Lotus: "Raikkonen ve Grosjean 2013'te Daha Güçlü Olacaklar"

yazar:

kategori:

Boullier “Gelecek sene başında aracımız bu sene başında olduğu  gibi performans gösterirse mutlu olurum.”

“Her iki sürücümüzün zinde olacağını biliyorum ve 12 ay öncesine göre daha iyi performans sergileyeceklerini söyleyebiliriz.”

“Takım olarak geçen yaz biraz performans kaybettik ancak nerede olduğumuzu ve niçin olduğunu biliyoruz. Hatamızdan ders çıkardık ve gelecek seneki aracın gelişiminde aynı stratejiyi uygulamayacağız.”

“Aynı zamanda sene sonunda iyi performans gösterdik ve performansımızı tekrar kazandık. Bu yüzden en sonuna kadar iyi mücadele oldu. Enstone’nun büyük takımlar gibi mücadele edebildiğini görmek güzeldi.”

“Bu yüzden pozitif ancak temkinliyim. Diğer takımların neler yaptığını bilmiyorsunuz ve ancak istatistiklere bakarak tahmin edebilirsiniz.”

“Ancak kurallar oldukça sabitler bu yüzden 2012 araçlarının gelişimi olacak. Bu seviyeyi koruma açısından iyi olabilir.” dedi.


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen sezonun son yarışlarında eskisine yakın bir sürüş gerçekleştirdi. Abu Dhabi ve ABD Gp'lerin de sezon boyunca ''bana göre'' en iyi sürüşünü gerçekleştirdi.

    Bunları göz önüne aldığımızda 2013 için umutlanmamak elde değil. E20'nin evrim geçirmiş hali bu sezon ki gibi rekabetçi olabilirse, şampiyonluk içten bile değil.

    Haydi Aslanım Göster Kendini!

  2. abarttın bence süper bi tasarım değil ama iyi sayılır.kasktaki reklamlardan dolayı raikkonen istediklerini yapamamıstır emin olun.üst taraf yine aynı olurdu ama yan ve ön taraf desen ve şekillerde dolu olurdu.zaten kaskındaki < işareti bütün kasklarında var

  3. Raikkonen06  avatarı

    Kimi bu yıl araçtan hep maximumu aldı keşke Gro'da kalmasaydıda puanlar alsaydı belkide takımlar şampiyonasında 2.lik zor değildi ama yinede ikiside iyi sürdü tabiki takımı sırtlayan isim Kimi'ydi adamım sağolsun bütün turları tamamlayarak kalitesini ve farkını gösterdi helal olsun ama Lotus pit ekibide çok yavaş biraz hızlanırlarsa örneğin Mclaren gibi pitstopdanda avantaj kazanabiliriz neyse inşallah önümüzdeki yıl bu yıl ki gibi bir başlangıç yaparız ve bunuda 2.yarı devam ettirebiliriz sabırsızlıkla bekliyorum gelecek seneyi THE GREAT ICEMAN

  4. Adam sallamıyor ki, kasktır tasarımdır, tasarım olsun diye öylesine koymuştur oraya…

  5. ayrıca merak ettiğim raikkonenin f1.in en iğrenç tasarımlı kaskından ne zaman kurtulacağız.2006daki kaskı süperdi.en iyiler arasındaki diğerleri msc 2004 montoya 2005 alonso 2007 barichello 300 gp,coulthard ve hakkinen 1998 vettel 2011 istanbul,heidfeld 2008,trulli 2009,hamilton singapur 2012,kubica brazilya 2007,wurz ve fisi 1998,fisi2005,webber singapur 2012.

    allah aşkına şu fotonun gıcıklığına bakın.beyaz yerine lotus sarısı yada siyeha kullansa daha güzel olur.

    http://i302.photobucket.com/albums/nn110/f1helmets/kimiraikkonen2012/kimiraikkonen2012gl-10.jpg

  6. lotusun burn gibi sponsorlarla vede güçlü bir tasarımla zirveye oynayacağını düşünüyorum.hatta 2014 te çok güçlü ve tasarruflu rs28 reno motoru ile daha da güçlü olup süprizler yaşatacağına inanıyorum.chapman ruhu geri geldi.

  7. Ayrıca geçen sezon Romain o kadar dağınık olmasaydı kim bilir belki de markalar da 2.lik gelecekti ve takımın geliri daha çok olacaktı ama şimdilik bunlara değil 2013'e çok sağlam odaklanmak lazım. Lotus'un 2013 aracını ne zaman tanıtacağına dair bir bilgisi olan var mı acaba?

  8. Sene sonunda takım benim beklediğimden bile iyi bir ivme kazandı. Umarım bunu seneye de devam ettirebilirler. Pilotlar elbette geçen seneye göre daha iyi olacaktır. Artık her iki pilotunuzu da tanıyorsunuz onlar da sizi tanıyor. Aracı şimdiki pilotların geri dönüşleriyle birlikte hazırladığınızı da ele alacak olursak oldukça iyi bir şansımız var.
    Sezon sonunda gelen coanda egzoz sistemi şu anda en çok Lotus'ta gelişmeye açık bence. Diğer bir çok takım sistemi daha önceden kurdu ve geliştirme kısmını da oldukça ileri seviyeye getirdi. Ancak Lotus daha oldukça yeni ve üzerinde görece kısıtlı çalışma olanağı bulduğu sistemi önümüzdeki sezon hayal ettiğim şekilde geliştirmeyi başarırsa şampiyonluk için harika bir savaş izleyebiliriz. Umarım takımın finansmanını ayarlayan kişiler de 4. lük için değil de şampiyonluk için hazırlık yapıyordur. Büyük başarılar malesef büyük bütçelerle geliyor ve Lotus'un hesapladığından daha çok paraya ihtiyacı olacaktır önümüzdeki sezon.
    Boullier ilk başlarda fazlaca antipatik geliyordu ama sanki O'da çaylak bir pilot gibi hızlı gelişiyor gibi geliyor bana. Neydi o 2011'in başlarında ki hali öyle 🙂 Ya da ben Kimi'yi spor a geri kazandırdıkları için daha sempatiyle bakıyorum kendisine ama fark etmez her halükar da şu anki gibi devam etmesi lazım ve hedeflerini yüksek koyması lazım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir