"Lotus, Raikkonen'in Gelişmesini Sağladı"

yazar:

kategori:

Lopez, Raikkonen’in yeteneklerinden maksimumu çıkarmak için dışarıdan pek görünmese de çok çalıştığını söyledi.

Lopez “Daha önceden bana Kimi’nin motive olamadığını söyleyenler şimdi gelip çok güçlü olduğunu bildiklerini söylüyorlar.”

“Bu beni şaşırtıyor. Ben böyle olacağını biliyordum. Raikkonen yeteneklerine sıkı çalışma ekledi ve sonuçlar kokteyl üzerinde meyve gibi oldu.” dedi.

Raikkonen’in iyi performans gösteriyor olmasının Lotus’un kendisine sağladığı özgürlükten kaynaklanıp kaynaklanmadığının sorulması üzerine Lopez “Sadece özgürlük değil. Raikkonen Lotus’ta serbest olmasının yanında en önemli şeyler konusunda yarar sağladı. Artık dengeyi buldu.”

“Onu kontrol altında tutmak mı? Öyle bir rüya dahi kurmadım. Her hafta onunla konuşuyorum ve o kendisini iyi hissediyor. Heyecanlı ve iyi durumda. Ben robot değil, sürücü istiyorum.” dedi.

Lopez ayrıca Romain Grosjean’ı da savundu. Lopez “Suçlandığı şeylerin hepsini o yapmadı. Eleştirmenler onu abarttılar. 2012’de ondan fazla kınama cezası alan ancak tüm yarışlara katılan 4 sürücü vardı.”

“Grosjean ise İtalya yarışından men edildi. Ancak o her zaman hızlı olduğunu gösterdi. Bu sene ondan çok şey bekliyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Bence bu ;
    Raikkonen Lotus'un gelişmesini sağladı. denilmeli.

  2. Ferrari`nin yerinde olsam hemen alirdim James Allison`u, ikinci Newey vakasi kendileri 🙂

  3. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bende direksiyon konusunda size katılıyorum özellikle viraj çıkışı ve atak yaparken direksiyonu tutmak imkansız gibi gözüküyor bu şartlarla bile sezonu 3. bitirmek kiminin hızının göstergesi

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Altta ki yorumda Royal'in de dediği gibi; ''çok oynak bi direksiyon. 2013 aracı o konuda rai nin istediği gibi olursa, 2012'de rai yi görememişiz diyeceklerdir.''

    2013 için sabırsızlanıyorum. Eğer bu sıkıntı çözülebilirse 2013'ü hayal bile edemiyorum. Lotus bu sezon ki gibi yine rekabetçi bir araç üretebilirse birden fazla galibiyet alabiliriz. Dahada iyi bir araç üretirse Lotus'un ve Raikkonen'in şampiyonluk potasına dahil olabilmesi içten bile değil.

    Her ne kadar bir Newey olmasa da, bizimde James Allison'u muz var. Newey kadar imkanlara sahip olsa, daha iyi bir araç inşa edebilir mi merak ediyorum? Bu sezon muhteşem bir araç tasarladı.(E20) Dahası da gelebilirdi. Ancak maddi imkanlar elini kolunu bağladı. Büyük takımların kendi kadrosuna katması gereken bir mühendis. Raikkonen olduğu sürece inşallah Lotus'ta kalır.

  5. o direksiyonla sene sonunda bile rahat olmadığını görebiliyorum. ferrari onboard görüntülerini izleyip bir de lotustakileri izleyen biri zaten anlar. adam sürekli direksiyonla bi savaş halinde. çok oynak bi direksiyon. 2013 aracı o konuda rai nin istediği gibi olursa, 2012'de rai yi görememişiz diyeceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir