Whitmarsh: "Kariyerimin En Zorlu Gridiydi"

yazar:

kategori:

Bu sene 7 yarışta zafere ulaşmalarına rağmen McLaren, Takımlar Şampiyonası’nda ancak 3. olabildi; iki pilotu da şampiyonluk yarışından erken koptu.

Takımın bu sene karşılaştığı zorluklar hakkında konuşan Whitmarsh, takım ve pilot olarak gridin en zorlu döneminde olduğunu söyledi.

Whitmarsh: “Pilotlar ve takımlar açısından gridin derinliğini ve gücü, 24 senelik geçmişimle bana göre hiç olmadığı kadar güçlü.”

“Art arda hafta sonlarında kazanmak ve baskın olmak artık daha zor. Bu da iyi bir şey. Son iki üç senenin gerçekten çok iyi Formula 1 sezonları olması harika.”

McLaren patronu, Ferrari’nin egemen olduğu 2000’li yıllara göre takımların yakınlaşmasında bazı nedenlerin etkili olduğunu belirtti.

Whitmarsh: “İyi finansa edilen takımlar var; göreceli olarak kurallarda istikrar mevcut ve lastikler de oldukça zorlayıcı. Bu sezonun ilk yarısında (lastikler), performans paketi üzerine şaşırtıcı etkilerde bulundu. Yani bütün bunlar, (gridin) yakınlaşmasını sağladı”


Yorumlar

  1. grid hiç olmadığı kadar zorlu olabilir ama bu mclarenın başarısızlığına gerekçe olamaz. mclarenın bu sezonki arabası 1999'dan beri ürettikleri en iyi arabaydı (zaten o sezonda da kendi hatalarıyla nerdeyse irvine'ı şampiyon yapıyolardı, 2007'de kimiyi yaptıkları gibi). en iyi arabayla takımlarda 3. olarak tarihe geçtiler bence, böyle başka bir örnek olduğunu sanmıyorum.

  2. Artık bizi hayal kırıklığına uğrattığınız yeter hocam, lütfen dayanıklı araç yapın. Sizde sevinin, biz de sevinelim.

  3. Düşüncelerimi "Ferrari 2013 ve 2014 için İki Ayrı Ekip Kurdu" başlığı altındaki yoruma yazdım.. çıkar yada çıkmaz bilemem. Yinelemek isterim ki

    Siz daha çook zorlu sezonlar göreceksiniz buna Ferrari de dahil elbette.. Aşırı kuralcılığınız yüzünden atı alan Üsküdarı geçiyor. Bir şeyi farklı yapmadığınız sürece sadece durumu idare edersiniz. İyi bir görev adamısınız Patronlarınız için ama hepsi bu

    Horner in gözlerine baktığımda sanki alev çıkıyor sanıyorum ..

  4. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Martin harika biri. Ama biraz fazla profesyonel .
    Martin harika biri. Ama herşeyi çok olağan karşılayabilitesi biraz yüksek gibi.
    Martin harika biri. Sam ise çok aç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir