman yarış durdurulmaz…

  26. arkadaş ne adamsınız be. Bu sene Teksas'ta da Vettel tur bindirmelerin kurbanı oldu ve geçildi. O yarışta öyle olduğunu iddaa ederken biraz utanır insan. Hamilton bariz yarış sonunda hızlıydı ama Vettel gram hata yapmayarak hakederek kazandı…

  27. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    keko çok komniksin. fastest lap listesine bakarak hızlıyı tayin etmişsin.Peki oraya neden 2. ve 3. yü de yazmadın.
    2. sırada rubens var williams
    3. sırada heidfeld var reno

    şimdi rubens ve heidfeld vettelden hızlı mı.60. turda lastik değiştirmişler.

    O yarışta hamilton vettelden daha geç pite geldi dolayısıyla daha taze lastiğe sahipti.Elbette fastest lap da kaçınılmaz olacaktı.Aynen rubensin ve heidfeldin fastest lapı gibi.

  28. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Abdurrahman cıgım ben zaten Vettel ile Alo yu kıyaslamıyorum kıyaslamamda zaten, Sumı ile Rosberg arasında nasıl bır fark varsa Alo ile Vettel arasında da bence böyle bır fark var, yanı zaten Alonsonun bu adamdan ustun oldugu aşikar 🙂 ama ne olursa olsun özellik Brezilya ve Abu dabideki yarıslar şansla beraber beceri ister arşivlikten kastım buydu….

  29. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    2 tane arşivlik yarış kazandım demıs güzel….

    Bu çok komikti gerçekten.2011 monako arşivlik mi.?

    Finişe 7 tur kala renu motorlu bir aracın sc sokmasıyla paçayı kurtardığı bir yarıştır.Sc girmeseydi o lastikle finişe gidemezdi.Sağolsun fia yarışı durdurdu ve vettelin lastiği yeniledi.

  30. 1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1’26.727
    4 Sebastian Vette Red Bull-Renault 1’27.162 +0.435

    Sıralamadan değil yarıştan bahsediyor gönüllerin şampiyonunun taraftarı.

  31. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    barcelona sıralama
    1 Web 120.981
    2 vet +0.200
    3 ham +0.980

    Şimdi hamilton nasıl hızlı oldu anlamadım.

    O yarışı az önce özetten yeniden izledim.Hamilton tamamen tur bindirmeler esnasında ve pistin kurbanı olmuş.Pistte son zamanlarda lastik kırıntıları yüzünden yarış çizgisi dışı tamamen kirliydi.Atak yapmak için kırıntıların üzerine çıkmak lazımdı.Üstelik o yarışta şhumi hamiltona (mavi bayrak) yol vermemiş sonrasında da tartışmışlardı.Hamilton Şhumiyi pistin kirli tarafından geçmek zorunda kalmış ve zaman kaybetmişti.
    Ayrıca redbull mclarenden daha iyi bir strateji yapıp vetteli sürekli en erken pite alarak önünü açmış ve taze lastiklerle zaman kazandırtmıştır.Aksi halde hamilton için vetteli geçmek işten bile değildir.Bunu onlarca defa gördük.

  32. haklı olduğun bir nokta var; sporun resmi sonuçlarında tabi ki bu tarz şeylere yer yok

    Anketler,görüşler,gönüllerin şampiyonlukları,aracı yavaştı iyi savaştı,4 hızlı aracı vardı gibi faso fisolara

    öte yandan Senna'nın Prosttan daha az şampiyonlukla daha iyi bir pilot olarak benimsenmesi(Schumacher, Fangio gibi daha iyi -rakam-lara sahip pilotlardan bahsetmiyorum bile), olayın sadece resmi sonuçlarla açıklanamayacağının bir örneği, sporun içine "izleyicileri" de katınca, resmi sonuçlardan daha farklı sonuçlara ulaşmak mümkün. Her şey istatistik değil.

    bir açıklama yapma gereksinime de gerek duyuyorum, malum buranın genel durumundan dolayı ; "Burada Vettel hak etti Alonso hak etti muhabbeti yapmıyorum"

  33. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Değişik bir insan Vettel.Malezyadan sonra söylediği hakaretler,takımın durumuna ilişkin ''ortalarda biyerlerdeyiz'' diyerek ne kadar kırılgan ve çabuk küsen bir pilot olduğunu kanıtlar nitelikte.2009 da Massa yı geçemeyişi ve diğer pekçok çocukça hareketleride buna dahil.Pitstoplarda kararı ben verdim demiş.Benim aklıma ise duygusal bir sesle ''do something'' demesi geliyor 2-3 kere arka arkaya.4 puan için Narain'e hakaret eden bir pilotun,şampiyon olduktan sonra Senna yı koruması ise tamamen düzmece.Başkalarının şansından bahsetmiş ama 2012 Spa da o kaza olmasaydı,11.sıradan başladığı yarışta 6.lıktan yukarıda yer alamayacağını unutmuş.Griddeki en bencil ve en ukala pilot olma konusunda rakipsiz.Yinede şampiyonluğu haketti,çünkü en fazla puanı o topladı.Anketler,görüşler,gönüllerin şampiyonlukları,aracı yavaştı iyi savaştı,4 hızlı aracı vardı gibi faso fisolara sporda yer yok.

  34. Adam doğruları söyledi inandıgım şeyin gerçek olmadığınıda kimse söyleyemez.fanlarının dışında tabi.

  35. Senin inandığın şeyin açıklamasını da lewis yapmıştı.E yani sen de ona inanmışsın.

  36. Ayrıca 2011 Barselona'da Hamilton daha hızlıydı ama beni geçemedi."

    Hamilton o yarış senden hızlı olsaydı şayet bir şekilde seni geçerdi.ama altında öyle bir araç vardı ki virajlarda kopup giden tur bindirme esnasında sorun yaşamayan lastik kalıntılarının üzerinden geçmek zorunda kalmayan ve downforce u daha fazla olan sen o yarışı kazandın.kusura bakma Seb bu söyledğine ancak fanların inanır.

  37. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Yapıp yapabilecegı veya yaptıgı en saglam mantıklı acıklama, olayı bu kadar kişiselleştirmeye gerek yok demiş herkes cogu yerde farklı performanslar gösterdı evet Alonso en hızlı arac olmasada hızlı aracı ıle benden de bır tık onde performans gösterdı ama benıde yavana atmayın 2 tane arşivlik yarış kazandım demıs güzel….

  38. şampiyon sensin ,alonsonun anahtarlarını aldın.Mütevazi olmana gerek yok,alonso gibi burnu büyüklere mütevazi davranılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir