2012 Formula 1 Sezonunun En İyi Geçişleri

yazar:

kategori:


Yorumlar

  1. görkeMassa avatarı

    Massanın 1 olması doğru. bazı arkadaşlarımız alonsonun brazilyada massa ve webberi geçişini savunuyor. o geçiş massanın yardımıyla. webberi duvara doğru yaklaştırıp solda boşluk bırakarak alonsonun rahat geçmesini sağladı. birazcık doğru olun. alonsonunda herşeyini savunmayın. alonso kötü pilot bu diyoruz. ama geçisi massa kadar iyi değildi.

  2. Sıralama çok doğru Formula1 futbol değil teknik bilgi ister yorum yaparken bu nu bir daha düşünün kardeşerlim.

  3. alonso en iyi gecisi yapti bence hem massa icin gismet

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    araştırmalarım sonucu buldugum en net teknik veriyi acıklıyorum
    Kimi Raikkonen f1 in en kötü pilotu oldugunu ispatlamıs bulunuyorum
    acıklama yeterlidir umarım

  5. Massa tartışması olmuş ama asıl konuya değinen olmamış pek. Orada güzel bir görüntü oldu ama bir geçiş olmadı 😀

    Massa, Senna ile duvar arasında tost olduktan sonra dengesi dağılan aracını yolda tutmaya çalışıyordu o kadar…

  6. İyi de dostum eau rouge de raikkonen in schumacher in aracına nasıl yaklaştığını yanına ne kadar rahat geldiğinin farkındamısın schuminin aracı kağnı arabası gibi kaldı resmen o noktadan sonra daha hızlı olan raikkonen e yol bırakmakdan başka seçenek kalmamıştı schumacher için tıpkı aynı yerde alonsonun webbere yer bırakması gibi.Massa hamilton veya maldonado hamilton olsaydı kesin kaza olurdu o ayrı:)

  7. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    teşekkürler dostum nezamandr arıyordum

  8. dışarıdan geçiş yapması, yada belçika da schumiden düzlükte yavaş olması, tüm sezon düzlükte en yavaş aracın lotus olduğunu göstermez, benim anlatmak istediğim bu, kısacası genellemen yanlış, bunu kafadan atarak değil teknik veri ve kaynak göstererek söylüyorum, sende bu şekilde bir bilgi ile bana geleceksen gel, bana schumiyi dışarıdan geçti, öteki pistlerde de dışarıdan geçti diye gelmeyin lütfen. Burada kimsenin yeteneğini yada geçişinin güzelliğini tartışmıyorum ben, benim tartıştığım şey tamamen farklı bir şey, Kimi'nin kullandığı lotus'un düzlük hızı diye toparlayabiliriz tartıştığım şeyi, bunu anlamanın neresi güç ?

  9. hangi geçişi küçümsemek ayıptır sorması ?

  10. Şarkı FLO RIDA FT. SIA – WILD ONES

  11. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    alonsonun valenciada webberi geçişi kesinlikle listede olmalıydı hatta ilk 3 te bana göre. massanın geçişi zor evet ama 1 olur muydu emin değilim. massanın geçişine lastık faktoru dıyen bazı arkadaslar var onlar raikkonenın gecıslerıne odaklansın bence bı kac gecısı lastıklerı bıtmıs pılota karsıydı özellıkle valencıada hamıltona yaptgı atak

  12. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Konu dışı

    Yarışları idman tv den izleyen arkadaşlar her yarış öncesi yayınlanan bir highlights oluyo o güzel videoda çalan bir müzik var sanırım rihanna söylüyor ama şarkının ismini bilmiyorum bilen var mı?

  13. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşım Kimi İtalya'da düzlükte en hızlılardan biriydi ben bunu biliyorum fakat ben Schumi'yi geçişi sırasındaki pistte diyorum? Anlatabildim mi? Senin amacın geçişi küçümsemek. Bunu anladık zaten.

  14. Çok iyi bir liste olmuş. Listenin çoğuna katılıyorum. Yapan kişi bu işten anlıyor belli ki.

  15. mehmet duru avatarı

    massanın geçişine neden bu kadar haksızlık yapıldığını anlamak mümkün değil. tamam bencede kiminin schumiyi geçişi birinci olmalıydı fakat ikinci sırada massanın hakkı kesinlikle. viraj kestiği falan söylenmiş. massa viraj falan kesmiyor sadece farklı bir çizgi ile geliyor ve çoğu pilotun gösteremeyeceği cesareti gösteriyor. şansının da yardımıyla aracı çok güzel kontrol altında tutuyor.

  16. Onden ortaya kadar guzel aslinda, ama ondan sonrasi berbat bencede, cilek mobilyanin cocuk yataklari gibi duruyor 🙂

  17. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    schuminin drs siz hızına bile drs le zor yetisirken yaptıgı gecisti eau rougedeki bide diger gecislerinde 1 tane bile iç ten geçiş göremedim geçişleri genelde dıştan yaptı kimi buda aracın diger araclara zor yetismesi o yüzden kendi yetenegiyle dıştan gecmek zorunda kaldı.

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Massa-Senna mücadelesinde ki en büyük faktör lastik farkı. Singapur'da iki lastiğin arasında ki fark 1 saniyeye yakındı. Massa'da SS, Senna'da Soft lastik vardı. Buda Massa'nın Senna'dan 1 saniyeye yakın bir avantaja sahip olduğunu gösteriyor. Ve Ferrari'nin, Williams'tan hızlı olduğunuda biliyoruz. Abartıldığı kadar büyük bir geçiş değil.

    Raikkonen'in Eau Rouge'da ki geçişi çok daha sıradışıydı. Tv başında izlerken bile viraj girişi korkutucu. Birde oraya 2 araçla girmek var, ve kimin önde çıkacağı önemli. Pilotlar oraya bunun bilincinde giriyor. Tek kelime; muazzam!

    Eskileri yâd ettirdiler bize. Teşekkürler.

  19. Merakını hemen gidereyim, Spa'ya bakmadım, nedenini de belirteyim de içinde kalmasın; Spa'nın hız ölçün noktası Eau Rouge'un hemen çıkışında, yani arka düzlüğü kapsamıyor, bu nedenledir ki Spa'nın verileri çöp yani konu dışı, öte yandan o yarışı izlediğimden dolayı o yarışta düzlükte sıkıntı yaşadığını hatırlıyorum tabi anlatmaya çalıştığın buysa eğer

    peki sen belçika gp'si ile aynı zaman aralığında yapılan İtalya Gp'sinde hız ölçüm noktasındaki en hızlı düzlük hızına sahip olan pilotu biliyor musun? Muhtemelen biliyorsun da işte neyse… İtalya Gp'sini de işine geleni sorgulayıp işine gelmeyeni sorgulamadığını fark etmen için özellikle yazıyorum, yoksa benim iddiam belli, bir önceki yazdığım mesajları okuyarak bilgi edinebilirsin

  20. burada o anlık mücadeleye bakılıyor bence. yoksa kimin drs alanında oldugundan tut, peynir kıvanımdaki lastiklere kadar performansı 1-2 sn etkileyen seyler var.

  21. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaş bu ne çirkinlik?

    Benim bu arabayı yaptıracak param olsa böyle mi yaptırırım?

    Yazık bu paralara. Bari bir şeye benzese. Zengin olmak insanı zevk sahibi yapmıyor demek ki.

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Schumacher – Kimi – Brezilya yok?

    Ayrıca 1. Massa olmamalı ciddi anlamda virajları kesmiş zaten.

    Şans da yanındaydı.

  23. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Spa'ya baktın mı merak ettim de. Çünkü orada Eau Rouge'dan sonraki düzlükte DRS ile dahi yetişemiyordu.

  24. vedat özkan avatarı

    Burada zayıf aracıyla düzlük dışında viraj noktasında pilotajla kendisinden daha güçlü mclaren i geride bırakan schumi bana göre büyük iş yapmıştır.
    Geçişte araçlar arasındaki farklar da dikkate alınmalı bana göre örn bir lotus mgp den tabiki hızlı çok daha iyi bir araç nereye kadar bir mgp direnebilir rekabet edebilir edemez.Aynı seviyede ki araçlar arasındaki rekabet çok önemli veya sizden daha üstün bir araca karsı verdiğiniz mücadele.

  25. massayi kim birinci secmis arkadas.. butun virajlari icerden alarak geciyo kesmenin sinirinda surekli, onun disinda o sekilde dengesiz giden bir arabaya kim savunma yapar ki… gecis sekli alisilmamis olsa da buna yetenek demek dogru olmaz… rai ve schuminin brezilya kapismasi bence 1. olmali imis..

  26. hatta sezonun hepsini incele, ben rastgele 9-10 yarışa baktım, Kimi'nin sonlarda olduğu sadece bir kaç yarış var, bir çoğunda ortalarda ve hatta en hızlı olduğu yada ilk 5 te olduğu yarışlarda mevcut; kore-hindistan gp gibi coanda egzosun yeni kullanılmaya başlandığı 2-3 yarışı baz alıp "kimi düzlük hızı en yavaş araçla geçişler yapıyor" demek tamamen yanlış bir gözlem

  27. aslında lotus düzlüklerde coanda egzosa geçmeden önce oldukça hızlıydı, formula1.com da sıralamalarda ki düzlük hızlarına bakmanı tavsiye ederim, özellikle sezonun ilk kısmındakilere

  28. Bence massa 1 numara doğru çünkü orada her pilot aracı toparlayamaz gerçekten enfes geçiş.2 numarada schuminin bence buttonı geçişi çünkü arada ciddi araç farkı var son derece yetersiz yavaş bir araçla o viraj giriş ve çıkıslarındaki ustalığıyla geçisini yapmış tam bir pilotaj.Diğer geçişlerde hep üstün araçlar geçiş yapmış kimi alonso vettel geçişlerinde hep daha alt araçları geçmişler.Çoğu da pistin heryerinde rahat sıkıştırdıkları geçtikten sonrada rahat fark açtıkları araçlar.Düzlük hızı yetmeyen viraj lardaki üstün yol tutuşu ve viraj çıkışıyla geçmiş gene geçmiş doğal olarak kimisi düzlük hızıyla rahat geçiş yapmış hep üstün araçlar galip gelmiş neticede.

  29. raikonen ve alonso başka yahu sınıf farkı var adamlarda bir başka sürüyorlar izlerken mest ettiriyorlar resmen …

  30. kimi nin geçişlerinden birisi en iyi geçişdir.spa da yada sao paolo da schumi yi geçişleri sezonun en iyi geçişleridir.alo nun figüran massa nın engelllemesyle massa ve web i sao paolo daki geçişi ne alaka anlatın bakalım ahanda külah ! 🙂

  31. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi raikkonen pistteki en yavaş düzlük hızı ve 4. en hızlı araç la yarışıp yaptıkları geçişlerle f1 in en iyi geçiş yapan pilotuydu bu sene bence normaldede öyle zaten.

  32. kiminin abd de hulku geçişi yine kiminin brezilyada schumiyi geçişi.korede hulkenbergin grosjeanla hamiltonu geçişi.DRS kullanılmadan yapılan geçişler alınmalı bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir