Heidfeld: "Sıralamalar için Daha Fazla Çalışmak Lazım"

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, sıralama sorununun üstesinden gelmek için iyi bir çalışma yaptığına innıyor ama mutlu olabileceği seviyeye ulaşmadan önce hâlâ daha fazla çalışmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

Alman pilot, tek turda lastiklerinden en iyi verimi alıp iyi bir tur derecesi elde etmeden sıkıntılar yaşamasıyla birlikte bu sezon şimdiye kadar sıralamalarda takım arkadaşı Robert Kubica’nın her zaman gerisinde kaldı.

Ve başlangıçta basit bir çözümle bu sorunu halledebileceğini ummasına rağmen Heidfeld şimdi, meselenin üstesinden gelmek için bir kaç adım daha gerekli olduğunu düşünüyor.

Bunun yanında ayar çözümleri ile geçen hafta Barselona’da bir gün test yapmasının ardından bu konuda hedefine yaklaşmaya başladığını düşünüyor.

Heidfeld: "Evet, bazı iyi ilerlemeler kaydettiğimizi düşünüyorum. Açık sonuç bana yardım etmeli. Sadece sıralamalarda değil, kötü olmayan yarış tempom için de. Aracın şu anda benim için daha hızlı ve kullanılması daha kolay olduğunu düşünüyorum"

Heidfeld’in lastik sıcaklığı idaresi ve yeni hamurlarda rahat sürebilme üzerine odaklanmasıyla beraber Alman pilot, gelecek bir kaç yarış boyunca bu ilerlemenin devam etmesini umuyor"

Heidfeld: "Başlangıçta bir şeyi değiştirip sonrasında birden bire işe yarayacağını ummuştum ama şimdi, sonucun ortaya çıkması için bir kaç küçük şeyin olduğunu daha çok hissediyorum"

"Zaten testten önce, işe yarayan bir kaç olumlu fikre sahiptik. Şimdi daha fazla değişiklik hissediyorum ve doğru yönde gittiğimiz konusunda iyimserim. Ama artık, tek bir şey değişince sıralamaların harika olacağını düşünmüyorum. Ne yazık ki, daha çok bir çalışma süreci olduğunu düşünüyorum. Çabucak bunu çözeceğimi düşünmüştüm"

Kanada’da ilk iki aldıkları Kanada’ya geri bakınca Heidfeld, yarıştan büyük haz almadığını kabul etti.

Heidfeld: "Hayır, tam olarak tatmin olmadım, ilk yarışımı kazanmak için bir şansım vardı. Bununla birlikte, takım adına mükemmel bir strateji ile ilk iki bitimek takım için harika bir sonuçtu"

"Beni tek pite çevirmek ve Robert’in iki pit (stratejisinde) olması, sonunda eğer br güvenlik aracı olsaydı bile yarışı kazanmak için şanslı olacaktım"

"Bu yüzden takım adına harikaydı ama şüphesiz ilk yarış galibiyetinize yakınsanız, tatmin olamazsınız"


Yorumlar

  1. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bence de nick….

  2. mükemmel bi yarış peformansı var. umarım barselonadaki veriler işe yarar. zaten birden bire ilk çizgi falan bekleyemeyiz ama en azından 5. falan olursa podyum için mücadele edebilir bence. fransada heidfeldden sıralamada ilk 6 da olmasını bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir