Magny-Cours'a Teknik Bakış

yazar:

kategori:

Magny-Cours pisti hem sürücüler hem de araçlar için oldukça sıkı mücadeleleri içeren bir pist: turun başında 3 yüksek hızlı viraj, Adelaide’da çok yavaş bir viraj ve 2 yüksek hızlı zevkli viraj.

Downforce

Magny-Cours’ta bir önceki yarış Kanada’ya göre daha yüksek downforce ayarları ile yarışacaklar takımlar. Araçların 3. 6/7. ve 11/12. virajlarda rekabetçi olması için orta yüksek ayarlar uygulanıyor. Adelaide virajında geçiş için arka düzlükte daha hızlı olmak amacıyla kanatlar daha düşürülebilir ancak bu pek iyi bir çözüm değil çünkü kanatlar düşürülürse yüksek hızlı 3. virajda önemli zaman kaybedilir. Bu yüzden takımlar normal bir tur zamanı elde edebilmek için yüksek downforce ayarlarını tercih ediyorlar.

Süspansiyon

Magny-Cours pürüzsüzlüğü ile biliniyor ve takımlar aerodinamik performansı arttırmak için daha düşük açılar ve sert süspansiyonlar ile piste çıkıyorlar. Böylece 2 yüksek hızlı virajda ani yön değişimi sağlıyor. Ancak tam bir tur için orta ayar bulunmak zorunda çünkü yüksek hızlı virajların yanında düşük hızlı virajlarda var.

Lastikler

Bridgestone bu yarışa yumuşak ve orta sert hamurlu lastikleri getirecek ve her zaman olduğu gibi bu lastikleri kullanma yarış stratejisi üzerinde önemli olacak.

Transmisyon

Yavaş viraj çıkışlarında çekişi kuvvetlendirmek için vites aralıkları oldukça kısa tutuluyor. Takımlar 0’dan 250 km/sa hız aralığına çok önem verecek böylece yavaş bölümlerde güçkü performans sağlanması hedefleniyor. Bunun yanında bu pistte kerbleri de kullanmak çok önemli. Özellikle sıralamalarda turun sonunda pilotlar oldukça sert olmak zorundalar iyi bir tur zamanı için ancak yarış içerisinde araca zarar vermemek için daha temkinli olmaları gerekiyor.

Motor

Magny-Cours motor performansı bakımından çok etkili değil. V8 motorlar ile 1 turun yaklaşık % 63’ü tam gaz geçiliyor. Bu sezon ortalamasının biraz üzerinde ancak yine de normal seviyede. Tork gücü viraj çıkışları için çok önemli.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir