Fry'dan İtiraf: "2012 Öncesinde Çok Büyük Hatalar Yaptık"

yazar:

kategori:

Fry, özellikle geçen seneye göre rüzgar tüneli kalibrasyonunda yaptıkları güncellemelerin bu sene daha iyi olmalarında faydalı olacağını söyledi.

Auto Motor und Sport’a konuşan Gry “İlk testler uyanmamızı sağladı. Çok temel hatalar yaptığımızı farkettik.”

“Melbourne’deki sezon başlangıcına kadar sorunları düzeltecek zamanımız yoktu. En büyük güncellememiz Barselona’da oldu. Hataların çoğu aerodinami alanındaydı. Sorunları çözmeden önce bunları anlamamız lazımdı. Araç beklediğimiz gibi tepki vermiyordu.”

“Rüzgar tüneli ile pist üzerindeki kalibrasyon her zaman önemli bir konu olacak. Herkes korelasyonda sorunlar yaşar ancak bizim sorunlarımız daha büyüktü. Ne kadar fazla değişken varsa o kadar fazla kaybolma şansı oluyor.” 

“Kaynak kısıtlaması nedeniyle rüzgar tüneli kullanımı sınırlı oluyor. İki farklı kanaldan sonuçlar alıyorsanız sonuçların yorumunun uyum halinde olması zor oluyor.” dedi.

Fry, yeni sezon öncesinde rüzgar tüneli sorunlarını geride bıraktıklarını düşünüyor.

Fry “Maranello’da bulunan rüzgar tünelindeki sıkıntıları anladık ve onları çözmeye çalışıyoruz. Bu arada Köln’deki Toyota tesisini kullanıyoruz. Ancak Toyota’nın tesisi de mükemmel değil. O bir aygıt ve onu nasıl kullanıp nasıl yorumlayacağınızı bilmeniz lazım.” dedi.

Geçen sezonu değerlendiren Fry “Sezonun ikinci yarısında geliştik ancak bu diğerleri kadar olmadı. Herkesin bir dönemi vardır. Bizim de geliştiğimiz ve sorunlar yaşadığımız anlar oldu. Sene başında Mclaren en güçlü araca sahipti. Ardından sezon ortasında durakladılar. Sene sonuna doğru tekrar güçlendiler.” dedi.


Yorumlar

  1. Ferrari%100 avatarı

    Nihayet sonunda anlamışlar hata yaptıklarını
    Hadi haçan anladılar bari bu sezon hata yapmazlar inşallah hadi hayırlısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir