Domenicali: "Red Bull'da Tüm Sorunlar Neden Webber'in Aracında Yaşandı?"

yazar:

kategori:

Ferrari genelde takımda lider bir sürücü belirlemesi politikası ve bu politikaya uygun bir şekilde takım emirleri uygulaması nedeniyle eleştiriliyor ancak Domenicali’ye göre Red Bull da aynısını yapıyor.

Domenicali ” Webber aracında niçin bu kadar sorun yaşıyor? Çünkü en iyi parçaları daha iyi sonuçlar alan sürücü kullanıyor.”

“Ve bu normal. Oldukça mantıklı görünüyor çünkü biz asla bir şey demeyiz. Diğerleri hakkında konuşmayı sevmeyiz ancak diğerleri bizim hakkımızda konuşuyorlar.” dedi.

Domenicali ayrıca gelecek sene daha yumuşak lastiklerin olması, aynı zamanda DRS’nin sıralamalarda kullanım formatının değiştirilmesi nedeniyle daha umutlu olduklarını söyledi.


Yorumlar

“Domenicali: "Red Bull'da Tüm Sorunlar Neden Webber'in Aracında Yaşandı?"” için 48 yanıt

  1. 🙂 Domenicali kendisini rahatlatmaya çalışıyor.

  2. yeni yıl dileğinde bile ortamı gerecek saçma sapan kıyaslamalar yapıyorsun bu kadar art niyetle nasıl iyi niyet dileklerinde bulunabiliyorsun bu nasıl bir paronoya ayrıca bu sitede senin hiç olumlu bir yaklaşımını görmedim herkes birini sevebilir tutabilir ama birine taparcasına başkalarının sürekli kusurlarını görme çabası işte bu anlaşılmaz bir tutum bizler ne dersen diyelim kimi tutar seversek sevelim tarih en iyileri kaydeder hatasız ve dosdoğru orda kimler var ise onlar zaten dünyada kabul görmüşlerdir gerisi boş bu yüzden herşeyde ölçülü olmakda fayda var insanları germeden rencide etmeden o zaman iyi niyet dileklerimiz anlam kazanır.

  3. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Yeni yılınız güzel geçsin.

    Bu seneden daha güzel geçecek, eminim!

  4. Defalarca dediğin kaç defa? 4 yıl üst üste sezon toplamında bir adam seni yeniyorsa, senden daha iyidir. Kaç defa pol pozisyon kazandığını kim takar? 2010'da kaçırdığı fırsata ağlıyordur halen, emin ol. Hoş, orada da kendi yeteneğiyle sıyrılıp bir şey yapmışlığı yok. Vettel'in hataları karşısında hata yapmadı, o kadar. Büyütülecek biri değil Webber! Alan Jones da söyledi aynısını: "Webber'in bu işin sonunu getirip şampiyon olabileceğini düşünmüyorum" dedi 2009'da.

  5. Allahtan böyle bir takim tutmuyorum. Tipik italyan mentalitesi takimlarinada yansiyor. Cinstir ceker …tur kokar demisler. Todt'un gitmesiyle iyice basitlesti bu takim. Alonsoda kurtaramadi malesef kendisini heba ettigiyle kaldi. O sasali Schumacher günleri cok geride kaldi Bu kafa yapisini birakmadigi sürede istikrara kavusamaz.

  6. Italyan usagi dogru söylemis Fakat Ferrari kadar bunu kullanan ve bunu politika haline getiren bir baska takim yok Hatta bazen o kadar bunu abartiyorlar ve 2. Pilotu asagiliyorlarki Kendi kendilerini ucuzlatiyorlar. Alla

  7. heikki 1088 avatarı

    Haklısın. Raikkonen Mp4-20 ile yarışırken de Mclaren ekibi baltaladı. Kasıtlı yapıldı canım bunların hepsi. Şanssızlığa yer yok !!!

  8. heikki 1088 avatarı

    "İyi sonuç alan pilota daha iyi parçalar veriliyor." Buradan şu sonuç çıkıyor: Bir 4-5 yarışlık periyot da iki pilota da eşit araç temin edilmiş ve ikisinden hızlı olana artık en yeni parçalar veriliyor. Fakat biz biliyoruz ki ilk yarıştan itibaren takım emrini uygulayan takım var. En azından açık seçik yapan 1 tane takım var ve hangi pilotun hızlı olduğunu görebileceğimiz bir zamansa kayıtlarda yok. Yani adamlar daha karşılaştırma yapamadan" ulan bu adam geride. diğerine hızlı parçaları veriyoruz" demiş. Şu cümle resmen bir fiyaskonun ardından kendi ruhunu temize çıkarmak için kurulan bir cümledir. Fazlası da değil. Umarım daha da rağbet görmez.

  9. allahalla adam bir ve iki nolu piltum var diyo redbull belli etmeden yapıyo diyo evet yapıyo weber hızlı olunca görüyoruz ama weber yerini bilmiyomuş gibi davranınca işler karışıyo en azından massa yerini biliyo apaçıkta kurallara göre oynuyo gizli saklı yok bizde olan bu sizde neler dönüyo acaba

  10. nesen bu konulara girmesin bizde 1 ve 2ci pilot var diyo delikanlı gibi nevar bunda redbulda yokmu bunumu anlatmaya çalışıyosun siz belli etmiyonuz ondanmı

  11. burak evmez avatarı

    çokta doğru olmuş herkes görmek istediğini görüyor biraz geniş düşünüp bütün takımların bunu yaptığını görmelidir insanlar, domenicaliyi sevmesemde burda sonuna kadar haklıdır

  12. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Evet öyle ama,kim yaparsa yapsın hiçbir kabul edilebilir yanı yok.Hangi pilot yada takım olursa olsun.Burda Hakkinennin telsiz mesajı yanlışmış diyen olabilir ama buda sporun bir parçası.Yani o anlaşmanın herhangi birileri arasında olması bile spor açısından yanlış.İyi olan hangi durumda olursa olsun diğerini geçebilmeli,geçemiyorsada kaybetmesini bilmeli.

  13. ''Ya ama anne redbull'da yaptı'', der gibi açıklama olmuş. Bir nevi insanın kendini savunma mekanizması, yaptığı kötü birşeyin örneklerini bulmak.
    Bence 2. pilot konularını tartışacak en son takım ferraridir, Bu yüzden dominik efendinin bu konulara girmesi bildiğin kara mizah olmuş.

  14. Valla söylediğin gibi 60 turluk yarış 60 metreye sığdırılmaz da burada takım emri falan yok iki pilot arasında yapılan bir anlaşma bu…

  15. sen 3 yarısta bir mekanik arıza yaşamayı sanssızlık olarak niteliyorsan söylenecek birsey yok.ferrari neden yıllardır tek araç politikası uyguluyor neden tek araca yoğunlaşıyorlar iki pit ekibi arasında bile fark vardır f1 gibi teknolojinin zirvesinde olan bir spor dalında bu kadar şansa veya şanssızlığa yer yoktur.

  16. Bana saçma geldi açıkcası. Haydi yeni parçaları öncelik olarak kullanmasını anlarımda, ''daha iyi'' adı altında kullanılan bu söylem çok mantıklı gelmiyor bana. Ne yani iyi sürücünün motoru daha iyi bir karışımla mı dökülüyor? İyi fiber kullanırken, diğeri çelik mi kullanıyor? Nedir yani bunun açıklaması? İkisininde aracı aynı fabrikadan çıkıyor neticede. Ben anlayamadım bu mevzuyu.

    Webber'in başına sorunlar gelmesi onun şanssızlığını gösteriyor. Tıpkı Schumacher'in başına gelenler gibi.

  17. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Öyle bir anlaşma hangi sporun ruhuna uygun?60 turluk bir yarışı 60 metreye sığdırmak?

  18. Bu ikilinin arasındaki anlaşma değil mi ?İLk virajı kim önde geçerse yaraışı o kazanır.

  19. Massa'nın sağlam vites kutusunu değiştirip Alonso'ya sıra kazandırmanın F1 tarihinde başka bir örneği var mı acaba? Böyle bir ayıba imza atıp, işi bu derece ileriye götürüp ondan sonra başka takımlara laf söylemek nasıl bir aklın/niyetin eseri acaba? Dominik efendi Vettel neden 2 defa alternatör sorunu yaşadı ?

  20. Ferrari%100 avatarı

    domanicalide lafta bulunmus sanki massanin aracinda sorun cikmadi

  21. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Redbull Parçaları Webberin aracında deniyor Vettele aktarıyor, Her takımın desteklediğini bir pilotu vardır takım vetteli takımda tutmak için bunu yapmak zorunda yoksa Webber Vettelden fazla puan toplasa Vettel SIKILIR başka takıma gider Redbull da istediğini alamaz, haliyle gençlere olanak sağlıyor, ancak Vettel sadece en hızlı araçla kazanabilir Ferraride olsaydı ilk 5 de zor görürdük aynı massa gibi en hızlı araçla herkes şamp olur mesele en hızlı araçtan 0.5 sn yiyen bir araçla şamp olmak önemli olan sen bunu başaramadığın sürece bizim kalbimizi kazanamassın, Şu anda F1'in KRALLARI LEWIS ILE ALONSO Başka pilot tanımakm kimi yide severim ancak çok agresif ve soğuk,dediğim gibi Redbull ne zaman Vettele hızlı bir araç veremiyeceği zaman mesela 2014 de veremezse 2014 son senesi olabilir Redbull'da Kısaca Redbull Vettelle tarih yazmak istedi yazdılar 3 kere samp oldular daha ne olsun… Artık kanatlarını kırmaya başlarlar…

  22. Adam takım emrini savunuyor ya böyle bir mantık olamaz. Mclaren'i tuttuğum için bir kez daha gurur duydum.

  23. Bu FIA 2 yıldır Red Bull'un avantaj sağladığı tüm durumlara bir kısıtlama getiriyor sırf Ferrari denilen
    yoğurdu yumruğuyla yemeye alışmış takımı şampiyon yapabilmek için…

    Artık açıkça görülüyor ki FIA=Ferrari kayırma kurumu…

  24. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Dominik Konuşacağına Araca Odaklan 🙂 Strateji, Araç, Gelişim Hiçbir Şeyde Takımı Üst Seviyeye Taşıyamıyorsun 🙂

    En İyi Pilot Sahibiz Ama Sen ve Beceriksiz Adamların Yüzünden Harcıyoruz Alonso'yu 🙂

    Son 6-7 Yılda Kırmızılara Hizmet Eden Birinden Bu Kadar Çok Nefret Etmemiştim. Tifosilerin Çoğunun Nefretini Kazandın 🙂

  25. burak evmez avatarı

    haberi okursan ne demek istediğini anlardın adam inkar etmiyor kayırılanları söylüyor

  26. burak evmez avatarı

    kesinlikle doğru bir konuşmadır ve domenicali haklıdır doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar hesabı red bull göstermeden yapıyor ve bunun doğru kabul edilmesi oldukça moral bozucu

  27. En azından sağlam parçasını bozup 1. pilota pozisyon kazandırmıyorlar !

  28. Yok artık,sizde sorunları Massa değil ben yaşıyordum sanki

  29. kardesim sen kendine baksana Massa'yı aptal ettiniz adam ,özgürce bir yarısı olmadı..

  30. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Mecnuuuuuun ?

  31. Gridde iki araca birden yoğunlaşabilecek ekonomik güçde 3 takım var mclaren ferrari ve redbull lotus da bunlardan sonra geliyor fakat bu kafada ki 3 takımdan sadece mclaren iki araç politakısını uyguluyor ferrari ve rbr de hep tek araç yoğunlaşması var bu bir tercih dir tabiki orta ve alt grupda ise genel olarak hep araçlar arası farklar vardır ekonomik ve mühendislik potansiyeli iki aracı birden kaldıramaz bu yıllardır böyledir ve doğal bir sonuçtur zaten iki aracın arasındaki en belirleyici fark mekanik arıza lar ve mühendislik yetersizliğinin getirdiği pitstop sorun çözümü v.s. örneğin schuminin 3 yıl da ortalama 3 yarışta bir sorun yasaması buna karsın rosberg in 10 yarısta bir sorun yaşaması gibi bunlar doğal farklardır takımlar başarı için güçleri oranında araçlara yoğunlaşıyorlar koskoca ferrari bunu yıllardır yaptıktan sonra gerisini siz düsünün.Burada tek gerçek rekabetin yaşandığı takım mclarendir.

  32. Newey de RBR bir parçası sanırsam 😀 ama işini şu anda çok iyi yapıyor.

  33. O kural değişikliğide en fazla bize zarar verecek zaten…

  34. Bu konuda konuşacak son kişi Dominacalidir 1. ve 2. pilot mentalitesini spora getiren başlıca takım ferraridir. Massa nın kasıtlı olarak vites kutusunu değiştirip takım arkadaşının arkasına düşmesini sağlayacak kadar ileri derecede pilot ayrımcılığı yapan başka bir takım yok bu gridde

  35. dominik gene saçmalama moduna girmiş sizin takımın yaptığı şeyleri söyletme bana

  36. Yusuf  Hitay avatarı

    2 yıldır doğru düzgün kullanamadıkları drs'ye de kısıtlama geldi, bakalım bu yıl neler yapabilecekler.

  37. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Webber tamam 2.pilot diyelim senin deyiminle biz en azından 2.pilotumuza yarış kazandırıyoruz.''

    Newey'e bir parantez açsak iyi olur. 🙂

  38. Bu sene ikiside sorun yaşadı bildiğim kadarıyla vettel yada Webber in bariz bir üstünlüğü yok bunda.Ayrıca Webber tamam 2.pilot diyelim senin deyiminle biz en azından 2.pilotumuza yarış kazandırıyoruz.ha ayrıca dominik Brezilya yarışında bırak takım arkadaşlığını sanki dedim Massa var Vettel in önünde yada Webber in içine şeytan kaçmış dedim.takım arkadaşına bukadar bir yarışta zarar verilebilirdi.startta önüne kırdı,yarış tekrar başladığından tehlikeli biçimde onu geçmeye kalktı,ayrıca yol verirken bile Vettel e ne kadar zaman geçirdi bunlarıda söyleseydin bari.
    Tamam Webber 2.pilot ama bir takım arkadaşı içinde kendini Massa kadar ezdirmedi gerektiğinde çekti lafını söyledi.Sizin Massa bunu bile yapamadı adamı okadar sindirmişiniz yani.Ondan sonra Massa kötü,Massa iyi değil.

  39. siz massayı 2.pilot olarak bile görmüyorsunuz adam ortada fasulye.webber hiç değilse vettelin önünde bitirdiği yarış kazandığı oluyor ne içmis bu adam

  40. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Çamur at izi kalsın mantalitesi.

    Dominic politakıyı bırakıp, takımı ile ilgilenirse daha başarılı olacağı kesin.

    ''Domenicali ayrıca gelecek sene daha yumuşak lastiklerin olması, aynı zamanda DRS'nin sıralamalarda kullanım formatının değiştirilmesi nedeniyle daha umutlu olduklarını söyledi.''

    Karşısında Newey gibi bir deha var. İşi zor! En azından 2014'e kadar Red Bull(Newey) hegomonyası sürer diye tahmin ediyorum.

    F1'in en şatafatlı takımı Ferrari'nin bel bağladığı işlere bak. 🙂

  41. pirelli italyan olunca acıdı sanırım ve yumuşak lastik üretecek.boyacının dostu şıracı.ayrıca ferrari patronun bu sözleri sarf etmesi ferrarinin ne hale düştüğünün ispatı.artık schumi yok o takımda dolayısıyla 98 den beri süre gelen gelişmiş şasi 2008 de son bulunca haliyle eskinin kaymağıda bitmiş oldu.o takımın ayağa kalkması için schumi ve vettelin elinde olması gerekir.en azından mühendislere doğru yolu gösterirler ve araç f2004 ten de beter olur.

  42. Mesut GÜNEŞ avatarı
    Mesut GÜNEŞ

    Çok absürt bir açıklama olmuş. 2 yarışta alteratör sorunu yaşayıp yarış dışı kalan Webber miydi Vettel miydi? Bu takım zekadan yoksun mu ki bir pilotuna iyi parça takmayıp kazanacağı takım puanlarını riske atsın?

  43. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    böyle bir açıklamayı neden yaptı ilginç, webberin 2. pilot olduğu doğrudur ama massa kadar 2. değil 🙂 ayrıca webberin brezilya startında vettele yaptığı çirkefliği, massa alonsoya yapmış olsa ne olurdu diye düşünmek lazım.
    yumşak lastiklerin olması güzel fakat ne kadar dayanacakları sıkıntı, en ufak zorlamada dağıldıkları zaman sürücülerin max zorlamalarına pek imkan tanımaz,zorlayamadıkları zamanda yetenekler ortaya çıkmaz herkesin sürüşü aynı olur çıkar.(lastik saklama yarışı seven kesim için geçerli değil) bu yüzden yumşak iyi olabilir ama yarış kalınlığı arttırılabilir.

  44. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Domenicali " Webber aracında niçin bu kadar sorun yaşıyor? Çünkü en iyi parçaları daha iyi sonuçlar alan sürücü kullanıyor."

    Küçük patrona sormak gerek: Dün iyi sonuçlar alan pilotunuza bir süredir neler oluyor?

    "Ve bu normal. Oldukça mantıklı görünüyor çünkü biz asla bir şey demeyiz. Diğerleri hakkında konuşmayı sevmeyiz ancak diğerleri bizim hakkımızda konuşuyorlar." dedi.

    Bu kısmı patronundan aktarmamışi kendisi söylemiş belli ki. Dediğimi yap, yaptığımı yapma…

    Domenicali ayrıca gelecek sene daha yumuşak lastiklerin olması, aynı zamanda DRS'nin sıralamalarda kullanım formatının değiştirilmesi nedeniyle daha umutlu olduklarını söyledi.

    Koskoca Scuderia Ferrari takımı 3 senedir ne hallere düştü. Takım arkadaşından ve kurallardan medet umar hale geldi. Yazık.

  45. tüm mü sorunlar ? ? neyin kafasında bu dominik 😀 altarnatorlerı unuttu heralde balık hafızalı

  46. alonso-massa hamilton-button vettel-webber

    bu 3lüden en zayıf takım arkadaşı olan vettel. diğerleri takım arkadaşına pol yüzü göstermezken, vettelle aynı takımda, ve belki de daha yavaş araçla yarışan, emeklilik söylentileri çıkan webber 3 senelik redbull döneminde defalarca pol aldı, defalarca vettel'i geride bıraktı.

  47. lastiklerin daha yumuşak olması ferrari ve lotus için iyi olucak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir