Webber: "Newey'siz Başarı İmkansızdı"

yazar:

kategori:

Daha önce Williams ve Mclaren için şampiyonluk kazanan araçlar tasarlayan Newey, 2006 senesinde Red Bull’a geçti ve takım o zamandan beri 3 dünya şampiyonluğu kazandı.

Webber “Tüm duman ve aynaların arkasında Formula 1 takımında sıralamalarda ve yarışlarda mümkün olduğu kadar hızlı olan bir araç yapmamız lazım.”

“Adrian bu konuda dikkatini asla kaybetmiyor. Çok büyük etkisi var.”

“Davulun başında o oluyor ve genellikle dizayn, tasarım ve aracın felsefesi açısından büyük pay ona sahip oluyor.”

“Ve başarı kazanmaya başladığınızda işler çok hızlı değişiyor. Her şey daha kolay oluyor.” dedi.


Yorumlar

“Webber: "Newey'siz Başarı İmkansızdı"” için 9 yanıt

  1. sezon başında vettel de bir uğursuzluk vardı. malezyada çok önemli 12 puanı kartikeyan salağına telef ettirdi. sonra gereksiz cezalar aldı. bir de başına alternatör bela oldu. bunlar yaşanmasaydı kimse alonsodan bu kadar bahsetmeyecekti.

  2. Ferrari nin son yıllardaki sorunu sabit ve bu sezon boyunca nerdeyse hiç denecek kadar durumda arka kanadı çalıştıramadılar ve ona rağmen son yarışda p,lotlar şampiyonasında bir var olup bir kaybettiler.
    McLaren için durum biraz farklı. McLaren bu seneye kadar çoğunlukla pilotlarının hatalarından kaynaklanan kayıplar yaşadı. Bu sene ise sezon başında biraz pilotlarının hataları birazda lastik sorunları gözüktü ama sezon sonuna doğru çok hızlandılar.Mekanik sorunlardan kaynaklanan kayıplar söz konusu ama kaybettikleri sadece McLaren den kaynaklanmıyordu.
    RedBull başlarda yine kötüydü ve kurallara göre yine biryerleri esnetmeyi başardılar.Testleri geçen fakat esnemesi bir türlü gitmeyen ön kanatlarıda buna örnekken yetmedi birde burunları esnemeye başladı.Burun kısmının aero kazancı çok olmayabilir ama onun esnemesi ile konumlanıp aero etkinlik kazanan birçok kısımda vardır.Pistdeki pek çok araç yarış anında bazı parçalarını kaybederken teknik ekip başları zarar gören yerlerini dakikalarca izlemiyor. Newey ön kanadı eline alıp aero kayıpları göreceli olarak hesaplamak zorunda kalıyor fakat öyle bir sistematik yapmışlarki bir alternatif çıkış yolu bularak araçlarını bir şekilde devam ettiriryorlar. Arka kısımda meydana gelen kayıplar dahi ön kısım ve motor takviyeleriyle b,ir şekilde dengeleniyor.2010 sezonunda RBR nin aracının tam bir sistematik olduğundan bahsedenler bu günde aynı düşüncelerini devam ettirmekteler.
    Bu sezonun en büyük hatası Ferrari den çıktı.Sıragelen şekilde RT hataları sezon başında testlerle elimine edilip kimseye duyurulmadı ama sezon sonunda testlerin olmayışıyla çok şey ortalığa çıktı.Ferrari bir anda kâğnı arabasına dönüşverirken rakip araçlar var güçleriyle hızlandılar.RBR nin esneyen kısımlarla performans yakalaması yanında dDRS ilede ekstra hızlanması ileri bir adım oldu.Ferrari ise dDRS konusunu göndemine almadı çünkü az zaman kazanacaklarını hesaplamışken çok zaman harcayacaklarını açıklıyorlardı.Ferrari aslında arka kanadını çalıştıramamışken dDRS i zatan çalıştıramazdı.Tüm F1 bilneler Ferrari nin boyalarla uğraştığını söyleyip durdular ama buna rağmen ALonso da habire puan topladı durdu.
    İnsanların ruhsal olarak ayakta durabileceği bir zaman vardır ki bunun azaldığı zamanda başka enstrümanlar öne çıkarsa açığı kapatabilir. Sezon başında çok güçlü ALonso Ferrari nin pek çok açığını sağlam psikolojisi ile ve gelen punalarla kapattı ama sezon sonuna doğru yorulan pilota Ferrari nin F2012 si cevbap verip açığı kapatamadı ve buna rağmen ancak 2. oluverdi.
    Düz pistde ve yol araçlarının hızında giderken pist dışındaki tabelaya çarpanların bile şampiyon olabilecekleri araçları var olabilir.Bu nu başaranlara usta denir çünkü ben bu adama dahi şampiyonluk kazandırabiliyorum gösterisi vardır.Newey ,ondandır ki çıkıpda ben şunu şöyle yapıyorumda böyle oluyor demiyor.

  3. Newey, 2006'da Red Bull'a geçti ancak Red Bull için ilk tasarımını 2009'da yaptı. 2007 (RB3) ve 2008 (RB4) Red Bull araçları Newey'in McLaren için son tasarımının (MP4-20) birer kopyasıydı.

    (Başta Mercedes'ten Renault motoruna geçişteki yeni düzenlemeleri dışarıda tutuyorum.)

    Newey, sezon içi gelişime dahi enerji aktarmadı. RB4'e dikkat çeken iki parça eklendi. Biri BMW'den kopyalanan öndeki boynuz kanat, diğeri McLaren'den kopyalanan köprü kanat.

    Newey'in geri kalan zamanda ne yaptığı 2009'da klasik difüzöre sahip RB5 ile çift katmanlı difüzöre sahip BGP001'i kovalayınca anlaşıldı.

    Dönelim Formula 1'in iki büyüğüne. McLaren ve Ferrari 2008'in kasım ayına kadar nefes almadan eski teknik düzenlemelere göre araçlarını geliştirmekle uğraştılar. Elbette 2009 araçlarının inşaası bu arada ilerliyordu ancak büyük enerji içerisinde bulundukları mücadeleye ayrılmıştı.

    Bu iki takım neden acaba 2009 kuralları için en azından 2007'nin sonundan itibaren birer mühendislik kadrosu oluşturup, bu kadroyu 2009 kurallarındaki aracı hazırlamak için kullanmadılar? Yeterli mühendisin, yeterli teknik ve maddi kaynağın olmama durumu da yok.

    Her neyse… Sene 2012 oldu. Yani yeni kurallarla geçilen 3 tam sezon geride kaldı, 4.'sü için çalışmalar başladı. Formula 1 çevrelerinin genel görüşü nedir? Başarı için 3 sezon gerektiği. McLaren, bu duruma yaklaşmıştı. Sezon ortası müthiş performans kaybına hiç hesapta olmayan dayanıklılık sorunları da eklenince olmadı. Ferrari ise yeni aracında pek çok şeyi yanlış yaptı.

    Artık 4. sezon da geride kaldı. 5. sezonda bu iki büyüğün ne yapacağını merakla bekliyorum.

  4. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Biri de çıkıp demiyor ki…

    Bu kural değişikliğini fırsat bilen Newey'in üstün bir zekaya sahip olduğunu…
    Eeeee Ferrari,Mclaren köklü takımlar değil mi?Her şeye rağmen en iyi olmak onların görevi değil mi?
    Bırakın bu lafları bırakın 4 yıldır kural bahanesini..

    Önce biraz düşünsün Ferrari ve McLaren biz nerede,nerelerde hata yaptık da 2009'dan bu yana bu hallerdeyiz diye.
    Sonra siz taraftarlar ondan sonra RED BULL takımını ve PİLOTLARINI eleştirin.

  5. Ve iyi bir pilot ama bazen öyle yorumlar oluyor ki insanın içinden yazmak dahi gelmiyor. 2009 daki kural değişikleri neweyin kendini göstermesini sağladı ama araçta iyi bir pilot olmasaydı bu şampiyonluklar zor gelirdi.

  6. tifoalo HRT avatarı

    doğru newey+kurallar

  7. Suandaki kurallar zaten 2006 da newey in gelmesiyle belli olmustu.. Ne diyosun arkadadim newey in istedigi duzeyde kurallar gerceklesti ve newry in farki ortaya cikti.. Bu kurallar degismeseydi belkide newey suandaki konumunu ancak hayalinde gorurdu.. Kutallat degisti ozellikle egzos beslemeli difuzor redbull u alip goturdu e bunlarida bulan kural drgisiklikleriyle birlikte neweydir ve daha bir suru sey bulmustur newey bu apacik ortadadir. Webber kendi pilotunuz bunu soyluosa size laf demek dusmez.. Vettel evet iyi bir pilot fakat asil is newey ve adamlarindadir.. O yuzden kendinizi kandirmaya devam edin 2014 kural degisikliklerinde gorusmek dilegiyle…

  8. aynen kurallar değişene kadar newey adı gecmiyordu ya herşey kurallarının 0 dan baslamsıyla bu hale geldi basaru burda newewy değilllll

  9. Newey ve sen 2007 ve 2008de de vardınız ama pek bi başarı yoktu. Demek ki iş sadece newey de bitmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir