Red Bull: "2012 Kurallarına Alışmamız Zaman Aldı"

yazar:

kategori:

Son 2 seneyi hemen hemen domine eden Red Bull, 2012 başladığında ancak 4. yarış Bahreyn’i kazanabildi ve esas yükselişi sezonun 2. yarısında gösterdi.

Christian Horner “Egzoz açısından çok büyük kural değişikliği oldu ve egzozun etkisi dramatik bir şekilde düşürüldü. Bu da aracımızda çok önemli bir etki gösterdi çünkü biz egzoz gazlarını diğer takımlara göre çok gelişmiş seviyede kullanıyorduk.”

“Bu yüzden durumu anlamak biraz zaman aldı ve bunun yanında farklı lastikler Adrian ile takımının durumu düzeltmesini uzattı.”

“Ancak amansız bir şekilde bu konuya odaklandılar ve performans geldi.” dedi.

Horner, sezon içerisinde performanslarının istatistiklerin ve puanların gösterdiğinden daha iyi olduğunu söyledi.

Horner “Kazanmadığımız dönemde bile makul seviyede puan topluyorduk. Valencia’yı kazanmalıydık ve sezon içerisindeki en büyük hayalkırıklığımız muhtemelen oydu.”

“Kaybettiğimiz puan sadece 25 değildi. Kazansaydık o kadar puan kazancaktık ancak aynı zamanda bu puanı Fernando’ya hediye ettik.”

“Bazı mücadelelerimiz oldu ancak araçtan, özellikle son çeyrek için performans çıkarmak hayatiydi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sıkı paketlenmiş araçlardaki Renault motorların üzerindeki alternatörlerin bu zaafiyeti sizinde performanslarınızdan birisidir.Esneyen kurallardaki esnettiğiniz aparatlarla ne kazandığınızda önemlidir.Aero yu iyi bilen baş tasarımcınızın yanına malzeme bilgisi olan bir ekip kattığınızda kanatlanmış kuş gibi havadan gidebilirsiniz.Bunları yaparken sürekli olarak Vettel in en üstün gibi gösterilmesi traji komikdir.Valensiya da hızlı olmuş olabilirsiniz ama yarış öncesi ve sonrasında sürekli olarak kısıtlanan bir araca sahip olduğunuzda biliniyor.Egzoz gazıı kullanma adına yapılmış olan kısımlar ve açılan delikler ayan beyan gerçeklerdir.Son haddede ise kanat gibi esneyen bir yapıyla oluşturmuş olabileceğiniz bir arka kısım son yarışlara hakim oldu.Egzoz gazlarını yine kullanıyor olabilecekleri düşüncesi Japonya da görüldü ama bundan daha öncesinde ki yarışlarda bu zaten ön plana çıkmışdı.
    İkiside aynı araca binen pilotlardan bir tanesinin iki seneden beridir sürekli KERS sorunu yaşamasına rağmen diğerinin böyle sorunlarının pek olmamasıda dikkat çekici.Birde çıkıp ALonso ya hediye ettik demesi ayrıca kahaha meselesidir. Lotus un pilotları iki yarışdaki punaları Vettel e hediye etmedimi?Grosjean; Hamilton ,Perez ve ALonso yu biçerek sizi l potaya sokmamışmıydı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir