Webber: "Pilotlar Ecclestone ile Görüşmeli"

yazar:

kategori:

Pilotlar Birliği sorumlularından Mark Webber, Formula 1 pilotlarının süper lisans maliyetleri ile ilgili Bernie Ecclestone ile görüşmesi gerektğine inanıyor.

Formula 1 pilotları, 1.725 avro’nun üzerine alınan her puan için 456 avro’luk ilave’den sonra bu ücretlere şam yapılmasından memnun degil. Bu sene FIA’nın söylediği, 10.000 avro’nun üzerinde alınan her puan için 2.000 avro ücret.

Mark Webber: "Süper lisans durumundan ve maliyetlerinden memnun olmadığımız kesinlikle açık. Ama yarışmamamızı (grev yapmayı) gerçek dışı görüyorum"

"Bernie ile bir görüşme yapmamız gerek. Sağduyuludur ve onların ne söylediğini görmeliyiz. Durumu geliştirip geliştiremeyeceğimizi görelim ve bunu bir parça daha profesyonel yapalım."

Webber, pilotların kendi lisansları için belli bir ücret ödemeyi kabul ettiklerini ve bunun, güvenlik standartlarını arttırmada doğru bir şey olduğunu ifade etti ama kendileri ile herhangi bir görüşme yapılmadan ücretin uygulamaya sokulmasından memnun kalmadıklarını söyledi.

Webber: "Evet, onlar (FIA), kendi aralarında karar verdiler. Ve sonrasında pilotlara fatura gönderdiler. Ellerimiz arkamızda bağladık ve pilotlar arasında bu kararla hemfikir olan yok"

"Bize bu tutar yükleniyor ve yüklenecek"

Doğrudan FIA’ya gitmek yerine Ecclestone ile görüşmenin daha iyi olduğunu neden düşündükleri sorulduğunda Webber: "Maz ile bir toplantı yapamayız ve Bernie’yi daha kolay görürüz. Bu yüzden ona gitmek mantıklı olan. Başlamak için onunla konuşmamız gerek."

"Bernie yarışlara geliyor, bu yararlı. Bu yüzden gelecek bir kaç hafta içince bu olmalı"

Webber, grevle ilgili konuşmaları önemsemedi ve böylesine gaddarca bir harekette bulunmak için bunun pek de iyi bir neden olmadığını belirtti.

Webber: "Listemin başında değil bu. Magny-Cours’da biraz puan almak istiyorum. Grev yapmayı düşünmüyorum. Büyüklerle konuşmamız gerekiyor."

"Bu insanları tehdit edemezsiniz. Bunu yapmazsınız. Hepimiz bu sporu seviyoruz. Buraya gelmek ve burada olmak için çabalıyoruz. buna bu çekilde bakmak istemezsiniz. Primadonnalar gibi görünmek de istemeyiz."

"Kamuyou, bu tip şeylerin nasıl karar bağlandığını anlamaya ihtiyacı var. Evet, finansal olarak iyi bakıldık ve iyi ödeme yapılıyor ama Cristiano Ronaldo, futbol oynamak için 300 binlik ödemiyor."

"Onların (FIA’nın) canının sıkılacağını düşünmüyorum. Bu onların radarında değil. Bundan başka yürüyen çok işleri var. Bu yüzden pilotlardan gelecek bir kaç binlik, büyük bir sorun değil. Bunu kabul ediyorum ama memnun değiliz. Onların bu konuda bir uzlaşıya gidip gidemeyeceklerini görmek için bir yola bakıyoruz"


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    Olayı çok güzel açıklamış birazdaha makul seviyelere indirilebilir.belki Alonso kimi massa hamilton gibi pilotlara dokunmayabilir ama onlar kadar yüksek ücret almayan pilotlar için önemli ve adaletsiz şekilde alınmış bir para

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir