İşte 2012 Formula 1 Sezonunun En İyileri!

yazar:

kategori:

 

Şimdi sıra geldi sizlerin oylarıyla seçilen ‘2012 Formula 1 Sezonunun En İyileri’ni açıklamaya.

İki hafta süren oylamamızda beklediğimiz katılım oranına kısmen ulaştık. Oylamaya katılan, ‘katılmayıp da şöyle bir göz atan’ herkese teşekkürler!

Katılacak tüm Formula 1 severlerin tuttukları takım ve pilotu bir kenara bırakıp, sezonu objektif bir şekilde değerlendirerek oylarını vereceği bir oylama gerçekleştirmek üzere yola çıktık ve şimdi sonuçları yine sizlerin takdirine sunuyoruz. 

Oylamaya dair ayrıntılara değinecek olursak; Fernando Alonso 6 kategoride zirvede yer alarak en fazla ödül alan isim olurken, Red Bull takımına da farklı kategorilerde 5 ödül gitti. Şampiyon Sebastian Vettel ise yarıştığı hiçbir kategoride zirvede yer alamadı. Kimi Raikkonen üç kategoride zirvede yer alırken, Lewis Hamilton da iki kategoride en fazla oyun sahibi oldu. 

Sözü daha fazla uzatmıyor ve ‘2012 Formula 1 Sezonunun En İyileri’ni sizlere sunuyoruz!

 

 

Yılın Pilotu: Fernando Alonso


Sezonu şampiyonun 3 puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan Ferrari pilotu Fernando Alonso sizlerden gelen oyların %49’unu alarak yılın pilotu seçilirken, onu oyların %25’ini alan Lotus pilotu Kimi Raikkonen takip ediyor. Şampiyon Sebastian Vettel ise %12 ile üçüncü sırada kaldı.

Diğer pilotları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Takımı: Red Bull

2012 Formula 1 sezonunda markalar klasmanında şampiyonluğu yakalayan Avusturya kökenli takım gelen oyların yarısından fazlasını alarak %52 oran ile yılın takımı seçilirken, Lotus takımı %16 ile ikinci, Ferrari takımı da  %15 ile üçüncü sırada.

Diğer takımları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Aracı: RB8

2012’nin şampiyon otomobili RB8 sizlerden gelen oyların %47’sini alarak yılın aracı seçilirken, McLaren otomobili MP2-27 %26 ile ikinci, Lotus otomobili de %11 ile üçüncü oluyor.

Diğer otomobilleri ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Çaylak Pilotu: Romain Grosjean


Sezon içinde karıştığı kazalarla çokça kez eleştirilen ancak geçtiğimiz günlerde 2013 sezonunda Lotus takımı ile yola devam edeceği açıklanan Romain Grosjean oyların %57’sini alarak yılın çaylak pilotu seçildi. Oyların %17’sini alan Toro Rosso pilotu Daniel Ricciardo ikinci olurken, takım arkadaşı Jean-Eric Vergne de %16 ile üçüncü.

Diğer pilotları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Takım Patronu: Christian Horner

Şampiyon Red Bull takımının patronu Christian Horner gelen oyların %46’sı ile yılın patronu seçilirken onu %11 ile Lotus takım patronu Eric Boullier ile takip etti. Üçüncülük ise %10 ile Ferrari Patronu Domenicali’ye giderken, McLaren patronu Martin Whitmarsh sadece bir oy ile Domenicali’nin gerisinde kaldı.

Diğer isimleri ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Teknik Adamı: Adrian Newey

Tasarladığı Red Bull aracı ile harikalar yaratan Adrian Newey sizlerden gelen oyların büyük çoğunluğunu alarak %76 gibi bir oranla yılın teknik adamı seçildi. Bu kategoride ikincilik %7 ile Ferrari’den Pat Fry’a giderken, üçüncülük de %5 ile Lotus’tan James Allison’ın oldu.

Diğer isimleri ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Pit Ekibi: McLaren

2012 sezonunda gerçekleştirdikleri hızlı pit stoplarla dikkatleri üzerine toplayan McLaren pit ekibi oyların %38’ini alarak sezonun en iyi pit ekibi seçilirken, Ferrari pit ekibi %34 ile ikinci, Red Bull pit ekibi de %18 ile üçüncü oldu.

Diğer ekipleri ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Hayal Kırıklığı: Mercedes


2012 sezonunda ön grubun gerisinde kalan ve çoğu kez onlarla mücadele etmeyi başaramayan Mercedes takımı oyların %38’i ile yılın hayal kırıklığı olarak görüldü. 2012’de Ferrari takımını hayal kırıklığı olarak görenlerin yüzdesi %18 iken bu oran McLaren için %16 oldu.

Diğer adayları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Sezon İçinde En Fazla Gelişme Kaydeden Takımı: Red Bull

Sizlerden gelen oyların %42’si ile sezon içinde en fazla gelişim kaydeden takım Red Bull seçilirken, Ferrari takımı %24 ile ikinci, Lotus takımı ise %13 ile üçüncü sırada.

Diğer takımları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Yarışı: Brezilya GP

2012 şampiyonunun belirlendiği ve sezonun son yarışı olan Interlagos’taki Brezilya GP’si oyların %58’ini alarak açık ara farkla yılın en iyi yarışı seçiliyor. Abu dhabi Gp %12 oy oranı ile ikinci olurken, her zaman sıkıcı geçmesi ile eleştirilen Avrupa GP’si de %7 oy oranı ile üçüncü en iyi yarış seçiliyor.

Diğer yarışları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın En Kötü Yarışı: Macaristan GP

Sizlerden gelen oylar sonucu yılın en kötü yarışı kategorisinde %16 oy alan Macaristan GP ilk sırada yer alıyor. Onu %9 oy oranı ile Monako GP’si ve %8 oy oranı ile Çin GP’si takip ediyor.

Diğer yarışları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın En İyi Sıralama Pilotu: Lewis Hamilton

Sizlerden gelen oyların %39’unu alarak yılın en iyi sıralama pilotu seçilen Lewis Hamilton’ı, %29 ile Sebastian Vettel, %16 ile Fernando Alonso takip etti.

Diğer isimleri ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın En İyi Start Alan Pilotu: Fernando Alonso


Ferrari pilotu bu kategoride oyların %60’ını alarak yılın en iyi start alan pilotu olarak seçilirken, Kimi Raikkonen %12 ile ikinci, Felipe Massa da %11 ile üçüncü oluyor. 

Diğer pilotları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Bir Yarış İçinde En İyi Yükseliş Gösteren Pilotu:

Fernando Alonso – Avrupa GP


Fernando Alonso Valensiya’daki yükselişi ile oyların %36’sını alarak yılın bir yarış içinde en iyi yükseliş gösteren pilotu olurken, Sebastian Vettel sezonun final yarışı olan ve ilk turdaki kazanın ardından geriye düştükten sonra yükselerek şampiyonluğu kazandığı Brezilya GP’si ile oyların %16’sını alarak bu kategoride ikinci oluyor. Üçüncülük ise Abu Dhabi’deki yükselişi ile oyların %9’unu alan Kimi Raikkonen’e gidiyor. 

Diğer pilotları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Sürüşü: Kimi Raikkonen – Abu Dhabi GP

Oldukça çekişmeli geçen yılın sürüşü kategorisinde Kimi Raikkonen Abu Dhabi GP’sinde sürüşüyle oyların %20’sini toplayarak ilk sırada yer alırken, Fernando Alonso’nun Avrupa GP’sindeki sürüşü %17 oran ile ikinci oluyor. Bu kategoride üçüncülük de yine Fernando Alonso’nun Malezya GP’sindeki sürüşüne gidiyor.

Diğer sürüşleri ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Takım Arkadaşına En Fazla Üstünlük Kuran Pilotu: Fernando Alonso 


Sizlerden gelen oyların sonucunda Ferrari pilotu Fernando Alonso bu kategoride de takım arkadaşı Felipe Massa’ya karşı sezon içinde kurduğu üstünlükle oyların %57’sini alarak ilk sırada yer alıyor. Onu takım arkadaşı Romain Grosjean’a karşı kurduğu üstünlükle Lotus pilotu Kimi Raikkonen %18 oy oranı ile takip ederken, Red Bull pilotu Sebastian Vettel de Mark Webber’e karşı sergilediği performansla %9 oranı ile üçüncü sırada yer alıyor.

Diğer pilotları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Kazası: Grosjean’ın tetiklediği Belçika GP ilk viraj kazası

Lotus pilotu Romain Grosjean’ın Spa-Franchorchamps pistinde starttan sonraki ilk virajda neden olduğu büyük kaza oyların %69 gibi büyük bir çoğunluğunu alarak yılın kazası seçilirken, Fernando Alonso’nun Japonya Gp’sindeki kazası %10 ile ikinci, Rosberg ve Karthikeyan’ın Abu Dhabi GP’sinde gerçekleştirdikleri kaza da %4 oran ile üçüncü sırada.

Diğer kazaları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Geçişi: Fernando Alonso’nun Brezilya’da Massa ve Webber’i geçişi

Ferrari pilotu Alonso’nun final yarışının ilk turunda birbirleriyle mücadele eden rakipleri Felipe Massa ve Mark Webber’i aynı anda geçişi %22 oy oranı ile sezonun en iyi geçişi seçilirken, onu %16 oy oranı ile Kimi Raikkonen’in Spa’daki Eau Rouge virajında Michael Schumacher’i geçişi takip ediyor. Bu kategoride üçüncülük de %10 oy oranı ile yine Kimi Raikkonen’in bu defa Brezilya’da Michael Schumacher ile giriştiği nefes kesen mücadele sonrası efsane pilotu geçişine gidiyor. Lewis Hamilton’un Almanya’da bir tur geride yarışa devam ederken lider Sebastian Vettel’i geçişi ise sadece bir oyla üçüncülükten oluyor. 

Diğer geçişleri ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın En İyi Geçiş Yapan Pilotu: Fernando Alonso 


Bu kategoride oyların %39’unu alan Fernando Alonso birinci olurken, Kimi Raikkonen %21 ile ikinci Lewis Hamilton da %17 ile üçüncü oluyor.

Diğer pilotları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Olayı: Lewis Hamilton’ın Mercedes’e transferi

Lewis Hamilton’ın 2013 anlaşması uzunca bir süre basını meşgul etmiş ve sonunda Britanyalı pilotun Mercedes ile anlaştığı ve F1 kariyerinin başından bu yana yarıştığı McLaren takımından ayrılacağı açıklanmıştı. Hamilton’ın Mercedes takımına transferi sizlerden gelen oyların %38’ini alarak yılın olayı seçiliyor. İki yılını rallilerde geçiren Kimi Raikkonen’in spora dönüşü %20 oy oranı ile ikinci önemli olay olurken, Formula 1 tarihinde ilk defa ilk yedi yarışta yedi farklı pilotun zafer kazanması  da %13 ile üçüncü önemli olay seçiliyor.

Diğer olayları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Kötü Olayı: Michael Schumacher’in emekliliği

Ferrari’den 2006 yılında emekli olduktan üç yıl sonra Mercedes ile spora dönüş yapan ancak bu üç yılda beklediğini alamayan Alman pilot Michael Schumacher’in Formula 1’den ikinci kez emekli olması sizlerden gelen oyların %34’ünü alarak yılın kötü olayı seçilirken, Marussia takımının kadın test pilotu İspanyol Maria de Villota’nın bir düzlük testi sırasında geçirdiği ve bir gözünü kaybetmesine neden olan ciddi kaza da oyların %29’u ile yılın ikinci kötü olayı seçiliyor. Bu kategoride üçüncü ise %10 oy oranı ile 2012 yılında hayatımıza giren basamaklı burunlar oluyor.

Diğer olayları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Komik Olayı: Kimi Raikkonen’in Brezilya’da yolunu şaşırması

Çoğu Formula 1 sever için oldukça heyecan verici ve gergin geçen sezonun son yarışı Brezilya GP’sinde pist dışına çıktıktan sonra pistin kullanılmayan bölümüne sapıp oradan piste geri dönebileceğini düşünen ancak yolun kapalı olduğunu gördükten sonra geldiği yoldan geri dönerek yarışa devam eden Kimi Raikkonen %63’ünü alarak yılın komik olayı kategorisinde büyük farkla zirvede yer alıyor.  Fernando Alonso’nun galip geldiği Avrupa GP’si podyumunda kamerayı eline alıp seyircileri kayıt altına almaya çalışması %8 ile ikinci olurken, Pastor Maldonado’nun ülkesinde gerçekleştirdiği bir gösteri sürüşü sırasında aracın kontrolünü kaybederek kaldırıma çarpması da %7 ile üçüncü oluyor.

Diğer olayları ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

Yılın Sözü: “Beni rahat bırakın, ne yaptığımı biliyorum!”


Yılın sözü de yine Kimi Raikkonen’den geliyor. Abu Dhabi GP’sinde telsizden gelen direktiflere “Beni rahat bırakın, ne yaptığımı biliyorum!” diyerek cevap veren Fin pilot oyların %50’sini alarak ilk sırada yer alıyor. Bu kategoride ikincilik de Raikkonen’e gidiyor. Fin pilotun Brezilya’daki yanlış yola girme olayının ardından “2001’de oradaki kapı açıktı, bu kez kapatmışlar” yorumu sizlerden gelen oyların %18’ini alarak ikinci olurken, Fernando Alonso’nun 2012’de şampiyonluk mücadelesini Sebastian Vettel’e karşı değil, onun tasarladığı Red Bull aracına karşı verdiğini dile getirdiği “”Newey’e karşı mücadele ediyoruz” sözü de oyların %13’ünü alarak üçüncü oluyor.

Diğer sözleri ve oy dağılımını görmek için tıklayınız.

 

 

 


Yorumlar

“İşte 2012 Formula 1 Sezonunun En İyileri!” için 86 yanıt

  1. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    ———–BENCE———–

    Yılın geçişinde birinciliği aşağıdaki üçlüye eşit paylaştırmak lazım.
    -Zorluk derecesi ve şaşırtıcılığı ile Raikkonenin Eau Rouge öncesi Schumacher'i geçişi
    -Karting geçişini cadde pisttinde yaşatan Massa (Singapur'da Sennayı geçişi)
    -Ve Vettel'e belki de şampiyonluğu getiren geçiş. (Button'ı Abu Dhabi'de geçişi)

    Özel ödülü de tek virajda hem Hamilton'ı hem de Grosjean'ı geçen Hulkenberg'e Kore'de verdim.

    Ama kesinlikle Alonso'nun Brezilya'daki Massa ve Webber'i geçişi birinci gösterilemez.
    Massa'nın o gün pistte bulunmakta tek amacının ne olduğunu herkes biliyor. Webber'in Alonso'ya geçilmesi için iç kapıyı açtı ve Alonso'da o kapıdan girdi işte. Ne var bunda???
    Kaldı ki akabinde Hulkenberg'e de geçildi.

    Alonso yılın pilotudur hemfikiriz ancak Vettel'in genel değerlendirmede hakkının yendiğini düşünüyorum.

    Ha bir de Hamilton'un birinciliğine de lafım yok ama Maldonado'nun 2012'de en iyi sıralama pilotu olduğunu düşünenlerdenim.

    En iyi sürüş için de Raikkonen'in Abu Dhabi sürüşünün birinciliği haketmediğini düşünüyorum.
    Favorim Austin'de Hamilton'un sürüşüdür. Kusursuzdu.

  2. Snowmann Mrt avatarı

    Yılın pit ekibi kesinlikle McLaren değil. 4-5 yarıştaki hatalarıyla hem Hamilton'ın hem de Button'ın yarışını katlettiler. TV başında kendilerine az sövmedim. Yılın geçişi oylamasında da taraftarlık ön plana çıkmış. Kesinlikle Kimi'nin Belçika'daki geçişi en iyisi. Alonso fanları ankette yanlı davranmış ve pek sağlıklı sonuçlar ortaya çıkmamış diye düşünüyorum.

  3. ee? bu o yarışta hamiltonın daha hızlı olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? milyonlarca ihtimali göz önünde bulunduramazsın ama *bütün* ihtimalleri elersen de futbolda "skor yazarlığı" dedikleri tipten yorumlar yapmış olursun.

  4. halamın bıyığı olsa amcam olurdu. biz olma ihtimali olan şeyleri değil olmuş bitmiş şeyleri değerlendiriyoruz. ihtimalleri konuşacak olsak milyonlarca ihtimal üzerinden konuşmamız gerekir.

  5. abu dabide hamiltonın arabası bozulmasa kiminin sürüşünü kimse hatırlamayacaktı bile. nasıl onu seçmişler anlamadım. vettelin (monaco, spa, abu dabi, brezilya) ve alonsonun (malezya, valencia) daha iyi sürüşleri vardı.

  6. İsmail Fatih ALKAN avatarı
    İsmail Fatih ALKAN

    İngiliz bir takımda alman motor üreticisinin çocukluğundan beri sürekli desteklediği ingiliz hamiltona karşı ispanyol alonso nun eşit şartlarda yarıştığı söyleniyorsa bu biraz taraf tutmak ve gerçekleri çarpıtmak olur.

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Dikkat ettiysen yorumumun altına bunlar kişisel görüşüm diye yazdım.

    Bu olmalıydı şu olmalıydı derken onlar da "bence".
    Yani onlar da benim kişisel görüşlerim.

    Ben bir anketin sonucuna katılmak durumunda değilim. Aşağıdaki pek çok yorumda da anketin bazı kategorilerinde gerçeği yansıtmayan sonuçlar çıktığını düşünenler var. Ki bunu sen de biliyorsun.

    Ben bir anket sonucuna saygı duymak zorunda da değilim. Özellikle de bunun gibi tamamen taraflı oy verilen anketlere. Sen de benim görüşüme saygı duymak zorunda değilsin.

    Merak ediyorsan söyleyeyim, ben tarafsız şekilde oy verdim. Kimi Raikkonen taraftarıyım ama ona oy verdiğim 2 kategori vardı onlar da en iyi geçiş hamlesi ve en iyi geçiş yapan pilot. Yabancı sitelerde de 1. çıkmış bu kategorilerde zaten.

    Bir seferinde bir haberin altında Alonso taraftarı bir arkadaşın anneme küfürler ettiği zamanı hatırlıyorum. Kendisi belki başka bir üyelikle hala buralardadır.

    Bunu neden söyledin diyeceksin. Hani demişsin ya insanlara aptal muamelesi yapıyorsun diye. Hayır. Bana görüşlerim dolayısıyla burada küfür edildi. Ben hiç hakaret etmemiş olmama rağmen. Yani bir insana görüşü üzerinden hakaret etmenin ne olduğunu iyi biliyorum. Bu yüzden asla insanlara böyle bir muamele yapmam.

    Burada herkes kendi görüşünü yazıyor. Ama sen de dahil buradaki herkes biliyor ki şu ankete tarafsız kalabilerek oy verilse bazı sonuçlar gerçeğe daha yakın olurdu. Olmamış.

  8. yılın en komik olayı ile alakalı bir seçenek daha olmalıydı
    "fanlarının alonsodan şampiyonluk bekliyor olmaları"…

    bir yazar % 60 demiş ama burada % 49…:)))

  9. bunlar nasıl sonuçlar ya hep alonso 😀 saçma anket olmuş heleki yılın en iyi start alan pilotu ve yılın en iyi geçisinde tamamen yancılık olmuş raikkonenin schumiyi belçikada geçisi en iyi geçis ve en iyi start alan pilotu raikkonen olmalıydı.ben yılın değil f1 tarihinin en iyi start alan pilotu raikkonen diyorum her kalkışında en az 1 kişiyi geciyor.2-3 virajlarda sıra kaybedebilir ama ondan iyi kalkış yapan pilot tanımam

  10. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Alonso Maldonadoyu geçemedi 😀 ahahah tarihin komedisisin…
    En azından geçilmedi sizinkiler yaklaşamadı dahi derler adama..

  11. burak evmez avatarı

    seninki doğru bizimkiler yanlış öyle mi asıl olayı kişiselleştiren sensin çoğunluğa saygı duyman gerekir ve anketler çoğu şeyi gösterir

  12. burak evmez avatarı

    saçmalığa bak suzukada alonso hata yapmış diyor ne hatası zaten alonsonun gittiği çizgi yarış çizgisi o kadar karışık startta arkasındaki kişiye kimse o kadar dikkat edemez o alonsonun hatası değil şanssızlıktır sizin dilinizden düşmeyen şans olayı

  13. burak evmez avatarı

    massa alonsodan hızlı diyen bir kişi f1den anlamıyordur bu kadar net o zaman sene başından beri istikrarlı olsaydı sizin massa efendi biz de haklıydın deseydik

  14. burak evmez avatarı

    vettelcilerin hepsi böyle gerçi sen tam sayılmazsın oysa ki ben takım patronu olarak peter saubere vermiştim 🙂

  15. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yılın gecisinde rai ile schuminin spadaki birbirini gecisleri olmalıydı özellikle rai nin aracı düzlükte yavas oldugu icin eau rougeye girmeden atagı yapması yılın gecisiydi herkes orada atak yapamaz.

  16. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    Suzuka

  17. farkettinmi bilmiyorum bu konudaki tum fikirlerin bence su soyle olmalıydı bu boyle olmaliydi seklinde. kişisel gorusler hep. anket ise cogunlugun secimidir. anlayacagin karari yanlış bulmak kimsenin haddi degil. eleştirilebilir ama yanlış bulamazsiniz. dogru olmayan sonuclar cikacakta ne demek bu nasil bir söz cogunluga aptal muamelesi yapiyorsun bu konularda sen otoritemisinki boyle konusuyorsun .

  18. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Öncelikle site yönetimine böyle bir anket organize ettikleri için teşekkür etmek gerekir.

    Ancak elbette pek de doğru olmayan sonuçlar çıkacağını ben de tahmin etmiştim.

    Yılın pit ekibi bence Ferrari olmalıydı. Sadece hızı değil yapılan hatarı da göz önüne almalıyız.
    Yılın en iyi start alan ismi Felipe Massa olmalıydı.
    Yılın çaylağı Jean Eric Vergne olabilirdi.

    Yılın sürüşü konusunda pek çok seçenek vardı ve bence Kimi Raikkonen olmamalıydı. İlle de Raikkonen olacaksa o zaman Macaristan veya Bahreyn seçilmeliydi çünkü o yarışlarda kazanmasa da daha etkileyici sürüşler çıkarmıştı. Dolayısıyla bence bu kategoride de yanlışlık var. Bence Alonso'nun Valensiya sürüşü seçilebilirdi. Veya Vettel – Brezilya – Abu Dhabi.
    Hamilton'ın İspanya sürüşü de olabilirdi.

    Yılın en iyi geçişi en alakasız seçim olmuş bana göre. Evet biraz sıradışıydı ama tamamen Massa'nın yardımıyla olmuş olması bence kesinlikle seçilmemesi gerektiğini gösteriyordu. O viraja girerken Mark Webber'in solundaki Massa sebebiyle hiç şansı yoktu. Massa zaten Alonso'nun geçmesine mani olacak değildi. Dolayısıyla Alonso ikisini de rahatça geçmiş oldu.

    Yıl içinde pek çok güzel ve kıran kırana mücadeleler izledik özellikle Şampiyonlar arasındaki savaşlarda. Bence 4 aday vardı. Şampiyonaya etkisi bakımından 2 tane ve özel olanlar bakımından 2 tane. İlki Vettel'in Abu Dhabi'de Button'ı geçmesi. Değeri sonradan anlaşıldı ve hayati bir geçişti. Ayrıca klas bakımından da çok iyi bir geçişti. 2.si altta bir arkadaşın da söylediği üzere Hamilton'ın Amerika'da Vettel'i geçip kazanması.

    Ama bence bu sezon en güzel geçişleri tartışmasız Kimi Raikkonen yapmıştır. Eau Rouge'daki geçiş mükemmel bir zeka örneğiydi. Youtube'da uzun bir onboard görüntüsü var, isteyen bakabilir.

    Schumacher'in vitesi sorunluydu diyenler oldu fakat o esnada öyle bir problem yoktu. Geçişten sonra oluştu o problem. Dediğim gibi onboard videoda görünüyor zaten. Orada Kimi'ye yardımcı olan tek şey Schumi'nin o ilk virajı alırken sorun yaşamasıydı. Fırsatı gören Kimi tüm KERS'ini o kısa düzlükte kullandı ve çok cesur bir geçiş yaptı.

    Diğeri elbette yine aynı ikili arasındaki mücadele. Brezilya'da olan. Buna gerçekten söyleyecek bir şey yok inanılmaz bir hassaslık içinde yapılan bir mücadeleydi. Schumacher'in 2 emeklilik yarışında da o virajda Kimi ile mücadele etmiş olması da ilginç ve güzel bir tesadüf.

    Yılın en iyi geçiş yapan pilotu kesinlikle Alonso değildi. Yıl içinde pek çok güzel geçişler yapan pilot oldu. Bence bu kategoride Raikkonen tartışmasız 1. çıkmalıydı. Sezon içinde birçok geçiş yaptı ve hepsi de mükemmeldi. Özellikle DRS kullanmadan yaptıkları. Bir başka aday Hamilton olabilirdi. Ama Alonso değildi.

    En iyi yükseliş Alonso değildi bana göre. Yukarda da bahsettiğim gibi bence Alonso'nun Valensiya performansı en iyi sürüş dalında 1. olabilirdi. Ama en iyi yükseliş kesinlikle Vettel – Abu Dhabi.

    Macaristan o kadar da kötü bir yarış değildi. Bence daha sıkıcı birkaç yarış oldu. Onlardan biri seçilebilirdi.

    En çok gelişen takım Ferrari'ydi.

    Diğer kategorilerde katılıyorum sonuçlara. Belki yılın aracı McLaren olabilirdi.

    Elbette bunlar kendi görüşlerim.

    Site yönetimine tekrar teşekkürler.

  19. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    evet kardeşim ben bi tarafımla izledim sezonu. sen söyle ozaman alonsonun bariz hata yaptıgı yarısları sen nasıl izlemişsin görelim.

  20. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    Karthikeyan'a gerek yok takımdaki mevcut pilot Massa zaten alonso'dan daha hızlı.Bu sezon tamamen şansınız yerindeydi yoksa bukadar uzamazdı sizin iş.Şimdi oturup düşünün 2014 te ne yapacaksınız 2009 da araç tasarlayamayan 3 sene kopyalama ile uraşan bir takım tekrar madara olacak gibime geliyor.

  21. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    V3tteli görmezden geliceksek bireysel hata yapmayan yılın pilotu olucaksa emin ol o yine alonso olamaz olucaksa Kimi'dir o kişi, ha tabi senin görüşlerin sabit orası ayrı gözünle izlememişsin sezonu.

  22. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ben onların diliyle konuştum.Onlar sitenin hakimi olarak ferraricileri lanse ediyorlar ya ben onların kelimelerini onlara kullandım.Haklısınız normalde hakim kelimesini çoğunluk diye nitelemek gerekir.

  23. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    +1
    Aslında bu tür suçlamaları ciddiye alıp yazmanız bile gerekmezdi.
    Webber: Alonsonun hata yaptığı bir yarış hatırlamıyorum
    Button: Alonso haketti
    takım patronları alonso diyo
    Takım arkadaşına açık ara üstünlük sağlayan pilot alonso
    Yaşadığı 2 kazayı saymazsanız her yarış puan alan alonso
    sezona liderden 2 sn yavas baslayan alonso
    sezon boyunca liderin aracına 1-2 yarış dışında hiç üstünlük sağlayamayan ferrari alonsonun altında
    sürekli 5-12. sıradan start alıp genelinde podyuma çıkan alonso
    yarış içerisinde en çok yükseliş yapan pilot alonso
    tüm sezon boyunca hiçbir basit bireysel hata yapmayan pilot alonso
    Hala bunları görmeden yapılan ankette alonsocular biraz subjektif yaklasmıslar ne kadar da çok alonso fanı varmıs demek el insaf yahu.

  24. Şu noktaya bir açıklık getirelim. Siteye hiçbir taraftar grubu hakim değildir, sadece sayıları çoğunlukta olabilir.

  25. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Öncelikle şunu söyleyeyim ben oylamaya katılmadım.

    Site yönetimi ise yine takdirden uzak ve eleştiri bombardımanına tutulmuş.Demek ki neymiş Alonsonun ismi buradaki bir çok üyeyi çileden çıkarıyor saç baş yolduruyor.

    Adamlar günlerdir uğraşıyor anket hazırlıyor ama yine de takdir eden yok.

    Alonso bir çok dalda yılın adamı oldu.Bu sadece burada değil f1 patronlarının anketinde de böyle oldu.Bu hazımsızlık niye acaba.

    Bu sitedeki bir çok kişi anti-alonsocudur.Bunu herkes bilir.Ama milletin ağzında ferrari taraftarları siteye hakim olmuş lafları var.Oysa sitenin şuan ki hakimi anticilerdir.Bu yüzden birçok ferrari ve alonso fanı elini eteğini çekmiştir.Bir avuç alonso fanı ile bu anketin böyle sonuçlandığını düşünenler gitsin bu anketin ilk defa ortaya atıldığı sayfaya baksınlar.Herkesin kendi düşüncelerini yazdığı çarşaf gibi listelediği sayfaya baksınlar.Gerçekler o sayfada.
    Aklıma gelen iki örnek.
    Xtrabit racing yılın pilotuna Alonso demiş.
    michel nostrdamus yılın pilotuna Alonso demiş.
    Bu arkadaşlarda mı alonso cu ya da ferrarici.

  26. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Yılın kotu olayına kesinlikle katılmıyorum,tamam Schuminin sporu bırakması beni de üzdü ama hiçbir sey bir insanın saglıgını ya da hayatını kaybetmesi kadar acı olamaz

  27. Yılın aracı Mclaren olmalıydı.
    Yılın Takım Arkadaşına En Fazla Üstünlük Kuran Pilotu: Heikki Kovalainen.
    Yılın geçişi, Abu dhabi' de vettel – button veya Spada eau rouge öncesi kiminin schumiye yaptığı atak olabilirdi.

    Oylamada Alonso biraz ağır basmış olsada yukarıda belirttiklerim dışında göze çarpan bir durum yok.

  28. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Hiçbir şey başarmadı. F2012 Karthikeyan'ın altında olsa oda şampiyonluğu sadece 3 puanla kaçırırdı. 2009 dan beri süren istikrar da Vettelin. Redbullun da yaptığı hiç bir şey yok tıpkı Alonso gibi.

    (Seslenmeyin arkadaşlar, Avunsun gariban.)

  29. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    Vettel 4 üncü şampiyonluk aldığında Alonso taraftarları : Vettel daha saygı duyulması gereken bir pilot
    Vettel 5 inci şampiyonluk aldığında Alonso taraftarları : Vettel daha saygı duyulması gereken bir pilot
    Vettel x inci şampiyonluk aldığında Alonso taraftarları : Vettel daha saygı duyulması gereken bir pilot
    Vettel x inci şampiyonluk aldığında Alonso taraftarları : Vettel daha saygı duyulması gereken bir pilot
    Vettel x inci şampiyonluk aldığında Alonso taraftarları : Vettel daha saygı duyulması gereken bir pilot

    Alonso emekli olduğunda Alonso taraftarları : Vettel daha saygı duyulması gereken bir pilot

  30. schumi kimi  avatarı

    neye göre başarı dedikten sonra açıkçası cevap verme isteği kaçsa da söyleyim biraz bir şeyler. anketten çıkan sonuçlar çerçevesinde değerlendirmiştim vetteli. şampiyon olmuş pilotu bu kadar etkisiz görmek çok ilginç olmuş. ki burada ki ilginçlik vettelin kötü pilot olduğu anlamına gelmez.

    formula 1 de her zaman en hızlı araç ve en hızlı pilot kombinasyonu başarılı olmuştur.( bunun tartışılması söz konusu bile değil. öyle değil mi)
    adam peş peşe üç dünya şampiyonluğu kazanmış daha neyi başarsın. pes valla.
    neyse, vettel şampiyonluklarına devam ederken sen saygı duymamaya devam edebilirsin.

  31. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    Alonso ne başardıki ? Maldonadoyu geçemeyen pilot takım arkadaşından yavaş kalınca mızmızlanan pilot neyi başarmış Renault olmasa o iki şampiyonluğuda olmayacak olan bir pilot,McLaren gibi bir takımda eşit şartlarda üstünlük kuramayan alonso neyi başarmış bana bunu anlatsana sen ? Vettel 2009 dan bu yana istikrar abidesi yaratarak 3 şampiyonluk bir 2.cilik almış bir pilotten sen daha ne konuşabiliyorsun..Bir eleştiride yönetime ve genel formula sitelerine sırf hit yapmak için şampiyonun belli olduğu bir senede en iyi pilot diye bir anket gibi saçma bir soru sorup ortam karıştırdığınız için teşekkür ediyorum.

  32. Vettelci diye ayırmaya gerek yok, Alonso taraftarı da aynı, Hamilton taraftarı da, Kimi taraftarıda, Mclarencisi Ferraricisi de… yeri gelince hepsi pek ala aynı şeyleri yapıyor…

  33. hamıltonda var raıkonende var ama malesef vettel daha olamadı çok basit saygı duyulan pilot olmak kolay deyil başarması gerekiyor

  34. katılıyorum vettelciler adamı çileden çıkarıyor yahu

  35. neye göre göre başarı kaset gibi başa sarmayın işte dünya fernando diyor vettelciler vettel vettel başarsın şumiye hamıltona fernandoya duyulan saygının aynısı duyulur kusura bakmayın arkadaşlar vettel henüz bişe başarmadı

  36. schumi kimi  avatarı

    yer yer alonso taraftarlarının fazlasıyla subjektif ve duygusal oylamalarının kurbanı olsa da genel olarak ortalamanın üzerinde bir anket olmuştur..

    bana kalırsa yılın sürüşünü kesinlikle pastor maldonado ispanya gpsinde sergilemiştir. ilk kez bulunduğu konumda kusursuza yakın sürüş ve bu sürüşü hemen arkasında sabırlı kurnaz tilki edasıyla bastıran tecrübeli alonsoya karşı sergilemiş olması..

    yılın geçişine gelecek olursak komplike bir geçiş göz önünde bulundurulmalıdır. her bakımdan.
    böyle bakacak olursak hamltonun amerikada vetteli ğeçişi ilk sırayı alması gerekirdi.
    öncelikle vettele oranla daha yavaş bir araca sahip olan hamilton buna rağmen sabırla ve hatasıza yakın
    sürüşüyle önündeki vettel ile kopmadan ve daha da yaklaşması, ardınan en küçük bir boşlukta geçişini yapması ve bunun devamını da getirmesi. hem bu hamiltonun yaptığı geçiş liderlik içindi.
    diğer yönden şampiyonaya da büyük bir etki yapmıştır.( vettel ile aloso arasınaki şampiyonluk mücadelesi)
    eğer bu geçiş olmasaydı son yarış televizyon karşısında hop oturup hop kalkacak bir şey olmayacaktı bizim için. bu geçiş sayesinde yılın yarışı brezilya seçilmiş daha ne olsun.
    hemen her yöne hitap eden şampiyonanın kaderiyle oynayan bir geçişti ve en iyisi olmayı hakediyordu.
    yılın geçişini sadece göze güzel gelmesine bakarak değerlendirmemek gerek.

    yılın en iyi sürüşü kimi raikkönenin bahreyn sürüşüydü. yanlış hatırlamıyorsam 11. başlayıp ve önündeki herkesi geçerek(gro hariç. ki bu mantıklı bir tutumdu) nerdeyse yarışı kazanacaktı.

    yılın en çok gelişme kaydeden takımı kesinlikle ferraridir. nitekim bu konu tartışılmamaya yakındır.

    son olarak vettelin bu kadar çok göz ardı edilmesi çok komik olmuş.. başarılı olanı çekemiyor muyuz nedir anlamadım ki.

  37. Dediğiniz gibi kaale alınmamış pek. 2000+ katılım olmalıydı.

  38. Kimi Raikkonen seçeneiğini oraya kim koymuştu peki 🙂 Hırsızın hiç mi suçu yok 😀

  39. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Elimde olsa +100 verirdim crasher kardeşim. 🙂

  40. Aşağılarda kalan şu yorumu da şuraya yeniden ekleyelim:

    Ankete kaç kişinin katıldığı, kaç kişinin oyunun geçersiz sayıldığını belirtecek misiniz? Anketlerin temel özelliğidir.

    Bir diğer sorum da şu, anketi doldururken başında sorulan takımınız ve pilotunuz kısmı üzerinden kontrol yapıldı mı?

    Oylamaya katılan toplam 851 kişi var. Bu oyların bir kısmı mükerrer oy olarak tespit edildiği için geçersiz sayıldı. Bence ne kadar oyun geçersiz sayıldığı kısmı bize kalsın ama çok büyük bir oran olmadığını sonuçlardan anlayabilirsiniz zaten.

    İkinci olarak da, ankette yer alan tuttuğunuz takım ve tuttuğunuz pilot soruları oylamanın objektif bir şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini denetlemek üzere eklenmişti. Bu açıdan fazlaca detaylı bir kontrol yapma imkanımız olmadı ama bir kısım taraftarın sadece desteklediği pilota ve takıma oy verdiğini gördük. Tabii bunu yapmayarak objektif davranan bir kesim de mevcut (onlara teşekkür ediyoruz). Ancak burada şunu belirtmek gerekir ki, tuttuğu pilota oy verenler sadece Fernando Alonso taraftarları değil elbette. Tuttuğu pilota Kimi Raikkonen yazıp tüm kategorilerde Raikkonen'e oy veren vatandaş da var, Sebastian Vettel ya da Lewis Hamilton yazıp aynısı yapan da. 🙂 Hatta tuttuğu takıma fenerbahçe, galatasaray, besiktaş ,trabzonspor, bursaspor ve hatta göztepe ve real madrid yazan da var onları ne yapmalı acaba! 🙂

    Dediğim gibi bir yüzde veremiyoruz bunu yapan kişiler için ama bir kısım taraftarın bunu yaptığını da inkar edemeyiz. Biz yine de bu durumun bazı kategorileri belki etkilemiş olsa da tüm oylamayı etkilemediği kanaatindeyiz.

  41. Şimdiye kadar bu sitede yapılan yılın en iyileri anketleri içinde en fazla katılım bu sene oldu. İki hafta içinde facebooktan, twitterdan oylamayı insanlara haber vermek için tabiri caizse bir taraflarımızı yırttık, hatta bundan rahatsız olanlar bile oldu, ama anketi görüp, fark edip de katılmayanların sayısının da en az katılanların sayısı kadar olduğunu düşünüyorum ben. Facebook'ta misal 4.300 civarı takipçi var, yarısı fark etmedi desek diğer yarısı fark etmiştir herhalde oylamayı. Ne diyelim onların takdiri. 🙂

  42. zamanında "Sitenin yeni tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna bile Kimi Raikkonen cevaplarını almışken bu seneki sonuçlara göre bu sonuçlar pek şaşırtıcı değil. bir an biz taraflılıkla suçlanacağız diye korktum, ya da suçlandık mı?

  43. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Kardeşim bu sitenin 50%'si Ferrari taraftarı bu bir gerçek.
    Ama bu kadar da olmaz.
    İnsan biraz objektif olur.
    BANA GÖRE;
    Bu yılın en iyisi anketi değildir.
    Alonso iyi miydi değil miydi anketi bana göre.

    Bundandır bu ankete ve kararlara saygı duymuyorum.

  44. http://www.f1fanatic.co.uk/2012/12/25/fernando-alonso-voted-f1-fanatic-driver-year-2012/

    İngilizler ya bu işi bizden daha iyi biliyor ya da biz objektif olamıyoruz yine de herkes kendi düşüncesini oylamış halkın dediğine boyun eğmek zorundayız güzel bir oylama oldu yinede…

  45. hadi herşeyi anladıkta yılın aracının McLaren MP4-27 olması gerekirdi…

  46. uzun bir yorum yazmıştım ama tam göndere basacakken vazgeçtim

    uzun lafın kısası, anket yapılıyor insanlar kendi düşüncelerini belirtiyor, tepkiler ise inanılmaz

    -yılın bilmemnesi bu olamaz, bu olmalı, bu nasıl bu çıkar, vs. vs. Görende yılın pilotu Charles Pic, yılın geçişi Vettel'in Abu dhabide kanadını kırarak Sennayı geçişi, yada ne bileyim yılın pit stopları konusunda Caterham çıktı zannedecek. Ferrari belki pit stoplarda en istikrarlıydı, ama Mclaren'in hızlı pit stopları, 3 küsürat saniyede direksiyonu bile değiştirmeleri insanları etkilemiş olamaz mı? Yılın sıralama pilotunun Vettel değil Hamilton olması niye bu kadar şaşırtıyor insanları, cevap Button olsa tepkiyi anlayacağım…

    yine uzatmaya başladım, kısacası herkesin fikirleri var ve kimse objektif olmak zorunda değil, ankette belirtilen toplu sonuçlara karşı bile bir hazımsızlık var, çok az kişi "ankette bu çıkmış ama bence bu olsaydı daha iyi olurdu" demiş, geri kalanı " bu nasıl olur, hile var, bu kesinlikle olamaz, burayı bilmemneciler basmış" modunda… beni hala şaşırtan yılın çaylak pilotunun sonucu değil, anket sonuçlarına bile verilen tepkiler… objektif olmayın arkadaşlar, sadece başka fikirlere saygılı olun… eleştirin düşünceleri ama, eleştirirken de bir dozu dozajı olmalı

  47. Anket sonuçları beklediğim gibi. Her yarıştan sonra yapılan anketlerin aynısı olarak düşünülebilir. Fernando Alonso'dan pek hazzetmediğimi sağır sultan bilir. Ama yiğidin hakkını vermek için diğer fikirleri bir kenara atmak gerek.

    Anket sonuçları deneklerin kişisel yapılarını yansıtır. İnsanlara para vererek bile söyletemeyeceğiniz şeyleri bir çırpıda alabileceğiniz bir yöntem. Anket sonuçları tartışılmaz, denek grupları hakkında tartışılır elbet.

    Michael Schumacher'in Formula 1'den ikinci kez emekli olması sizlerden gelen oyların %34'ünü alarak yılın kötü olayı seçilirken, Marussia takımının kadın test pilotu İspanyol Maria de Villota'nın bir düzlük testi sırasında geçirdiği ve bir gözünü kaybetmesine neden olan ciddi kaza da oyların %29'u ile yılın ikinci kötü olayı seçiliyor.

    Burası önemli, taraftar kitlesinin yapısını belirliyor. Objektif değerlendirme için eklenmiş bir kontrol sorusu olarak kullanılabilirdi.

    Aşağıda bir yoruma yanıt olarak verilmiş rakam doğru ise, ankete çok çok az katılım olmuş. Bunun nedeni de araştırılmalı diye düşünüyorum. Anket sonuçlarını değiştirebilecek kadar önemli bir durum bu. Türkiye'nin "en iyi" F1 sitesi, bundan çok daha fazlasını hakediyor.

    Yılın Pilotu: Fernando Alonso
    Yılın Takımı: Red Bull
    Yılın Aracı: McLaren MP4-27
    Yılın Çaylak Pilotu: Charles Pic
    Yılın Teknik Adamı: Adrian Newey/Mike Coughlan – Williams
    Yılın Patronu: Peter Sauber
    Yılın Pit Ekibi: Mclaren
    Yılın En İyi Sıralama Pilotu: Lewis Hamilton
    Yılın Hayal Kırıklığı: Romain Grosjean
    Yılın En Fazla Gelişme Kaydeden Takımı: Red Bull
    Yılın Sürüşü: Pastor Maldonado – İspanya GP
    Yılın En İyi Start Alan Pilotu: Fernando Alonso
    Yılın Bir Yarış İçinde En İyi Yükseliş Gösteren Pilotu: Nico Hulkenberg – Brezilya GP
    Yılın Takım Arkadaşına En Fazla Üstünlük Kuran Pilotu Pilotu: Kimi Raikkonen
    Yılın Yarışı: Brezilya GP
    Yılın En Kötü Yarışı: Çin GP
    Yılın Geçişi: Raikkonen'in Brezilya'da Schumacher'i geçişi
    Yılın En İyi Geçiş Yapan Pilotu: Fernando Alonso
    Yılın Kazası: Grosjean'ın tetiklediği Belçika GP ilk viraj kazası
    Yılın Olayı: Hamilton'ın Mercedes'e transferi
    Yılın Kötü Olayı: Maria de Villota'nın test kazası
    Yılın Komik Olayı: Raikkonen'in Brezilya'da yolunu şaşırması
    Yılın Sözü: Raikkonen: "Beni rahat bırakın, ne yapacağımı biliyorum"
  48. bir yanlış var ortada.msc o esnada vites kutusundaki sıkıntıdan dolayı vites atamıyordu.orada sadece hrt geçilebilir.yada lastiği yok olmuş bir araç.siz 2011 deki webber alonso geçişine benzer bir atak.ama o geçiş gerçek sayılmaz.

  49. Evet, Romain Grosjean bu sezon Formula 1'de ilk kez tam sezon olarak yarıştığı için çaylak kategorisine girmektedir.

  50. Oylamaya katılan toplam 851 kişi var. Bu oyların bir kısmı mükerrer oy olarak tespit edildiği için geçersiz sayıldı. Bence ne kadar oyun geçersiz sayıldığı kısmı bize kalsın ama çok büyük bir oran olmadığını sonuçlardan anlayabilirsiniz zaten.

    İkinci olarak da, ankette yer alan tuttuğunuz takım ve tuttuğunuz pilot soruları oylamanın objektif bir şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini denetlemek üzere eklenmişti. Bu açıdan fazlaca detaylı bir kontrol yapma imkanımız olmadı ama bir kısım taraftarın sadece desteklediği pilota ve takıma oy verdiğini gördük. Tabii bunu yapmayarak objektif davranan bir kesim de mevcut (onlara teşekkür ediyoruz). Ancak burada şunu belirtmek gerekir ki, tuttuğu pilota oy verenler sadece Fernando Alonso taraftarları değil elbette. Tuttuğu pilota Kimi Raikkonen yazıp tüm kategorilerde Raikkonen'e oy veren vatandaş da var, Sebastian Vettel ya da Lewis Hamilton yazıp aynısı yapan da. 🙂 Hatta tuttuğu takıma fenerbahçe, galatasaray, besiktaş ,trabzonspor, bursaspor ve hatta göztepe ve real madrid yazan da var onları ne yapmalı acaba! 🙂

    Dediğim gibi bir yüzde veremiyoruz bunu yapan kişiler için ama bir kısım taraftarın bunu yaptığını da inkar edemeyiz. Biz yine de bu durumun bazı kategorileri belki etkilemiş olsa da tüm oylamayı etkilemediği kanaatindeyiz.

  51. yılın geçişi ve yılın en iyi yükselişi kısmında cidden tuhaf sonuçlar çıkmış.öncelikle yılın geçişine ben olsam o geçişi aday bile göstermezdim. massa alonso geçsin diye frene asıldı ve webberi engelledi sonuçta alonsoya yol veririken webbere geçildi.yılın yükselişi kısmında vettelin gerilerden gelip galibiyeti zorladığı abu dhabi yarışı kesinlikle en iyisiydi.ayrıca raikkonen bahreyendeki yükselişi oylamaya bile alınmamıştı.bu eleştiri biraz geç oldu ama yinede eksik noktalardan birisiydi.

  52. Objektif bir anket olmadı.Herkes tuttuğu takıma,pilota oy vermiş.

  53. f1fanatic.co.uk sitesindede benzer bir anket var ingilizler bile yilin gecisinde ilk iki sira Raikkonenin Belcikada ve Brezilyada gecisleri acik ara onde gidiyor ….

  54. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    ilk tam sezonu olduğu için çaylaklar grubunda olsa gerek,hoş yaptıklarıyla hak etti orayıda neyse 😛

  55. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Ne Alonsoymuş ya.Bu kadarda olmaz.Tamam yılın en iyi sıralama pilotunun sonucuda komik.İkisininde cevabı Vettel.Yılın geçişinde Raikkonen in geçişi iyidi.Alonso nun geçişi eğer birinci seçilecekse o zaman Valenciada yaptığı geçişleri seçinde bu kadar taraflılık göz önüne çıkmasın.

  56. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Aynen öyle
    Tamam Gro iyi pilot ama çaylaklar grubunda ne iş va.Kimse çıkıp bunu söylemedi.
    2008'da seninde dediğin gibi Renault takımı ile yarismisligi var.
    Hadi onuda geçtim..
    Yılın çaylagı olmak için ne yaptı?
    Charles Pic'in hakkı yendi bu grupta.

  57. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    yılın geçişi hariç tüm oylarımın yılın en iyileri olarak seçilmiş olması benide mutlu etti tabiki.ben yılın geçişi olarak kimi nin schumi yi spada geçişi olarak oylamıştım.alonso nun massa ve webberi geçişinde ben olagan ustu bır atraksyon gormuyorum.zira massa nın webberi engellemeye calısması ıle alonso nun fırsatcılıgından ıbaret bir çifte geçişti.buna benzer f1 de cokca geciş seyrettik gecmışte.ama olsun bunada saygı duyuyorum.

    artık bır an once onumuzdekı sezonun baslamasını beklıyorum.herkese selamlar saygılar sevgılı f1 DAŞLARIM :))))

  58. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Bu sitede Ben objektifim diyen kişilerin %90'ı yalan çıktı!
    Kimse artık çıkıpta burada ben objektifim demesin!

    En azından Sauber'e 3 podyum kazandırtan PETER SAUBER ilk üçe girerdi!
    Arkadaş site FERRARİ'ci dolmuş!!!!!!!!!!

    Kimse objektifim demesin kimse!

  59. McCheco (Görkem Yılmaz) avatarı
    McCheco (Görkem Yılmaz)

    Yılın Çaylağı: Romain Grosjean

    aklım şaştı valla. bu adam zaten bir kere çaylak değildir. 2009da yarım sezonda olsa yarışmışlığı vardır. 2008 ve 2011de de test pilotudur. hadi bu sezon ilk kez yarışıyor diyelim. bir çok yarışta yediği naneler yüzünden nasıl yılın çaylağı seçiliyor anlamıyorum. ya da bu ''yılın çaylağı'' sözünü millet kötülemek anlamında algılamış olabilir diğer türlü normal değil yani seçilmesi.

    birde sebatian vettel'in ismi geçmemesi gerçekten haksızlık.

  60. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    herkes tuttuğu pilota oy atmış,oldukça taraflı bir anket olmuş oldu.Yılın pit ekibi mesela Mclaren ? Tamam en hızlı pitleri yaptılar ama çoğu yarışta çuvalladılar.Ortalama olarak Ferrari en iyiydi,bunu Serhan Acar bile söyledi.

    Yılın çaylak pilotu Romain Grosjean ? Adamı o kadar yerden yere vurup birde oy vermişsiniz.Jean Eric Vergne olmalıydı,çok büyük hataları olmadı.

    Yılın en iyi yükselişi Massa'nın Singapur'da lastik patlatıp son sıraya düştüğü veya Vettel'in Brezilya'daki yükselişi olabilirdi.

    Yılın en iyi geçiş yapan pilotu Raikkonen olmalıydı.DRS siz bölgelerde güzel ataklarını gördük.

    Yılın kötü olayı De Villota'nın gözünü kaybetmesi olmalıydı.Sonuçta bir sporcunun belkide uzun yıllar sonra gride bu kadar yakın bir kadın pilotun F1 şansı yok oldu.

  61. insanlar malesef tarafsız oy verememişler. en iyi geçiş yapan pilot kem ne derse desin
    kendisini hiç sevmem ama karaoglan hamiltondur. Alonso geçişleri düzlük hızı yüksek ve süper bir kersi olan ferrari ile yapmıştır.
    yılın sürüşleri kesinlikle vettel'dedir ,son yarışta şampiyonluk baskısıyla iki kez en geriye düştügü ,yagmurda yagış var,telsiz kopmuş,araç hasarlı kesinlikle bir numara olmalı.
    En iyi geçiş belçikada kimi 'ninkidir.
    Sene içinde en çok gelişme kaydeden aslında ferrariridir. Başlangıca göre.
    en iyi sıralama pilotu vetteldir.ama hamiltonda yakışır.

  62. tipik bir vettel taraftarı gelir, tüm iyi 'en'lere vettel oyunu verir. anket sonuçları açıklanır, bizimki gelir bakar 1 tane bile vettel yok! nasıl olur bu?! der ve gelir buraya anket taraflı yazar. sonra bişeyler yaparak o yorumuna kendi artı basmaya başlar. anketin taraflı olduğunu söylemesinin tek nedeni ise kendi umduğu/istediği gibi çıkmamasıdır. benim de değiştireceğim 2-3 nokta var ama genelde anketler doğruyu gösterir.

    genç vettelciler rahatsız.

  63. hamiltonun hindistandaki direksiyon değişimi süper bir olaydı.ayrıca ylın en kötü yarışında çinin 3.cü olması çok yanlış bir karar.çünkü raikkonenin ardındaki vagonların olduğu turlar müthişti hatta 54 .cü turdaki ham vet web treni start düzlüğünde bir sağa bir sola gittiğini çabuk unutuyoruz.rosbergin zaferi ve mscnin lastik fırlatması olayı yarışa gölge düşürdü ama yinede süer bir yarıştı.gönül isterdiki mercedesler 12- ve raikkoneninde uzun süre 3 gittiği yarışı 3.cü bitirmesin ama olmadı.ayrıca malezyada çok sıradışı bir yarış izlenebilirdi ama race controlün pisti kuruyana kadar yarışı bekletmesi çok can sıkıcı bir durumdu.oysa yağmurlu bir yarış izlemeyeli 3 yıl oldu oda 2009 çin.

  64. Buna fazla takılma bence , bu her zaman böyle oldu. Ferrari ve Alonso taraftar sayısı inkar edilemez bir gerçek. Sitede yapılan anketleri takip eden herkes farkında. Yarışın yıldızı anketlerinde Alonso çok kötü bir yarış geçirse veya ortalarda görünmese bile ilk 3 e giriyor çoğunlukla. Alonso bir sebepten dolayı yarışamasın , koy oylamada adını , mutlaka oy veren çıkar.

  65. Sonuçlarda biraz taraflılık gözüme çarptı. Benim oylarım sistemde kayıtlıdır. Taraftarlık duygumu azamiye indirdim ve son derece objektif olmaya çalışarak oy kullandım. Ha herkesin fikrine saygımız var elbet ama bana göre oy kullanılırken çoğu kişi sevdiği desteklediği pilota oy vermiş anlaşılan.

    Mesela yılın en iyi yükselişinde oyumu Vettel'e vermiştim. Nedeni de belli. Bazıları yok güvenlik aracı yok şans diyebilir. Ama Alonso'nun yükselişinde de bu faktörler yok muydu?

    Yılın geçişinde Raikkonen'in Schumacher'i Eau Rouge'da geçişine oy verdim. Çok daha spektaküler bir ataktı.

    Yılın en iyi start alan pilotu Massa olması lazım kazandığı yer bakımından. Ama Alonso ipi göğüsleyen taraf olmuş.

    Kendi açımdan ben sonuçların çok objektif olduğunu düşünmüyorum ama dediğim gibi herkesin görüşüne saygımız sonsuz.

  66. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Beni şaşırtan enlerden biri mc laren pit ekibinin en iyi pit ekibi seçilmesi ki eminim buttonun pit rekorunu kırdığından seçildi. bi kaç yarış hamiltonun yarışını mahvettiklerini çok iyi hatırlıyorum. redbull ve ferrarinin yaptığı toplam hatadan daha çok hata yapmıştır bu ekip her ne kdar hızlı olsalar da.

  67. Newey artık oylamaya bile girmesin diyorsun:)

  68. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    alonso fanları her zmanki gibi objektif olamamış

  69. Yılın geçişi ilk 3 sıra fazla duygusal olmuş.Daha iyileri kesinlikle vardı.

  70. tarafsızlıktan öte fanatiklıgın on plana cıktıgı bı en listesi olmuş

  71. gerçekleri yansıtmayan bir anket oylaması olmuş.

  72. çoğunluğun objektif olmak yerine duygusal oy verdiğine inanıyorum.sanki sadece alonso fanları oy vermiş gibi olmuş.

  73. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Keko cugum anketın gayesı, tüm sezonun detayları ile beraber gözebatan olayların toplamı, puandan zıyade kımlerın neye ne kadar cabaladıgnı ve başardıgını göstermektır…
    Yememe, içmeme konusunda senın uzerınede su dökecek bırısını tanımıyorum 🙂 sen gelene kadar bır tane sahıs böyle polemıklere gırmemısken senin direkt gelıp anket harıc herseye dil uzatman da herseyı acıklıyor….

  74. alonsocular yememiş içmemiş oy vermişlerdir pilotlarına gözleri aydın
    gönüllerin şampiyonu oldu anketlerin şampiyonu ama gerçek şampiyon belli 2. olan da 😉

  75. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    tarih anket sampiyonlarini yazmiyor.yilin yukselisine valencia alonso seciliyorya burda f1 icin tartismaya gerek yok.sene 2011 sezon sonu alonso : ucuncu sampiyonlugu kim alacak o onemli demisti cevabi aldi simdi anketlerde kendilerini tatmin edebiliyorlar.

  76. Ya da çekemeyenin çok olduğunu gösterebilir. Anket tarafsızca yapılmış olsa da kim tarafsızca cevap verdi ki ben dahil. Verdim diyen de yalancının ağa babasıdır. O yüzden Vettel zaten herhangi bir alanda lider olsa şaşırtıcı olurdu. Bariz örnek takım arkadaşına üstünlük konusu sence Kimi mi yoksa Fernando mu? Romain Kimi'nin de yarışta olduğu kaza yapıp yarış dışı kalmadığı bazı yarışlar da Kimi'nin önünde yer alabiliyordu Kanada GP gibi ama Massa göstere göstere hızlı olduğu son bir kaç yarışta geçmeye teşebbüs dahi edemedi. Yani boşuna laf etmeye çalışmayın bugün RBR'yi ve Vettel'i tutanların sayısı belli Fernando'yu ve Ferrari'yi tutanların sayısı belli. Üstüne üstlük bir de çekemeyenler faktörü de giriyor işin içine…

  77. Yılın geçişine ben de katılmıyorum.Raikkonen'in Eau Rouge'daki geçişi daha iyiydi.

  78. oylamaya katışmamıştım sonuçlara göre benim farklarım
    yılın takım patronu:eric boullier (kimi yi spora kazandırdığı ve onu idare etmek için en iyisini yaptığı ve ona yarış kazandırdıkları için
    yılın teknik adamı:James allison (newey bildiğimiz newey allison nerdeyse sıfırdan bir e20 tasarladı ve gayet başarılı oldu )
    yılın hayal kırıklığı:mc laren (Mercedesin durumu geçen seneden belliydi zaten 4.olmuş bir takım ve hiç umut yoktu.mc laren ise şampiyon olabilecek bir araç yapmış ama 4 zaferi ve şampiyonluğu hamiltonla beraber kaçırdığı için tam bir hayal kırıklığı)
    yılın geçişi:rai nin spada schumi yi geçişi (bu sonuç oylamada enteresan çıkmış ve buda oylamanın azda olsa alonso tarafına torpilli olduğunu gösteriyor bence)

  79. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    İki hafta süren oylamamızda beklediğimiz katılım oranına kısmen ulaştık. Oylamaya katılan, 'katılmayıp da şöyle bir göz atan' herkese teşekkürler!

    Ankete kaç kişinin katıldığı, kaç kişinin oyunun geçersiz sayıldığını belirtecek misiniz? Anketlerin temel özelliğidir.

    Bir diğer sorum da şu, anketi doldururken başında sorulan takımınız ve pilotunuz kısmı üzerinden kontrol yapıldı mı?

  80. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bana göre;

    Yılın Bir Yarış İçinde En İyi Yükseliş Gösteren Pilotu:
    Kimi Raikkonen Bahreyn GP (Alonso yarışı kazanmış, Raikkonen 2. olmuş olabilir. Ancak Raikkonen'in önünde ki hiç kimse sorun yaşamadı.)

    Yılın Geçişi:
    Kimi Raikkonen'in Spa'daki Eau Rouge virajında Michael Schumacher'i geçişi. Daha riskliydi ve sıradışıydı.

    Yılın Kötü Olayı: Maria De Vilota'nın kazası. Bir insan yaşamı söz konusu, diğerlerinin listeye bile girmesi şaşırtıcı.

    Bunların dışında ki her şey beklediğim gibi olmuş.

    Objektifce hazırlanmış ve objektif bir şekilde oylamaya sunulmuş kriterlerde; Vettel'in hiç bir başarısını görememek tuhaf. Oysa ki sezonun şampiyon pilotu! Buda hak etmediğinin bir göstergesi olabilir mi?

  81. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Vettel ortalarda yok çok ilginç hakkaten

  82. Oylama sonuçları çok fanatik olmuş diye düşünüyordum ki net karar kıldığım haber yılın geçişi ile oldu. Pess vallahi ne diyeyim.

  83. Beklediğim sonuçlar çıkmış.

  84. Muammer UYAR avatarı

    genel olarak güzel sonuçlar çıkmış

  85. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Yılın en iyi geçiş yapan pilotu kısmı; Raikkonen Alonso ve Hamilton paylaşmalılıar,
    Yılın sürüşüde kesinlikle Abu dabi değil..
    Diğer tüm katagoriler isabet olmuş herkese teşekkürler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir