Schumacher: "Şimdiki Pilotlar Arası Mücadele Daha Sıkı"

yazar:

kategori:

Alman pilot, Mercedes ile 3 sene için spora geri dönmüştü ve 2012 sonunda tekrar emekliliğe ayrıldı.

Auto Motor und Sport’un rekabetin öncekine göre daha sıkı olup olmadığı sorusuna Schumacher: “Evet; çünkü grid birbirine daha yakın”

“İlk zamanlarımda diğerlerine göre sadece 0,2 saniye değil, 1 tam saniye kadar daha hızlı olabilme şansımız hep vardı. Neden? Çünkü araçlar aerodinamik olarak çok dengeli değildi ve dolayısıyla sürüşü çok zordu. Pilot olarak kendinizden çok şey katma şansınız bulunuyordu. Bugün ise araçlar aerodinamik olarak stabil ve iyi dengeli. Üzerine çalışacağınız aralık çok geniş değil”

Bununla birlikte Schumacher, rekabetin iyi olmasının, bugünkü pilotların da daha iyi olduğu anlamına gelmediğini belirtti.

Schumacher: “Bugünün pilotların çok daha mı iyi? Formula 1’de her zaman en iyi pilotlar yer almıştır. Bu en iyi pilotlar bugün daha mı fazla? Elbette çalışma şeklimde yeni standartlar belirledim ama önceki meslektaşlarım, mükemmel çalışmaya yolundaydılar; bazıları yeni standartlar benimsediler. Bugün ile aradaki fark, yeni neslin aynı skala ile yetişiyor olması”


Yorumlar

“Schumacher: "Şimdiki Pilotlar Arası Mücadele Daha Sıkı"” için 17 yanıt

  1. Bu konuda ne yorum yapılır bilmiyorum ama şimdi geçiş kolaylığı sağlayan etkenlerle (DRS,Lastik avantajı gibi) hızlı araç ve lastik avantajı olan kazanıyor. Pilotun etkisi ise bunların gerisinde kalıyor. Sadece özel pilotlar biraz da olsa bunların önüne geçiyor. Shumi'nin DRS'siz geçişleri,kaza yapmayan bir Hamilton'un ne kadar agresif geçişler yaptığını görmek; pilotların kendini ön plana çıkardığı anlardı.Böyle 1,2 pilot daha var. Kazaya karışmaz ise Grojen'de gelecek vadeden pilotlardan.

  2. Schumacher'in söylediklerinde ne kadar haklı olduğunu anlamak geçen sene yağmur altında yapılan sıralama derecelerine bakarak anlamak mümkündür.

  3. tamamen yardım amaçlı yazıyorum isterseniz benimle irtibat kurabilirsiniz yardımcı olurum.:)))

  4. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Böyle yorumlar nadir geliyor buralara,helal olsun valla ne denebilir ki,mükemmeldi 🙂

  5. vedat özkan avatarı

    Senna da efsanevi bir pilot çok çok da agresif bir pilotdu hatta mantık kurallarını zorlarcasına agresif bana göre en büyük eksikliği yeterince kurnaz değildi ipini başkasının eline verirdi bugünün gridinde sennanın tarzı bir sürüş de senna çokca kazaya karışırdı diye düsünüyorum başarısında o günün pilot dizilimi ninde büyük önemi var 90 lı yıllarda pilotaj çok önemliydi senna tereddütsüz insanların önüne aracını kırar pistde sadece kendi varmış gibi giderdi benim gözlemlediğim eksiklikler bunlardı onun dışında harika bir pilot ve yağmurda schumi gibi o da inanılmaz başarılı bir pilotdu yağmur da pilotaj isteyen koşullarda muazzamdı bu özellikler çok üst düzey pilotlarda görülen özellikler.

  6. hayır bence spa masajı yapmış.hani spada schuminin evi ya o bakımdan.

  7. İlk zamanlarımda diğerlerine göre sadece 0,2 saniye değil, 1 tam saniye kadar daha hızlı olabilme şansımız hep vardı. Neden? Çünkü araçlar aerodinamik olarak çok dengeli değildi ve dolayısıyla sürüşü çok zordu. Pilot olarak kendinizden çok şey katma şansınız bulunuyordu.

    O döneme yetişemedim ama bulup izleyince Senna hakkında anlatılanların abartma olmadığını gördüm. Kesinlikle çok hızlıymış, hatasızmış. Aşağı yukarı Alonso kadar istikrarlı, Hamilton kadar da hızlı. Daha ne olsun. Boşuna efsane demiyorlar adama.

  8. vedat özkan avatarı

    Arkadaşım amacım tartışmak değil ki schumacher i tartışmak pele yi maradona yı michael jordan ı tartışmak gibi bir şey olur benim akıl sağlığım yerinde schumacher in tüm sampiyonluklarına da sahit oldum bana göre 3 şampiyonluğu efsanevidir hiç de diğerlerinden hızlı v.s gibi bir durum yoktur o sampiyonluklarda benetton da ki malum sistem için schumi de ceza yemiş ve sistem yasaklanmıştır 4-5 yarış içerisinde tamamen bileğinin hakkıyla almıştır tüm şampiyonluklarını bilip bilmeden konuşmayalım bu adam kaç pol kaç galibiyet almış bir efsanenin şifresi orada yatıyor dön bir bak kardesim öyle hızlı araç hikayeleriyle bu is olmuyor 68 pol de 60 larda galibiyet olsaydı ok istediğin kadar konuş tarihin en fazla arkalardan gelip kısacası araç faktörüyle değil kendi pilotajıyla yarış kazanan tek ismi schumacherdir baska örneği yok yani tüm tezlerin boş tarihin en fazla pilotaj becerisini göstererek en fazla yarış kazanan pilotu schumacher dir.
    Sana birde dost tavsiyem olacak sen ve nostradamus nickli arkadaslar da bazı davranıs bozukluları görüyorum amcamın bir kliniği var yanlış anlama tamamen yardım amaçlı yazıyorum isterseniz benimle irtibat kurabilirsiniz yardımcı olurum.

  9. @Royalhunt
    Sendeki bu Schumi takıntısı nedir yahu..Bu adama karşı herzaman önyargı taşıyorsun.Niyeyse artık.
    Schumi neyi yanlış söylemiş te evet eski araçları kullanmak çok daha zordur bunu tahmin etmek çok zor değil.Şimdi pilotajın farkı da eskisi kadar yok.

  10. daha düşük motor gücü ve daha fazla yol tutuş ile araçların kullanım şekli değişti evet, her taraf kaçış alanı, TC yok artık ama buna rağmen DRS ile tam gaz viraj dönen araçlar var grid de, demek ki bazı noktalarda Schumi haklı, öte yandan bu demek değil ki mevcut araçları sürmek çok kolay, sadece fark yaratmak dahada zorlaştı, eskiden gözü kara olan bir pilot biraz daha risk alarak biraz daha fark yaratabiliyordu, şimdi o riski almak -hala kolay değil- ama bir 10 sene öncesinden kolay olsa gerek, daha da öncesinden bahsetmiyorum bile, 50'li 60 lı yıllardan…

  11. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    şu royal hunt nikli arkadaşa daha öncede yazmıştım yazacaklarımı ama halen anlamak istemiyor. birincisi, tc ile şampiyonluk kazandı diyor ama diğerlerininde schumacher'e karşı bu sistemle yarışttığından bahsetmiyor. ikincisi, takım emri 2-3 kez yaşandı o sezonlar pilotlar ve markalar arasındaki puan farkına bak. yol verme olayı zaten gereksizmiş o yarışları kazanmasa en kötü ikinci sırada bitiyor değişen ne olacak yani? arkadaş çamur atacam diye saçmalıyorsunuz cidden. şampiyon olan herkes iyi araçla şampiyon oldu fazla uzatmaya gerek yok bu meseleyi.

  12. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Ortamı germeye gerek yoktu bence.
    Haksız mıyım?

  13. daha hızlı 🙂

  14. ben özellikle hamiltonun eski araçlarla daha olabilecigini düşünüyorum

  15. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Gidişhatın dogru cıkardıgın sonuc daglara taşlara kadar yanlış, bahsettiği gibi onun dönemlerinde araç dengeleri ve aero yapılar bu kadar stabıl degıldı ve pılot degısık manevra, pist ıcınde viraj giriş çıkış vs… gibi noktalarda yetegını kullanıp fark yaratabiliyordu suan bu en az pilot kadar aracada baglı demek ıstemıs..
    Sonucta pilot kalibiyetin yoksa HRT de bile yarışamazsın…

  16. Schumacher- avatarı
    "İlk zamanlarımda diğerlerine göre sadece 0,2 saniye değil, 1 tam saniye kadar daha hızlı olabilme şansımız hep vardı. Neden? Çünkü araçlar aerodinamik olarak çok dengeli değildi ve dolayısıyla sürüşü çok zordu. Pilot olarak kendinizden çok şey katma şansınız bulunuyordu. ''

    Her pilot farkını bir şekilde ortaya koymuştur.

    Yakın tarih
    Hakkinen,Schumacher,Raikkonen,Alonso,Hamilton

    Bu saydığım pilotlara laf atan insanlar kariyerlerinin en başından başlayarak tekrar izlemelerini tavsiye ediyorum ne kadar büyük yetenek olduklarını o zaman anlayacaklardır.

  17. yani diyor ki eskiden araçları sürmek zordu o yüzden ''1 saniye'' katıp yeteneğimi gösterebiliyordum.

    1 saniyeye dikkat.

    🙂

    2000-2004 arasından bahsetmediğine eminim. benetton yıllarından bahsediyordur. yoksa kendisi de 5 şampiyonluğunu da TC ile, bazı yarışlarda takım emri kullanılarak ve gridin en hızlı aracıyla almış biri. ve bugünün pilotları kesinlikle daha yetenekli. sonuçta bu pilotlar aero olarak çok dengeli araç süre süre gelmediler. mesela karting aracı sürerek geldiler ki o araçta aero sıfır. onun üstündeki serilerde de yine aero azdır. sanırım schuminin başarısızlığı içine oturmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir