Button: "Şampiyonluk Mücadelesini Sorunlardan Çok Performans Etkiledi"

yazar:

kategori:

Button “Bazen sorunlar yaşarsınız ve bu sorunları çözersiniz. Ancak sezonun en önemli anı yaz tatilinden önceki dönemdi. O zaman araçta performans yoktu.”

“Şampiyonluk mücadelesi veremememizin nedeni sadece dayanıklılık sorunları değildi, o dönemde performansımız rakiplerimize kıyasla yeteri kadar iyi değildi.”

“Dayanıklılık sorunları yaşadık ancak bu sorunlara tam olarak baktığımızda hep hafta sonunda oldular.”

“Genç sürücü testlerinde 1400 km yol katettik ve bir sorun yaşamadık. Bu yüzden biraz şanssızdık.” dedi.

Button bir dönem ilk 10’a girmekte zorluklar yaşamıştı. İngiliz sürücü Mclaren’in bu sorunlardan önemli dersler çıkardığını düşünüyor.

Button “Lastikleri ısıtmakta zorlandığım için yeni şeyler denedik ve yine de işe yaramıyordu. Monaco ve Kanada dönemlerinde bu değişiklikler lastikleri parçalıyordu.”

“Lewis Kanada’da iyi yarış geçirdi ve ben çok kötü yarış geçirdim. Sezonun geride kalan döneminde iyiydi çünkü verilere bakabileceğimiz iki aşırı yarış geçirdik. O yarışların ardından verileri inceleyip niçin çok aşırı lastik aşınması yaşadığımız üzerinde çalıştık.”

“Lastiklerle neler yapıp neler yapamayacağımızı öğrenme açısından gerçekten faydalıydı çünkü normalde düşündüğünüzden farklı olabiliyor.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir