Ecclestone, Türkiye'ye Kapıyı Kapattı

yazar:

kategori:

2013’te 20. yarış olarak takvime bir boşluğun eklenmesinin ardından Türkiye GP’nin geri dönüşü konusunda çalışmalar yapıldı ve öncelik verildi. Ancak görülen o ki hükümet yetkilileri ile yarışın yapılması konusunda destekte anlaşılamadı.

Türkiye’nin yanında Avusturya’nın da adı yarış için anılıyordu. Ecclestone son olarak her iki ülkede de yarışın olmayacağını söyledi.

Türkiye’nin olmayacağını ve takvimde 19 yarış olabileceğini söyleyen Ecclestone Avusturya için “Çok az otel var. Tek sorun bu. Pist harika, insanlar çok arkadaşça ve onlarla çalışmak güzek.”

“Ne yazıkki o bölgede çok az otel var.” dedi.

Ecclestone: ”Parada anlaşamadık Formula 1 İstanbul’a gelmeyecek” 
 
Ecclestone, Türkiye ile senelik ücrette anlaşılmaması üzerine görüşmelerin durduğunu söyledi.  
 
Türkiye GP’si ile ilgili açıklamalarda bulunan Bernie Ecclestone, “Türkiye GP’sinin gerçekleşmesi için verilen senelik ücrette anlaşılmaması üzerine görüşmeler durdu. Ve bu yüzden takvim 19 yarış üzerinden koşulacak”açıklamasını yaptı.  
 
2013 sezonunda 7 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan Almanya GP’si Nurburgring pistinde koşulacak.

ERDOĞAN’DAN ONAY ÇIKMADI

İstanbul Park’ın işletmesini 10 yıllığına alan Intercity’nin patronu Vural Ak, F1’i yeniden Türkiye’ye getirmek için girişimlerde bulunmuş ama nihai karar Başbakan Erdoğan’ın onayına kalmıştı. Ecclestone’nin istediği 26 milyon doları 20 milyon dolar civarına çeken Ak, 13 milyon dolar devlet desteği için Erdoğan’ın cevabını bekliyordu. Ecclestone’nin dün yaptığı açıklamayla Erdoğan’ın 13 milyon dolarlık devlet desteği için onay vermediği ortaya çıktı. 


Yorumlar

“Ecclestone, Türkiye'ye Kapıyı Kapattı” için 14 yanıt

  1. Herkes sallamış sanki babasının parasını dağıtıyor..Bay E hangi şartlarla oturdu masaya bellimi yok..Belki bizi stepne olarak bir sene için takvime almak istiyor..Bunu kabul etmemiş olabilirler..Neden bir sene için o kadar para verilsin..Sanki bu pisti yapan ve açılışını yapan farklı insanlar..Ortada Bey E nin samimiyetsizliği varsa kimse o parayı ona vermez…

    Bu küresel kriz ekonomisinde o kadar parayı Araplardan başka kimse vermez..

  2. şaşırmadım ama kahretsin

  3. Aynen katılıyorum. Bu kafayla bu iş yürümez!!!

  4. marc marquez avatarı

    o zaman bu pisti neden inşa ettiler. iyi o koca pistte artık go kart yapılır. hiç olmazsa moto gp takvime geri girebilseydi be.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    :))

  6. Resmen gösteripte vermediler

  7. tayipteki bu futbol zihniyeti olduğu sürece bu ülkede ancak at yarışı yapılır.ilk virajdan padok alanına doğru bir u yaparsa aynı şekilde son virajıda o zaman hipodrom niyetine kullanırlar.hem ucuza gelir.

    ;-[

  8. ismail fatih alkan avatarı
    ismail fatih alkan

    Şu bernie tipik ingiliz özelliklerini heryerde sergilemeye devam ediyor. Nurburgring tarihi bir pistmiş falanmış filanmış. Yazıklar olsun ona. Bi Arap çıksa parayı serse hemen atlarsın ama üstüne. Neden daha çok para. Adam 5 sene sonunda 13.5 milyon doları anında 26 milyon yaptı. Bakın A1 ring takvime girebilir. Sebep mi Red Bull Dieter amca kafaya takarsa yarışa kadar 20 tane otel yapar oraya

  9. o halde bu pisti neden inşa ettiniz milyonlarca doları sokağa atma içinmi para ödemezsen bu yarış yapılmaz bu size söylenmedimi kandırıldınızmı bunu açıklayın ohalde.Böyle sorumsuzluk ve vurdumduymazlık medeni ülkelerde hükümeti düşürürdü oysa bizde lafı bile olmuyor

  10. Ferrari%100 avatarı

    Yine pist dışarda kaldı takvimden
    Bakanda onay vermemiş
    Nasıl iş bu
    Türkiye galiba F1 i istemiyor anlaşılan

  11. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Spordan anladıkları bu kadar bu adamların.Benim icim rahat,yarışa gittim,twitterdaki etkinliklere katıldım cogumuz uğraştık.Akp yi desteklemedigim icin kendimle bir daha gurur duyuyorum.

  12. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Sayın başbakan kendinize bir uçak daha az alsaydınız bu organizasyonu beş kez çevirirdiniz. Yüz milyondan fazla izleyicisi olan bir organizasyon bu, yandaş müteahhitlere bir ihale daha az verseniz ne olur? Birazcık daha az zengin olsanız ne olur?

  13. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Ve Türkiye İçi F1 Bitmiştir Tıpkı Arjantin Lüksemburg A1 Ring'e olan şekilde.

  14. Bunun olacağı belliydi. Bir daha böyle fırsat ayağımıza gelmez. Çok yazık oldu.

    Hükümetin bu tavrı devam ettiği sürece bir daha asla Türkiye'de Formula 1 yarışı yapılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir