Brawn: "Sezon İçerisindeki Değişiklikler Olumsuz Etkiledi"

yazar:

kategori:

2012 sezonuna güçlü başlangıç yapan Mercedes, özellikle sezonun ikinci yarısında çöküşe geçti.

Brawn “Aero bölümünde değişiklik yapma kararı aldık. Yeni aero bölümü başlanımız Mike Elliot’u beklememiz gerekiyordu çünkü Lotus’ta görevini tamamlaması gerekiyordu.”

“Loic ile çalışmayı sonlandırdık ve o aradaki dönemi iyi bir şekilde dolduramadık.”

“Bunun dışında rüzgar tünelinde % 50 boyuttan % 60’a geçtik. Aero bölümünde bunun yanında başka değişiklikler de yaptık. Tüm her şeyin etkisi oldu.” dedi.

Brawn, Pirelli lastiklerini daha iyi anlayabilmek için rüzgar tüneli modelini % 60’a çıkarmanın gerektiğini söyledi.

Brawn “Pirelli % 50 ve % 60 rüzgar tüneli lastikleri yapmak zorunda. % 50 olanı kullanan sadece 2 takım var.”

“Pirelli’nin en iyi çalışmalarıyla bile % 60 olan orandan diğerine göre daha iyi sonuç elde ediliyor. Bu yüzden ileri seviyeye geçmek istedik.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Yusuf Perçin avatarı
    Yusuf Perçin

    Duzeltme: Aerodinamik yol tutus olacak

  2. Yusuf Perçin avatarı
    Yusuf Perçin

    Takim patronlari arasinda teknik bilgilerden bahseden tek adam Brawn. Calisicaz,gelisicez,uzerindeyiz,muhendislerimiz gece gunduz gibi sozler pek karin doyurmuyor. Acaba basarisizliklar mi brawn i gercekleri soylemeye zorluyor bilinmez. Seneye de mercedesin bir basarisi olamayacagi kesin. Aerodinami Brawnin uzmanligi olmasina ragmen mekanik yol tutusun bu kadar dusuk olmasi acaba ne ile aciklanabilir.

  3. adama sormazlar mı bütün büyük takımlar en geç 2011'de %60 modelli rüzgar tüneline geçti, sen ne yapıyordun diye. ki coanda egzozunu %60 modelli tünelde ürettiler ama yararından çok zararı oldu. ross brawn 3 senedir yeniden yapılanmadan bahsediyor. 2010'da f-duct, 2011'de ebd, 2012'de coanda konusunda aynı hikaye yaşandı. mercedes bu sistemleri kendi aracında çok geç ve başarısız bi şekilde adapte etti. 3 senedir "lastikleri anlama"da sorun yaşıyorlar. hatta geçenlerde 2006'daki yarışlardan birini izliyodum, orda BAR takımından geoffrey willis (şimdi yine mercedeste) "lastikleri anlamaya çalışıyoruz" diyordu. 🙂 brawn 2008'den beri bu takımda ama 4 senede bi takımı oturtmayı becerememiş. işin tuhafı kimse ross brawnun takım patronu olarak yeteneklerini sorgulamıyor. ferraride teknik direktör olarak başarılı oldu ama etrafında todt, byrne gibi büyük isimler vardı.

  4. % 50 olanı kullanan sadece 2 takım var.

    Hangi iki takım acaba? Bilen var mı?

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Brawn bu senede fos çıkmasında…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir