Ferrari F150, Enzo’yu Tahttan İndirmeye Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Şirketin en önemli otomobilleri arasında yer alan Enzo Ferrari, satışa sunulduğu günden beri tüm spor otomobil tutkunlarının hayalini süsleyen bir model. 651 beygir güç ve 657 Nm tork üretebilen Enzo, maksimumda 355 km/s hıza çıkabiliyor.

Ferrari, otomobilseverleri daha da meraklandırmamak adına Enzo’nun yerini alacak otomobilin fotoğraflarını Ferrari Magazine üzerinden yayınladı.  Fotoğraflara bakıldığında otomobilin ön kısmı, F1 tarzı hatları ve ön far tasarımıyla dikkat çekiyor. Otomobilin arka kısmında ise halka şeklindeki farların ve merkeze konumlandırılmış bir egzozun kullanıldığı görülüyor. Paris Otomobil Fuarı’nda F150′nin karbon şasini görücüye çıkaran şirket, otomobilin tasarımı konusunda Flavio Manzoni ve F1 mühendisi Rory Byrne’nin uzmanlığından yararlanıyor. Ferrari’nin son harikasının teknik detayları henüz açıklanmasa da, 7,3 litrelik V12 motora ve 900 beygirlik bir güce sahip olacağı iddia ediliyor.

Şirketin tasarımdan sorumlu ismi Flavio Manzoni, otomobili tasarlarken, F1 araçlarından esinlediğini ve ön kısmın buna göre geliştirildiğini belirtiyor. Bu ön kısım F1 araçlarıyla aynı tasarıma sahip olmasa da  esinlenildiğini belirten Manzoni, bunun çok da kolay olmadığını söylüyor. Manzoni bu projenin dünyanın en heyacan verici projelerinden birisi olduğunu ifade ediyor. Ferrari’nin teknik direktörü Roberto Fedeli ise bu otomobilin F1 ile spor otomobil arasında bir deneyimi kullanıcılara sunacağını, şirketin otomobilde kullandığı her bileşende ise teknolojinin tüm nimetlerinden faydalandıklarını belirtiyor. Özel olarak üretilecek olan bu süper otomobilin ne zaman satışa sunulacağı ve ne gibi bir fiyattan piyasaya sürüleceği henüz belli değil. Ancak bu süper otomobilin astronomik bir fiyattan satışa sunulacağını gönül rahatlığı ile söyleyebilirz.

Kaynak: LOG


Yorumlar

“Ferrari F150, Enzo’yu Tahttan İndirmeye Hazırlanıyor” için 15 yanıt

  1. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    599GTO ve F430 Ferrari nin en güzel iki aracı.Diğer modeller ise ''görsel açıdan'' Lamborgini ve Maserati nin gerisinde.Pagani,Koenigsegg,Bugatti nin modellerini ise tamamen ayrı tutuyorum.Yinede hepsinin içinde 599GTO daha bir estetik duruyor.

  2. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    enzo'da mclaren f1'e yenilir. ama ferrari, enzo ve bundan öncekileri zaten mclaren f1'i hedef alıp üretmedi. 10 yılda bir yaptıkları yıldönümleri için formula 1 nimetlerinden yararlanarak yaptıkları özel modellerdi. asıl savaş işte bu son 3 yılda başladı 458 ve mp4-12c karşılaştırılmasıyla… bence yazdığını yayınlamalısın. yazını zevkle okurum.

  3. McCheco (Görkem Yılmaz) avatarı
    McCheco (Görkem Yılmaz)

    aynen hacı karman çorman ettiler. enzo 'F60' olsa iyiydi de o isim artık 2009 formula 1 aracına ait 🙂
    F150de zaten şimdiki aracın kodadı oluyor. piyasaya çıktığında F70 ismini alacağı düşünülüyor. markanın kuruluşunun 70.yıldönümü de yaklaşıyor zaten.

  4. Ferrari'yi sadece modellere isim yönünden kızıyorum. Bir uyum istiyor insan. (F40, F50, Enzo) Enzo'ya F60 diyenler var ama, resmi olarak öyle bir isme sahip değil bildiğim kadarıyla. F150, şimdi Formula 1 araçlarıda oldu aynı isim altında, yani bence güzel olmuyor böyle. Bir sistem oturduysa aynı şekilde gitmeli. F40-F50-F60-F70 neyse gibisinden.

  5. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Pardon yanlışlıkla sana cevap olarak yazmışım, sana yönelik bir durum değildi, benim hatam 🙂

  6. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Uzun bir Ferrari-McLaren savaşı yazısı yazdım, ilk McLaren F1'den itibaren her safhasını ele aldım. Yazımı bitirdim ama gönder tuşuna basamadım. Çünkü taraflı olduğum düşünülecek, ki yazımda taraflı olduğumu da söyledim, konu yol otomobilleri olunca Ferrari ile duygusal bir bağım var. Buna rağmen suçlanacağımı da biliyorum. MP4-12C hakkında söylediklerim, ki bunlar aslında dergi editörlerinin ve diğer uzmanların sözleri, tepki alacak. F1 gibi bir efsanenin eksik yönlerini saydığım için gerçekçilikten uzak ilan edileceğim. Halbuki F50'nin bile F1'e yenilmiş olduğunu yazmama kimse değinmeyecek bile. Sanırım buradaki kitle böyle güzel yazılara henüz hazır olamayacak kadar taraflıyken, beni taraflı olduğum için afaroz etmeleri ironisini görmek istemiyorum. Hala biraz saygım var bu siteye, tek sebebi bu.

  7. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    birkaç saat önce yayınlanmış bir kaynaktan alıntı.

    Ferrari F150 hiper otomobilin güç aktarım organlarını resmi olarak teyit etti; KERS 0-200 km/s süresini yüzde 10 kısaltacak.

    Ferrari yeni Ferrari Enzo'nun bir V12 motor ve F1 tarzı bir KERS sistemi barındıracağını teyit etti.

    Ferrari resmi şirket dergisinde, F150 kod adını taşıyan otomobilin gücünü F12 Berlinetta'da kullanılan 730 beygir gücündeki 6,3 litrelik V12 motoru temel alan bir motordan alacağını teyit etti.

    Bu motor HY-KERS elektrikli hibrit sistemiyle eşleştirilecek. Ferrari bu sistemin 0-200 km/s hızlanma süresini yüzde 10, resmi emisyonları da yüzde 40 azaltacağını söylüyor; teyit edilmemiş haberlere göre KERS sistemi motorun 800 beygir gücüne yaklaşık 120 bg daha ekliyor.

  8. Ön tarafı F1 araçlarına benziyecekse çok kötü ozaman. Çünkü 2011 de esnetmek uğruna neler yaptılar gördük sağa sola oynuyordu kanatları :))))

    Şaka bir yana epeydir merakla bekliyorum bende. Özellikle P1 in özelliklerini görünce bakalım Ferrari ne yapacak diye bekliyoruz.

    Birde elektrikli motorda olacakmış galiba. Kers olmayacakmış duyduklarıma göre.

  9. McCheco (Görkem Yılmaz) avatarı
    McCheco (Görkem Yılmaz)

    ben bu aracı sağda solda araştırdım aslında teknik özellikleri tam olarak belli değil ama ferrari'nin içinden birisi açıklamalar yapmış.

    atmosferik 6.3 litre V12 motor bundan 800 bg üretilecek. buna ilaveten elektrik motoru+KERS'ten 120 bg üretilecekmiş. toplamda 920 beygirgücü. son hızı tahmin edilemiyor ama. hem enzo'dan biraz daha hafif hem de bu kadar beygirgücü olacağına göre benim tahminim 380 km son hız'dan aşağısı kesmez bu aracı (enzo zaten 350 görüyordu ayıp olur) çünkü bu araç mclaren p1'e rakip olacak. onunda yine 380lerde bi hız yapacağı söyleniyor.

    ferrari bu modeliyle kendisini bayağı bi aşacak dört gözle bekliyorum.

  10. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    ne bakımdan? görünüş olarak diyorsan zevk meselesi tabi birşey diyemem. hem daha araç ortaya çıkmadı. performans olarak diyorsan mclaren f1'in varisi p1'e rakip olacak. aventador'u yer bitirir bu araç, gallardo'yu zaten ne yapar bilemem o anca 458'e rakip 🙂

  11. merakla bekliyorum, muhtemelen rakipsiz bir araç olacak

  12. bir lamborghini aventador hiç değil.

  13. bir lamborghini gallardo değil.

  14. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    320 de sıkıntı yok ama 340 ta titreme yapıyor alınmaz

  15. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Ferrari son yıllarda oldukça başarılı otomobiller üretmeyi başarmıştır. zaten son yıllardaki satış grafiği bunu kanıtlıyor. 2011-2012 de en çok satan spor otomobili üretmeyi başardılar. Keşke bu başarı biraz da f1 e yansısa daha güzel olacak:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir