Magny-Cours'da Alex Wurz ile Bir Tur

yazar:

kategori:
Circuit de Nevers eğim değişiklikleriyle, ustalık isteyen virajlarıyla ve değişken tutuş seviyesiyle büyük meydan okumalara olanak veren bir pist.
Şimdi Magny-Cours’da bir turu Alex Wurz’dan dinliyoruz:
"Hızlı şikanlar sayesinde pist oldukça güzel. Ancak doğru ayarları bulmak daima zor çünkü pist sıcaklığındaki çok küçük değişiklikler tur zamanlarını etkileyebiliyor."
"Sürücüler açısından, pist hoş bir ritme ve farklı mücadelelere sahip. Start finiş düzlüğünün sonrasındaki Estoril’e girilmeden önceki bölüm tam gaz geçiliyor. Bu biraz tehlikeli oluyor çünkü aracın arka tarafı kararsız oluyor, virajın ortasında önden kayma ve çıkışında da arkadan kayma yaşayabiliyorsunuz. Aynı zamanda sonunu görmeden gaza basmak zorunda kalıyorsunuz."
"Bunu uzun bir düzlük takip ediyor ve Adelaide virajında rüzgarın yönü sizin fren noktanızı etkileyebiliyor. Burası biraz kaygan ancak tek gerçekçi geçiş noktası da burası. Birinci vitestesiniz bu yüzden iyi bir çekiş yakalamanız önemli çünkü ardından ilk yüksek hızdaki şikana kadar tam gaz gideceksiniz. Altıncı vitese kadar çıkacaksıznı ve biraz yükselecek ve aracı dengelemek için de frene basacaksınız."
"Şimdi uzun, sol viraja geldiniz. Burada farklı yarış çizgileri var, araç nasıl hissediyorsa o şekilde hareket etmelisiniz. Burada arka tarafı kilitlemek çok kolay. Önden ve arkadan kayma yaşayabilirsiniz. Ben bu virajda hiçbir zaman harika bir denge yakalayamadım."
"Sırada başka bir hızlı şikan var. Diğerinden biraz daha yavaş ama burada aracınızı çok dikkatli kullanmalısınız çünkü küçük bir tepe apeks noktasını kapatıyor. Aracın pozisyonunu iyi ayarlarsanız, sağ taraftaki kerbi kullanabilirsiniz. Kerbi kaçırırsanız frene basarsınız ve kolayca 0.3 saniye kaybedersiniz."
"Ardından birinci vitesle dönülen sağ viraja geliyorsunuz. Burası giriş ve çıkışta biraz kaygan. Sonra kendinizi son şikanda bulmadan önce bir sağ viraj daha, burası ikinci viteste. Kerbler oldukça yüksek. Bu yüzden oradan geçerken biraz sıkıntı oluyor. Ardından da start finiş düzlüğüne geliyorsunuz."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir