Montezemolo: "Massa Kararımızda Doğru Yaptık"

yazar:

kategori:

Sezona zor bir başlangıç yapmasına rağmen Brezilyalı pilot, ikinci yarıda sıçrama yaptı ve sonunda yeni anlaşmayı kaptı. İtalyan takımın bu hamlesi, bazıları tarafından eleştirildi ve aslında genç bir pilota fırsat vermesi gerektiğini söylendi ama Montezemolo, verilen karardan memnun.

Montezemolo: “Brezilyalı (Massa), ikinci yarıda harika bir şekilde gelişti. Aslında ilk yarıda, dünyanın bir tarafında tatile çıkmış gibiydi.”

“Şaka bir yana, koltuğunun onda kalması yönünde verilen karar doğruydu diye düşünüyorum. Değişiklik yapsaydık, fark yaratacak biri olmalıydı ama etrafta Felipe’den daha hızlı pek pilot gördüğümü söyleyemem”

“Ayrıca takım içindeki dengeyi ve iyi atmosferi değiştirmek istemedik. Domenicali ve ben, en iyisinin (Massa’nın son performansını) beklemek olduğunu düşündük. Bunun da doğru olduğu kanıtlandı diye düşünüyorum”

“Sona doğru Felipe bir iki defa Fernando’dan daha hızlıydı bile; kazandığı puanlar da Takımlar Şampiyonası’nda ikinciliği almamızda hayati önem taşıdı”

2012 sezonu ile ilgili genel olarak Montezemolo: “Bardağın yarısını boş veya yarısını dolu olarak görebilirsiniz. Ama açıkça büyük bir üzüntü var. Çünkü sonuç, son ana kadar belli değildi. Brezilya’daki ilk turun ardından belki de işler farklı şekilde gelişebilirdi. Çünkü Fernando, yaz tatiline en yakın rakibinin 40 puan önünde çıktı; çünkü kazalar nedeniyle yarış dışında kalmak zorunda kaldık; diğerleri ise bir şey olmamış gibi devam etti”

“Bununla birlikte en büyük üzüntü kaynağı, Dünya Şampiyonluğu’nu kazanacak yeterli hıza sahip bir aracımız olmamasıydı”

“Bardağın dolu tarafı açısından ise inanılmaz bir dayanıklılığa sahiptik ki bu şekilde McLaren bizden daha hızlı olsa da ve sezonun ilk yarısında sadece Alonso’nun puanlarıyla devam etsek de Takımlar Şampiyonası’nda ikinci olduk”

“Harika pitstoplar, kalkışlar gerçekleştirdik; Fernando ise Formula 1’e girdiğinden bu yana en iyi, sıra dışı sezonunu çıkardı.”

“Başından itibaren ona ve Felipe’ye rekabetçi bir araç vermeyi istediğimiz gelecek sene için umarım en iyi sezonumuzdu deriz”


Yorumlar

  1. massa' ya küçük enişte demiycem artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir