Pirelli: "2013 Lastikleri 2013 Güç Dengesini Değiştirebilir"

yazar:

kategori:

Gelecek sene kural değişikliğinin pek bulunmaması, bu sene sonundaki sıralamanın aşağı yukarı aynı kalacağını akıllara getiriyor ama Hembery, değişikliğin yaşanabileceğini düşünüyor.

Hembery: “Gelecek sene lastikler, bu sene kullanılanlardan farklı olacak.”

“Yanaklar biraz daha fazla esneyecek ki bu, aerodinamik performans üzerinde ciddi bir etki yaratacak.”

“Gelecek seneki şampiyonanın illa ki bu sene nasıl bittiyse o şekilde başlayacağını düşünmüyorum. Bana göre lastiklerimizin bu özelliklerini yakından inceleyecek takımlar olacaktır.”

“Bunun nasıl etkilerinin olduğu konusunda kafa patlatacaklarından eminim; mesela süspansiyonlar üzerine. Lastiklerin, araçların davranışlarını nasıl değiştirdiklerini testlerde gördük”

“Tasarımcılar buna da bakacak.”


Yorumlar

“Pirelli: "2013 Lastikleri 2013 Güç Dengesini Değiştirebilir"” için 5 yanıt

  1. Onlar takımlara göre nasıl lastik üretebilirler acaba? Hangi takıma göre üretecek mesela? Tabi ki takımlar uyacaklar lastiğe. FİA ile daha çok çalışır lastik firması(istisnalar mevcut önceki sezonlarda gördük bunları), FİA teknik ekibi kendi koydukları kurallara göre ve isteklerine göre lastik firmasını yönlendirirler. Üreticide bu kriterlere uyarak lastik üretir takımlarda ona göre…

  2. Arkadaşım Pirelli lastik işini beceremediği için mi lastikler bu şekilde sanıyorsun?
    Üreticiler isterse tek lastikle bütün haftasonunu çıkarabileceğin lastiği de üretir ama bu lastikle geçen yarıştan zevk alır mıyız? Lastikler başta yüksek performanslı ve hızla aşınıp performans kaybettiği sürece heyecan katar yarışlara. Bir fazla pit-stop la daha hızlı turlar atabilir , avantaj sağlayabilir miyim diye kumar oynatır takımlara. Araçların hızları bellidir ve cumartesi günler aşağı yukarı buna göre sıralanırlar. Yarış içinde bunu değiştirebilecek iki değişken var ; yakıt ve lastik. Yakıt artık bir değişken değil ve pit stop stratejileri ne kadar azaldı görüyoruz. Lastik değişimi olayını da kaldırırsak F1 bir geçit törenine dönüşür.

  3. Bravo bu Pirelli'ye. Bir şekilde gündemde kalmayı biliyorlar ve kendilerini asla unutturmuyorlar…
    Bak Hembery amcama, ortalık durulmuş, lastikler unutulmuş, ne diyor, bizi unutmayın…

  4. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Aferin size aferin olayı iyice aerodinamige dökün gelisim gösteremeyen takımlar yıne dıpte olsun daha fazla mahvetmeyın bu sporu… kardesım sen mı mılletın aracına uygun lastık yapmalısın onlarmı sana göre arac yapmalı ? bu sporun baglı oldugu dikte senmısın ? oldu olacak kurallarıda sen koy…
    Tabi Fia ada bedava bu kadar cok lastık uretecek baska fırma bulamıyor ya

  5. her şey ferrari için ama nafile

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir