Fernando Alonso ile Soru Cevap

yazar:

kategori:

Silverstone’da yapılacak boykot hakkında durum ne?

Fernando Alonso: Bunu yeni duydum, sadece 20 saniye önce. Diğer pilotlardan haberim yok. Ama olursa katılırım. Bu ciddi bir mesele. Son GPDA toplantılarında da  bu konu görüşülmüştü ve bunun adil olmadığı görüşüne varılmıştı. İncelenmesi gereken bir konu, yüzde 500-600 artış çok fazla. Bizim çabamız sonucunda durum ne olur ve çözüm ne olur bilmiyorum. Ama Silverstone’da bir boykot yapılacaksa, bu da bir seçenektir. Neden olmasın?

Nasıl bir boykot olur?

FA: Hiçbir fikrim yok. Aslında hiçbir pilottan konu hakkında bir şey duymadım. Sadece şimdi bu soruları cevaplıyorum. Aslına bakılırsa sen bile benden daha çok şey biliyorsun.
Muhtemelen yarınki toplantıda daha kesin şeyler öğrenebiliriz.

FIA ile bu konu hakkında görüştünüz mü?

FA: Evet. Daha önce iki ya da üç kez FIA’ya mektup ile başvurduk. Olumlu bir yanıt alamadık. Bu yüzden bir karar alınamadı. Göreceğiz.

Süperlisans ücretlerinin ne kadar olduğu konusunda bir fikir verebilir misin?

FA: Bilmiyorum. Kişi başına 200,000 Euro’dan daha fazla. Şampiyonada ne kadar puan topladığına bağlı. Bu yüzden gelecek yıl
benim için daha ucuz olacak! Her neyse, daha fazla ödememeyi tercih ederdim. Bu hepimizin önünde sonunda karşılaştığı bir sorun. Bence saçma bir rakam.

Silverstone’da ne tür bir boykotun yapılabileceğini düşünüyorsun? Geçit törenine katılmamak? Antremanlara çıkmamak? Yarışmamak?

FA: Bilmiyorum. Bu zor çünkü hepimizin anlaşmaları ve takımlarla kontratı var. Bu yüzden işimizi yapmak zorundayız. Neyi yapıp neyi yapamayacağımıza karar vermek aslında zor.  Söylediğim gibi, yarın detayları görüşmeli ve ne yapacağımıza karar vermeliyiz.

Kızgınlığınız bu paranın nereye gittiği konusunda pilotların bir fikri olmamasından mı kaynaklanıyor?

FA: Evet, tam olarak bu yüzden. Biz paranın nereye harcandığını sorduk. Bu yılki artış çok fazla. Tüm bu ekstra miktarlar nereye gidiyor diye sorduk ancak yanıt alamadık. Eğer bu para pistlerin güvenlik koşullarını geliştirmek ya da bunun gibi işlere harcanıyorsa yine mutlu olabiliriz. Ama konu hakkında hiç cevap alamadık.

İnsanlar bu paranın çok fazla olduğunu söyleyebilirler. Ama 10-15 milyon pound kazanan pilotlar için bu rakam gerçekten yüksek mi?

FA: Hayır, bu pilota bağlı. Eğer üç yada dört yıl önce, kazandığım ücret çok fazla değilken ben bu parayı ödemek zorunda kalsaydım maaşımın büyük bir kısmını buna yatırmış olacaktım. Şimdi daha şanslıyım. Ama eminim ki bu parayı ödemekte zorlanabilecek pilotlar vardır.

FIA’nın, pilotların ne istediğini dinlememesi büyük br problem mi? Endişelerinizin çok dikkate alınmadığı görülüyor.

FA: Evet. Biraz. Bence FIA, biz güvenlik ya da bunun gibi konularda konuştuğumuz zaman bizi daha ciddiye almalı. Yeni kurallar hakkında önerilerde bulunduğumuz bir gerçek. Adil olmayan bazı kurallar var. Ancak şu belli ki bizi çok fazla dinlemiyorlar. Toplantılarında pilotların isteklerinin çılgınca olduğu kararına varıyorlar. Sonra sorunlara çözüm bulmak zorlaşıyor.


Yorumlar

  1. pilotlara verdikleri paraları vergi lisans ayak bastı parası… geri topluyolar:D

  2. onur aybars avatarı

    Bence pilotlar grev yapsın 🙂 Aklıma 2005 ABD geldi yaa…

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Bu süper lisans ücreti uygulaması bana çok saşma geliyor.Sanki bizim kredi kartı üyelik aidatları gibi.Madem yarışacaksın o zaman bu lisansı al ve bu ücreti öde diyorlar.Pilotların hepsi birden "ödemiyoruz,ısrar ediyorsanız yarışmıyoruz " deseler bir çok taraftarın desteğini alırlar eminim.Evet Alonso'nun dediği gibi hepsinin bağlayıcı sözleşmeleri var.Fakat birlik olduklarında bu sözleşmelerin hiç bir önemi kalmaz.Hiç bir takım bu kadar çok pilotun yerine yenilerine bulup,kaldıkları yerden devam edemezler.Bu durumda takım patronları FIA ya baskı yaparak pilotların yanında taraf olmak zorunda kalırlar.Kaldı ki fabrika takımları zaten FIA dan sıkılmış,kendi liglerini kurma konusunda küçük küçük adımlar atıyorken bu tip hareketler FIA nın anında geri adım atmasına sebep olur zaten.

  4. az puanı var ve bu saatten sonrada şampiyon olması imkansız olduğuna göre tabiki daha az ödeyecek.

  5. gelecek yıl benim için daha ucuz olacak derken daha az puan alıp daha az para ödemeyi mi kastediyo?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir