Massa: "Şu Ana Kadarki En Zorlu Takım Arkadaşım Alonso Oldu"

yazar:

kategori:

Daha önceki takım arkadaşlarına ayak uydurmakta zorlanmayan Massa, Alonso Ferrari’ye geldiğinden beri çok zor zamanlar geçirdi ve ancak geçtiğimiz sezonun son döneminde eski haline dönmeye ve Alonso’ya karşı mücadele edebilmeye başladı.

Massa “Alonso istatistiklere baktığımızda muhtemelen en zorlu takım arkadaşım oldu.”

“Ancak 3 takım arkadaşım da çok güçlüydü, gerçek olan bu. Ancak Fernando belki en zor olanı ve en kötü etkilendiğim olabilir.”

“Ancak daha fazla olumsuzluk beklemiyorum.” dedi.

Alonso’nun 2012 sezonunu değerlendiren Massa “Sıralamalarda en iyi araca sahip olmamamıza ve yarışta işlerin biraz daha iyi olmasına rağmen Fernando harika bir şampiyona geçirdi.”

“Olağanüstü bir iş çıkardı ve daha hızlı bir araca sahip olan Vettel’le neredeyse aynı puanda tamamladı. Özellikle son 6-7 yarışta Red Bull çok hızlıydı.”

“Ancak Vettel de geçen sezon güçlüydü. Her ikisi de mükemmel bir şampiyona geçirdi.” dedi.

 


Yorumlar

“Massa: "Şu Ana Kadarki En Zorlu Takım Arkadaşım Alonso Oldu"” için 35 yanıt

  1. öncelikle Alonso'nun 2005'teki hatta 2007'de ki Alonso'dan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum şu anda. Alonso'nun iyi bir araçla 2006'nın ilk 9 yarışında 6 galibiyet 3 tanede 2. lik ile sezonun ilk kısmını domine etmesi tabi ki araçla da alakalı. Ardından aracın etrafında kurulduğu kütle amortisörünün yasaklanması Renault'un birden 0.3 saniye geriye düşmesi Alonso'nun defansif bir mücadele göstermesini gerektirdi. Macaristanda yarışı kazanacakken lastiğinin takılamaması, Italya'da podyum garantiyken motorunun patlaması gibi şeyler şampiyonluğu iyice sıkıntıya sokmuş, imdada Ferrari'nin Suzuka'daki motor arızası yetişmiştir. Bunları neden yazdım, Alonso'nun Schumi'nin motor arızasıyla şampiyonluğu kazandığını düşünen çok çünkü, olaya iki açıdan bakmak gerek bu konularda. 2005'te de öyle, Kimi gerçekten muhteşemdi, fakat altında da muhteşem hızlı bir araç vardı, dayanıklı değildi yeterince, bu Alonso'nun şansı değildir.

    son 10 yılın en berbat pilot-takım birleşmesinin Alonso-Mclaren olduğu zaten açık, bunu 2005 Aralık'ında beni tanıyor olsaydın o zaman herkese söylediğim gibi sanada söyleyebilirdim, 2007 daha gelmeden, Alonso'nun Ferrari ile ne kadar iyi geçindiğini Wroom etkinliğinde görmek mümkün, yada takım içindekilerle iletişimi, Alonso'nun Mclaren gibi mekanik ve soğuk bir takımda sorun yaşayacağına dair bahis oynamak isterdim, yaşım tutmuyordu sezon başında maalesef. Her neyse herkesin bir -off-olmuştur, araçla lastiklerle yada takımla sorun yaşadığı bir sezon. Alonso'nun 2001 yılından beri Michelinle yarışıp 2007 sezon başında Bridgestonelarla sorun yaşaması, ardından takımla sorunlar yaşaması, özellikle Hamilton'dan tüm hafta sonu hızlı olup, Q3 turlarında hata yapıp polü ve potansiyel yarış galibiyetlerini kaybettiği Indianapolis ve Kanada yarışları sezonun özeti aslında. Alonso'da hata yapıyordu, fakat bu sefer arkasında o hata yaptığında o hataları değerlendiren takım arkadaşı olaya el koydu, takımı da arkasına aldıktan sonra olay zaten bitmişti. ilginç olan şey ise Alonso o bahsettiğim -off-sezonunda bile şampiyonluğu 1 puanla, takım arkadaşıyla aynı puanla kaybetti.

    Ayrıca Massa'nın zayıf bir pilot değil daha çok dağınık bir pilot olduğunu düşünüyorum, F1 izlerken Barrichello'nun zaman zaman Schumacher'den hızlı olduğu yarışlar, Massa'nın Raikkonen'den hızlı olduğu yarış değil, sezon mevcut. Hamilton'ın Button'a geçildiğini, Webber'in 2010 son yarışına Vettel'in önünde girdiğini, bu sezonun ilk yarısında ise ondan daha iyi olduğunu unutmayalım.

    Hamilton'ın Ferrari'ye gelmesi ve Alonso ile savaşmasını görmek gerçekten isterdim, çünkü psikolojik olarak güçlü bir Alonso'yu yenmek için gerçekten yetenekten fazlasına ihtiyacınız var, bu sezon bazı kesimler Alonso'nun altında muhteşem bir araç(!) olduğunu düşünse de, Alonso'yu buralara gelmesini sağlayan, istikrarı, inadı, pes etmeden çabalaması ve hemen hemen her fırsatı değerlendirmesi değil miydi. ve tabi diğerlerinin hatalar yaparak bu istikrara kavuşamaması…

    Alonso en iyi şuanda diyebilirim, ama bu öznel bir şey, bence böyle, Alonso'nun Vettel'e karşı sorun yaşayacağı en büyük yer sıralama olur bence. Ve bir başka açıdan bakarsan son 20-25 senede kaç tane çok güçlü pilot beraber yarıştı? Vettel-Alonso, Hamilton-Alonso, Raikkonen-Hamilton gibi ikililer kaç kere yaşandı, Schumacher'in yarıştığı isimlere bakalım, ama Schumacher'i efsane olarak görüyoruz değil mi ? 7 şampiyonluktan dolayı görüyor olabilirsiniz belki, ama yağmurdaki ustalığı, ve Ferrari'nin o kadarda iyi olmadığı zamanlarda kazandığı yarışları unutmayalım, 5. viteste kalan bir otomobille podyum yapan pilottan bahsediyoruz. Alonso'da da bu motivasyon ve bu kumaş -bence- var. Adamın başarılarına şans demek, açıklamalarına politika demek, 5 sene önceki hatalarını ısıtıp ısıtıp önümüze getirmek hangi amaca hizmet ediyor anlamak mümkün değil

  2. Sorma Onur kuyruk acım var, çekemiyorum. Anten taktırmayı düşündüm :)))

  3. Ya bıraksana Günay. Keke'yi çekemiyorsun. En efsane Keke 🙂

  4. Arkadaş 17'de 4 pol ile şampiyonluk demiş ben de beterin beteri var demişim. Daha neyin peşindesiniz?

  5. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Tabı ya klasik cümleleriniz F1 den anlamıyorsun 🙂 bi bitmediniz gitti
    Ben demişim Massa da performansını arttırıp ezilmeseydi duayen arkadaşımız iyi ozaman iyi pilot kral olsun 🙂 hayran kaldım sana dogrusu..

    Kendi tezini kendin cürütüyorsun adı ustunde kötu pılot dıyorsun kötü pilotun ferraride işi yok varsada böyle 2. sınıf kalır kalmayada devam edecek, siz değerli f1 duayenleride bizi aydınlatmaya devam eder: )

  6. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Massa şampiyonluk savaşına girdi Alonso'nun önündeydi de takım emriyle Massa'yı geriye düşürdük biz.Ne akıllıymışız ya.Saçma sapan yorumlar atıyorsunuz gerçekten !!

  7. Aşağısı karışmış biraz. Ben de fikrimi beyan edeyim. Aynı araçla yan yana yarışmamış pilotları karşılaştırmak çok zor, hele ki takım tek pilota yoğunlaşıyorsa. Farklı sezonların şampiyonlarını karşılaştırmak da neredeyse imkansız. İstatistikle iş olmaz.

    Atıyorum zamanında Ferrari'de Şumi yerine başka bir pilot olsaydı 5 değil 6, belki de 7 şampiyonluk kazanabilirdi. Belki de 3'te kalırdı.

    F1 = aracın hızı + pilotun hızı + aracın dayanıklılığı + şans + rakiplerin beceriksizliği + takımın gelişim potansiyeli + takımın parası + pit ekibi + strateji kullanımı

    Toplama eklemeyi unuttuğum şeyler de vardır. Buna göre, neyle neyi karşılaştırmaya çalışıyorsunuz ki?

  8. haklı olman bi yana birazcık karşılaştırma hatası yapmışsın. 59 veya 62 sezonlarının mücadelesi, araç durumu, teknoloji vs ile 90 lı yılları bir tutman pek olmamış.

  9. saydığın pilotların rekorları schumininkilerin yanında solda sıfır kalır saydıgın ismler schuminin yaptıklarının yanına yaklasamaz ben yazarsam destan olur:)

  10. tamam dostum benim kastettiğim mevzu farklı schumi 4 pol de acık ara sampiyon olmustur yani cok üstün bir sezonu cok az pol le pilotajıyla domine etmistir işin önemli tarafı budur.

  11. Alonso ve arkadaş ????, Massa ne içiyor anlamadım,
    arkadaş hiç konuşma daha iyi be Massa , ne gerek var, senin bir şansın yok işte, yarışlarda bir tur önde olsan dahi bu yine olmaz,

  12. … 19 puan fark la schumi ipi göğüslemiştir nerdeyse sadece1 yarışlık bir fark.

    Michael o sezon son yarışa zaten şampiyon olarak çıkmıştı. 19 puanlık fark neredeyse 2 yarış galibiyetlik fark demekti.

  13. Haberde de altındaki yorumlarda da fazlasıyla malzeme var. Ama bu yorum müthiş 🙂

    Yıl 1995 tüm sampiyonalara bedeldir alonsonun yaşadığı sıralama sıkıntılarına benzer durumlar vardır araç yarıslarda rekabetçi ancak pol almakda çok daha iyi araçlar vardır ama schumi alonsonun aksine genç schumi 17 yarışta sadece ve sadece 4 kere pol almasına rağmen 17 de 4 buna rağmen açık ara şampiyonayı kazanmıştır.Herhalde bu bir rekordur 17 yarısda 4 pol le şampiyonluk kazanmak herkesin yapabileceği bir is değildir bunu ancak efsaneler yapar.

    O halde Keke Rosberg, Michael Schumacher'den daha büyük bir efsane oluyor 🙂

    '82 sezonunda şampiyon olan Rosberg tüm şampiyonları cebinden çıkarır. Geçen sezon Alonso'nun ve '95 sezonunda Michael'ın yaşadığı sıralama sıkıntılarının kat kat fazlasını yaşamaktadır. Üstüne bir de araç yarışlarda galibiyet kovalayacak kapasitede değildir. Gıcık Rosberg 15 sıralamada sadece 1 defa ilk cebi elde edebilmiştir. Yine 15 yarışta sadece 1 kere gelibiyet alabilmiş ama sezonu şampiyon olarak tamamlama başarısı göstermiştir. İşte bu bir rekordur. 16 yarışlık sezonda 15 yarışa katılmak ve bu 15 yarışın sadece 1 tanesinde ilk cep ile şampiyonluk kazanmak tarihte şu ana kadar kimsenin yapamadığı bir iştir. Bunu yapsa yapsa efsane Rosberg yapabilirdi ve yaptı.

    🙂

    Yukarıda yazdığım işin makara kısmıydı. Tabi makara derken gerçekliğini göz ardı etmemek gerek. Tarihten bir kaç şampiyona bakalım:

    1959 şampiyonu Jack Brabham: 1 sıralama galibiyeti, 3 yarış galibiyeti

    1962 şampiyonu Graham Hill: 1 sıralama galibiyeti, 4 yarış galibiyeti

    1967 şampiyonu Denny Hulme: Hiç sıralama galibiyeti 🙂 , 2 yarış galibiyeti

    1979 şampiyonu Jody Scheckter: 1 sıralama galibiyeti, 3 yarış galibiyeti

    1982 şampiyonunu Keke Rosberg: Yukarıda aktardığım gibi 1 sıralama, 1 yarış galibiyeti

    1983 şampiyonu Nelson Piquet:1 sıralama galibiyeti, 3 yarış galibiyeti

    1984 şampiyonu Niki Lauda: Hiç sıralama galibiyeti 🙂 , 5 yarış galibiyeti

    1986 şampiyonu Alain Prost: 1 sıralama galibiyeti, 4 yarış galibiyeti

  14. massa nın en zorlu takım arkadaşı alonsomuş vettel olsa ezip geçer bunu

  15. iyi ozaman takımda iyi olan pilot krallar gibi yarışasasın kötü olan pilotta test pilotu olarak kullanılsın.F1 den anlamıyorsun bari yorum yapma.ozaman takımlar tek pilotla yarışsalarmış.mantıksız insan

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Raikkonen le olan dönemi ise rai den puan olarak öndeyken ferrari nasıl rai den massaya yardım etmesını istemişti ? demekki neymiş şampiyona ya yakın olan pilotaferrari dogal olarak daha cok yardımcı olmakta''

    Olması gerekende bu.
    Ferrari Alonso'ya, Massa'dan daha iyi sonuçlar alınca değilde, daha önceden odaklanmış gibi geliyor bana.
    Takım emrinin yapıldığı Almanya 2010'da, Alonso ile Massa arasında ki puan farkı 34 idi. Yani alınacak 1 galibiyet ile pilotlar bir birine daha çok yakınlaşacaklardı.
    Ama Ferrari böyle yapmadı. Ve Alonso odaklı bir takım olduğunu ifşa etti.
    Peki Ferrari'yi buna zorlayan şey arada ki 34 puanlık fark mı(bence hiç değil. Kapanmayacak bir fark değildi çünkü. Ferrari'nin parolası tek pilot üzerine. Gerçekten eşit muamele uygulamak istese bunu yapardı.
    Dersen ki; Hangi takım, arasında dağlar kadar fark olan 2 pilota eşit muamele uygular? Sana cevabım 2012 sezonudur, Mclaren'in geçirdiği 2012 sezonu. 2 pilot arasında dağlar kadar fark vardı, ancak Mclaren elinden geldiği kadar eşit muamele uyguladı. İsteyince oluyormuş.), yoksa 2009 senesinde yapılan anlaşmada alınan kararlar mı? Alonso'nun, klişeleşmiş bencilliği lider pilotluk isteği bu anlaşmaya(Ferrari-Alonso sözleşmesi) ''bence'' dahil oldu. Yoksa Ferrari arada 34 puan var diye bütün odağını tek bir pilota çevirmez.

  17. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Arkadaşım sezon başından itibaren Massa Alo kadar iyi dereceler el ettide Ferrari yok arkadaş bu adamdan gerimi kalacaksın dedı yanı aşırı yörünge dışına cıkıyorsunuz, adam daha en başından di resta kobayshı riccardio larla peşpeşe başladı ve öylede devam etti takımda kalkıp şampiyona liderini bırakıp ta massa yımı pohpoh layacaktı, her ne bahanesi olursa olsun massanın ister kaza ister psikolojı yukarıdaysan f1 de varsın degılsen boyle 2. sınıf pilot muamelesi görmeye mahkumsun, bahane yeri değil burası,,

    Raikkonen le olan dönemi ise rai den puan olarak öndeyken ferrari nasıl rai den massaya yardım etmesını istemişti ? demekki neymiş şampiyona ya yakın olan pilotaferrari dogal olarak daha cok yardımcı olmakta buda aynı mesele yani cevabını kendiniz veriyorsunuz ama inatla tezat konusuyorsunuz.

  18. Schumacher- avatarı

    Massa'nın böyle bir açıklama yapması normal;
    1) Şuan takım arkadaşı
    2)Şuan Alonso ile olan mücadelesini daha iyi hatırlıyor kaza döneminin üstüne Alonso'nun gelmeside cabası.

    Schumacher,Raikkonen,Alonso bunlar arasında bir seçim yapmadım farkındaysanız.
    Üçüde çok hızlı pilotlar bana göre tabiki Schumacher.

  19. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alonso'ya nasıl takım arkadaşı der anlamıyorum. Adama resmen biad ediyorsun, sonrada çıkıp en zorlu takım arkadaşımdı diyorsun.
    Raikkonen ve Schumi ile takım arkadaşıydın, ama Alonso ile patron-eleman ilişkiniz var. Raikkonen ve Schumi ile aynı statüde idin, ama Alonso ile öylemi? Şimdi nasıl oluyor da Alonso'ya takım arkadaşı diyorsun, anlayabilmiş değilim.

    Massa'nın, Schumi ve Raikkonen ile yarışırken bir amacı, hedefi vardı. Pol almak, galibiyet almak, şampiyon olmak gibi amaçlar uğruna, pistte idi. Peki ya şimdi? Alonso varken, Massa'ya müsade ederler mi? Ee bu durumda; Massa bu adama nasıl takım arkadaşı diyors, anlamıyorum? Adama resmen biad ediyor. Raikkonen ve Schumi ile takım arkadaşı iken böyle değildi.
    Takım arkadaşları her zaman aynı muameleyi görmeli. Bu sayede pilotların ne kalitede olduğunu öğreniriz. Ama sen bu muameleyi hak edecek kadar hızlı ve karakterli değilsin.

  20. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Hakikatler zorunuza gitmesin gençler zevkle okumaya devam ediyoruz sizi..

    Massa cıgım sende piskolojımı desem keyıf desem her ne sebepse kötü performansın azıcık zorlasaydın zamanındada takımda Alonso üzerine kurulmasaydı, en azından kötü performansını inkar etmıyorsun, e buna karsılıkta Ferrari sen az bıraz daha puan al diye sanamı yogunlasacak yoksa şampiyonluk kovalayan Alonso yamı ? geçin bunları.

  21. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Oda işini yapıp alonsoyu alt etseydıde telsiz olayları tersine işleseydi hem adamdan her yarış 10 puan fark yiyecek hemde takım alonsoya değilde massaya hadı koçum sana puan kazandıralım dıyecek aklın alıyormu ?

  22. @F_Alonso Diaz

    Sadece kendi pilotunun tarafından bakıyorsun..
    Senin gözünden bakarsak Kimi'de 2003 yılında en hızlı olmayan araçlar nerdeyse şampiyon oluyordu neden çünkü Ferrari'de dayanıklılık yoktu tıpkı bu seneki Redbull'daki gibi…
    Yine eşit araba yetiyordu da Alonso madem çok iyiydi neden şampiyon olamadı 2007'de ve ilk yılındaki çaylak Hamilton'a geçildi.
    Schumi'nin ilk şampiyonluklarında altında 2 sn hızlı araç yoktu kesinlikle,hatta 2000 yılında en iyi araçta ona ait değildi ama şampiyon olmayı başardı.
    Massa'nın yorumuna gelince son 2 senedeki performansıyla Massa'yi gridde geçemeyecek pilot çok azdır.

  23. Aslında dedikleriniz doğru ama şöyle bir durum var. Alonso 2005 te kimi ile 2006 da şumi ile şampiyonluk yarışı yaparken kazandığı yarışlar genellikle sezonun ilk yarısında oldu bu da renaultun sezon başında aracının iyi ama geliştirme konusunda sıkıntısı olduğunu gösteriyor bence. Ben şuna katılıyorun sezonun 2. yarılarında 2005 te mclaren 2006 da ferrari daha hızlıydı ama renaultun ve alonsonun avantajı dayanıklı ve istikrarlı olmalarıydı. Benim kafama takılan başka bir meselede alonso 2007 hariç fernandonun hep zayıf takım arkadaşları vardı ve onlara büyük üstünlük kurdu ama madem bu kadar iyi neden 2007 de hamiltona geçildi. Şimdi ferraride kendisini övdükçe övüyor araç kötü ben iyi falan. Bi de onu güçlü bir takım arkadaşıyla görmek lazım. Hamilton vettel ya da kimi gibi.. Belki de bahsettiği ve kabul gördüğü kadar iyi değildir. belki de yanına gelen pilot o araçla daha iyisini yapacak??? Tabi bunlar benim kendi düşüncelerim ve senin görüşlerine sonuna kadar saygı duyuyorum.

  24. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Çok güzel yazmışın, bende artık bu tip insanlara sadece cevap verip, devamında bişey yazmama kararı aldım. Ne desen onlar anlamak istedikleri gibi anlıyorlar nasılsa..

  25. belliki o sezonları izleme yetişkinliğine erişememişsin.izleseydin o yarışları görüdün 2 saniyemi 100 saniyemi.yuh diyorum sadece yuh.ufak atta cücükler yesin.

  26. Alonso'nun 3'te biri olamayacak insanlar sallıyor da sallıyor, sallayın anasını satayım, siz adama senelerdir sallıyorsunuz, ama o F1'i bilen otoritelerin gözünde saygı kazanmaya devam ediyor, F1'in en büyük takımlarında yarıştı-yarışıyor, yarışlar kazanıyor, takım arkadaşlarını geride bırakıyor, performansına performans katıyor.

    Yani efsane olur mu olmaz mı tartışılır, bunu da zaman gösterecek, ama son 10 yılın en iyi pilotlarından biridir Fernando Alonso, F1'in olmazsa olmazlarındandır, bazı kendini bilmezler için bile olmazsa olmazdır, yoksa kime sallayıp duracaklar, nefretlerini kime kusacaklar, bazı insanlar başkalarına çamur atarak mutlu oluyor, rakibin başarısızlığını başarı görüp sevinenler rakibin başarısızlığı için izliyor sporu, kendi takımının başarısının ikinci plana düştüğü anların olduğuna eminim 🙂

    2005 yılına kadar geri dönen insanlar bile var, maalesef o günlere şans yada "bal" diyen insanlar, Formula 1 in motorsporları olduğunu, hız kadar dayanıklılığında önemli olduğunu anlayacak kapasiteye sahip değiller. onları Alonso'nun 2005 Hockenheim'den sonra söylediği sözleri gönderiyorum, "yarışın yarısını herkesin 20 saniye önünde lider gitmeniz size bir şey kazandırmaz, önemli olan son turu lider geçebilmektir" rakibin, Mclaren Mercedes ve Adrian Newey ürünü aşırı hızlı ama bir o kadarda dayanıksız bir araca sahip olması neden Alonso'nun şansı oluyor bilemiyorum. şanssızlık Belçika Gp 2012 de Hamilton, Alonso, Kobayashi, Perez gibi pilotların yaşadığıdır. Eğer bu "bal" konusuna geri dönecek olursak, o zaman Renault'un Mclarenden daha yavaş bir araç yapması da Alonso'nun şanssızlığı oluyor, yada limitleri zorlayalım, Lotus'un yeterince hızlı araç yapamaması Raikkonen'in şanssızlığı mıdır? Mühendisliğin M'sinden anlamayanlar bu araçların hangi limitlerde üretildiğini, hızlı olması gerektiği kadar dayanıklı olmasınında gerektiğini anlamamalarına artık şaşırmıyorum.

    hayır bunları yazdım ama ilgili kişilerin anlayacağından değil, içimden geldi, yoksa kimseye bir şey ispatlamak gibi bir iddiam yok şu yorumda, biliyorum ki anlattıklarım karşımdakinin anlamak istemesi ve anlama kapasitesiyle direk alakalı… bazısında anlama isteği, gerisinde kapasite yok

  27. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Fernando Alonso hiçbir zaman efsane olamayacak.

  28. İyi de alonso tek başına yarışıyor zaten.ona sorsalar benim hiç takım arkadaşım olmadı ki der
    Massa kendi kendine gelin güvey olmuş.Kim seni takıyor o takımda

  29. yok 10 sn hızlıydı diğer araçlardan o zamanki ferrariler , bazen abartmalara doyamıyosunuz .

  30. Ben F1 tarihinde ALO kadar ballı bir pilot görmedim. 2005 sezonunu hatırla. ALO balıyla şampiyon olmadı mı o sene?

    ma elindeki imkansızlıklan 2 mclareni geride bırakıp, üstüne birde pistin en hızlı aracı ile sadece 3 puan farkla şampiyonluğu kaçırıyorsan bu daha ayrı bişey. Bizim için önemli olanda bu.

    ALO'nun elindeki imkan bu sezon hangi pilotta vardı? Massa'yı hiçe sayarcasına takım emri uyguladınız. Buna bir de ALO'nun klasik balı eklendi.

    Bu kadar balın onda biri keşke Hamilton'da olsaydı ne olurdu sanki?

  31. Yıl 2000 eşit şartlarda en hızlı olmayan araçla ferrarinin uzun yıllar sonra ilk şampiyonluğunu schumacher elde etti.Schumacher in kariyerini 4 yıllık hızlı ferrari şampiyonluğuyla ilişkilendirmek son derece yanlış.Aynı şekilde benetton da kazanılan 2 sampiyonluk da diğerlerinde açık ara hızlı olan araçla kazanılmamıştır schumacher i efsane yapan o zorlu şampiyonluklardır gerilerden gelerek kazandığı yarışlardır 4 yıl da kazandığı şampiyonluklar değil.2000 yılındaki şampiyonluk hakkinenle çekişmeli geçmiş ikili arasında 19 puan fark la schumi ipi göğüslemiştir nerdeyse sadece1 yarışlık bir fark.Yıl 1994 çaylak schumahcer damon hill in sadece ve sadece 1 puan önünde sampiyonluk yaşamıştır.Yıl 1995 tüm sampiyonalara bedeldir alonsonun yaşadığı sıralama sıkıntılarına benzer durumlar vardır araç yarıslarda rekabetçi ancak pol almakda çok daha iyi araçlar vardır ama schumi alonsonun aksine genç schumi 17 yarışta sadece ve sadece 4 kere pol almasına rağmen 17 de 4 buna rağmen açık ara şampiyonayı kazanmıştır.Herhalde bu bir rekordur 17 yarısda 4 pol le şampiyonluk kazanmak herkesin yapabileceği bir is değildir bunu ancak efsaneler yapar.

  32. ferrari sadece alonsoya çalısıyor bunu defalarca gördük gerek telsiz konuşmalarında gerekse demeclerde.benim anlamadığım massanın bu durum karşısında sessiz kalması,bide üstüne en zorlu takım arkadaşım diyor gercekten çok karaktersizmiş massa

  33. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso'nun altında 2000-2004 arasındaki ferrari olsaydı, şuan Schumi değil Alo efsane olurdu. O zaman ki kurallar ile ferrari bariz 2 saniye hızlıydı diğer tüm takımlardan. 10. turdan sonra millet yarış seyretmiyordu.

    Yoksa böyle ıkına sıkına mı şamp. oldu Schumi bir düşünelim bakalım. Takım/araç/pilot üçlemesi doğru zamanda bir araya geldi.

    Efsanedir değildir o ayrı bişey. Ama elindeki imkansızlıklan 2 mclareni geride bırakıp, üstüne birde pistin en hızlı aracı ile sadece 3 puan farkla şampiyonluğu kaçırıyorsan bu daha ayrı bişey. Bizim için önemli olanda bu.

    Bizim en hızlı araca ihtiyacımız yok, eşit olsun yeter..

  34. Adam takım arkadaşları içerisinde ALO'yu Schumacher gibi bir efsaneden daha zorlu görüyor. Ne ALO'ymuş be arkadaş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir