Pilotlar Artan Lisans Ücretine Karşı Boykota Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Haberlere göre Formula 1 pilotları gelecek ay düzenlenecek olan Britanya Grand Prix’inde boykota hazırlanıyorlar. Pilotlar bu sene sahip oldukları zorunlu FIA süper lisanslarının maliyetlerindeki radikal artışın adaletsiz olduğunu savunuyorlar.

2008 yılından önce pilotlar için süper lisansın maliyeti 1.690 euro arttı dünya şampiyonasında elde edilen en yüksek puanda puan başına 447 euro. Fakat Dünya Motorsporları Konseyi’nin ocak ayında süper lisansın maliyetindeki artışı onayladı. Böylece yeni düzenlemeyle süper lisansın değeri 10.000 euro olurken puan başına ödenecek artı miktar ise puan başına 2.000 euro olarak belirlendi.

Bunun anlamı son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen’in 2008 lisansının değeri tam 230.000 euro.

Almanya’nın uzman dergisi Auto Motor und Sport’un haberine göre Grand Prix Pilotlar Birliği (GPDA) gelecek Silverstone yarışında FIA başkanı Max Mosley ile acil olarak görüşme talebinde bulundu.

Eğer Mosley süperlisansların maliyeti konusunda geri adım atmaması halinde pilotlar konu ile ilgili harekete geçecekler.

İsmini açıklamayan bir kişi FIA’nın süperlisansların maliyetinde artış yapmasının yeni şampiyona lideri Robert Kubica gibi bazı pilotların olayla ilgili harekete geçebileceklerini düşündüğünü söyledi.

Konu ile konuşan sürücü şunları söyledi: " Henüz korkunç derecede para kazanmıyor (Kubica), fakat süperlisansının değeri neredeyse kazancının onda biri."


Yorumlar

  1. sinan  bilir avatarı

    alsınlarda oranlar bence çok saçma olmuş.2.5 milyon dolar adam kubica 40 milyon alan rai den fazla para veriyor.oranları tekrar düzenleyip isteseler daha iyi olur.yada direk takımlardan istesinler en iyi 😀

  2. 230.000 euro wer 40.milyon euro al işte bu… yani bu adamlara dokunmazki adam kalkıor plakaya 400.000$ werior. koluna 150.000 euroluk saat takıor…..

  3. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    ne olursa olsun çok abartmışlar fiyatları pilotlara az gelebilir ama oran çok yüksek

  4. ee tabi adamlar asgari ucretle yarısıyor napsınlar, demekki bunlardan biri hewes edip ist de yasamaya kalksa her yer tr de wergi diye kacıp gider:D

  5. Alonsoyu elde etmek kolay değil ne de olsa 2 kere şampiyon olmuş bir pilot. Button'a dikkat etmek lazım bence.

  6. valla yaw alonso button çok ballılar hem en önlerde olmadıkları için pazla para ödemiyorlar ama geçen yıl hamilton 250.000 dolar maaş alıyordu takımdan ve lisasn ücretini takım ödemişti kubica 2.500.000 dolar kazanıyor senelik ve belki kubica'nınkinide takım ödüyordur.

  7. tolga soydan avatarı

    en ballısı alonso hem fazla para alıo hem sıralamalarda fazla yukarılarda değil.button da öyle

  8. tolga soydan avatarı

    alonso kimi 30 milyon alıyo ama kubica lider ama kimi ile alonsonun yarısı kadar almıyo

  9. gereksiz abartılmış bir artış.Pilotlar birliğine üye olmayanlarda katılırlar bu konuya .yarışmamaya karar verirlerse mecburen geri adım atarlar

  10. ne dokuncak pilotlara o ücret alonso zati 35 milyon euro maas alıyo ne dokuncak kimide okadar alıyo onlara hıc dokunmaz bu ücret:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir